Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Razborky - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Razborky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 12:04 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: potass
U mne to taky zpočátku nebylo. Schovávat se začaly asi až po měsíci, do té doby plavaly všude. Jinak taky nevím, co z těch možností z atlasu by u mně připadalo v úvahu.
Edit: jen jiný druh rybek jsem nezkoušela, nechci miníčko přerybnit. Chvíli s nimi byla 1 gupka, ale efekt to nemělo žádný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 12:02 Muž potass [0] Re: Turbínka
nemyslim si vubec ze mas pravdu protoze se nic nemenilo a predtim tohle nedelaly a navic kdyz se podivas do prezentace tak ukryty maji okolo korenu a kamenu a mam jich 30 takze asi tak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 11:59 Žena Turbínka [2558] Re: potass
Dovolím si citovat atlas: V jednodruhové nádrži je plachá, dobré je ji chovat společně s jiným malým druhem ryb.
Další problém bych hledala v nedostatku úkrytů, málo zarostlé nádrži, extrémní světlo bez přistínení plovoučkami, málo početné hejno či větší spolubydlící nebo umístění akvária, které není na klidném nefrekventovaném místě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 11:56 Muž potass [0] Re: Kaira
prave me zarazi ze jim nevadilo ze se hrabu rukou ve vode ale ted se schovaji jen se priblizim k akvariu ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 11:54 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: potass
Asi Ti moc nepomůžu, ale mám to samé. Pozorovat je můžu jen schovaná za rohem nebo v druhém koutu místnosti, jak se přiblížím, jsou zalezlé v koutku. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 11:15 Muž potass [0]
zdravim mam v akva razborky skvrnoocase a posledni dobou jsou prehnane vystrasene kdykoliv se priblizim tak ihned se schovaji !Nikdy pred tim jsem se s tim nesetkal :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2014 10:38 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Legioix
Děkuji. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.04.2014 10:12 Muž Legioix [574] Re: Aforte
Tady je to docela pěkně popsáno: www.seriouslyfish.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2014 10:04 Muž Aforte [533] - Rostliny
Zdravím, podařilo se tu někomu zdárně odchovat mladé kousky razbory skvrnoocasé? Dokázal by mi někdo napsat, jak je na to připravit? Předem děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2014 14:12 Feferonie Re: ludvik
o melniku vim, ale momentalne jsem bez auta. doufala jsem, ze tu narazim na nejakeho chovatele. ale stejne diky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2014 11:17 Žena Atika [134] Re: Mislow
Jo jsem ráda, konečně se mi nikdo nesebevraždí a hengeli se fakt od klínoskvrnek nehnou, je to prostě jedno hejno a vypadají i hodně podobně. Přidávat nebudu, je tam ještě parta těch pygmejů, otíci a krevetky. Ty dva paví kluci jsou prťavky (spíš velikosti endlerek), myslím že moc nešpiní. Ale pro jistotu měním vodu cca po 6 dnech a občas změřím. Ale hodnoty jsou dobrý :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2014 02:49 Muž Mislow [304] Re: Atika
Ahoj, palec, to je dobre, ze se to povedlo. Jsou to vsechno male rybky a az na zivorodky zadni velci znecistovatele. Razborky jsou pro mensi akva vhodnejsi nez tetry stejne velikosti a nebal bych se v dobre zarostlem akvarku hejno jeste trochu rozsirit, mozna az ty zivorodky na doziti doziji .... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2014 00:22 Muž ludvik [1082] Re: Feferonie
Sice to není Praha ... ale brigitky jsem viděl v Mělníku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2014 00:20 Žena Atika [134] Re: Atika
Jen sem písnu jak to dopadlo s mýma splašenýma hengelkama. Potom co jich v akvárku z 12 zůstalo už jen šest (některé jsem našla, některé ne) a byly pořád stejně splašené jsem zkusila dokoupit 5 razbor klínoskvrnných. Vím, že jsou velikostí a nároky na moje akvárko 54 l na hraně, ale zafungovalo to téměř okamžitě. Klínoskvrnky byly absolutně klidné i při manipulaci v akvárku a už od druhého dne se s nimi hengeli shejnovaly dohromady a přestaly zdrhat. Takže zhruba po měsíci jejich soužití mám hejno 11 klidných rybek,už žádná nezmizela a zdržují se převážně na volné vodě. Baští už zase hned jak žrádlo dopadne na hladinu a nevadí jim ani ruce v akvárku. Tak snad už dobrý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2014 21:13 Feferonie – Kde koupit razborky v praze
shanim 10+ kusu razborky bornejske a nebo espeho. mam v merku branik a burzy ale uz par tydnu nemam stesti.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 22:57 Žena Atika [134]
Díky za názory, jde o Kořenovou zátoku, ale teď už vypadá trochu jinak. Skoro dvě třetiny zabírají kořeny osázené hnědovkou a bolbitis, které vzadu sahají až k hladině. Na levé straně je Juncus repens - zatím tak 15 cm vysoký (ale ten brzy udělá křovisko)a nad ním je houští z růžkatce. No a na pravé straně jsem zasadila Hygrophilu difformis (teprve přelisťuje na submerzní takže je zatím taková mizerná) a chci tam ještě přidat před filtr Ludwigii repens 'Rubin'. No a úplně dozadu k zadní stěně ještě dám vallisnerii a je tam i bahnatka - taky až k hladině. Takže volný prostor bude jen v přední části nad a před kořenem, jinak všude vyšší rostliny. Snad jim to pomůže.Až to zvládnu, dám aktuální fotky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.12.2013 20:35 R Muž romant [27987] Re: Atika
Podle mě jsi si již odpověděla hned v tom prvotním dotazu a to, že problém se vyskytl po odstranění toho velkýho echináče a tudíž se bojí toho volnýho prostoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 20:30 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Atika
Nevím přesně, o které akvárko se jedná, tak to napíšu spíše obecně. Většina těchhle malých razborek potřebuje podobně zařízené akvárko - po stranách a vzadu potřebují houšť rostlin ode dna k hladině. V menším akvárku stačí podél zadní stěny. Na hladině může být nějaká ta plovoučka nebo tam mohou splývat listy vyšších rostlin či nějaká stonkovka, ale nezbytně nemusí. Jsou to ryby tmavých a hustě zarostlých malých jezírek a potůčků. Když mají takto zařízené akvárko, tak se nebojí, protože mají pocit, že to mají všude kousek do úkrytu.
No a jinak do menších akvárek opravdu vřele doporučuju B.maculatus nebo B.merah. Jsou to krásné mírumilovné rybičky, které se skoro vůbec nebojí. A můžeš jich dát klidně větší hejnko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 20:16 Muž Mislow [304] Re: Atika
Tak opravdu nevim, jestli to nakonec neni druhem. Osobne mam r. bornejske a ty by me malem mohli zrat z ruky. Mozna pridat hejno klidnejsich razborek by mohlo byt resenim, sama jsi to zminila ... Treba se ozve nekdo, kdo ma s tvym druhem osobni zkusenosti. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 20:02 Žena Atika [134] Re: Mislow
Jsou tam jen otíci, pegmeyové a ty razborky a pár krevetek, není koho se bát a taky když nikdo u akvárka není tak si klidně plavou na volné vodě. Když se někdo mihne kolem zajedou ke straně do kytek a když začnu jakkoli manipulovat s akvárkem (třeba jen zvednu kryt abych nakrmila)tak začnou šílet. 14 dní v karanténě a první týden v tomhle akva byly jakž takž v klidu, plašší, ale ne zcvoklé. Když nasypu baštu počkají až vypadnu z dohledu a pak teprv jdou jíst. Když si sednu přímo před akvárko a nehýbu se, tak za pár minut vyplavou, jsou ve střehu, ale odváží se na volnou vodu. Ale první pohyb a akvo je prázdné. Prostě nevím co s nimi, aby se trochu zklidnily. Starám se celkem o 6 akvárek a žádné jiné rybky při údržbě takhle neblbnou, některé se schovají, jiné mi klidně oždibují ruce, ale tohle je extrém.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 19:49 Muž Mislow [304] Re: Atika
Jeste mne napada, chovani naznacuje, ze maji asi z neceho strach a snazi se ukryt, pochybuji, ze z krevetek. Razborky a mali pancernicci by take nemel byt problem, zkus pozorovat deni v akvarku, jestli si neceho nevsimnes ..... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 19:26 Muž Mislow [304] Re: Atika
Zvlastni chovani, nikdy jsem to u svych razborek nezaznamenal, mam je s otiky, .... Naopak mi pripadaji jako docela klidne ryby, krome doby krmeni :-D Snad se ozve nekdo, kdo ma podobnou zkusenost s timto chovanim, take by mne zajimalo, kde muze byt pricina ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 18:54 Žena Atika [134]
Takže panika nám pokračuje, ubyly další 3 razborky. Dnes při výměně vody jsem jednu zblejskla jak v panice vlítla sebevražedně za filtr - vpresovala se mezi molitan a sklo (kde není mezera). Tak jsem molitan oddálila, vysvobodila ji a vypadly na mě dvě mrtvé. Takže už mi jich celkem chybí 5, z toho dvě jsem našla za tím filtrem o zbytek se zřejmě postarali pancíci, otíci a krevetky i když žádné hromadné hodování jsem nezaznamenala. Tak už jsem ho nechala tak cca 1 cm od skla, ale čert ví, kam všude pod kořeny atd se můžou nacpat. Torben přidávám, zítra dostanou hrst nepukalky a ještě nějakou vyšší stonkovku, ale nevím. Přemýšlím jestli by jim nepomohlo přidat pár klidnějších rybek, aby se zklidnily nebo jestli je nemám odlovit a dát zpět do původní karantény (44 x 30 x 30cm), kde byly celkem v pohodě a nechat je tam samotné :-( jen s krevetkami. Ale všude musím alespoň 1 x týdně vyměnit část vody a občas prostě do akvárka sáhnout. Takhle se za pár týdnu zasebevraždí všechny :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 17:05 Žena Atika [134] Re: romant
No ale porostlé kořeny už mám skoro přes celé dno, ráda bych zachovala alespoň na pravé straně kousek volného prostoru, kde si můžou rýt pancíci a krmí se mi tam oťasové a krevety. Je to krmící místo.A taky bych strašně nerada dávala pryč ten staurogyne, dost dlouho jsem ho sháněla. Asi zatím zkusím víc zakrýt hladinu na levé straně a vzadu a přidávat ten torben. A budu vysedávat před akvárkem ať si holky zvykaj ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 12:58 R Muž romant [27987] Re: Atika
Můžeš dát místo toho echináče kořen a na něj připevnit hnědovku, budeš to mít více v jednom, kořen bude trochu barvit vodu, hnědovka to přistíní a bude lépe regulovatelná než echináč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 12:50 Žena Atika [134] Re: romant
Tak to můžu zkusit, ale jedna z těch nových kytek je staurogyne a naopak jsem plánovala posílit mizerné 15 w osvětlení doplněním led osvětlení, aby měl šanci. Torben jim trochu přidám a zkusím sehnat nepukalku nejmenší. Snad se holky uklidní. Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 12:04 R Muž romant [27987] Re: Atika
Nechal bych více zarůst hladinu těma plovoučkama, klidně přidat ty s bohatším kořenovým systémem do vodního sloupce a více vodu ztmavit, ideál výluhem, to bych vyzkoušel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 11:53 Žena Atika [134] – Razbora hengeli
Zdravím, tak mám zase trochu problémek s razborkami. Měla jsem jich 12 spolu s panceřníčky malými a otíky, dobře se zabydlely, při krmení byly největší draci. Pak jsem udělala zásah do akva - vytáhla jsem veliký echináč, který už všechno stínil a i zabíral hodně místa a zasadila pár jiných rostlin. Když se všechno usadilo a rybky vyjely ze skrýší bylo razborek jen 10. Myslela jsem, že 2 se ještě někde schovávají, ale už se neobjevily, nenašla jsem ani tělíčka (akvo jsem znova nijak nerozebírala, nechtěla jsem je znovu stresit).Od té doby se bojí jako čerti, kdykoli jdu krmit nebo si jen stoupnu před akvárko tak všechny zajedou ke dnu do rostlin a vyjíždí až po minutách klidu. Takže když jim tam házím třeba grindal, který mi dřív braly pod rukama, ten teď zapadá ke dnu a nevím jestli ho tam razbory vůbec najdou. Navíc těma útěkama zblbly i pygmejáčky, kteří se dřív promenovali přímo před předním sklem a ti zdrhaj s nima. Takže v podstatě vůbec nemám šanci rybky zkontrolovat, spočítat jestli nějaká neubyla atd. Jediní kliďasové, kteří mi tam zůstali jsou otíci a krevetky. Ty nic nerozhází. Kdykoliv teď přijdu k akvárku, tak je vlastně skoro prázdné :-( Uklidní se mi ještě někdy, když musím dělat každý týden údržbu nebo už budou plašani nafurt?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2013 17:00 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Atika
To je typické chování menších druhů razbor a razborek. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.11.2013 01:42 Žena Atika [134] Re: malyLibor
Díky, vyzkouším, zatím vypadají, že berou ze sloupce, občas z hladiny, na dno nejdou vůbec, ale to v normálním akvárku nebude problém, tam číhají ostatní vysavače :-) MK-ZOO znám, odtud mám bezvadný otíky a pandičky, brnknu jim.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2013 01:02 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Atika
Buchanky jim určitě půjdou, moina ještě víc, a zkus jim i černou komáří larvu a nejvíc doporučuju koretru. Mražená krmiva v plzni mívalo MK ZOO, tak si tam brnkni, jestli je ještě vedou www.mk-zoo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2013 18:15 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: Ciffik
Člověče asi jo. Měl jsem tam potěr...malý rybky nikdo nežral, ale jak už měly tak 5-6mm, tak je tak někdo sežral. Večer provedu výslech, podezírám bornejky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2013 10:37 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Dreamdiver
máš je moc rozmazlený, mě seberou s vděkem i vířníka smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2013 08:31 Žena Atika [134] Re: PaDa
Tabletky spiruliny dostávají, ale baští v podstatě všechno co zůstane a listech nebo kořenech a i luxují dno s pancíkama. Jsou tam nejdéle a vůbec se nebojí, klidně mi "oluxují" i ruku když ji tam strčím :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 23:42 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: Atika
Fotka k příspěvku Jo no, on se někdo obětuje :-D Ve vedlejším akva mám neonky modré, tam krmím málo a jsou šťastné za cokoliv, co jim tam spadne :) Ještě tam mám drápatečky, těm dávám patentky, ale ty jsou zas na modré neonky velké.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 23:41 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: Atika
Pro otíky spíš nějaké tabletky spiruliny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 23:36 Žena Atika [134]
Budu zkoušet, jsou tam i otíci a malí panceřníčci, on to někdo spase.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 23:35 Žena Atika [134] Re: Dreamdiver
Hm tak hengelky jsou ještě o něco větší tak by se mi na to asi taky vyprdly. I když mikry třeba docela zobou. Tak zkusím i něco většího ať se snaží :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 23:32 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: Atika
jj, Aquamaster... někde to určitě najdeš. Já to beru pro malý mřenky, aby měly pestřejší stravu. Třeba cyclop určitě není pro ty tvoje razborky moc malý, ale některé ryby mi ho neberou. Chce to zkusit ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 23:31 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: Atika
Cyklopem krmím teď, protože mám v akva potěr galaxek, je to fakt dost malé, mladé razborky skvrnoocasé si sice zobnou, ale raději se perou třeba o mražené artemie :) Razborky bornejské na to taky kašlou. Cyklop sbírají krevetky a co je na listech, luxují otíci a šneci. Dospělé galaxky si cyklopu prakticky nevšímají, asi jim ta drobotina nestojí za námahu. Asi jim dám dietu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 23:23 Žena Atika [134] Re: PaDa
To je od Aquamaster že? Musím pozjišťovat jestli to v Plzni někde prodávají, objednávat přímo by se asi moc nevyplatilo. Myslíš že třeba moina nebo cyklop je už moc malé? Ty rybky jsou mladé a zatím mají tak do 2 cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 23:18 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: Atika
Třeba mraženej černej komár nebo něco podobného menších rozměrů.
Nebo zkus plato KOMBO 6
"Toto krmivo je kombinací několika produktů v jednom blistru.
KOMBO 6- (6x červená, 6x bílá a 3x černá komáří larva, 3x dafnie, 6x mysis, 6x artemie)" a uvidíš sama, co jim nejlíp pojede ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 23:12 Žena Atika [134] – Razborky hengeli
Ahoj, jaké mražené krmivo je nejvhodnější pro tyhle rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 17:34 Muž Mislow [304] Re: ludvik
Nemyslim, ze by problem byl v tvrdosti vody, ci pH. Dusicnany nevim, rikas 40, ja je mam temer na nule (rostliny zlivkviduji prakticky vse), teoreticky to neni spatne, teorie rika, ze do 50 je to OK, ale take zalezi zrejme na druhu ryby. O razborkach jsem necetl, ze by byly extra citlive na znecisteni, tak nevim, mozna je po tydnu jeste brzo soudit, problem by mohl byt i ve zdroji ..... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 17:20 Muž ludvik [1082] Re: Mislow
Sem to radši přeměřil. NO2 samozřejmě nula, to by mi bylo blbé sem vůbec psát. Ale s podivem vyšší jak KH (5-6), tak GH (11). Že by to dokázal zvednout malý kousíček sépiové kosti? NO3 cca 40. Na seriouslyfish.com píšou pH 5.0-6.5, 1-5°H (co je to druhé? KH?) a tvrdost 90ppm (tady tápu - 9GH?).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 16:24 Muž Mislow [304] Re: ludvik
Osobne nemam r. kalimantanske, ale bornejske. I kdyz pochazi ze stejne oblasti, tak nevim jestli i ze stejneho ekotopu. Je to celkem otazka, kde by mohl byt problem. Podle inf. z atlasu, tak parametry vody jsou pro oba druhy stejne. Ja sve rybky poridil pred vice nez rokem a par dni po koupi jsem o jednu prisel. Takze by stale mohl byt problem v aklimatizaci. Ovsem to je jen jedna z moznosti. Behem nasledujiciho obdobi jsem ztratil pouze jednu rybu na mozna plisnovou chorobu. Pred vice nez tydnem jsem doplnil hejno o dalsich 7 a zatim bez problemu. Srovnal jsem sve parametry vody s tvymi a mam vyssi pH (pres 7), ale tve je teoreticky vhodnejsi, take mam vyssi KH (6). S grindalem zkusenosti nemam, ale melo by to byt krmivo urcene prave pro drobne rybky, sam pouzivam mikry v kombinaci s rozdrolenym vlockovym. Jedine, co me napada je, ze jsem nekde cetl, ze razborky neni vhodne krmit zivym kazdy den. Sam to stridam ob den. Krevetky nemam. Teplotu mam 25 st. take. Dusicnany temer na nule. Pockame, kdo se dal vyjadri ... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 15:50 Muž ludvik [1082] Re: Mislow
Týden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 15:46 Muž Mislow [304] Re: ludvik
Ahoj, jak dlouho je mas?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 14:19 Muž ludvik [1082] – Boraras merah
Ahoj ve spolek. Máte někdo větší zkušenosti s chovem těchto borarasek? Mám je v 50l, společně s neocaridinami. Všechno vypadá v pořádku, jak parametry vody (PH <6.6, KH 2-3, GH 8-9, teplota 25), tak krevetky, dokonce i ty borarasky. Plavou, žerou, už i vybarvené jsou. Ale v podstatě každý den jedna mrtvá. Mám jenom smůlu na to, že je to nejspíš import, nebo můžu dělat něco špatně? Mají problém třeba s krmením? Dávám jim Vipagran baby a grindal. Plus to, co občas seberou krevetkám (hikari tablety, nebo dennerle loops, ale to je tak jednou týdně).

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2013 16:38 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: DrChila
Můžeš studovat jak chceš, ale malou B. brigittae od malé B. uropthalmoides pozná jen člověk, který už s nimi má praktické zkušenosti. Jsou si hodně podobné, obzvlášť v prodejním akváriu, kde jsou stresem vybledlé. Doma v nádrži, když se ti vybarví, už se dají poznat i podle fotek... ovšem problém je, že na netu je pod názvem B. brigittae tak 2/3 fotek B. uropthalmoides, 2/9 B. merah a další maculatky a 1/9 jsou skutečné B. brigittae...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 10 11

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11983x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15059-razborky--chov?od=101