[1] 2 
Ahoj mám takový dotaz: chtěla jsem si koupit do svého akvárka krunýřovce. I přes info z netu jsem se zeptala do jaké velikosti dorůstají,
abych nemusela později své malé akvárko zařídit pouze této potvůrce

Dostalo se mi odpovědi, že to záleží na velikosti akvárka a to je
to co mi nejde do hlavy. Řekli mi to už ve dvou obchodech a v tom druhém dodali, že malý zůstane, když ho nebudu překrmovat, protože mu
stači jenom ta řasa... Pravda nebo mýtus? A proto by mě zajímalo jaké kdo máte "velikostně" zkušenosti s krunýřovcem.
Potom by mě
zajímalo: akvárko zařizuju jenom jako bettarium a chtěla bych tam 2 - 3 samičky a jednoho samce a pak bych chtěla nějakou "čistící policii"
přemýšlela jsem právě o krunýřovci a nebo nějakém plži.
A taky prosím o radu jak naaranžovat tapetu na akvárko. Můj sameček
bojovnice se v něm vidí a je z toho tak hotovej že přestal žrát a musela jsem to sundat. Nevím jestli je dobré mít akvárko ze všech stran
na plném světle.
Možná jsou to divné dotazy, ale v mém okolí se nikdo rybkama nezabývá a tak nemám koho se ptát na tyto "problémy".
Díky za odpovědi.
Omlouvám se ale první dotaz se týká ancistrusů , díky.
tak toho ancistruse tam dát můžeš,plže moc nedoporučuju,snad jen ty malé zasrané okružáky,protože se tim betty přikrmují..to světlo sem
trošku nepochopil,mě svítí do akvárka sluníčko ze 2 stran
A myslíš že ti ancistrusy bych tam mohla mít dva? Nechci aby se tam citili rybky nacpaně tak nevím...
Hlavně mě zajímá jak je to z
jejichdospělou velikostí
Sluneční světlo mi svítí do akvárka ze všech stran. nemám ho totiž přímo u zdi a momentálně nemám ani
pozadí. nevím jestli jestli to vadí nebo ne, ale to asi poznám podle toho, jak se mu bude celkově dařit, že?
já taky nemam na většině akvárek pozadí a vůbec to rybám nevadí.Tak to něčim zatemni za tim akváriem...nebo nech průhledné ať tam
světlo svítí a dej tam nějakou kytku,ta pak poroste dobře..já měl 2 ancistrusy sp. v 9 l akvárku,který sem používal jako výtěrku pro
bettu
Ancistruse neboli krunýřovce bych ti do takto malého akvária nedoporučoval. V dospělosti totiž dorůstá cca 12-15cm. Určitě by ve tvém
případě byl lepší šnek. Jinak existují i menší druhy např.Otocinclus , který dorůstá cca 4-6 cm. Osobně bych ,ale nechal v 20 litrovém
akva. pouze trio bojovnic.
jenže pokud je nebude překrmovat,tak jí narostou 6 cm jako mě v malym akva..
já mam jednoho v 16l akvárko spolu s potěrem živorodek a dorostl poloviny velikosti co jeho brácha, kterýho sem přelovil do velkýho akvárka.
No, já svým rybám dávám to nej. A není to tak trošku týrání zvířat. Když Vám místo bytu 3+1 nabídnu nějaký kurník a budu vás tam
chovat taky bude velcí jen metr a bude vám fajn že?
Tak já vám teda nevím
Stále více se příkláním k tomu., že si jednoho ancistruse koupím.
Už jsem přečetla pár rad a
myslím, že by mu moje akva nevadila stejně si poleze po stěnách a tak si s bettama nepolezou na nervy. A s krmením ho taky šidit nehodlám,
když hodně povyroste, tak se mu juknu po novém bydlení.
šneka by mi asi betty postupně zlikvidovali.
a ještě mi poradte jak
dlouho ho mám nechat v karanténce
a jestli tam mám na lít něco jako preventin.
Díky
Preventin nalej až případně když ancistruse budeš dávat k betám. Co se týče délky karantény tak se doporučuje 2-3 týdny.
Nejideálnější je vytvořit v karanténě co nejpodobnější podmínky jako v hlavním akva
Já dávám rybky vždy hned do akva a nikdy jsem problém neměl.
jestli budeš mít s ancistrusem i jine ryby bude požírat zbytky krmení a budevelkej až 12čísel
toho ancistruse určite doporučuju ale urcite ne dva do tak maleho akvarka
Díky všem za odpovědi tak jsem si koupila 1 ancistruse.
Ted zase řeším tohle :koupila jsem si 2 samičky betty (k samečkovi) a nakonec
řeším agresivitu samičky. Jedna je hrozně zlá okousala mi druhou samičku a Betták vypadá taky trošku okousaně. Myslíte, že se to časem
uklidní a nebo mám agresivku oddělit?
05.04.06 13:39:06
neo® – ..
No ja mam taky betty a nekde sem se dočetl ře když mas samecka a pridas k nemu casem samicku tak na ni bude samecek dorazet. ale ze tohle dela i
samicka....
05.04.06 13:39:46
neo® – misto
anebo maji malo mista a rvou se
Rve se jen jedna, seděla jsem u akvárka a chvíli pozorovala.
Agresivní samička nahání tu druhou, která se nakonec nacpe mezi kámen a
rostlinu a nechce vyplouvat.
To jsem měla strach, že jim bude spíš ubližovat sameček, který byl od vánoc v akvárku sám a ten vypadá,
že společnost spíš uvítal...
Myslíš ,že se nakonec srovnají?
díky
05.04.06 14:11:55
neo® – asi
asi jo
05.04.06 14:59:39
R -
Killer® – betta
já si myslim že ti je vykosí oba.Měl sem taky betty dost dlouho,často sem je dával vytřít,ale rostou moc pomalu,tak mi vždycky přežili tak
3-4 mláďata..A pak jsem jednou přidal samičku abych měl novou krev..nejdřív to bylo v poho,ale pak začala bejt jedna starší agresivní a
všechny vymlátila až tam zůstala sama
bojovnice nemá své jméno jenom tak ze srandy. Pokud je víc bet (bez ohledu na pohlaví) v jedné nádrži, budou si vytvářet teritoria. Pokud
je to malé akva, budou si to svoje bránit. super stránky o bettách:
http://www.splendenspower.cz/
Ancistrus je moc klidná,hodná a zalézavá ryba.Ancistrusů mužeš mít v akvariu kolik chceš,ryba je maximálně nenáročná na místo. Stačí
jí pár centimetrů - ale musíš mít hodně způsovů schovek na dně - já mám mimo jené placatý kámen postavený na výšku a opřený o
sklo,na kterém si ancistrusové udělaly základnu.Mám 2x samice 6cm a samce 8 cm
MESTEK napsal: Ancistrusů mužeš mít v akvariu kolik chceš,ryba je maximálně nenáročná na místo. Stačí jí pár
centimetrů - ale musíš mít hodně způsovů schovek na dně -....
S tímhle maximálně nesouhlasím. Ancistrus je velmi dobrý plavec, když se do toho vloží a navíc dost velký špinič vody a tudíž si
dovolím příkře nesouhlasit
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora