prosím o radu zkušeného akvaristy- teď jsem na pancéřníčních kropenatých objevila bílé tečičky - pravděpodobně krupičku, mám 350 l
akvárko a na ostatních rybkách - živorodky, tetry, parmičky, čichavci, ancistrusi - jsem nic neobjevila. Akvárko mám asi půl roku a dosud
jsem žádnou nemoc neřešila

. Prosím poraďte co s tím? stačí zvednout teplotu na 30 C jak jsem si přečetla na internetu, nebo mám
přidat nějaký přípravek? díky moc
krunýřovce dej do karantény a parmičky to chytnou nejspíš taky,jsou náchylné na nemoci,tak je sleduj a když se objeví tečičky na
ploutvičkách tak to maj ( u mě to tak alespoň bylo). Jinak ještě přidej polévkovou lžíci soli na 40l vody. Z chemie je dobrý costapur od
sery. Mi pomohla jen ta sůl,a všechny rybky přežily,až na 4 parmičky.
Jejda,omlouvám se místo krunýřovce tam má být pancéřníček,ten je ale náchylný na chemii,spíš se smiř že pojde
Ta sul je dobry napad Ale je to jedna polevkova lzice soli
díky, přidala jsem tu sůl, rybky jsou stále čilé a hladové tak doufám, že to zvládnem. Panceřníčci jsou moji miláčči - snad je
uchovám
panceřničci kropenatí maj občas bíle tečky na kůži...krupička vypadá tak že ty tečky jsou jakoby nalepené..dávat rybky pryč z tohoto
akvaria je blbost,jestli tam máš krupici,tak tu teplotu zvedni klidně na 31 °C a přisol,můžeš přidat kostapur,ale mě na to léčivo chcípli
ancistrusy,ale jak se dozvídam tak sem bnyl takovej asi jedinej..
Já jsem krupičku vyléčila Bioichtem. Nerozchodily to jenom neonky.
Takže když mají rybky nemoc mají se nechat ve společném akváriu? A já myslela že bude lepší když budou v karanténě.Hmm,jsem zase o něco
chytřejší

Myslela jsem že kdybych je nechala společně se zdravýma nakazí se. Oddělené parmičky umřely a rybky ve společném
akvárku se mají k světu. Stačila jen ta sůl a zvýšení teploty.
to ale neplatí u všech nemocí,platí to jen u krupičky,teda co já vim..jinak zaplísnění je lepší léčit v karanteně
Ale nebyls jedinej,i mě po té chemii chcípli ancistrusi

Plavali hore nohama,chudáčci.
tak jsem tu zas

. zdálo se mi, že jsem to zvýšením teploty a solí zlikvidovala, ale pancéřníčci to mají znovu. Vím, že mají tečky i
normálně, ale tihle to mají po celém těle i na ploutvích. chci se ještě zeptat, jestli můžu tu sůl opakovat a jestli filtrovat či ne.
jiné rybky to zatím nemají, ale když to v tom akvárku je tak to asi nebude dlouho trvat.
Cauky lidicky, mam podobny problem.Vlastnim dve krasne zavojnatky asi sotva dva tydny a pred dvema dny se jim na ploutvickach objevily bile
krupicky.Pomuze sul i na ne?Neublizi jim, neni to jen na urcité druhy?Muj dalsi problem se tyce vody.Samotne akvarko (kulate, 30l) mam tri tydny od
zacatku jen s tou rybickou - prisavkou.Voda byla bez poskvrny,pruzracna a cista.Ale co jsem tam dala i zavojnatky, voda je po trech dnech vzdy
zakalena,temer mlecna.Kdyz se to objevilo poprve,ihned jsem je cele kompletne vycistila, ale je to tu zas.Ta krupicka s tim ma asi neco spolecneho,ze?
Nemuzou ve slakovodnim akvarku vadit muslicky z more? A neni to spatny zrádlem, ktere mi prodali udajne pro zavojnatky ale na etikete je napsano Pro
bazenove ryby? a plave u dna? Prosim,poradte, nechci cistit cele akvarko kazdy 5. den a uz vubec ne prijit o sve nove mazliky.Specha,dekuji
Jo a zapomela jsem dodat,ze ta voda zapacha,nevim,jestli je to normalni, nebo je muj nosik precitlively na rybinu, ryby totiz nejim. Jinak rostlinky
ani nic jineho zahnivat neni videt, rybicky jsou stale cile a nevypy, ze by jim voda vadila.Prosim,co s tim, jsem stale vice presvedcena,ze je to to
zradlo,ktere mozna padne pod kaminek a pak hnije.
Jo a zapomela jsem dodat,ze ta voda zapacha,nevim,jestli je to normalni, nebo je muj nosik precitlively na rybinu, ryby totiz nejim. Jinak rostlinky
ani nic jineho zahnivat neni videt, rybicky jsou stale cile a nevypy, ze by jim voda vadila.Prosim,co s tim, jsem stale vice presvedcena,ze je to to
zradlo,ktere mozna padne pod kaminek a pak hnije.
Měla jsem stejný problém se závojnatkama,až na tu krupičku,ale i tak šly z domu. Takže co jsem se odsud dověděla nevyměňuj všechnu
vodu,to je velká chyba. Jednou za 14 dní vyměň 1/3 vody a u závojnatek jsem musela hodně filtrovat,strašně totiž s..ou

a víří vodu.
Bílý zákal mi pak zmizel. To kulaté akvárko není dobrý nápad,akvaristi to neradi vidí. Jinak si myslím že ta sůl nebude závojnatkam
vadit,jsou to odolné rybky. Doporučovala bych ti místo závojnatek raději black molly nebo paví očka a pěkné jsou i platy. Jinak více o těch
závojnatkách se můžeš dočíst ve fóru,radila mi hodně s nimi Voloďka. Určitě ti ještě někdo tady poradí i líp,tohle jsou jen mé
postřehy odsud a malé akvaristické zkušenosti
Ještě něco ten smrad v akvárku může být i krmivem,když jsem dávala granulky voda strašně zapáchala a jak jsem je přestala dávat bylo
vše o.k. Mušle se taky nemají dávat do sladkovodního akv. dělají totiž tvrdší vodu a né všechny ryby jí mají rády.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora