Chtěl bych se zeptat jestli někdo používá nějaké rostliny nebocokoliv co se da u nás sehnat v přírodě a neni u toho moc velké riziko
onemocnění nebo neblahých účinků na ryby..případně jak to ošetřit,aby tyto účinky pominuly..
Mě napadlo zkusit spařit nebo uvařit
běžnou trávu a zkusi s tim krmit býložravé tlamovce,ale nevim jestli to zkusit,protože mi nikdo neřekl že to je bezpečný..co si o tom
myslíte?Dyť ta tráva určitě všude plave..ne stejná,ale nějaká určitě a ryby to asi sežerou..
Já krmím ancistruse od jara do zimy listami kopřiv,nebo pampeliškou,dám do hrnečku,spařím horkou vodou a nechám jeden den odležet.Gumičkou
to přichytím na kamínek a dám do akva.Můžeš vyzkoušet všechno co roste a sledovat,jestli to berou,aby jsi nezkazil vodu.Můžeš vyzkoušet i
hlávkový salát nebo špenát.
špenát a hlávkový salát je doporučený,kopřivu jsem chtěl vyzkoušet,tak jsem rád že si mi potvrdila že je to možné..jinak občas dam
tlamovcum i rajče
V jedný knížce jsem četl že pro býložravé ryby je vhodný okřehek (ty malý rostlinky na hladině rybníka, říká se tomu taky žebinec).
Já jsem to ještě nezkoušel, ale řekl bych že by to mohlo jít ale asi až v létě.
mam pistie (plovoucí),ale asi vletě zkusim i tohle
Říka se tomu žabinec, předtím jsem se přehmátl. Ale prej je to pěkná pakáž, že se to hrozně rychle množí, ale to by ti nemuselo snad
vadit, rozhodně bych se toho nebál a vyzkoušel bych to.
já to vyzkoušim,u tlamovců se to určo množit nebude,ty sežerou všecko co je mrnaty a je na hladine a je to rostlina
Mé tlamy mají nejraději ledový salát a okurky...
05.04.06 12:08:16
R -
Killer® – Okurky
okurky?Jak je tim krmíš?čerstvé nastrouhané,oloupané..popiš trochu víc Tatoch,díky
Oloupu, ten měkký střed vyhodím a to tvrdé nakrájím na nudličky...
Salát přimagnetuju na sklo a potvory si ho roztrhají samy...
05.04.06 15:11:43
R -
Killer® – Tatoch
a spaříš ten salát nebo ho tam jen prskneš?Hele nevíš jestli tlamovcum vadí komáří larvy?Já jen že se nedoporučujou nítenky,tak abych
něco nepodelal
Salát spařím a tlamovcům dávat živou havěť je vždy riziko...nedávám ani mražené patentky neb mbuny to velice špatně tráví raději
rostlinnou stravu a občas mražený cyklop (buchanky), artemie, koretry...
Tak já dávám okurku klasicky... Nastrouhat + ocet, sůl cukr.Kdo má rád, může přidat bílý jogurt.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Krmení • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora