Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Polystyrenové pozadí

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Pozadí 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Polystyrenové pozadí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2016 13:26 Muž RiMr [3] Re: DaveLister
...dokonce jsem přemýšlel, že bych udělal dvojité dno s meziprostorem (tak 1cm na výšku), kam bych přiváděl vodu dutými vytištěnými "větvemi" s otvory a dál do komory s biofiltrem atd... Ale asi spíš zůstanu na zemi a vytisknu si jen ten jednoduchý komorový biofitr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2016 13:20 Muž DaveLister [478] Re: RiMr
Z ABS se myslím dělá i LEGO, to je v pohodě :) Měl jsem z lega postavené úkryty :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2016 13:16 Muž RiMr [3] Re: DaveLister
Super, díky moc! :)
ABS by mělo být v podstatě netečné, ještě jsem přemýšlel o PLA, ale tam mám strach že se to ve vodě časem rozloží, resp. dříve než by mi bylo milé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2016 11:58 Muž DaveLister [478] Re: RiMr
Acetonu bych se nebál, ve stopovém množství bude zcela neškodný, ostatně je to látka, která není metabolismu cizí. A wikipedie se mnou souhlasí: The LD50 of acetone for fish is 8.3 g/L of water (or about 1%) over 96 hours, and its environmental half-life in water is about 1 to 10 days. Acetone may pose a significant risk of oxygen depletion in aquatic systems due to the microbial consumption... to bys do toho akvária musel vylít půl litru acetonu, aby začaly masivně hynout ryby :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2016 11:23 Muž RiMr [3] – Škodlivost acetonu?
Fotka k příspěvku Zdar - mám dotaz.
Chci si vytisknout na 3D tiskárně z ABS nějaké díly k filtru a do interiéru akvária co teď zakládám. Tisknu to na víc dílů které budu lepit a "natírat" acetonem (pro zvýšení pevnosti).
A chci se zeptat, nakolik je aceton pro ryby toxický, jesti bude stačit to opláchnout horkou vodou a den dva nechat vysmrádnout?
Dík!
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 12:09 sikipavel
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak náš první pokus o 3D pozadí..Natřeno 4 krat Balakrylem UNI mat tyden cas na za tvrdnuti barvy i silikonu.Včera napušteno a ted cekame co se bude dit z vodou coze
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 16:44 Carlosss40 Re: RBeil
Děkuji za radu, udělal jsem to tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 09:47 Muž RBeil [174] Re: Carlosss40
smíchej vodu ocet 1:1 a nejlépe když to dáš do rozprašovače a budeš to na to stříkat, opláchneš vodou a tak asi 3x. potom nechat nejlépe někde vyvětrat třeba na balkoně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 08:43 Carlosss40 – Neutralizace pozadí
Zdravím, před 14 dny jsem dodělal pozadí z polystyrenu. Použil jsem jen CHS-EPOXY 531 / EPOXY 110 BG 15 S TVRDIDLEM P 11 ( www.sincolor.cz/…) a zasypával pískem, nakonec jsem dvakrát přetřel touto pryskyřicí a nechal 14 dní tvrdnout. Může někdo poradit čím neutralizovat? Mám k dispozici: Kyselinu fosforečnou, kterou jsem změkčoval vodu v akvárku terčovcům, kyselinu citrónovou a ocet. Čím to bude nejlepší a jak to provádět?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 11:38 Muž dejf [0] Re: holenda
Ano vetsina uziva balakryl uni mat, nekolik vrstev.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 11:33 holenda – balakryl
Chcel by som sa vas opytat; planujem lepit piesok rovno na polystyren natrety balakrylom-akurat sa chcem uistit: pouzivate Balakryl uni mat?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 00:41 vladivoj Re: Prašan
Fotka k příspěvku tak jsem to dokončil už to nepřetírám. není se čim chlubit ale uznání si zasloužim,žejo?:O) opravdu mi to nebavilo ž ke konci... nepoužil jsem epoxi máli někdo zájem o ní. ale opravdu s ní by to bylo asi blbě. neumim s ní.. děkuju za podporu.. a rady.. doufam že je vidět nějaké to ponaučení :O)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 15:02 - Re: vladivoj
Doma pozadie(kupované) nikdy nečistím.Len osprchujem pri prerábke akva a rovnako ako som ho vybral ide späť.Samo vo vode dostane ten správny šmrnc,aj keď je teraz čierne.No bude to krajšie ak si to trocha vytieňuješ ako ti radia.Tu fliačik,tam fliačik a uvidíš aká to bude paráda. ;-)
Napríklad také tupovanie,by kopec vecí spravilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 14:21 vladivoj Re: Raviolka
no o něco takového co píšete se hodlam pokusit. je pravda že to můžu kdykoliv přetřít asi. jen už mi to nějak nebaví :O)))) už bych se pustil do skříňky :O)) pozadí se mi líbí i takhle jak ho mam. ale je samozřejmě vidět že je to umělé, tak to zkusim ,,pošmatrat,,jemně tim jinym odstínem a uvidíme. :O))ale ten epoxi to je hnus občas to na něco používam ale dokud jsem to nevyzkoušel na tuto činnost nenapadlo mi jak to jde blbě a navíc se to slejvá v prohlubních a vypadá to hodně divně. spíš mi zarazila teď otázka zda mi starší akvarium vydrží nebo praskne.tak teď abych začal přemýšlet jestli je moudré že jsem koupil starší nádrž..silikon nemá nikde bublinky ale tak napustim ho a uvidí se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 11:30 Žena Raviolka [2148] Re: vladivoj
Tak já jsem určitě nemyslela to, že je pozdě s tím něco udělat - ale pozdě na to, řešit to v rámci toho údajně posledního nátěru. Na takhle jednobarevné pozadí bych já osobně dala ještě dvě vrstvy, ale určitě ne celoplošně - ta poslední už překrývá nepatrný zlomeček plochy. Používám i hodně odlišné barvy, klidně okrovou na černou; a často i třetí odstín - nic nejde předepsat, záleží na výsledku, kterého chete dosáhnout.
Těžko se to popisuje, ale je potřeba namočit štětec jen malinko a přejíždět s ním po povrchu pod správným sklonem a správnou silou, aby tam nebyly kaňky, ale barva se zachytila jen na výstupkách, nebo dokonce jen na zrnkách písku. Na směru pohybu štětce nezáleží, pokud si člověk připraví správný povrch pří tvarování... Pokud ne, tak teď je poslední šance dát tomu strukturu aspoň štětcem :-)

Zní to možná složitě, ale chce si to pohrát - při prvním výtvoru člověk všechno nezjistí, ale není to žádná věda ;-). Těch cest, jak proměnit polystyren ve skálu nebo prostě "břeh", je spousta.


P.S. Jinak samozřejmě opačná cesta než natírat výstupky je stírat přebytečnou barvu hadrem nebo houbou - to by bylo dobré na ty štěrbiny. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 09:49 vladivoj Re: jitkaS
NO JSEM ZVĚDAV :o))) přesně tu jsem myslel :O))))))pokoušel jsem se tam o nějaké bílé čárky v připravených štěrbinkách jako jsou žíly křemenu v kamenech.. mám i takové kameny černé na doplnění po dně vypadají zdařile ale na fotce z mobuilu hrozný. strašně nasvícený od miniblesku. tak jsem to radši ani nedával k lepšímu. to by mi tu mohl někdo hrozně pomluvit :o)))))dneska udělam šmouhy vyřezával jsem ho všelijak ale zachoval jsem jednosměrně šikmo dolů rýhy tak to zkusim přetřít nějak kolem tam no :O)no myslim že to bude hodně muset vylepšit nějaká ta zelená potvora co se na tom uchytí :o))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 09:16 jitkaS Re: vladivoj
No, aby to nevypadalo jako při záchvatu epilepsie ;-) má se dodržovat dvě jednoduché pravidla. Za prvé barva "šmouch"nesmí být příliš barevně odlišná. Stačí tak rozdíl jednoho až dvouch odstínů. Za druhé vedení šmouch. Jestli má pozadí imitovat skálu- tam většinou vedeme tahy svisle nebo šikmo dolů a měli by mít určitý řád . Pokud má imitovat břeh s kameny a usazeninami či bahno -tak se nabarví vždy určitý kámen či výstupek a to nepravidelně. Aby to vypadalo jako přirozeně navrstvený břeh.Pokud to má být písek , pak tupujeme. Ovšem nejdůležitější je aby se ti to líbilo :) je to piplačka já vím.Zaschnout to nech klidně i tři týdny. Čím déle tím lépe,nátěr totiž zraje a vypařuje se. Tak hodně trpělivosti palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 08:51 vladivoj Re: jitkaS
no musim s tim něco udělat :O) jeětě trošku zbylo tak to zkusim tu a tam počmárnout.:O) měl jsem něco podobného v plánu ale jak je veliký tak jsem nechtěl to dělat nadvakrát,když jsem včera teprv natřel posledni vrstvu zbylého kusu pozadí.ale teda i kdyby bylo sebevíc nepovedený tak tam půjde. :O) takové práce s tím :O)) nicméně pokud někdo čte tuto diskuzi a natírá. tak opravdu je potřeba aby balakryl pořádně uschnul. jsem zkoušel nejaké vzorky máčet v malé nádržce a stačí malá skulinka kde nateče nátěr a s malou plochou to hodně dlouho schne.. i po 2 dnech jsem našel zdánlivě zaschlá místa která se začnou ve vodě rozpouštět. a před dvěma dni jsem dal do nádržky týden natřený kus a dobrý zatím.. tak alespoň něco pozitivního:O)
PS. zkusím ty šmouhy ale jestli to bude vypadat jak záchvat nějaké té nemoci jak sebou člověk škube tak koupim ještě plechovku a přetřu :O))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 07:20 jitkaS Re: vladivoj
Neřekla bych , že je na vše pozdě. Pokud vám zbyla trochu černého a hnědého balakrylu. Stačí si namýchat trochu do kelímku vzít štěteček a sem tam potřít(třeba výstupky) a hned zasypat jemným pískem. Spolkne to málo času i materiálu a efekt se dostaví. Další možnost je vzít silikon a prstem ho sem tam máznou a opět posypat pískem.Doporučuji černý, průsvitný občas zbělá.I ten koeřn se dá vylepšit černým silikonem, dají se na něm udělát jakoby léta a to tahy vlhkým štětcem na který dám trochu silikonu a tahy od shora dolů dělám fládr. Ale to vyžaduje trochu zručnost, nicméně když jste se pustil do tak velkého pozadí tak by jste to určitě zvládl. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 00:35 vladivoj Re: vladivoj
a koukam jak to vypadá na fotce :O)) takhle blbě to ve zkutečnosti nevypadá. je to alespon pro mn zajímavé ale ještě nní zaschlé a leskne se.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 00:32 vladivoj Re: Raviolka
Fotka k příspěvku tak jsem dneska zkousel epoxi na vzorku. a nejak až teď jsem to ze sebe dostal:O)))))) uplně skvělá práce.. nedivim se, že se to snaží někdo ředit. ale co si myslim je,ze nejde odhadnout ten poměr s lihem.. bylo by to hrozný. nechávám balakryl.podel vašich rad a trochu z pohodlnosti. nicméně mám donatřeno a co ted s tim když se to tak pohnojilo a je to cele černé.?posypal jsem to zas jak říkáte ale stejnak černé. a kořen co jesem tam maloval nic moc asi pude jete jednou :O) ale neonky budou hezky vidět hmm hop
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2013 18:03 Žena Raviolka [2148] Re: vladivoj
S tím vám opravdu neporadím, já používám jen balakryl. Myslím, že posypat písečkem a rozbít černou jste mohl už s tím posledním nátěrem. A každopádně vystínovat jinou barvou nebo odstínem, největší chyba je natřít to celé stejně. Ale chápu, na to už je pozdě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2013 10:56 vladivoj Re: Raviolka
dobrý den, reagovala jste asi před týdnem na můj dotaz s pozadím. Jak to tu tak pročítám máte s tím asi hodně zkušeností. Chtěl bych se zeptat ještě jednou na to epoxi. Namíchal jsem si šedý balakryl a po zaschnutí asi 4 dny je uplně černý.Je to třetí vrstva a popravdě i 3 plechovky po 180 Kč. tak už to je docela dost peněz. A epoxidu mám asi 2 kg. myslel jsem proto že bych to natřel tim epoxi a posypal jemňoučkym pískem a rozbil bych trochu tu černou. vypadá trochu uměle. Jen mi zajímá jestli bych to mohl naředit tim lihem jak tu také někdo píše. Většinou se tu nikdo neshodne zda ano či ne. Děkuju za Vaší odpověď. A i za reakce jiných samozřejmě.Opravdu to jde blbě roztírat.Někdo píše že je to otázka ředění tak pokud má někdo zkušenost, budu rád.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 13:24 JosefVavra Re: sasula
je pravda že i Bisil má ředidlo 6000 a je to hnus všech hnusů ale po zaschnutí je pro přímí styk s vodou a jídlem
ale tyhle lepenky si myslím opravdu takovej zázrak nebudou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 22:05 Muž sasula [274] Re: Raviolka
zkusil bych jeste reagovat na tu toxicitu.
koukal jsem se tady na tu toxicitu
www.denbraven.cz/…
a mam z toho takovy pocit ze se vstahuje na vyliti te lepenky do vody, ze se tam neresi toxicita z oxidovane, vyschle a vytvrzene vrstvy. to by asi bylo na delsi debatu. jelikoz to bysme potom mohli takhle koukat i na Epoxy kdyz se dava na pozadi.

nekamenujte me, jen me to pri cteni bezpecnostniho listu napadlo...
¨
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 21:52 JosefVavra Re: Raviolka
pro barvení se mohou používat u profesionálních firem jen pigmentové pasty
které se smísí s polyurethanem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 19:46 Žena Raviolka [2148] ... ještě toxicita
Ještě k té toxicitě dodám zajímavost:
Před časem jsem pátrala, proč nový balakryl už nemá atest pro styk s potravinami (má ale stále atest pro styk s pitnou vodou). Na to je potřeba, aby nátěr vyhověl při několika zkouškách - styk s kyselinou, zásadou, alkoholem, vodou... přesně si to nepamatuji. Balakryl nevyhověl, protože v některých těch zkouškách došlo k povrchovému poškození. Když to přeženu, položili na něj kyselou okurku :-P a na tom místě se začal loupat. Nemá to vůbec nic společného s toxicitou, je zdravotně nezávadný a to i pro vodní organismy.

Když už daný výrobek nemá atest pro styk s pitnou vodou, tak má přinejmenším někde v bezpečnostním listě uvedená rizika a toxicitu. A to bych považovala za směrodatné. V neposlední řadě je možné se zeptat výrobce/dovozce, třeba budou schopní informace upřesnit. Zkoušet to na rybách je zbytečnost, mírně řečeno.

Ale mám dojem, že jsme se už dost odklonili od tématu, nátěry se asi řeší jinde stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.04.2013 19:32 Žena Raviolka [2148] Re: jung
Já vám samozřejmě nechci kazit radost, to by mě nijak netěšilo. Ale citace, kterou jsem uvedla níže (je přímo z bezpečnostního listu), zní: Není vhodný... na aplikacE pod vodou - nikoli na aplikacI. Tzn. já to chápu tak, že není vhodný pro využití pod vodou, o nanášení tam není řeč. (Aplikace ve smyslu nanášení je zmíněná jinde a samozřejmě se nemá provádět pod vodou, ani ve vlhku, a před vlhkem má být ceresit chráněný minimálně 48 hodin.) Mi z toho vychází, že to pravděpodobně dlouho nevydrží, ale na to by ostatně bylo nejlepší zeptat se přímo výrobce ;-)

K té toxicitě - srovnejte bezpečnostní listy akvarijního silikonu a aquablocku. Ta látka, co je v akvarijním silikonu (také ceresit), má toxicitu pro ryby uvedenou v koncetraci těsně nad 250 mg/l, obsah je < 2 %. Pokud budeme uvažovat obsah obou látek stejný, pořád je tu toxicita 25x vyšší - v tom horším případě 250x. U něčeho, co se pod vodu ani nedoporučuje... já bych si to prostě nelajsla.

Abych vysvětlila, proč se do debaty zapojuju - otestovat škodlivost na jedné rybce mi příde žalostně málo (nehledě na to, že jak už tu zaznělo, je to zcestné a je opravdu lepší si přečíst dokumentaci). Představte si, že máte takové pozadí už rok, všechno ok. A pak vám začnou umírat ryby, třeba jedna za 14 dní, nic dramatického - ale štve vás to a nemůžete zaboha přijít na příčinu. A bude ve vás hlodat červíček, jestli přece jen to pozadí...

Existují mraky materiálů a nevěřím, že se nenajde takový, s kterým by se dobře pracovalo, byl netoxický, něco i vydržel... a třeba měl i ten "gumový vzhled" nebo splňoval jiné individuální požadavky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 17:09 Muž jung [24] Re: Raviolka
Jsem rad, ze se tady rozvinula mala debata kolem tohoto pripravku. Je v navodu napsano: ...nepouzivat na aplikaCE pod vodou. Vzhledem, ze pripravek je vodou reditelny usuzuji, ze je tim mineno nenatirat, ani jinak aplikovat POD vodou. Po dukladnem zaschnuti, oplachnuti se tedy (snad) jedna o jakykoliv silikon, ktery je staly pod vodou. Navic, kdyz natru pozadi akva silikonem, take se nejedna o zanedbatelne mnozstvi tox. latek ve styku s vodou. No..., popremyslim. Rozhodne nenecham zivocichy trapit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 15:29 hr :-))) Re: Josef Vávra
Josefe, tvoje pozadí jsou velmi zdařilá a jsi po dlouhé době člověk, který má výtvarné cítění.
Moje reakce na obrábění polostyrenu pájkou je pouze proto, že jak jsem napsal, tak to smrdí a je to velice škodlivé lidskému organismu.
A také proto, že většina pozadí takto vypájených, co jsem zde a jinde viděl, tak to byly jakési hrbaté fujtajbly, které s podobou nějaké horniny nebo vbůbec tvarů skalních útesů nebo kamenů a podobně neměli lautr nic společného.
No ale tak by asi dopadli, v rukou těchto mistru patlalů, pozadí spracovaná jakoukoliv technikou.
Tak teď je na řadě Raviolka.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 14:07 Muž sasula [274] Re: Raviolka
V pohode, necetl jsem informace o slozeni, ale pokud najde tekutou hydroizolaci ktera nebude vadit, tak v tom nevidim problem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 11:27 Žena Raviolka [2148] Re: sasula
sasula napsal: Jelikož jsem viděl na této bázi(tekutá guma) akvárko z dřevotřísky, potřené tímto sajrajtem, tak nevidím důvod proč by to nemělo fungovat. www.youtube.com/…Já ten důvod vidím přímo v tom videu, pokud jde o "tekutou gumu". Viz na několika místech opakované varování, že "liquid rubber" Aquaguard se používat nemá. S několika vykřičníky. To, že autor videa použil něco jiného, a zatím mu to funguje... stačí? Já se raději také dívám do dokumentace.

Ale k tomu Ceresitu:
Není vhodný pro použití na polyetylén a na aplikace pod vodou. Neaplikujte na povrchy v přímém kontaktu s potravinami.
...
Alfa-tridecyl-omega-hydroxy-poly(oxy-1, 2-ethandiyl) 24938-91-8
Obsah 1-3 %
Toxicita pro ryby: LC50 1-10 mg/l

...a to je LC50, já bych tuhle alfa-omegu nechtěla v akváriu ani v naprosto mizivém množství. Jiné sajrajty jsou i v silikonu na akvária, ale tam jde o řádově jinou toxicitu a xxx-násobně menší množství silikonu, které je ve styku s vodou.
A i kdyby po vytvrzení byl Ceresit Aquablock naprosto nezávadný - není vhodný pro kontakt s potravinami, není vhodný pod vodu. Pokud to není z důvodů toxicity, tak bude v takových podmínkách nestálý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2013 08:25 Muž sasula [274] Re: jung
Jelikož jsem viděl na této bázi(tekutá guma) akvárko z dřevotřísky, potřené tímto sajrajtem, tak nevidím důvod proč by to nemělo fungovat. www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.04.2013 23:54 JosefVavra Re: jung
nejjednoduší pokus jaký se dá v takovém případě je přečíst si složení než obětovat nněco živého :-) netrap zvířátka nebo se ti to vrátí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 23:08 Muž jung [24] – Pozadi a silikon.
Vazeni, celou dobu jsem patral po necem, s cim neni komplikovana prace, co jde rozetrit stetcem, valeckem, nepachne, je cerne, ma gumovy charakter, jde na to nasypat cokoliv a drzi to, nemusi se to pretirat pryskyrici a hlavne to muze byt v mokru.
CERESIT AQUA BLACK. Hmota na bazi silikonu, reditelna vodou. Po zaschnuti vytvari gumovy potah. Pred zaschnutim na ni prilne cokoliv a ona take jde pouzit na sklo apod. Prave vyrabim paludarko a pouzivam ji na pozadi. Co se tyce prace = supeeer. Drzi na ni hruby sterk. Co se tyce bezpecnosti pro ryby, nevyzkouseno, ale obetuji jedno mlade gupky. Az bude hotove a odzkousene, pridam foto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 21:07 Squit Re: hr:-)))
taky používám metodu pájky na řezání, horkovzušné pistole na upravení hran a pak lepidlo na dlaždičky. Barvy s atestem na dětské hračky a výsledek je http://rybicky.net/nadrze/15643#a_na_fotky je tam i video, pozadí má 150x55cm. Podle mě nejlepší metoda na výrobu a to už jsem jich pár zkusil, ale každý si musí najít takovou která mu vyhovuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 19:02 JosefVavra Re: hr :-)))
podívej se na www.teraria.net a vše je tvořené moji metodou , myslím že každý má svoji metodu a jinou představu :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 17:53 Žena Raviolka [2148] Re: hr :-)))
Pozadí pěkná, ale po jejich shlédnutí nechápu o nic více tvé hodnocení cizích výtvorů např. v sousedním vlákně.
Kdybys takhle věcně formuloval svůj původní příspěvek, tak bych neměla potřebu vůbec reagovat. K tomuto nemám co dodat, tak se loučím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.04.2013 15:11 hr :-)))
Ano, na výrobu jednoho pozadí jsem pájku použil a už nikdy více.
Je to smrad, že by jeden pad.
akva-pozadi-3d.webnode.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 10:39 Žena Raviolka [2148] Re: hr :-)))
Až bude vhodná doba, dám ti sem odkaz na celou galerii. Omlouvám se, ale hned to nebude.
Protože uznávám, že tvůj požadavek je oprávněný. Ale ty sem nejdříve můžeš dát ty "krásné tvary", ať také víme, o čem je řeč ;-). Protože já aspoň nikoho hanlivě neoznačila a věřím, že můj názor má stejnou váhu jako ten tvůj. I když zatím nevíme, jestli jsi pájkou už nějaké pozadí vytvořil.
Nic ve zlém, osobně také mnohem raději polystyren řežu. Ale na některé "výjevy" nebo jak to nazvat jsem zvolila pájku a nelituju. Z 12 pozadí jsou pájkou komplet dělaná 4 + jedno částečně - a o víkendu budu zase pájet :-). Považuju se za soudnou a nedělala bych to, kdyby to měla být patlanina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 09:53 hr :-))) Re: Josef Vávra, Raviolka
Josefe a Raviolko, tak sem vložte nějakou fotku pozadí, kterou jste vytvořily pájkou rád se podívám.
Ať tu můžem konkrétně vidět o čem je tu řeč.
Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 18:25 JosefVavra Re: hr :-)))
Já jsem tedy vlastně taky čuně:-), 90% 3D pozadí je u nás děláno řezačkou na polystyren + nožem a že by to bylo jako od 6 roků děcka by jsem neřekl
spíš bude záležet jakou má kdo představu a jak ji dovede realizovat
dle mého názoru je polystyren bezvadný material jak pro modeláře tak i pro velké designerské firmy
pokud se zvládá technika a člověk už ví co a jak tak ručně dovedu udělat skálu nebo zvětralí pískovec k nerozeznání
ale jádro je vždy polystyren
akorád u polyurethanu lijeme realná 3D pozadí což je ale zase velice nákladné :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 11:31 Žena Raviolka [2148] Re: hr :-)))
Fajn, nazval jsi mě čunětem a trdlem smich
Tak jako názor z druhé strany - i pájkou jde udělat moc pěkné pozadí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 11:13 hr :-))) Re: vladivoj
Jenom čuně řeže polistyrén pájkou a ještě tyto jedovaté výpary dýchá a taktéž to pozadí musí potom vypadat jako by ho tvořilo šestileté děcko.
Krásné tvary lze vyřezat pilovými plátky, nožem a vybrousit smirkem, a ne to patlat pájkou jako trdlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 10:10 vladivoj
Roztavil jsem při výrobě pozadí taky dvě pájky. chce to používat obě a dát jim odpočinout.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   30.03.2013 22:10 Josef Vávra Re: janina
klasický bílí polystyren je nezávadný
a používá se i pro nápoje a pd. ( kelímek na kávu, tácky na maso )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2013 22:03 Muž Grizzly [57] - AfrikaRe: janina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2013 19:06 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: janina
poliesteren??

Myslíš polystyren?? Pokud ano, tak ten je ve vodě nerozpustný, sám o sobě nemá jak škodit..

Co je poliesteren netuším, to jsem nikdy neslyšel.. a pokud jsi myslela polyester.. tak z toho jsem pozadí nikdy neviděl :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2013 16:03 janina – kameny a dekorace
ahoj poradí mi někdo viděla jsem v akvariu pozadí z poliesterenu prilepený a potřený lepidlem na sklo posypaný pískem bylo to pěkné ale nevěřim že poliesteren neškodí rybám má někdo zkušenosti :-) děkuji komu koli za odpověd

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   30.12.2011 12:26 R Muž Silent [5949] Re: honzaprouza77
Dá, jen ho nesmíš namočit :-D .

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 4 5

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 4681x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14377