2 • 14 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » měkká voda 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 109x
10.04.06 19:58:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCorban (.***..) – měkká voda
mám v malém akva měkčí vodu než potřebuju např. neonka obec. nejměkčí voda 5 dGH. Nevím co s tím prostředky na úpravu nefungujou někde jsem četl že čím měkčí voda tím líp fakt nevim.
10.04.06 21:49:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMagda (.***..) – voda
Ahojda, poradím ti jednu věc. Já osobně nedávám vodu z vodovodu, protože jsem hradečák a tady voda není nic moc. Využívám Třebechovickou vodu. To vy asi nemáte. Je to taková novodobá "studna" na penízky. Voda je tady hlavně fajnová a také si zde zjistíš, jakou tvrdostí voda disponuje.
14.04.06 09:44:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvojta (.***..) – voda
tvé ryby mají nějaké problémy nějak mě unikla podstata přoč chceš přitvrdit vodu.
14.04.06 20:04:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgabli (.***..) – voda
Měl jsem opačný problém,ale dostal jsem radu,že pokud to vysloveně rybkam nevadí tak se do toho nevrtat protože jedna změna hodnoty vody vyvola zase jinou a pak budeš mít rozhozenou jinou vlastnost a tak to půjde pořád dokola a nijak si nepomůžeš.Akorát budou parametry vody nestabilní a to může rybám vadit mnohem víc než přílišná měkkost.Já mám vodu polotvrdou až tvrdou a z akvárka žádnou stížnost neslyším :-)
15.04.06 02:39:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekivan (.***..) – voda
I já mám neonky červené v měkké vodě,nemám problém s rybama ani s rostlinama.Možná kdybych chtěl nějaké afr.tlamovce tak bych musel přidat vápenec.Chrastava : UT 2stupně,CT 0st.
15.04.06 15:12:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiro.M (.***..) – pritvrdit vodu neonkám?
Zisti si v knihách,kde neonky žijú a v akej vode sa množia.Je to južná amerika a množia sa v období dažďov.Dažďová voda v tej oblasti je skoro destilovaná.Tvrdostˇmá 0,5-2°.Pre takú vodu na množenie amazonských rýb chodím 30km ďaleko.Takže nič nemusíš pritvrdit a teš sa z dobrej vody.
15.04.06 21:48:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrosi (.***..) – to ivan
Dovolím si te opravit. Když máš UT 2 st., nemůžeš mít CT 0 st. To je nesmysl.
09.07.07 23:27:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgeorge (84.***.83.116) – moc měkká voda na ampularie
Já mám s měkkou vodou taky problém, ampulárie potřebují minimalne 7 dGH ale optimalne jeste vic a ja mam ani ne 6 :(, jak to mám zvýšit ? Zase ale nevím co mi to udělá s PH, ted ho mam něco přes 7. Dík
10.07.07 01:47:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – pro rosi (a pro všechny další, kteří v tom také nemají jasno :o)
"Dovolím si te opravit. Když máš UT 2 st., nemůžeš mít CT 0 st. To je nesmysl."

Ale to vůbec není nesmysl. (Sorry - i přesto, že je to víc než rok starý příspěvek, nedá mi to, abych na něj nereagoval :o).

Mějme sklenici dokonale čisté (destilované či demineralizované) vody. Obsah vápníku a hořčíku je nulový, tudíž i CT (celková tvrdost) je nulová. Přidejme lžíci jedlé sody (hydrogenuhličitan sodný). Vápník nikde, hořčík nikde - CT je stále nulová, UT (uhličitanová tvrdost) je bůhvíkolik. Problém je v tom, že když měříme uhličitanovou tvrdost, tak ve skutečnosti měříme ALKALITU, tj. množství VŠECH hydrogenuhličitanů - nejenom vápenatých a hořečnatých, ale i sodných (draselných a dalších). Vzoreček CT (CELKOVÁ TVRDOST) = UT (UHLIČITANOVÁ TVRDOST, přechodná, odstranitelná varem) + SÍRANOVÁ TVRDOST (neodstranitelná varem) platí jen pro sloučeniny vápníku a hořčíku. Pokud jsou v systému i soli jednomocných kationtů (což je v akvárku normální), vzorec NEPLATÍ !!!
10.07.07 10:08:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (.***..) – To George
Mají ještě nějaký jiný problém ty vaše ampulárie, než že "potřebují vodu tvrdou minimálně 7 dGH"?
Pokud ne, tak to neřešte. :-)
Kdyby vám to nedalo, tady si můžete přečíst o zvyšování tvrdosti: http://www.sweb.cz/maniakva/chemie3.htm
V případě potřeby také můžete ampulkám nabídnout jako zdroj vápníku např. kalciové tablety nebo sépiovou kost...
11.07.07 15:26:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAmpulárie (84.***.83.116)
No problémem je to, že se mi ani po půl roce nerozmnožují:( a to už jsou dávno dospělé... a jejich ulity se rozpadají a to jsem jim tam hodil skořápky od vajíček, sépiovou kost, ulity od mořských škeblí ale oni si toho moc nevšimají :(.... dokonce jsem jim udělal plovoucí ostrůvek na kladení vajíček a místa k víku akvaria maji 15 cm a stále se nerozmnožují, jen se pomalu rozpadají :-(
11.07.07 21:35:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (.***..)
Pak se ještě zkuste poradit s Horácem; případně mrkněte na ty stránky, které jsem vám doporučil, a můžete zkusit vodu upravit.
11.07.07 21:51:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAmpulárie (84.***.83.116)
Děkuji, stránky jsem si pročetl a Horácovi jsem poslal email.... počkám co mi poradí hmm ;-) a případně přistoupím ke zvyšování tvrdosti vody.
08.08.07 12:38:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekToGi84®
Ach jo :-( :-( co já bych dal za to abych měl vodu měkkou a nizky PH, nejraději bych si to tak s vama vyměnil, pže já mám vodu tvrdou jak šutr, PH se blíží 8 a přitom miluji terčovce sad
08.08.07 22:33:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
Anonyma prosím ať mě napíše co Horác poradil co se týče ampulárií, netoužím moc po rozmnožování, ale teď mě dvě umřely a další tři se k tomu blíží a nebaví mě koukat na mátořivý šnečky, tak prosím napiš, ať neotravuju Horáce taky :) :) Děkuju děkuju moc
Podobná témata
"vonící" voda, Bílá voda, Bila zakalena voda, Brakická voda, Čím dál tím kalnější voda., Čistá voda, Destilovaná voda, Dešťová voda, divná voda, Hnědá voda od kořene, hnědá voda ze základu pro rostliny, hodnota vody - vodárna Sivice, Jak se pozná zkažená voda? , jak kyselá je voda z vodovodu, Jaká má být voda v akvaterárium s krabem?, Je vhodná deštová voda pro Terčovce ?, Kalná voda nedá sa jej zbaviť Help, Lehce zakalená voda po ránu???, měka voda v okolí Brna, Měsíc "odstátá" voda - vypustit?, Mléčná voda, mléčná voda, Mořská voda, Musí se voda měnit jednou týdně?, Mútna voda po použití uv lampy, Náhle zkalená voda, nejde mi napumpovat voda do filtru tetratec ex 700, Neodstátá voda, nové akvárko a voda, Polystyren a voda, Pořád kalná voda, Prilis mekka voda..., Přechodné akvárko - kalná voda, Převařená voda, Při odkalování zapáchá voda, Ryby do nové 112, tvrdší voda, NENÁROČNÝ, skalarky a voda, Studená voda & ryby, špinavá voda + úhyn rýb, Tvrdá voda, tvrdá voda, úhyn neonek a zakalena voda , úhyn rybiček a zakalená voda, Voda, voda, voda, Voda + Sol, voda bez chloru, Voda na šumpersku zábřežsku?, voda na treni parmicky ctypruhe

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 07.10.08 02:47:55 za 0.818 s