Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Čtverzubec - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Čtverzubec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2010 19:55 švíco Re: Zénais
Čtverzubci jsou velmi často oběti akvaristů... hlavně z neznalosti jak prodejců, tak kupujících. Hodně často teď vídám v akvaristikách plná akvária nemocných čtverzubců čekajících na smrt :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2010 19:17 Žena Zénais [4] - LabyrintkyRe: čichavec27
Ježkovy coze ... Čtverzubci jsou velmi náročné ryby pro zkušené akvaristy a patří do akvária s objemem větším než 90 litrů! POtřebuje totiž prostor pro plavání. A ještě jedna věc - jsou citlivé na NO3 a amoniak, takže by měla udělat testy a každopádně je dát do většího akvária! tone Můžu se zeptat jaké má zkušenosti s akvaristikou? Četla o čtverzubcích něco?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2010 19:02 čichavec27 – ¨4tverozubec zelený
Dobrý den,potřeboval bych pomoct.
Moje kamarádky si o víkendu koupila do 20Lakvária 2čtverozubce zelené.
Jenže jí nechcou žrát a udělal se jim na hlavě divný flek.
A navíc ud včerejška občas chcou vyskočit z vody.
poradíte někdo co stím?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2010 19:02 lychee Re: švíco
Děkuji za radu, ale pozdě sad
Musela jsem ji dnes utratit, už vypadala opravdu zle a rána se ji rozlezla. Každopádně díky moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 17:47 švíco Re: lychee
To nevypadá moc dobře... zkusil bych esha 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 12:54 Žena zelvik58 [22] - SumciRe: lychee
Připadá mi to jako poranění s infekcí,jak píšeš,možná se ozve někdo zkušenější. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 12:52 Muž fantuomas [35] - Rostliny
chudák..:(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 12:44 lychee Re: zelvik58
Nasadila jsem, jen by se ještě chtěla dozvědět, co je to...? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 12:39 Žena zelvik58 [22] - SumciRe: lychee
Co odlovit a zkusit preventin? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 12:34 lychee – Nemocný čtverzubec trpasličí
Fotka k příspěvku Hezký den všem,
nedávno jsem pořídila dva zakrslé ráčky a dala je do akvária ke čtverzubcům trpasličím. Po pár dnech měla jedna z ryb pod okem začervenalý, nateklý ,monokl, domnívala jsem se, protože je největší a nejdrzejší, že vyprovokovala některého z raků a dostala lekci. Včera se zdálo, že se to lepší. Dnes jsem zjistila, že jí přibyla v opuchlině rána - jakoby otevřená - bílý kruh. Tak nevím, jestli za to mohl ráček nebo je to nějaká nemoc? Ostatní ryby jsou v pohodě, ona sama je čilá, jídlo ji zajímá...Děkuju za radu..
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2010 18:26 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: hunter
Okružáci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2010 12:42 Muž . : Hunter : . [17] Re: chytek
Fotka k příspěvku slimakov mam dost a co su tieto zac???
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 22:14 Muž chytek [18] - Ryby brakických vodRe: hunter
čtverzubec zelený je moc náročný. Bezproblémový chov je u čtverubce trpasličího, který nemusí pravidelně dostávat šneky a je sladkovodní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 19:35 Muž . : Hunter : . [17] Re: chytek
skusim asi je mladi nema ani 5 cm skusim zajtra snad ho zachranim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 19:19 Muž chytek [18] - Ryby brakických vodRe: hunter
přesně, jak píše Eff. Hlavně ho nech v klidu. Čtverzubci v novém akva zprvu nepřijímají nic, akorát by se kazila voda - okružáky přihoď, jestli je máš. Zkus zítra mražené patentky. Jakmile je čtverzubec nemocný brzy umírá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 18:41 Muž . : Hunter : . [17] Re: Eff
je sam v 54l oddelenou plastovou priesvitnou platnou a mam ho ani nie hodinku
este si nezvikol zachranil som ho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 18:16 Muž Eff [417] - RostlinyRe: hunter
Přijímá potravu? Pokud by se neohlédnul ani za živými patentkami, viděl bych to bledě. Nejdříve by to chtělo alespoň 40l zajetou nádrž bez dusitanů a velmi nízkou úrovní dusičnanů. Také dostatek úkrytů aby nebyl stresován.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 18:07 Muž . : Hunter : . [17]
Fotka k příspěvku prosim pomoc a otazky kladte vi v takomto stave som ho zachranil
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2009 10:55 švíco Re: Anna
Nesváděl bych špatný stav vašich ryb na akvaristiku...! To že onemocněly je s největší pravděpodobností důsledek přiotrávení dusitany... kdybyste je dala do zaběhnuté nádrže, zřejmě by k projevům onemocnění vůbec nedošlo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2009 22:40 Anna Re: švíco
Tak už i trochu plavali tak třeba se z toho dostanou.Vypadá to na tu skvrnitost:-( našli jsme to i vknížce, že jsou při tom zakalené oči a to mají. Budeme je tedy léčit a uvidíme.Moc děkuji za pomoc.
Ještě, že jsou jen dva:-) Naše velké akvárko tam máme 60kusů ryb, všechny jsme koupili ve velkoobchodu, kde se přímo líhnou. Dokonce nám je dali do párů a vybrali zdravé a mladé i krmení bylo ve velkym:-)Prostě necestovali a nemohli se nikde nakazit. Tady v té akvaristice byl přístup horší. Snad nám přežijí dám vědět a děkuji hezký večer:-)An.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2009 21:54 švíco Re: anna
Obsah dusitanů se dá lehce změřit pomocí testů, které se prodávají v každé akvaristice. Do již zaběhnutého akvária bych je k ostatním rybám nedával (navíc nevím co tam máte ze ryby, aby je čtverzubci nezlikvidovali)...nákaza je možná (ikdyž nevíme co jim je..možná počínající krupička). takovéhle věci ohledně klvality vody se mají řešit před pořízením ryb, ne potom... Ale nechci moralizovat, když jsem začínal, tak se mi stalo to samé s tetraodonem nigroviridis. Bohužel přežil jen jeden ze tří... dodnes se za to stydím. :-( Zkuste jima dopřávat čerstvou vodu z druhého akvária a uvidíte jestli se zlepší... Ale dopředu říkám, nejsou to ryby pro začátečníky. Ale třeba jim výměna vody prospějě a budou nakonec v pohodě a bude se jim dařit. Konkrétně o t. Leiurus toho nevím víc než se dá dočíst na internetu(nikdy jsem je neměl), ale já osobně bych dal přednost brakické vodě před sladkou. Zkuste nastudovat hlavně zahraniční weby o tetraodonech... Tady je video, jak má akvárium pro ně vypadat:
www.youtube.com/…
např tady...
www.thepufferforum.com/…

Jo a za každou cenu je teď neládujte krmením.. nechal bych je chvilku odpočinout a zvyknout na novou vodu ze zaběhlého akvária. Pořiďte testy na NO2 a měřte a měřte a měřte! Vodu měňte razantně ze zaběhlého akvária a vodovodu (aby vám nějaká zbyla i zaběhlém akvišku) dokud nebodu hodnoty NO2 na nule... Zaběhnutí filtru u čtverzubců můžete urychlit přidáním kusu filtrační náplně ze zaběhlého filtru... Soli bych dával zatím cca 5g/l.
www.akvarijni.cz/…
Ale ne všechny informace bych bral uplně ortodoxně vážně.... (např. to o té nenáročnosti na chemické složení vody... to je blbost)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2009 21:35 anna Re: švíco
jak máme poznat, že jsou tam dusitany? Zaběhnuté akvárium máme již přes měsíc máme je tam dát? Nenakazí nám ostatní ryby?
V akvaristice nám řekli, že potřebují lehce slanou vodu, veškeré informace máme načtené i jsme se radili v akvaristikách. Bohužel informace o stavu vody jsou rozdílné. To, že jsem je možná zabila mě mrzí není to úmyslné.
Jsem začátečník, ale ke zvířatům se chovám s láskou.Odčerpáme zaběhnutou vodu z našeho stálého většího akvária třeba jim pomůžeme.
já fakt nevím
Vodu jsme jim dali ze zaběhnutého akvárka tak uvidíme. Dokonce i jedli šneky.
Moc děkuji za pomoc:-) ahoj
Edit: eště mám dotaz zda má mít tento druh brakickou nebo sladkou vodu.
Rady akvaristů a literatura se rozcházejí. Vy s tím máte zkušenosti. Děkuji mocc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2009 21:11 švíco Re: Anna
Akvárium je založené krátce, co to znamená? Týden, dva? Já doporučuju co nejdříve změřit hladinu NO2 ve vodě a potom případně udělat výměnu poloviny vody. Ale jednal bych opravdu rychle.. tu vodu můžete vyměnit preventivně i bez měření dusitanů, určitě to bude otrava. Tyhle rybky nejsou pro začátečníky a svým neuváženým chováním jste je zřejmě odepsala... Aby tyhle ryby spokojeně žily a prosperovaly, musí se dát do několik měsíců zaběhlé nádrže se špičkovou kvalitou vody. To že máte objednané jiné je další smutná věc (nemáte pro ně podmínky stejně jako pro ty první dva)... tohle nejsou věci co se rozbily, to jsou ryby co jste svojí nevědomostí s největší pravděpodobností otrávila a z toho můžou lehce vznikat doprovodné choroby (skvrny, plísně, krupička). Pokud chcete chyby napravit, tak ryby co nejdříve dejte k někomu, kdo má volné zaběhlé akvárium a tam se je pokuste doléčit. :-O

Edit: Prostě jediné co by je zachránilo je okamžité poskytnutí kvalitní vody (ne z kohoutku, ale vody v zaběhnutém, prosperujícím akváriu) a připadné skvrny buď zmizí samy nebo je bude nutné doléčit některým z přípravků esha, např. esha 2000 nebo EXIT, podle choroby. (přípravky esha jsou i pro tetraodony, kteří jsou jinak háklivý na jakékolikv léčivo neškodné)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2009 20:58 Anna Re: švíco
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Akvárko je založené krátce.
Přiznám, že jsme je tam asi dali brzi, ale v karanténím akvárku byli šílení a naráželi do stěn.
Po vypuštění asi po 2hodinác se zabarvili a začali plavat.
Nakrmili jsme je mraženou nstravou a šneky, jedli. To bylo včera a dnes se objevil skvrny od rána neplavou jsou schoulení na dbě a ten jeden má ty skvrny.Asi jsme je odepsali nebo dá se s tím něco dělat?
Máme objednané další dva. Tyto byli zakoupené v běžné akvaristice.Ty co máme objednané jsou z velkoobchodu od kud máme v druhém akvárku celkem asi 60rybiček a ty jsou zdravé.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2009 20:48 švíco – Re: anna
Mohl bych ještě vědět, jak dlouho je akvárium založené? Všichni tetraodoni jsou velice náchylní na jakékoliv dusíkaté látky. Hlavně NO2... bílé skvrny můžou být doprovodným jevem při otrvavě dusitany a nebo se může jednat o nějakou plíseň či infekci spojenou se šokem ze změny prostředí.. Čtverzubci jsou opravdu dost náchylné a náročné rybky co se parametru vody týče. Apatické chování a polehávání se zrkoucenou ocasní ploutví svědčí o větším problému....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2009 20:43 anna Re: švíco
Fotka k příspěvku akvárium má 63litrů, jednodrhuhové pouze dva tetraodoni.
Voda je tvrdá, slasdká až lehce brakická.tetraodony máme od čtvrtka což je 4dny.
Stále leží na dně, něco málo jedli. Jsou apatičtí. Větší ohraničené skvrny bílé. Nejprve se objevila jedna, ted asi během 2hodin další skvrna na druhé straně.
Dali jsme jí pryč z akvária.Má takový sliz i okolo ocasua zakalené oči. Druhý tetraodon jí nemá nicméně je apatiký.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2009 20:12 švíco Re: Anna
Popiš akvárium ve kterém ho chováš.... detailně popiš kvalitu vody a údržbu a potom sem dej co nejlepší fotku těch skvrn... Pak budeme chytřejší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2009 20:09 Anna – Tetraodon leirius a bílá skvrna na ploutvi
Můj tetraodon má větší bílé skvrny na ploutvích. Je apatický. Proísm pomozte. Mám ještě jednoho, zatím snad zdravého, ale nechi, aby to chytil taky. Děkuji moc.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2009 08:36 švíco Re: nihaso
Tady jde hlavně o dlouhodobou perspektivu....jak jsou zeleňáci velcí teď? Málo přisolená voda trpaslíkum lehce vadí a zeleňákům lehce nedostačuje...jestli to budou dlouhodobě přežívat těžko říct... Navíc až budou zeleňáci opravdu obříci, tak se budou možná rvát i mezi sebou, natož s trpaslíkama...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2009 00:16 Muž karelpavel [18] Re: nihaso
Ono de oto, ze kazdej si sam utvari nejaky svoje poznatky spolu bydleni rybek. Jak si vsude casto ctu - kazdej ma na urcitou vec jinej nazor - tzn. jak si to sami prebereme v hlave, tak to kazdej otestuje a kupodivu to v poho jde - ktere jini odcuzuji - kazdej ma svi zkusenosti - viz ja, z jak mi bylo receno: vylozene nevyhovujicimy rybkamy, proste jde vsechno ! jen neni treba to dopredu odcuzovat ;-) takze hodne zdaru, ctveracek byl asi slabejsi :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 21:43 Žena nihaso [2] Re: karelpavel
Zelení si trpaslíků vůbec nevšímají, mají dost jiného krmení ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 21:41 karelpavel Re: Snofrev
jj, vse bych rek ze je pravda ! - ja mam jen trpasliky, a docela bych rek ze sou schopni i sami sebe navzajem odrovnat - a ne tak zelenej na trpaslika ;-) - to je predem jasny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 21:38 Žena nihaso [2] Re: Snofrev
Vodu mají mírně přisolenou, se zelenýma se snášejí perfektně..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 21:21 Muž Snofrev [54] Re: nihaso
docela odvaha dát zelenýho s trpaslíkama dohromady
jak píše švíco, zelení by měli být v brakický vodě a trpaslíci jsou vyloženy sladkovodní, zelení mají nějakých 15 cm a trpaslíci max 3 a to se maj zelený chovat se stejně velkýma rybama

řekl bych, že toho trpaslíka odrovnal nějakej zelenej, pokud ne voda (v jaký vodě je máš?)

a to že mrtvej ztmavnul a oči jsou bílé je normální posmrtný zbarvení, spíš bych hledal poškození od těch zelenejch
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 20:56 švíco Re: nihaso
Myslim, že chovat tyhle druhy spolu je hloupost. Každý druh potřebuje něco uplně jiného. Čtevrzubec zelený potřebuje solit vodu...a to dost, jinak se nikdy nebude mít dobře a bude náchylný k nemocem. Naopak trpaslíci potřebují vodu sladkou, sůl jen v případě nemoci. Nehledě na to, že je zeleňáci můžou uštvat nebo když budou větší rovnou rozlousknout...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 19:23 Žena nihaso [2] – mrtvý čtverzubec
Chovám společně zelené čtverzubce a trpaslíky. Dnes jsem našla jednoho trpaslíka mrtvého, plaval na hladině, ztmavnul a měl mléčně bílé oči... sad Nevíte někdo, co to je? Ostatní rybky o.k.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 19:57 Žena Imii [45] Re: mabuu
Pokud jste ho koupili v takovémto stavu, pořiďte fotky ... měli by vám v případě úmrtí zařídit určitou kompenzaci. Vy za stav prodávané rybky nemůže a udělali jste pro ni vše. Nemocné nebo ryby které se vám vzhledově nelíbí nekupujte a raději upozorněte personál, ušetříte si zbytečné starosti a nervy. Já jsem koupila 2 trpasličí čterzubce. Poté co jsem odešla z prodejny sem si svůj úlovek prohlédla a jeden čtverzubec byl pohublý a trochu černě zbarvený, ale řekla jsem si, že to je třeba jenom ze stresu tak jsem to neřešila. Doma po vylití do akvária se nechal unášet proudem a další den po něm ani stopa ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 19:45 mabuu Re: Imii
všechno mají, už se převrací na záda.. :( to je špatný
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 19:28 Žena Imii [45] Re: mabuu
Má dostatek kytek? Tidle se hodně rádi schovávají do kytek. Také by jste měli mít v akváriu šneky (aspoň okružáka) moji je lovili. Zkuste jim prostě udělat příjemné prostředí i to má vliv na jejich chování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 18:56 mabuu Re: Imii
teď mu ale nic nedělá. Nechává ho a nedloube do něho.. jídlo na něho padá on se ani nehne. Je schovaný a pořád mu beze ocásek nahoru, tak se zasekl do mezery, ale byl (asi) tak nějak rovně..Mají mít vodu klidnou, nebo jim tam má něco bublat? zkoušíme už všechno a bublání se teď nelíbí ani tomu druhému..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 18:51 Žena Imii [45] Re: mabuu
Vypadá to, že je vyhladovělý a ten druhý ho nejspíše v předchozím akvárku nenechal najíst, jelikož byl dominantní ... myslím, že to chce čekat jestli bude žrát nijak jinak mu asi nepomůžete.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 18:40 mabuu – POMOC!!!Čtverzubec zelený umírá!
Aoy. Včera jsme v hornbachu zakoupili dva čtverzubce - čistě z lítosti nad jejich zubožeností. Jeden jim tam plaval a měl se ještě celkem k životu. Pán ho vyndal a v tu chvíli vyplaval druhý. Propadlé boky, otevřená tlamička a složené ploutvičky. Donesli jsme je domů, dali do akva - přisoleného, podle rad a čekali, co se bude dít. Oba plavali celkem hezky, krmili jsme nítěnkami - mraženými, ten první začal ihned žrát, druhý to zkoušel taky, ale nešlo mu to, vypadalo to, že to nemůže spolknout, požvýkal to a vyplyvl. Ráno už to bylo horší, ani si nevšiml jídla a boky má propadlé ještě víc než včera. Teď je v domečku, ocasem k hladině a nechce plavat. Co mám dělat??? Poraďte mi prosím, chci ho zachránit a nevím, co můžu všechno udělat! Děkuju moc! sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 15:51 Muž j_j [18] Re: švíco
to měl ten můj taky-měl je jakoby víc otevřený,neý ostatní 4zubci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 13:17 švíco Re: j_j
Já mám čtverzubce zelené...ne trpasličí. Tady v Plzni v kauflandu je dostávají každých 14dní... je na ně smutnej pohled když jsou nemocní. Snažil jsem se jim vytvořit co nejlepší podmínky, ale není to nic platný. :-(

Edit: Objevil se další problém...jeden čtverzuvec používá pro dýchání jenom jedny žábry....druhou stranu ne... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 13:07 Muž j_j [18] Re: švíco
asi ne e :( mě ted tamten chcípnul ( měl jsem ho doma 2 hodiny,fakt radost) podle mě je máme ze stejnýho chovu... 2,5 měsíce na ně čekám,zabíhám akvárko a pak dostanu takovýhle syfláky rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 12:56 švíco Re: j_j
Já jsem měl za začátku 4... dva už umřeli. jeden je na tom bídně a ten poslední se má k světu, až na to otírání. Solím taky a začal jsem zvyšovat teplotu...víc asi udělat nemůžu, co?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2008 12:30 Muž j_j [18] Re: švíco
otírání o předměty a žítí převážně u dna případně zkroucený ocas je důsledkem vnitřních parazitů :( ted sem si koupil 3 4Zubce trpasličí a mají krupičku a jeden se otírá...tak je léčim zatim solí...což by jim zas tak vadit nemělo(taky jí snášej,ikdyž jde o sladkovodní druh)...mad tím jednim už jsem zlomil hůl :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2008 20:42 švíco – Re: švíco
Ještě bych dodal, že jsem již všechno popsal ve vlákně o pár spříspěvků níže "otírání ryb o předměty v akváriu". Tady jsem reagoval, protože zde někdo to otírání právě zmiňuje....ale co to znamné jsem se nedozvěděl...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2008 20:40 švíco Re: Laduschka
Čtverzubec co mi umřel měl malou bílou tečku na oku. Další dva čtverzubci nemají žádný viditelný skvrny, možná mají malinko tmavší pigment kolem tlamičky, ale není to nic výrazného. Jeden je naprosto čilej a druhej polehává většinou na dně a má trochu víc otevřený žábry a víc dýchá. Dneska žrali oba, ten čilejší žral víc. O kytky se otírají oba... několikrát do hodiny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2008 20:23 Žena Laduschka [120] Re: švíco
a jaký jsou teda ty příznaky?něco viditelnýho na povrchu?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 3

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 1711x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15434-ctverzubec-nemoc?od=67