39 • 87 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » agresivita mirumilovnych rybek 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 133x
21.04.06 18:09:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLovelace (-12-11-10-9) – agresivita mirumilovnych rybek
Ahojky, co si myslite o agresivite mirumilovnych rybek jako jsou mecovky a platy? Mam akvarko s temito druhy uz pul roku a vsechno v pohode, az v posledni dobe jsou mecovky vuci sobe strasne agresivni, porad po sobe vyjizdeji a kousou se, a divne se jim u toho cely telo zkrivi...muze byt pricinou nejaka nemoc? Nebo je to jen "ponorka"????
22.04.06 01:02:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjammes (-12-11-10-9) – mečovky
to můžou bejt samci při dvoření samicím, oni se takle prohnou a proháněji je, jinak jsou to klidné rybky
22.04.06 20:28:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJarda (-12-11-10-9) – l
to je mozny
24.04.06 15:41:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLovelace (-12-11-10-9) – agresivita
No joo, ale kdyz ty mecovky jsou samice...
24.04.06 18:18:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTonda (-12-11-10-9) – danio nervák
Já mám podobný problém mám dvě dánia a to jedno úplně zešílelo útočí bezdůvodně na všechny rybičky, dokonce i ne betu což je abnenormalita.Mímu pavímu očku roztrhal ocas tak jsem ho dal do karantény aby se uklidnil. Co se sním děje? To nechápu.
24.04.06 21:21:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLinda (-12-11-10-9) – agresivita
V mym akvarku zase takhle po sobe vyjizdeji 2 platy (a taky samice). Jedna samice je zbouchnuta, muze to ta druha nejak "vycitit" a muze ji to treba vadit? Mam je uz 3 mesice a vsechno v poho, az ted, od ty doby, co je ta jedna v tom, tak ta druha na ni brutalne dorazi.
25.04.06 15:43:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHoochie (-12-11-10-9) – agresivita
Teda, ze je mate tak agresivni, no to fakt nevim...a jestli ostatni ryby muzou vycitit, ze je jina rybka "v tom" ...pry je to nejak drazdit muze, ale moc se mi to nezda...
25.04.06 20:45:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – velikost akva?
a jak máte v pruměru velký akvarka?a kolik rybiček?nemůžou bejt zarybený?
26.04.06 14:40:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTonda (-12-11-10-9) – danio
Dal jsem to danio do karantény na 2 dny a včera jsem ho vindal a už se sklidnilo všechno zase klape myslím si že akvárko přerybněný nemám. http://rybicky.net/nadrz.php?c=11
27.04.06 20:14:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLovelace (-12-11-10-9) – agresivita
Ja mam 20l akvarko a mam tam 2 mecovky a 2 platy, takze prerybeny urcite neni...ta jedna mecovka je ale porad takovej agresivni sobecek, ale tenkrat to bylo fakt desny. Ted uz je zatim klid.
27.04.06 21:18:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekXara (-12-11-10-9) – agresivní molák
Čau lidi.já mam zas agresivního samce black molly.Mam pár black moll, ke kterýmu sem chtěla přikoupit další pár,ale spletli to a dali mi 2 samice.I přesto samec tak dlouho útočil na samice až je obě zabil..Když se mi párek rozmnožil,měla sem malý 3 měsíce v odchovný nádrži.Teď sem je dala do spol.akwa(zase 2 samičky) a večer sem našla jednu bez hlavy a druhou úplně vystresovanou.Přelovila sem jí zase zpátky..´Je to fakt divný,protože na jiný ryby ať sou malý nebo velký neútočí.. :-(
01.05.06 16:07:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTonda (-12-11-10-9) – mrtev
hm mě už se tam požíraj. :-( Dal jsem tam nový paví očko a kouknu se naněj za pět minut a vono trčelo betě z tlamy. :-( .
01.04.08 08:07:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekromi®
ako je to vlastne s black mollami?
mal som za to, ze to su spolocenske a mierumilovne rybky. mal som dve samice a jedneho samca. najvacsia samica bola agresivna a dorazala na obidvoch, najma na samca, na ktoreho si vsak dovolovala aj druha samica. ked som najagresivnejsiu samicu odlovil, druha samica pokracovala v utokoch na samca...
je to bezne alebo to moze byt aj dosledok toho, ze samec bol pridany do akva asi po dvoch dnoch po samiciach?
06.05.08 12:39:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSam (43869347427) – Rybičky bez očí
Ahoj, chtěla bych poradit. Přítel si pořídil akvárium a podle mého je skoro vše špatně. Nakupuje rybičky bez rozvahy, kdo mu co poradí.Plácá tam pátý přes devátý. Rybek tam má fakt moc, což i mne jako laika děsí. Průběžně pořád něco chcípá. Teď jsem zjistila, že asi třem rybičkách chybí oko. Máme tam jednu závojnatku (byly 4) a ta je chudák posledních 10 dní schovaná za filtrem. Žere normálně, ale také ji chybí oko. Je možné, že je to množstvím ryb? Mimo jiné tam máme 8 rybek, které mají na ocase velkou tmavou skvrnu, jinak jsou světlé. A ty, jak jsem si všimla útočí. Ale nikde na internetu jsem je nenašla. Ty jsme nekupovali, dostali jsme je. Občas se tam po závojnatce ožene i čichavec. Akvárium má 200l, rostlinek 6 a rybek nevím. Ale odhad bude tak 80-90. Už jsem uvažovala o koupi druhého akvária, protože těch rybek je mi líto. A přítel se naštval, že se mu doho pletu, tak to nechal na mě, prý ať se starám. Proto potřebuji poradit, jak začít postupovat a dát to do pořádku. Když už ty rybičky máme. Hlavně ta agresivita, tu bych chtěla vyřešit první. Pak je tam čichavec se skvrnama a jeden z nich má na boku velké bílé fleky. Jiné rybičky to nemají a tahle ryba to má už dlouho. Děkuji za radu.
06.05.08 12:49:12 / 06.05.08 12:50:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLorsson® – Re: Sam
Sam, jste uprostred velkeho problemu a tezko tu nekdo streli radu od boku. Nicmene neco pro to udelat muzete, bud si zde zalozte prezentaci, a nebo se snazte dat dohromady vice udaju k akvariu, jeho technickemu vybaveni, udrzbe, a pak ke slozeni rybicek. Tohle muzete udelat dohromady s pritelem, a pak to sem nahodte a muzeme se pidit co udelat dale. Takhle to proste nejde. :-O K te prezentaci se daji prilozit i fotografie a ty by asi hodne pomohly.
06.05.08 13:17:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: Sam
Přesně jak říká kolega Lorsson, ten problém je dost velký a řešení určitě bude trochu bolestivé. Nicméně s těmi 200l se určitě dá něco dělat. Než bude k dispozici více informací, jednu radu si přece jen dovolím. Když už nejde obrátit počet rybek a rostlin, tak by to chtělo alespoň co nejvíce rostliny navýšit. Pak se vrhnoutna ostatní dle poskytnutých informací a budoucích rad.
06.05.08 14:32:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLorsson® – Re: Yirka
palec
06.05.08 23:18:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: Sam
Rada je jednoduchá. Ryby zredukuj na polovinu nebo ještě drobet víc. Rostlin bych naopak hodně přidal. Vyměňuj 1/3, 1/4 vody v akváriu týdně. Závojnatku určitě dej někam do jezírka. :-)
06.05.08 23:53:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak® – Re: Sam
Asi bych nejdriv vymenil toho pritele.Pokud si domu poridi takovej koncentrak a jeste se rozciluje tak co to muze bejt za cloveka :-| .Nechci te nejak nastvat ale tohle neni normalni.
07.05.08 08:54:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSam (43869347427)
Bohužel jsem se přepsala, to akvárium má 100l. Ještě jsem to včera měřila. Vyměnila jsem asi 1/3 vody a ubrala písek. Bylo ho po celém dně asi 10 cm - rovnoměrně. Vzadu jsem ho dala více. Filtr je nový odpovídá velikosti našeho akvária. K tomu je přidán obyčejný molitanový filtr a ještě jsou tam dva vzduchové kameny. Rostlinky dnes dojdu koupit. Máme tam nějaké kameny a kořen. Zkusím ryby nafotit a spočítat. Ale bude to problém, je jich tam fakt hodně a všechny neznám. Včera jsem si všimla, že jeden čichavec modrý má na boku nějaké modřinky. Nebo to vypadá, jako by mu tam lezl parazit. Asi je to hloupost, ale uvidím, jestli ho vyfotím. Děkuji za rady. :-)
07.05.08 09:32:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak® – Re: Sam
Fotky to chce urcite.Pravdepodobne je tam spatny slozeni ryb a bude mezi nima nejakej agresor kterej tam nepatri.Cim driv budou fotky tim lip pro ryby.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 18:29:21 • 1.371 s