Fórum » Nemoci » Parmička čtyřpruhá
Ahoj všem.Nedávno jsem koupil do akvárka menší hejno parmiček 4pruhých ( jako obvykle se u nich objevila krupička,tomu obchodníkovy asi
zapálím dům.Co od něj koupím,to je nemocné. )Nicméně se mi ji podařilo vyléčit. Zatím jsou stále v karanténě a všiml jsem si u 2 z
nich,že na tlamce mají jakési bílé cosi.Připomíná to zrohovatělou kůži.Zatím jsem si nevšiml,že by se to šířilo.Ale mohla by to být
taky jedna nemoc.. Ale nevzpominám si jak se jmenuje.Ale chci se zeptat chovatelů tohoto druhu.Je to něco nenormálního??Nemají to i některé z
vašich rybek?
Ahoj, ja jsem měla parmičky čtyřpruhé a jedna z nich měla jednoho dne "divnou tlamu". Prostě to vypadalo, jako by jí kus té tlamy někdo
ukousnul. Umřela a do teď nevím, co by to mohlo být. zda nějaká nemoc, či se jenom porvala s jinými. Je pravda, že asi po dvou dnech od
objevu divné tlamy napadla parmičky krupice a bylo zaděláno... Po aplikaci léčiv a zvednutí teploty všechny parmy uhynuly.
Chovám tyhle ryby už několik roků. Když je napadla nějaká nemoc vždycky to přežily a to i když ostatní ryby umřely.Příznaky jaké
popisuješ sem ale nikdy neměl.
Ahojda, já chovám parmičky 4pruhé už několik let. Jsou to odolný rybky a podle mě, patří do základu každého akvárka.

Nicméne, jsem
si takovéto nemoci nikdy nevšimla. Příjde mi, že spíš popisuješ jakoby takové malilinkaté růžky od tlamy.
Ahoj.možná že na to bude ono .. jakési " růžky " u tlamky.Nicméně,kapal jsem tam preventin a jedné z nich to zmizelo.Tak kdo ví,co to mohlo
bejt.

Ahoj. Mám asi 260 litrů akvarko. Mám spoustu druhů ryb. ( vč. skalárů ) Už po několikáté jsem si koupil asi 15 ks par.čtyřp. a
tentokrát mi během jedné noci 14 uhynulo ( nenašel jsem ani jednu ale mám akvarko moc členité, takže v poho ) no a během dne zmizelo i to
druhé. Všechny ostatní ryby žijou a jsou v poho. NECHÁPU TO !!!! Můžete mi poradit ? umírají mi pouze ty parmičky ( posílám foto akva
- jen tak )
05.04.07 08:42:49
Horác® – DOZZ
Já bych to tipoval na ty ampulárie. Je jich tam strašně moc. Na jednu dospělou měchýřovku se má počítat 30-40 (!) litrů. Měřil jste
dusičnany? Podle mě jich tam musí být víc, než je zdrávo. Ostatní ryby tam možná přežívají, ale pro novou rybu to může být šok. A
právě barbusky jsou na N-látky dost citlivé (i když už jsem se setkal i s opačným názorem).
Kolik máš v akváriu těch ampulárií?Jen tak odhadem ze zvědavosti..
15.06.08 23:25:53
dvounoha.cici (373933620499) – problém - parmička čtyřpruhá
Zdravím všechny.Mám problém s parmičkama mám je doma 2.měsíc je to asi tři dny mi jedna onemocněla.Rybyčka začala blednout,skřivila se
jí tlamička a v koutku tlamičky je jí udělalo jakoby bílé chmíří odlovila jsem ji a zničeho noc mi umřeja jiná parmička dnes jsem
koukala že mám nakažebou další ta má podobné chmíří v místech jak je skřele.Bohužel nemůžu najít co to je a jak to léčit zatím se
snažím léčit preventanem.Může mi prosím někdo poradit co dělat?Předem děkuji za každou radu.
13.08.08 22:10:04
Glenr® – Re: Kamar
ahoj chtěl jsem se zeptat dvě parmičky se pěkně popraly a jedna ma na sobě ranku a špatně plavě a drží balanc jakoby se převrací a rychle
chvěje ploutvema máte někdo podobné zkušenosti? a mám něco aplikovat?
Preventin, jak už název napovídá, je jako prevence. Jakmile nějaká nemoc už se v akváriu vyskytla, málokdy tento přípravek pomůže...
alespoň u mě to tak bylo.
29.10.08 13:07:29
kimyy® – parmička čtyřpruhá - nemoc
Dobrý den, před dvěma dny jsem si pořídila dvě parmičky. Včera se ještě obě proháněli v akváriu, ale dneska je jedna stále u hladiny,
čumáček má nahoru a jakoby lapala po dechu. Prosím poraďte mi, co se s ní děje....moc děkuju
29.10.08 13:07:31
kimyy® – parmička čtyřpruhá - nemoc
Dobrý den, před dvěma dny jsem si pořídila dvě parmičky. Včera se ještě obě proháněli v akváriu, ale dneska je jedna stále u hladiny,
čumáček má nahoru a jakoby lapala po dechu. Prosím poraďte mi, co se s ní děje....moc děkuju
29.10.08 13:40:52
Leon® Prevemtin je celkem na nic ale me se osvecil malachite od dajana pet je to malachitova zelen ale spis je to modry kdyz parmicky dostali plisen tak je
toho zbavil za hodinu a funguje to taky jako desinfekce
29.10.08 18:39:45
Yirka® – Re: kimyy
Hlavně jde asi o to kdy sis pořídila akvárium a co je v něm. Z těch tvých informací nikdo moudrý nebude a tudíž ti neporadí.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora