prosím o radu!!!!
ráda bych si pořídila mřenku nádhernou,protože prej likviduje šneky.je to pravda??? mám už v akvárku:
neonky,tetry,dania a jednoho pancéřníčka-10cm.
může s nimi být mřenka po hromadě??????????
Děkuji za odpověď. Eliška
Jak velke mas akvarko?Mrenka potrebuje pro sebe tak 50-70 litru vody a minimalni chovny pocet je 4 kusy.Takze pokud mas akva do 100 litru,tak bych je
nekopuval.Zbytecne by jsi je trapila.Dorustaji do 20 cm.
Mřenky nadherné jsou naprosto mírumilovné,snesou se se vším. Hlavně větší akva a víc kusů. Šneky likvidují dokonale.
Mřenky jsou hodně teritoriální.Musí se mít na ně hodně velký akvárium.Není to ale u všech.Některým mřenkám rybky nevadí, jiným
naopak.Každá má jinou povahu(jako u lidí).Myslí se to všeobecně aby člověk věděl a byl připravenej že to je u těchto ryb možný.
Ja bych doporucil mrenku pakistanskou. To nejsou hejnove rybky, i kdyz je potreba poridit min 2 jedince. Jsou to skveli poziraci sneku. Mam je v akva,
a je vymalovano

. Taky jsou mensi, nez mrenky nadherne, takze nepotrebuji tak velke akva. Sto litru je ale minimum. Jinak u me jsou mirumilovne a
moooc hezke.
05.01.07 17:12:50
Vesnach® – mrenka
mrenka mala je optimalni - nedorusta moc a zere sneky..musis ji nechat, ale bez zradla, jinak ti na steky hodi bobecek
28.01.08 20:46:32
Naďa® – Velikost a počet
Ráda bych se zeptala, jaké opravdu v akvárku dosahuje délky (vaše zkušenost, ne z literatury) a zda by mohly být jen 2, aby se netrápily. Mám
akvárko 80x35x40 (112 l) - ostatní v prezentaci. A jestli je opravdu tak náchylná na krupičku, karanténu nemám (když nepočítám prázdné 15
litrové akvárko)
28.01.08 20:55:26
Onďa® – Naďa
Ve Sklorexu jsem viděl mřenky nádherný, který měly tak 15 cm a byly tak 5 cm vysoké

jinak sem viděl jen pěticentimetrový. Vlestní
zkušenost mám jen s mřenkama žlutoploutvýma, u těch mi ta největší honila ty 4 ostatní a žraly kytky, teď mám mřenky proužkované a s
nimi zatím žádný problém i když je každá jinak velká jsou v poho a žerou z hladiny s ostatníma i z ruky

ale s mřenkama nádhernýma
nemám zkušenosti.
28.01.08 21:58:26 / 28.01.08 21:59:41
Alena.sv® – Re: Naďa
Dvě mřenky nádherné mám ve 126l akva a jsou tam moc spokojené.Ostatních obyvatelů si nevšímají,jsou pohodové,vrtají si ve dně a
hledají.Šneky mi úplně vyhubily.mají asi 10cm

Viz.moje prezentace:
http://rybicky.net/nadrz.php?c=1350
Mřenku pákistánskou mám ve 264l,je jen jedna,ale nevypadá smutně.Má taky asi 10cmJe mnohem temperamentnější a občas ostatní rybky
otravuje,tu bych do menšího akva nedoporučovala.
Ahoj nevím jak si to dokázala, ale kdykoli mi mřenka nádherná dorostla okolo 12 cm tak jse z nich stali ryby hájící si své uzemí a při
krmení dokázali ostatní ryby i napadnout. jinak byli v akváriu o 240 litrech. Takže rozhodně to miláčkové nebyli. Hlavně je to hejnová ryba
takže bych je do takto malého akva vůbec nedával. Když bych doporučil tak spíše mřenku proužkovanou :
http://aquaworld.cz/mrenka_prouzkovana.htm
a to tak v počtu okolo 4 kusů.
TO JSOU FAKT SUPROVÍ RYBKY JSME DÍKY NIM OPRAVDU BEZ ŠNEKŮ ALE TEN POCIT VIDĚT JE V AKVÁRKU JE NÁDHERA JSOU OZDOBOU AKVÁRKA SNESOU SE ZE
ŽIVORODKAMA UPLNĚ V POHODĚ MÁME JE TAM TAKY NIKOHO SI NEVŠÍMAJÍ JEN JEDNA DRUHÉ MÁME PÁREČEK A JSOU OPRAVDU KRÁSNÝ

Zdravím, použila jsem toto téma abych se zeptala jestli někdo neví co je s touhle mřenkou. viz. foto. V akva mám 3, dvě jsou úplně v pohodě
ale tahle je nějaká pohublá. Zdá se mi, že funguje normálně, jenom mě zarazilo, že nežere u dna jako ostatní ale u hladiny.
poradte mam akva spolecenske 380litru, dominantou je 8 tercovcu a 100 cervenych neonek, huste zarostle, premnozili se mi tem sneci, je do toho akva
vhodna mrenka nadherna?? docetl jsem se ze minimalni pocet je 4 tak bych je tam chtel zkusit. Mate s tim nekdo zkusenosti??? nebo bych ji tam dal jen
na vyzrani tech sneku a pokud by mi terce nejak znervoznovala dal bych ji pak pryc. jake s ni mate zkusenosti a jak se pak pripadne da odlovit??? diky
za info
07.04.08 19:21:21
ghostik® – Re: Janica
Taky mam jednu takovou ale podarilo se mi ji vykrmit :o) Je ale mensi jak ostatni lae zije a spravila se .
Mate nekdo zkusenosti s touto mrenkou? Popř. nejaky odkaz na clanek o teto rybe, diky (v atlase uz jsem o ni cetl)
To nikdo nechova mrenku nadhernou?
09.04.08 08:23:37
Yirka® – Re: Ralph
Myslím, že k informacím co zde najdeš v atlasu ryb, včetně komentářů, není moc co dodat.
09.04.08 08:54:57
ghostik® – Re: Ralph
Je to rostlinozrout - staci :o)
Premyslim ze je dam pryc i kdyz se mi liby :o(
kombajn na šneky! A čistí mi je ochotně i když je normálně krmím. Mám 2 ks asi 5 cm velké ve 100 l akvárku. Jsou krásný, ale příjdou mi
poměrně plaché, když můžou tak si někam zalezou za kameny.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora