21 • 63 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » Krunýřovci a 20l akvárko 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 144x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

27.03.06 17:29:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSonja (-12-11-10-9) – Krunýřovci a 20l akvárko
Ahoj mám takový dotaz: chtěla jsem si koupit do svého akvárka krunýřovce. I přes info z netu jsem se zeptala do jaké velikosti dorůstají, abych nemusela později své malé akvárko zařídit pouze této potvůrce:) Dostalo se mi odpovědi, že to záleží na velikosti akvárka a to je to co mi nejde do hlavy. Řekli mi to už ve dvou obchodech a v tom druhém dodali, že malý zůstane, když ho nebudu překrmovat, protože mu stači jenom ta řasa... Pravda nebo mýtus? A proto by mě zajímalo jaké kdo máte "velikostně" zkušenosti s krunýřovcem.
Potom by mě zajímalo: akvárko zařizuju jenom jako bettarium a chtěla bych tam 2 - 3 samičky a jednoho samce a pak bych chtěla nějakou "čistící policii" přemýšlela jsem právě o krunýřovci a nebo nějakém plži.
A taky prosím o radu jak naaranžovat tapetu na akvárko. Můj sameček bojovnice se v něm vidí a je z toho tak hotovej že přestal žrát a musela jsem to sundat. Nevím jestli je dobré mít akvárko ze všech stran na plném světle.
Možná jsou to divné dotazy, ale v mém okolí se nikdo rybkama nezabývá a tak nemám koho se ptát na tyto "problémy". Díky za odpovědi.
27.03.06 17:45:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSonja (-12-11-10-9) – Přesněji ancistrus sp.
Omlouvám se ale první dotaz se týká ancistrusů , díky.
27.03.06 17:50:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKiller (-12-11-10-9) – dotaz
tak toho ancistruse tam dát můžeš,plže moc nedoporučuju,snad jen ty malé zasrané okružáky,protože se tim betty přikrmují..to světlo sem trošku nepochopil,mě svítí do akvárka sluníčko ze 2 stran
27.03.06 20:24:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSonja (-12-11-10-9) – světlo
A myslíš že ti ancistrusy bych tam mohla mít dva? Nechci aby se tam citili rybky nacpaně tak nevím...
Hlavně mě zajímá jak je to z jejichdospělou velikostí
Sluneční světlo mi svítí do akvárka ze všech stran. nemám ho totiž přímo u zdi a momentálně nemám ani pozadí. nevím jestli jestli to vadí nebo ne, ale to asi poznám podle toho, jak se mu bude celkově dařit, že?
27.03.06 20:38:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKiller (-12-11-10-9) – pozadí
já taky nemam na většině akvárek pozadí a vůbec to rybám nevadí.Tak to něčim zatemni za tim akváriem...nebo nech průhledné ať tam světlo svítí a dej tam nějakou kytku,ta pak poroste dobře..já měl 2 ancistrusy sp. v 9 l akvárku,který sem používal jako výtěrku pro bettu
27.03.06 20:52:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGAGAL (-12-11-10-9) – akva.
Ancistruse neboli krunýřovce bych ti do takto malého akvária nedoporučoval. V dospělosti totiž dorůstá cca 12-15cm. Určitě by ve tvém případě byl lepší šnek. Jinak existují i menší druhy např.Otocinclus , který dorůstá cca 4-6 cm. Osobně bych ,ale nechal v 20 litrovém akva. pouze trio bojovnic.
27.03.06 22:45:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKiller (-12-11-10-9) – ancistrus
jenže pokud je nebude překrmovat,tak jí narostou 6 cm jako mě v malym akva..
27.03.06 23:50:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdigo (-12-11-10-9) – pravdu díž
já mam jednoho v 16l akvárko spolu s potěrem živorodek a dorostl poloviny velikosti co jeho brácha, kterýho sem přelovil do velkýho akvárka.
28.03.06 11:07:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGAGAL (-12-11-10-9) – prostor
No, já svým rybám dávám to nej. A není to tak trošku týrání zvířat. Když Vám místo bytu 3+1 nabídnu nějaký kurník a budu vás tam chovat taky bude velcí jen metr a bude vám fajn že?
28.03.06 12:24:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSonja (-12-11-10-9) – hmmm
Tak já vám teda nevím :-(
Stále více se příkláním k tomu., že si jednoho ancistruse koupím.
Už jsem přečetla pár rad a myslím, že by mu moje akva nevadila stejně si poleze po stěnách a tak si s bettama nepolezou na nervy. A s krmením ho taky šidit nehodlám, když hodně povyroste, tak se mu juknu po novém bydlení. :-)
šneka by mi asi betty postupně zlikvidovali.

a ještě mi poradte jak dlouho ho mám nechat v karanténce
a jestli tam mám na lít něco jako preventin.
Díky
28.03.06 14:01:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkrtek (-12-11-10-9) – karanténa
Preventin nalej až případně když ancistruse budeš dávat k betám. Co se týče délky karantény tak se doporučuje 2-3 týdny. Nejideálnější je vytvořit v karanténě co nejpodobnější podmínky jako v hlavním akva
30.03.06 17:20:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekF.L.Věk (-12-11-10-9) – ?
Já dávám rybky vždy hned do akva a nikdy jsem problém neměl.
01.04.06 14:55:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekneo (-12-11-10-9) – ancistrus
jestli budeš mít s ancistrusem i jine ryby bude požírat zbytky krmení a budevelkej až 12čísel
01.04.06 15:00:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekneo (-12-11-10-9) – ancistrus
toho ancistruse určite doporučuju ale urcite ne dva do tak maleho akvarka :-)
02.04.06 18:00:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJarda.Chladek (-12-11-10-9) – l
dej tam 1 a bude to ok
05.04.06 13:35:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSonja (-12-11-10-9) – Bojovnice
Díky všem za odpovědi tak jsem si koupila 1 ancistruse.
Ted zase řeším tohle :koupila jsem si 2 samičky betty (k samečkovi) a nakonec řeším agresivitu samičky. Jedna je hrozně zlá okousala mi druhou samičku a Betták vypadá taky trošku okousaně. Myslíte, že se to časem uklidní a nebo mám agresivku oddělit?
05.04.06 13:39:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekneo® – ..
No ja mam taky betty a nekde sem se dočetl ře když mas samecka a pridas k nemu casem samicku tak na ni bude samecek dorazet. ale ze tohle dela i samicka....
05.04.06 13:39:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekneo® – misto
anebo maji malo mista a rvou se
05.04.06 13:54:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSonja (-12-11-10-9) – Bojovnice
Rve se jen jedna, seděla jsem u akvárka a chvíli pozorovala.
Agresivní samička nahání tu druhou, která se nakonec nacpe mezi kámen a rostlinu a nechce vyplouvat.
To jsem měla strach, že jim bude spíš ubližovat sameček, který byl od vánoc v akvárku sám a ten vypadá, že společnost spíš uvítal...
Myslíš ,že se nakonec srovnají?
díky
05.04.06 14:11:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekneo® – asi
asi jo
05.04.06 14:59:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Killer® – betta
já si myslim že ti je vykosí oba.Měl sem taky betty dost dlouho,často sem je dával vytřít,ale rostou moc pomalu,tak mi vždycky přežili tak 3-4 mláďata..A pak jsem jednou přidal samičku abych měl novou krev..nejdřív to bylo v poho,ale pak začala bejt jedna starší agresivní a všechny vymlátila až tam zůstala sama
05.04.06 18:37:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekneo® – samci
O samcich vim ze sou agresivni na nove ryby sveho druhu. ale ze i samice..... :-O :-O
16.01.08 11:55:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucianetta®
bojovnice nemá své jméno jenom tak ze srandy. Pokud je víc bet (bez ohledu na pohlaví) v jedné nádrži, budou si vytvářet teritoria. Pokud je to malé akva, budou si to svoje bránit. super stránky o bettách: http://www.splendenspower.cz/
16.01.08 18:27:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK®
Ancistrus je moc klidná,hodná a zalézavá ryba.Ancistrusů mužeš mít v akvariu kolik chceš,ryba je maximálně nenáročná na místo. Stačí jí pár centimetrů - ale musíš mít hodně způsovů schovek na dně - já mám mimo jené placatý kámen postavený na výšku a opřený o sklo,na kterém si ancistrusové udělaly základnu.Mám 2x samice 6cm a samce 8 cm
16.01.08 18:30:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar®
MESTEK napsal: Ancistrusů mužeš mít v akvariu kolik chceš,ryba je maximálně nenáročná na místo. Stačí jí pár centimetrů - ale musíš mít hodně způsovů schovek na dně -....

S tímhle maximálně nesouhlasím. Ancistrus je velmi dobrý plavec, když se do toho vloží a navíc dost velký špinič vody a tudíž si dovolím příkře nesouhlasit ne

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 13:16:39 • 0.722 s