Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Chov akvarijních ryb jako živnost

 

NápovědaFórum » Ostatní  

Chov akvarijních ryb jako živnost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2018 09:25 Muž motýlek [275] Re: vendy
v Otrokovicích se rybkami živilo asi deset akvaristů, teď už jen tři ... pokud nemáš zajištěný odbyt do EU, tak v CR se neuživíš :-( ... trh je zde už dávno obsazen ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   15.01.2018 22:56 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: vendy
S tak naivní otázkou se neoplatí do tohoto záměru investovat. To je lepší řešení levněji od chovatelů nakoupit a s malým navýšením prodat, ale na tom obchodníci nejen v Česku, už dávno fungují.

Pro prodejny na živnost se to v malém měřítku dělat - vyrábět nevyplácí. To radši své přebytky nabídnu přímo zájemcům, mám-li to, o co je zrovna dostatečný zájem a trvalejší poptávka.

Teď se dá sehnat, kde co, když na to člověk má.

Uživit se přes akvaristiku dá jinou činností a to ..... :-) - www.youtube.com/… ; Dost jsem váhal to sem dávat a je logické, proč. ;-)

V dalším odkazu, který vložím, se každý může z napsaných ruskojazyčných komentářů dozvědět, čím ty nitěnky krmí a jakým afrodiziakem podporují jejich množení, protože to tam někteří jsou schopni ty mluvená slova o chovu přeložit a já i bez překladače rozumím psané i mluvené ruštině, takže to vím, ale bylo by chybou naservírovat tady snadno všechny informace a nedat příležitost si je trochu vlastním úsilím zasloužit. :-)

Odkaz, kde se ta otázka nedávno probírala: www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2018 17:52 Muž Driv3r [236] Re: vendy
Konkurence je velká ale zkusit se má vše hodně štěstí a dej vědět jak to dopadlo .a jak se daří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2018 11:17 Žena vendy [27] - Cichlidy – volná živnost
Ahojte, hodlám zajít i na živnostňák, koukám po netu, ale třeba taky poradíte jak to teď tedy vypadá? Jde mi jen o pěstírnu akv. ryb a prodávat vlastní odchov do prodejen. Chci k tomu přidat na volnou živnost výcvik psů a uprava srsti.. Tak snad to bude nějak spadat pod sebe. A snad je tu někdo kdo se tomu tak věnuje? pivo

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2014 18:24 JoKa Re: Sharf
Tak abych to tak nějak uzavřel, evidentně to chceš sám vyzkoušet, tak to zkus a uvidíš...
Na druhou stranu máš obrovskou výhodu, oproti lidem, co to začali dělat před dvaceti lety, máš nástroj a obrovskou studnici informací. Zrovna u toho nástroje sedíš...
Spousta lidí tu odchovává možné i nemožné a najdou se tu i uživatelé co odchovávají i ty rarity, o kterých se běžným akvaristům jenom zdá... Většinou ti i dobře a ochotně poradí.
Jen si dej pozor, aby tvé dotazy nutně nevedly k odpovědi: "Máš přerybněno, malé akvo a trápí tě dusíky"... X-)
Ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   20.11.2014 16:29 Muž snehulda007 [850] Re: Sharf
A kruh se opět uzavírá...extra ryby jsou extra proto, že není jednoduchý je rozmnožit...není jednoduchý je rozmnožit znamená mít na to patřičný znalosti o daném druhu ryb (máš je?) a taky podmínky a ty podmínky něco stojí...stojí rozhodně víc než provoz běžnýho akv. takže když se ti to povede a rozmnožíš extra rybu tak náklady na to aby se ti to povedlo navýší náklady na tvoje běžné akv. tolikrát,že se prodejem sníží akorát část nákladů na to množení a na náklady samotnýho akv. se asi nedostane...snad jsem to napsal srozumitelně...
Další věc je ta že extra špeky který se prodávaj za pěkný peníz běžný akvaristiky ani neberou,protože je to pro ně neprodejný...kdo si koupí v běžný akvaristice rybu za patnáct kil s nejasným původem? Každý si radši takovou rybu pořídí u ověřeného zdroje...
Chlape je lepší se akvaristikou bavit a když se ti povede namnožit špek tak mít radost z toho žes to dokázal a ne proto,že ti to hodí trojku na elektriku...Ty peníze si můžeš daleko snáz vydělat na nějaký jednorázový brigádě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2014 15:24 Muž Sharf [7] Re: Barakainus
Díky to už zní lépe já nechci vydělat abych z toho měl peníze navíc já chci jen aby si akvárko zaplatilo spotřebu energijí nebo alespoň část z nich :)
Normálně bych to neřešil ale chci co největší akva a to při pořádné technice něco vezme ..:/ :-D
Nad rostlinkama sem taky přemejšlel berou je i v akvaristikách třeba ?
A tak nějak jsem to myslel mít jeden druh nějakejch "extra" ryb a ty se občas rozmnožer pro malí než dorostou třeba ještě jedno akvárko a jednou za ča když by byli je prodat tak aby to zaplatilo aspoň 30-50% výdajů za akva:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.11.2014 09:30 radim Re: Barakainus
Barakainus napsal:
4. (a ted ta jedna podminka ;) ziju v USA

to je docela zásaní podmínka :-D

Sharf: jestli chceš něco vydělat na rybách, tak zkus rozmožit nějaké, né tak běžné eLko X-) Nebudeš k tomu potřebovat takové objemy a určitě ti ještě zůstane ta radost z akvaristiky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   20.11.2014 07:20 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: Sharf
Se tady na tebe vsichni vrhli :(
Ale ja te potesim (i kdyz mozna s jednou podminkou), neb vydelat si akvarkem i v malem se da.

Ja zacal s akvarkem pred asi 6-ti lety po nejake 20-ti lete prestavce. Koupil jsem 70L, za pul roku 1000L a za rok 180L. Pak jsem vsechno prodal pri stehovani a za rok koupil 34L, 200L a 54L. Vsechna akvaria se zaplatila provozem behem 6-12 mesicu a pote uz vydelavala na dalsi. Za tech 5 let provozu jsem vydelal nejakych 120.000kc a akvarka stala mozna pulku toho.
Jak jsem toho dosahl?
1. prodavam rostliny a tenhle rok i krevetky (RCS)
2. primarne mam kytky co lidi chtej. nemam nejake uplne obycejne veci, ale ani nic sloziteho. kup co2, poradny substrat a svetlo.
3. prodavam pres internet
4. (a ted ta jedna podminka ;) ziju v USA
5. na ryby v malem se vykasli

Ryby se mi v akvariich mnozi samy - Corydoras panda, Inpatrichys kerri, Pseudomugil gertrude. Ale neprodavam je neb se to nevyplati. Je s tim moc prace a ceny nic moc.

Nejjednodussi jsou fakt kytky. Posilaji se levne, rostou skoro samy, stoji tolik jako ryby ci krevetky a lidi nejsou tolik vybiravi v tom co chtej.

V cechach je ten problem, ze mate spoustu velkych pestiren s rozumnymi cenami, ale i tak se muze najit spousta lidi co chce nejake speciality. Ja mam Eleocharis 'bellem', coz je nejmensi forma Eleocharis; nejaky 2cm na vysku a prodaval jsem svazecek na prst silny za $17. A lidi se o to prali. To protoze v te dobe byli asi tri akvaristi co tu kytku meli v mnozstvi na prodej. Za pul roku se trh nasitil a ted je jen za $10 svazek. A takhle to jde porad; vzdycky se najde nejaka kytka co jede.
Chce to ale rychle rostouci, ty se prodaji snaz.
A kouknul bych se jak to prodat do okolnich statu, ne jen do cech. Muj trh je 300 milionu lidi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.11.2014 20:45 JoKa Re: Ičin
taky si tím nezkazíš onen pohled na akvaristiku, kdy budeš přemýšlet, jestli se ti tohle vyplatí nebo ne
Tak tak, svatá pravda...
Ačkoli mé odpovědi vyzněly možná trochu jinak, s tímto musím souhlasit... Se svým objemem téměř dvou kubíků se neřadím mezi běžné akvaristy, ti mají jedno větší a jedno menší akvo, k tomu max dvě tři vytíračky, (pasoval bych se spíš na akvaristického úchyla, než profíka), ale rozhodně ani mezi profesionály, těm nesahám ani po kotníky... Prostě mě jenom baví to množit.
A ani tak, výtěr například super redů, kdy se samec vytře se třema samicema najednou, nepočítám ve smyslu 300 mladých= 300x10 Kč= 3000 Kč, ale spíš ve smyslu 300 mladých? Ty jo, můj (jejich) nový osobní rekord... A spíš než prachy počítám ty kýble čerstvé vody, které budu muset odtahat... smich :) smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   19.11.2014 20:12 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: Sharf
Tohle hobby dotujeme všichni (jinak to není hobby, ale zaměstnání). Každý koníček něco stojí, ať už jen spoustu času, ale většinou i finance. A konkrétně u tohoto je návratnost opravdu poměrně těžká a dlouhodobá. Chce to spoustu zkušeností a pak taky nemalé startovací investice (chovné skupiny, technika,...). Na běžných druzích se vydělat nedá. To co se dobře množí člověku bez zkušeností se množí každému a tomu odpovídá i cena. Opravdu je snazší vydělat 500,- jinou cestou než akvaristikou a taky si tím nezkazíš onen pohled na akvaristiku, kdy budeš přemýšlet, jestli se ti tohle vyplatí nebo ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 19:42 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Sharf
Konečně rozumný přístup. Koníček by měl být pro radost a ne aby Ti při pohledu na akvárko začala v hlavě šrotit kalkulačka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 19:37 Muž Sharf [7] Re: Ičin
Jen jsme chtěl aby mě hobby zaplatilo část výdajů co do něj dávám nic víc :)
Když to podle vás nejde tak to hold budu muset vyřešit jinak :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 19:25 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: Sharf
Pořiď si akvárium, udělej ho co nejlépe budeš schopen, měj z něho radost, věnuj se mu, sleduj ryby, raduj se z každého výtěru (i když ho přes noc něco sežere) a ty 400,- si vydělej ve volném čase jinde ;) je to jeden pracovní den při směšné ceně 50Kč/hodinu ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 19:25 Muž Sharf [7] Re: JoKa
Ještě jednou díky naberu nejdříve naberu ještě zkušenosti a informace po okolí a když tak se časem do něčeho pustím a určitě dám vědět jak se daří :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 19:21 JoKa Re: Sharf
Jakto že na tom někdo vydělává když podle vás mě to nezaplatí ani část výdajů elektriky ?
Protože mají mnou zmiňovaných 30 kubíků a víc...
Filtraci řeší centrálně, takže nemají v každém akva zvlášť filtr, například... Nemají v každém akva zvlášť topítko, ale temperují celou místnost, například... A hlavně, ti lidé vědí jak na to...
Berou akvaristiky rybky jen jednou za čas nebo musíte být stálý dodavatel ?
Berou, ale cena tomu bude odpovídat... Například nečekej za 4cm ancáka více jak 10 korun...
A když bych si na ty odchovy pořídil ještě další třeba 2 akva tak už by to stačilo ?
Tak řeknu, že si bereš do začátku příliš velké sousto... Pořiď jedno 300l a získáš zkušenosti. Pak zjistíš sám, že je lepší, než 3 akvária o 300 litrech, si pořídit jedno 300l a k tomu třeba 3-4 stolitrové odchovny... X-) Vyzkoušej sám a uvidíš... Třeba objevíš díru v trhu... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 19:14 Muž Sharf [7] Re: JoKa
Jakto že na tom někdo vydělává když podle vás mě to nezaplatí ani část výdajů elektriky ? :)
A když bych si na ty odchovy pořídil ještě další třeba 2 akva tak už by to stačilo ?
Berou akvaristiky rybky jen jednou za čas nebo musíte být stálý dodavatel ? :)

Tak všem díky za rady i když mě ani trochu nepotěšily
A až se do něčeho pustím dám vědět jak to dopadlo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   19.11.2014 19:09 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Sharf
Zkus uvažovat v téhle rovině: Mám jako koníčka akvaristiku. Pořídím si větší akvárko, hezky si ho zařídím rostlinkami a rybkami, časem si k tomu pořídím i co možná nejlepší techniku a pokud by se stalo, že budu mít nějaké přebytky, tak až budou, teprve pak budu řešit jejich odbyt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.11.2014 19:04 JoKa Re: Sharf
Myslel jsem to spíše takto budu mít pro mne alespoň větší akvárko cca 300 možná víc :)
Jestli 300 nebo 400l v tom nevidím zásadní rozdíl... Dudak to v tomto ohledu vystihl velice správně...
A v něm nějaké ryby které se budou dát dobře prodat do akvaristik a zárověň se mě budou líbit :)
Takových je málo... A i rybou co se dobře prodává dnes, za chvíli zahltíš své odběratele a pak budeš mít například 300 mladých s dospělcema, další mladé na cestě a budeš řešit nerudovský problém: kam s nimi...
No a třeba jednou za 3 měsíce se rybky rozmnožej tak je prodám například za 400
Jasně, ale většina jikernatých ryb, než se dostanou do prodejní velikosti, dospívá později, než tebou avizované 3 měsíce. Budeš mít v jednom akvu několik vrhů najednou. Pokud se navzájem nepobijou (závislé od druhu co odchováváš), nesežerou, nebo se neotráví N látkami, protože jich prostě bude v malém prostoru už hodně... Prostě potřeboval bys mít zvlášť dospělce a na každý vrh sólo akvo a to nemluvím o třídění podle velikosti, které když neuděláš, tak to má také své úskalí...
No a akvárko bude na elektřině stát například 400 měsíčně tím pádem se mě zaplatí 1/3 výdajů takhle to myslím to si myslíš že je blbost nebo co myslíš ?
A to je ta největší blbost, počítáš jen elektriku. Kde máš započtené krmivo? Artémie, SAK, mražené a podobně? A na vodu si zapomněl? Až se ti akvo opravdu naplní mladýma, budeš měnit 1/3 objemu nádrže denně. A to je ten lepší případ...

Takže toliko k tomu, jestli se ti vrátí výdaje. Možná se ti časem vrátí akvo jako takové, tedy pořizovací cena. Ale náklady na provoz a krmení nikoli...

Řeknu ti to asi takhle. Mám 8 akvárií, dohromady 1,8 kubíku čistého vody... Mám stabilní odběratele na 3 druhy ryb co odchovávám pravidelně (a to mi trvalo rok, než ke mě získali důvěru a začali ode mě něco kloudně odebírat) a krmivo se mi ještě nikdy nevrátilo. Maximálně zaplatilo vodu, co mlaďasům měním a sem tam nějaké to krmivo, ale fakt jen část...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   19.11.2014 18:58 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Sharf
Chovem akvarijních ryb se neživím, ale to co navrhuješ, mi přijde jako dlouhodobě neudržitelné.

Možná jsem to zcela nepochopil, ale zdá se mi, že očekáváš, že budeš rybky prostě krmit v hezkém (třeba rostlinném) 300 litrovém akváriu, pravidelně měnit vodu. Ony se Ti tam za odměnu rozmnoží, Ty je prostě vylovíš, odneseš do akvaristiky a dostaneš 400,- Kč.

Jenže většina ryb se v obyčejném akváriu nerozmnoží. Potřebují speciální prostředí (specifické parametry vody, specifickou velikost nádrže, (ne)proudění, klid od ostatních ryb, aby samičku zrovna nebolela hlava...). A potěr pak taky potřebuje péči. Nádrž, kde jej nic do rána nesežere, krmení... Takže kromě toho, aby člověk věděl, jak na to, musí tomu věnovat taky dostatek času (tolik, že by si za něj ty peníze vydělal taky jinak). Myslím si, že abys vůbec něco vydělal, musel bys to opravdu dělat ve velkém. Rybky, které se samy rozmnoží v "běžném" akváriu, asi za 400,- měsíčně neprodáš. Alespoň ne stabilně.

Omlouvám se profesionálům, že píšu o něčem, co nedělám, ale neodpustil jsem si malý odhad. Občas jsem nad něčím podobným jen pro vlastní pobavení uvažoval, ale vždycky jsem si to spočítal zhruba jak napsal Urtman.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.11.2014 18:55 Muž Sharf [7] Re: Pepan
Já chci to akvárko "vélké" kupovat až později třeba za půl roku do té doby se chci na tom co mám teď naučit udržet rovnováhu v akváriu a zjistit co a jak ohledně rostlin a ryb :)
Jinak od začátku vím že na tom nevydělám nebo alepsoň si to nemyslím třeba i to je možné :)
Já jen chci zaplatit část výdajů za akva alespoň třetinu nebo polovinu to mi stačí zbohatnout na tom nechci :)

Myšlenka je taková čím víc si to akvárium "zaplatí provoz" tím větší a vybavenější může být ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 18:49 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Sharf
Vzal jsi to za ten nejhorší konec. Máš doma padesátilitrové akvárko, zkušeností s chovem akvarijních ryb asi taky moc nemáš ale už děláš byznys plán na výdělek z akvaristiky. Až budeš mít doma přebytek odchovů, potom se starej. Těch možností odbytu je více. Zverimexy, prodej přes internet a nebo akvaristické burzy. Ale základ je, abys měl skutečně co nabídnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.11.2014 18:49 Muž dudak [1885] Re: Sharf
v jednom akváriu nic neodchováš, jestli ti někde vezmou ryby, tak minimálně 4-6 měsíců staré - pokud je budeš dobře krmit, to znamená další odchovnou nádrž, ryby se ti budou třít každej cca měsíc, takže už druhej měsíc budeš potřebovat třetí nádrž, protože nepůjdou dát k sobě. Krmení jedné ryby než ji odchováš, tě bude stát skoro stejně za kolik ji prodáš. V tomto směru by byly vhodnější třeba nějaké vzácnější krevety nebo rostliny, ale s jedním akvárkem na nějakej smysluplnej výdělek zapomeň. Navíc k elektřině připočti i vodu, případně CO2, krmení a z vlastní zkušenosti vím, že každou chvíli kupuju něco dalšího - hnojiva, léčiva/dezinfekční prostředky, ryby, rostliny, drobnou techniku.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 18:28 Muž Sharf [7] Re: JoKa
Myslel jsem to spíše takto budu mít pro mne alespoň větší akvárko cca 300 možná víc :)
A v něm nějaké ryby které se budou dát dobře prodat do akvaristik a zárověň se mě budou líbit :)
No a třeba jednou za 3 měsíce se rybky rozmnožej tak je prodám například za 400
No a akvárko bude na elektřině stát například 400 měsíčně tím pádem se mě zaplatí 1/3 výdajů takhle to myslím to si myslíš že je blbost nebo co myslíš ? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.11.2014 18:22 JoKa Re: Sharf
větší akvárium cca 300l, ale co bych rad abych si nějak vydělalo to akvárium na provoz myslíte že je možné kdyby se mi třeba podařilo občas rozmnožit nějaké ryby co by v něm byli je prodat třeba do zvěráku ? A tím si vydělat alespoň část na provoz ?
Promiň, ale nenech se vysmát... Jedno 300l akvo je větší akvárium na odchovy?? coze
Pořiď si takových akvárií deset, dostaneš se na 3 kubíky a pak se ti možná, když se bude dařit, vrátí částečně krmivo... Provoz ani náhodou, pokud to teda nebudeš "flákat"...
Se 30i kubíkama už se tím můžeš docela slušně živit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 17:27 Muž Sharf [7] Re: romant
Díky za radu takhle jak říkáš je to asi nejlepší :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.11.2014 16:38 R Muž romant [27987] Re: Sharf
Udělej si test, tím že obrazíš okolní zveráky, akvaristiky a poinformuješ se, jak by to vypadalo. Bude to velmi obdobná odpověď ve stylu "máme svoje zavedený dodavatele a nevíme jestli jsou ty vaše ryby zdravý", ale nenech se odradit, je to vo lidech a když narazíš na člověka, kterej to s tebou zkusí, budeš mít základ. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2014 19:28 Muž Sharf [7]
Ahoj chtěl bych si časem koupit větší akvárium cca 300l + finančně pořízení ještě celkem překousnu ale co bych rad abych si nějak vydělalo to akvárium na provoz myslíte že je možné kdyby se mi třeba podařilo občas rozmnožit nějaké ryby co by v něm byli je prodat třeba do zvěráku ? A tím si vydělat alespoň část na provoz ? :)
Co vše a kde všude se dá prodat nechci na tom zbohatnout ano vydělat jen pokrýt alespoň část nákladů :)
Za všechny rady děkuji klidně piště do zpráv :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2010 16:11 tomas120 Re: Mirek
Pri dnešných výkupných cenách akva rýb, by som sa nad chovom akvariových rýb ani nezamýšlal..Je to nesmierne krásny koníček, ale ako živobitie by som to neriešil.Jediný spôsob ako zarobiť na rybách,je ten, že si odkúpiš, alebo vezmeš do prenajmu dáky rybník. Zarybníš si ho,vytvoríš podmienky pre chov a aj následný lov rýb a budeš zarábať. Chce to na začiatok vädčie štartovné, ale podľa mňa by to mohlo byť rentabilné. Dnes som prišiel z Bukovej pri Trnave, tak som tak trochu rybársky naladený. Pri takom kvante rybárov, "hlava na hlave", do okola celej nádrže, ako bolo tam , neexistuje, aby človek nezarobil...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2010 08:00 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: kreten
Pokud je člověk zvyklý v práci nehledět na čas, je to v pořádku. Pokud ale chodí do zaměstnání, kde ho nejvíce zajímají ručičky hodin, tak..... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2010 07:29 kreten Re: Pepan
Ale to jo, jenže v zemědělství se zase na minutu nehledí :-D akorát, že se to udělat musí:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   22.08.2010 07:12 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: kreten
Omyl. V tomto případě Vám šéfují ryby. A dost tvrdě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.08.2010 07:09 kreten Re: Pepan
Velké kouzlo je v tom, že máte šéfa sám v sobě:-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2010 07:06 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: kreten
Kamarád má zverimex a odchovnu, tak to mám z první ruky. Nikdy bych do toho nešel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2010 07:05 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: kreten
Mirek se evidetně překlepl ale já jsem rejpal, tak mi to nedalo. Na tuhle výzvu jsem prostě zareagovat musel. Já vím, že jsem hajzlík, ale já už jinej nebudu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2010 07:05 kreten Re: Pepan
Po patnácti letech příštipkaření a k tomu deseti plné "profesionalizace" to podepisuji:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   22.08.2010 07:02 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Mirek
Mirek napsal:....jestli se z toho dá vyžít místo měsíčního platu 18kč měsíčně.
Při platu 18 korun měsíčně by se dalo vyžít i z těch několika akvárek. ;-)

A teď vážně. Na to Vám tady seriózně asi nikdo neodpoví, protože nezná Vaše možnosti a schopnosti. Navíc si uvědomte, že věnovat se akvaristice na plný úvazek, to není jenom zaměstnání na 8 hodin. A klidně se může stát, že po roce podnikání zjistíte, že makáte od rána do večera, dovolenou jste neměl, protože od těch ryb odjet nemůžete a finančně jste na tom mnohem hůře než když jste chodil do klasického zaměstnání. Další problém v tomto oboru podnikání je, že pracujete s živým materiálem. Takže si nechtěně zavlečete domů nějakou chorobu a vyhyne Vám chov a začínáte třeba od nuly. Případně se může stát, že budete mít plné nádrže odchovů, které momentálně nikdo neche a co teď s tím? Ryby potřebují pořád krmivo a čistou vodu, náklady rostou a zisk v nedohlednu. Zkuste si to opravdu pořádně promyslet a hlavně sám a rady na tomto fóru berte jenom jako orientační. To rozhodnutí, se všemi pozitivy i negativy, je jenom na vás.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2010 06:39 kreten Re: Mirek
S "pár" akvárii nedá. Kolem třiceti kubíků vody to jde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2010 00:05 Mirek – Živnost chov akvarijních ryb
Ahoj, již dlouhá léta se úspěšně zabývám chovem akvarijních ryb a v současné době se mi tře několik různých druhů ryb (cichlidy, labyrintky, tetry). Chtěl bych se zeptat jestli se vyplatí udělat si živnost nebo alespoň přivydělávat prodejem ryb. Už jsem dost ryb odchoval ale na neustálý odchov nemám dostatek akvárií tak odchovávám ryby podle dostatku volných nádrží. Uvažuji že si založím menší chovnu a nakoupím další akvária, vím že péče o takovou spoustu ryb vyžaduje dost času každý den takže by mě zajímalo jestli se z toho dá vyžít místo měsíčního platu 18kč měsíčně.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 2748x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15345-chov-akvarijnich-ryb-jako-zivnost