Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Stěhování zaběhlého akvária do nového

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Stěhování zaběhlého akvária do nového
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2012 17:36 Muž mori79 [6]
tak moc chemiu nechcem davat radsej skusim ten cas natahovat co najdlhsie aj ked ma to strasne laka co najskor naplnit rybkami a z rastlinami moc nejako nechcem prehanat ale urcite tam pre zaciatok coskoro dam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2012 17:24 R Muž romant [27987] Re: mori79
Stará voda Ti ničemu nepomůže. Místo toho měň denně 1/3 vody nový. Tomu filtru bude trvat tak měsíc než bude plně funkční, tím že jsi tam dal zajetý kroužky tak jsi tomu pomohl, ale nebude to otázka dní. To starý dno je taky dobrý, ale nebude to taky samospasitelný, ale je to opět dobrá podpora nitrifikace. V prezentaci nevidím žádný rostliny, ale nevím zda-li to není záměr. Pokud tam ty rostliny nebudou ani do budoucna, tak proces zabíhání akvária bude trvat o trošku déle. Takže pokud chceš přidávat další rybky, tak velmi, velmi opatrně po malých počtech za současné podpory ve výměnách vody. Krmení ryb v této fázi moc nedoporučuji, bude úplně stačit to jak dýchají a tím přispívají k nastartování procesu nitrifikace. Při nestandartním chování ryb, inhed měnit vodu. Pokud Tě nějak tlačí čas a okolnosti, tak doporučuji tu nitrifikaci podpořit přípravkem Nitrivec, dle návodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2012 12:25 Muž mori79 [6]
poradte borci
zalozil som nove akva 300L je tam komplet aj nova filtracia pod akvarkom do nej som dal zo stareho filtra keramicke kruzky molitanu su uplne nove a pouzil som zo stareho asi 50L vody akvarko bezi z filtrciou uz 5den mam tam zatial 2panciernicky mozem tam pridat dalsie rybky kedze dnes som tam dodal dalsich 50L zo stareho akva a pouzil som aj cast stareho dna

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2012 16:59 Muž snehulda007 [850] Re: Kamishiro
Dej ten nový filtr společně s tím starým do stávajícího aq a nech ho pár týdnů běhat a pak teprve udělej tu výměnu nádrží.Tím pádem rybičky budou v kýblu jen několik málo hodin. A pro jistotu použij v novym aq něco pro podporu nitrifikace. A ten kýbl s rybkama nech někde v teple ať moc neklesne teplota vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.04.2012 16:57 R Muž romant [27987] Re: Kamishiro
Filtr necháš řádně zaběhnout v tom původním akva. Až uznáš za vhodný, tak to prostě přestěhuješ, ryby si dáš na tu chvilku do toho belíku(několik hodin), uděláš dno, jak píšeš, doleješ vodu, zasázíš rostliny, postíš filtr a dáš tam ryby. Vodu použiješ klidně neodstátou, jenom natočenou přes sprchu(sichr, kvůli event. chlóru), smícháš s částí vody z toho původního akva, vytemperuješ na danou teplotu a dáš tam ryby z toho kýble. Před tím než se do toho pustíš, tak si koupíš nitrivec od sery, kterej po uvedení filtru do provozu v novým akva budeš dle návodu aplikovat(obsahuje mletej zeolit, bude vázat škodlivý N látky a zároveň obsahuje kulturu bakterií). Akvárko budeš sledovat a denně, či obden měnit 1/3 vody, podle reakce ryb, ale i jako prevenci. Takže hodně zdaru a dej vědět jak jsi to zvládla. Netřeba se toho bát, dopadne to dobře. X-)
Edit: Náplně toho novýho filtru, před tím, než spustíš v tom původním akváriu, můžeš vymáchat ve vodě z toho stávajícího filtru a dát je oba běhat společně. Lehce si tím naočkuješ ten novej filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2012 16:39 Žena Kamishiro [4] - Miniakvária
Tak dejme tomu, že:
¤ využiji staré dno a namíchám ho s novým cca 1:1
¤ použiji co nejvíce vody- asi 30l a přidám odstátou vodu- co nejvíc půjde
¤ nový filtr nechám zajet tak 1-2 týdny ve starém akvu

ALE: jak dlouho můžu nechat ryby v kýblu(se vzduchováním/filtrem), když zruším staré akváro?
kolik bych si mohla dovolit dolít neodstáté vody?(nemám dost kýblů na všechnu vodu)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2012 14:36 R Muž romant [27987] Re: Kamishiro
Tak pokud to nemusíš stěhovat hned, tak to nech v tom původním zaběhnout, alespoň těch 14 dní(čím dýl tím líp) a sestěhuj to až potom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2012 14:29 Žena Kamishiro [4] - Miniakvária
to je právě ono, já totiž přivezu akvo se vším vybavením, Taky mě napadlo, že bych ten filtr po přivezení nechala ve starém akvu, ale bude to Eheim 2213, takže trochu silnější...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2012 14:22 R Muž romant [27987] Re: Kamishiro
O té tzv. staré vodě to není, je to o tom zaběhnutým dně a filtraci. Takže pokud můžeš dej už teď novej filtr do toho starýho akva, aby se začal osidlovat nitrifikačníma bakteriema. Rybky Ti v kýblu se vzduchováním a topením v pohodě vydrží několik dní, i týdnů, z toho strach neměj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2012 14:14 Žena Kamishiro [4] - Miniakvária
s tímhle už zkušenosti mám, ale jde mi spíše o to, když bude min. 1/2 vody nová a u dna totéž
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2012 14:03 R Muž romant [27987] Re: Kamishiro
Podívej se třeba na tohle vlákno rybicky.net/forum/15662
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2012 14:01 Žena Kamishiro [4] - Miniakvária – Přesun obsahu akvária do většího
Zdravím, za týden přivezu nové akvárium 90 litrů, které nahradí mé 46ti litrové.
Potřebovala bych poradit ohledně průběhu stěhování:
¤ Jak dlouho vydrží rybky(vis. prezentace) v kýblu se vzduchováním?
¤ Za jak dlouho mohou rybky do nového akva, pokud tam dám cca 30l původní vody a asi 1/2 substrátu bude tvořit ten zaběhlý?
Díky za rady :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2012 23:27 Muž Dawe_CZ [34] – Re: leoncupra
leoncupra napsal: Zdravím, potřeboval bych poradit, chystám se na kompletní přestavbu mého 240l akvárka, mám už trošku vymyšlený postup ale potřeboval bych poradit jestli je správně. nejprve napustím vanu vodou kde nechám vodu jeden den odstát, začnu vypouštět vodu z akvária kterou dám také do vany, poté do vany přenesu všechny rybky a rostlinky, do vany zapojím filtraci, ohřívač i vzduchování. Chci totiž do svého akvária nalepit na zadní stranu jako pozadí břidlici. Lepidlo schne těch 24 hodin takže rybky budou muset vydržet ve vaně max 2 dny. Po přestavbě akvária napustím akvárium vodou z vany. Nikoliv novou vodou. Proto nejprve naplním ze začátku vanu více vody abych měl rezervu. Chci to dělat přes víkend a vanu potřebovat nebudu tak rybky v ni můžou být. Jen mě zajímají vaše názory. Děkuji
Takže podle uvedeného popisu vše dopadlo dobře a všechny rybky i rostlinky to zvládly (doplním použil jsem Nitrivec od Sery). Tak pokud bude někdy někdo plánovat přestavbu, může klidně použít moji verzi :)Hodně štěstí :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.01.2012 13:27 R Muž romant [27987] Re: leoncupra
Jak jsem psal, vnímám tyto podpůrný prostředky jako zálohu a tak bych k tomu taky přistoupil. Ten Nitrivec je podle mě a jistě nejen podle mě jeden z nejlepších přípravků na podporu bakteriotvorby a proto jsem ho i z vlastních zkušeností doporučil. Žádná jiná vodička podle mě nebude třeba, vymyšlený to máš dobře. X-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 13:19 Muž Dawe_CZ [34]
Dobře děkuji za informaci tipy a rady. Nitrivec od Sery mám jen zbytek ale určitě přokoupím. Mám ještě Aquatan od Sery, taky je na nově založený akvárka ale ten Nitrivec by byl asi lepší? Tak držte palce ať to dobře dopadne :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.01.2012 11:47 R Muž romant [27987] Re: leoncupra
Pokud se bude předělávat i dno(měnit) tak až se všechno poskládá nazpět do akvária a uvede se znovu do provozu, tak bych rozhodně měnil velmi často vodu, protože bude narušená biologická rovnováha. To, že se po celou dobu přestavby udrží filtrace v chodu, je velmi důležitý a s restartem akvária to pomůže. Určitě při takovéto operci není od věci mít připravený třeba Nitrivec od Sery, tak aby se v případě potřeby mohla činnost nitrifikačních bakterií podpořit a společně s těma výměnama vody tak předejít závažnějším komplikacím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 11:41 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Ivoš
Problém s teplotou nebude, vždyť píše že do vany zapojí i topítko a postupné snížení o pár stupňů není problém ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 11:38 Muž Ivoš [1061] - Cichlidy – Re: leoncupra
Postup máš promyšlený dobře -takhle to bude fungovat (Ale nejspíš budeš mít problém udržet ve vaně požadovanou teplotu vody díky tomu, že se bude jednat o nízký sloupec vody a velkou plochu hladiny. Ale možná máš v koupelně teplo.).
Sice by se tato "operace" dala provést jednodušeji bez vany ale pokud nemáš k dispozici nějakou menší náhradní nádrž (např. pořádný barel aspoň na 25 l ), tak to můžeš provést podle původního plánu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 11:01 Muž Dawe_CZ [34]
Zdravím, potřeboval bych poradit, chystám se na kompletní přestavbu mého 240l akvárka, mám už trošku vymyšlený postup ale potřeboval bych poradit jestli je správně. nejprve napustím vanu vodou kde nechám vodu jeden den odstát, začnu vypouštět vodu z akvária kterou dám také do vany, poté do vany přenesu všechny rybky a rostlinky, do vany zapojím filtraci, ohřívač i vzduchování. Chci totiž do svého akvária nalepit na zadní stranu jako pozadí břidlici. Lepidlo schne těch 24 hodin takže rybky budou muset vydržet ve vaně max 2 dny. Po přestavbě akvária napustím akvárium vodou z vany. Nikoliv novou vodou. Proto nejprve naplním ze začátku vanu více vody abych měl rezervu. Chci to dělat přes víkend a vanu potřebovat nebudu tak rybky v ni můžou být. Jen mě zajímají vaše názory. Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2011 09:37 Muž Yirka [9126] Re: vrlenin
Zcela jistě je to jak to popisuješ nejlepší způsob přemístění nádrže do druhé. Postupoval jsem při přestavbě a výměně dna stejně a po cca 5ti hodinách práce se rybky projížděly v prakticky nové nádrži s cca 40% staré vody a starým filtrem. Nevznikl absolutně žádný problém.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2011 18:29 vrlenin – Ze starého do nového
Možná už to téma tady je,ale chtěl bych se zeptat jak nejefektivněji a nejrychleji přestěhovat staré aqua do nového-většího.Myslím tím,jestli mohu použít starý štěrk,vodu zajetý filtr atd.a hned nastěhovat ryby do nového aniž by přišli k újmě.Děkuji za rady a odpovědi.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2010 22:39 Žena Chalybda [55] – Re: jalea
Podívej se do prezentace k PaDa, ten má stěhování názorně a pěkně popsaný! ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2010 13:27 Žena jalea [3] – Re: romant
to se mi trochu ulevilo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2010 13:08 R Muž romant [27987] – Re: jalea
Když tam bude topení a filtrace, tak bych v tom problém neviděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2010 12:58 Žena jalea [3] – Re: romant
mě nejde ani tak jako o to kamení jako spíš o to jestli ryby pak můžou být cca měsíc v nádrži bez štěrku a kytek ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.12.2010 12:57 Muž NHKG [3900] - Hadohlavci – Re: jalea
To by mělo jít bez problémů, ale doporučuju dát starý nepropraný štěrk na dno nové nádrže pod ten nový, aby se urychlil rozběh nádrže. Rostliny by měly jít vytáhnout lehce, to podle mě můžeš dělat i s rybami a odlovit je pak, bez rostlin to bude snazší. Ryby v prázdné nádrži s filtrem a topením bez problémů vydrží, akorát pokud máš ryby co se rády schovávají, zajisti jim úkryty.

EDIT: Pokud budeš propírat staré dno kvůli šnekům, tak je to komplikovanější. Rostliny bych propláchl v slabém roztoku sava (nebo něčeho podobného, třeba silné koncetraci přípravku proti šnekům) a nechal minimálně týden v kýblu ve vodě v karanténě a odlovil šneky co se vylíhnou z vajíček. Vše ostatní co jde převařit, převařit, ostatní do silného roztoku sava. Žádné kupované Staré dno nepoužívat, ze starého akvária bez máčení v savu jenom vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2010 12:52 R Muž romant [27987] – Re: jalea
No tak pokud je tomu tak, tak ten původní dotaz měl být formulován jinak. Tím, že se to tzv. starý dno z původního akvárka převaří, dojde ke zničení těch nitrifikačních bakterií, takže je naprosto jedno, jestli použiješ stávající převařený dno a nebo koupíš novej štěrk. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2010 12:48 Žena jalea [3] – Re: romant
jo prodává :-| jedno takové jsem si zakoupila a jsou z toho akorát šneci v akvárku. Pokud tam tohle dno budu dávat tak až po důkladném proprání a převaření. Nechci každý den vyndávat 5 šneků. Stejně plánuju nakoupit nový substrát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2010 12:43 R Muž romant [27987] – Re: jalea
Ten štěrk ze současnýho akvárka bych klidně do nově založený nádrže dal a bude to ku prospěchu jak pro rostliny tak pro snadnější záběh akvária. Prostě se to dno v novým akvárku, tím, že se smíchá se dnem z původního akvárka naočkuje nitrifikačníma bakteriema. Starý dno de přeci v obchodech prodává.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2010 12:34 Žena jalea [3] – větší akvárium za menší
Ahoj čeká mě výměna nádrže. Ze 60l půjdu na 340. :) stěhování naštěstí proběhne v jednom pokoji i tak bych měla pár dotazů co se týče organizace. Co se týče rostlin budu chtít použít ty co mám v akváriu + nové. Ráda bych použila také štěrk co v akvárku mám. Je ho sice málo a budu muset ještě dokoupit to je jasné ale přece jenom co bych dělala s tím štěrkem,který by mi zbyl. Řeším ted pár věcí. Je lepší kytky jen vytáhnout-tak aby se voda moc nevířila a nové akvárko komplet založit a nechat měsíc zaběhnout s tím,že mi prostě ten štěrk zbyde nebo můžu odebrat i štěrk a ryby pak nechat ten měsíc v prázdné nádrži jen s filtrem topením a vzduchováním? Ryby samozřejmě předem odlovím do kýble s odebranou zajetou vodou a pak vrátím zase do zajeté. Děkuji
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2010 01:32 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vod – Re: bluedream
Je uplne zbytocne zachovavat povodnu vodu, maximalne tak zopar litrov do kybla na presun rybiciek a rastlin, pretoze to aj tak nicomu inemu nepomoze. Dolezite je NEPREPIERAT strk ani filter, pretoze tam je drviva vacsina bakterii, a vlastne vsetko to, co drzi akvarium pri zivote. Voda sa sice zakali, ale aj ten najhorsi filter na svete ju zvladne vycistit do zopar hodin. Takze sa toho neboj, cele sa to da zvladnut do zopar hodin ;-) Vyberies rastlinky, rybicky (na to si odober vodu z akvarka do kyblov), potom prehod vsetok strk aj so vsetkym bordelom co z neho pojde do noveho akva, dosyp novym strkom a premiesaj (predpokladam, ze to bude v pomere 1:1 stary:novy strk, takze to akva bez problemov utiahne), napusti akva cistou vodou a zasad rastliny, prehod stary filter do noveho akva, zapni filter aj topitko (nech to trochu vycisti vodu, a hlavne nech ju to ohreje na beznu teplotu v akva), a mozes dat rybicky do akva. Ak sa velmi bojis, tak tam este daj tak 20-50 stoniek nejakej rychlorastucej rastliny, to pomoze ak by sa nieco z toho hore pokaslalo, aj ked pravdepodobnost je miziva.
Pripadne ak chces pouzivat novy filter, tak ho nechaj najprv 2-3 tyzdne bezat v starom akva, a potom prehod obsah stareho akva do noveho a mozes rovno pouzit novy filter :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2010 19:26 Muž ampik [2] - Rostliny
diky za rady... co mam za ryby tak se kouknete na moje akva 112l (110) filtr je homemade prepadovej, a tamu z 110l akva seberu pulku filt. hmoty tj 1litr a dam do nove 250ky. stare akva muze bezet, ale musi se presunout...
no v tom starym necham jen vodu a ryby a obcas neakou tu kytku (max. 5)
nesla by ta voda z akva chytat do vany? kdybych ji vyvaril zhavou vodou cca 60-80°C? kybly mam dva. jeden na akva a druhej na podlahu a je od sava... to na akva nikdy nepouziju.
vodu mam ze studny a bez chloru...
ryby bych mohl rozhazet po ostatnich akviskach ale mam tam 15cm jednu skalaru (PS: myslite ze nebude utocit na nove pridanou druhou, kdyz bude mit vetsi akva? ona vzdy tu druhou buzeruje...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2010 16:24 Žena bluedream [245]
Řekla bych, že tenhle přesun se dá zvládnout během jednoho dne. Vše do kýblů, zachovat co nejvíc původní vody, přesunout akva, vše do akva, nechat třeba do večera usadit a hurá s rybkama do nového. Jinak pokud bude nový filtr, nechala bych nějaký čas běžet starý s novým současně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2010 16:19 Muž soptik [40] - Rostliny – Re: ampik
vypusť co nejvíce vody do čistejch nádob a kýblů co používáš na akvarystiku., rostliny dej do jednoho kýble, ryb přechytej do jiného. vyber všechen štěrk z akva, to vypláchni a plož si ho někam mimo na zem, nalij tam zpátky co nejvíc původní vody z akva a můžeš přidat nějakou čerstvou, dej tam rybky a zapnutej filtr. pak si můžeš v klidu i pár dnů zařizovat nové akva, naplnit ho čerstvou vodou, která bude mít čas odstát a v klidu sázet rostliny který máš v tom kýblu, nedávej je do akva s rybama ať je zbytečně ještě víc nestresuješ až je budeš přebírat a hledat kterou kam zasadíš. takhle se ti pak může akva pár dnu zajíždět a pak tam přechytáš ryby z toho starýho. štěrk nemusíš extra drbat, stačí lehce proplachnout, nebo až ho budeš odebírat ze starýho akva tak tam nechat trochu vody a rukou po hrstechho vyndavat, on se takhle trochu propláchne a ten zbytek bordýlku co na něm zustane vůbec na škodu a rostliny to v nové nádži uvítaj.

a ještě s tim novym filtrem, je lepší když ho necháš běžet současně pár dnů ve starym akva aby se rchleji zaběhnul a dřív naplno fungoval v tom novém akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2010 16:03 Muž Marta [4] - Cichlidy
Já nevím co máš za ryby ale jestli jsou to nějaké malé nenáročné tak bych je dal do nějaké ho akvaria jiného nebo do nějakého velkého kýble kam bych jim dal vodu na kterou jsou zvyklé to topení vzduch a dal je tam a postupně bych dokončil tu 250 ale ryby bych tam nedával ten den kdy tu 250ku doděláš a osazíš protože bych počkal až se zaběhne nejlépe třeba týden ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2010 15:54 Muž ampik [2] - Rostliny – stehovani zalozeneho akva do noveho vetsiho
k narozeninam sem dostal nove akva 250l a musim ho dostat misto meho soucasneho 112L.
co musim udelat? jse mi o problem, aby mi vse prezilo, a abych mohl komplet i s rybama úpresunout do noveho...
predpokladam, ze bude potrba vyprat cast pisku abych nemel kalnou vodu. ten co je ted navrchu vodeberu a vyperu, a ten naspod bych jen prebagroval... znovu osazel kytky a prehodil rybky...filtr mam ted s objemem 2l a ted budu mit s objemem 8l. bude stacit na berh akva objem 2l?
jeste mam moznost rozhazet rybky do dvou akvarek, ale to se mi moc nechce.
jake mate zkusenosti s zumenou nadrze na vetsi?
diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2010 13:33 pansuu – Re: Wrata
Ze střechy NEBRAT... smich Možná tak po půlhodinovým děšti ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2010 11:56 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Johan
Když jí měnit takhle nebudete, tak se akutně nic stát nemusí...
A když bude, pak udělá docela dost v prevenci proti řasám. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2010 00:20 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: Wrata
Bakterie, které vám při záběhu budou pomáhat žijí převážně přisedle, takže největší koncentrace je např na substrátu. To, když budete měnit hodně vody a často možná krapek záběh prodlouží, ale to jen z důvodů, že se bude odebírat "amoniak" a dusitany... Když jí měnit takhle nebudete, tak se akutně nic stát nemusí, ale rybám to podle mě z dlouhodobého hlediska moc neprospěje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2010 23:27 Muž Wrata [21] – Diky lidi
..mam uz asi predstavu..
ten snih samozrejme cistej nebyl..i i kdyz voda z nej je ziskana pri obleve,takze odtatá odspoda,ze strechy..+ ta destovka ziskana jeste pred tim ..samozrejme v bandaskach bordel je..ale jak psal Johan ten sajrat na dne si do akvarka davat nebudu:)
Jen jeste vec mi asi jedna a to je, proc by se mela menit voda sotva nalita do akva za novou, tim prece prodluzuju zabehnuti akvaria..¨Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2010 13:15 pansuu
Vodu ze sněhu bych asi nepoužíval(i když bydlím na vsi), vidím jak vypadá sníh když se zatopí a to jsou "jen saze". Odstátá z kohoutku určitě stačí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2010 13:03 pansuu – Re: Wrata
Pokud dáš do nového akva starej písek+ jetej filtr spolu s novým+ část starý vody+ dobře odstátou (hlavně bez chloru) čistou vodu, myslím že bys tam moch dát ryby druhej den. Možná radši postupně, aby se v tý 45 nemačkaly, nadvakrát, natřikrát? Začni čichavcema, jsou dost velký a no2 jim tolik nevadí, spolu s nimi paví vočka, ty rozchoděj kdeco smich atd... Když nemáš testy, pozoruj jestli ryby nejeví známku otravy. Samozřejmě denně měnit tak 50-60 litříků vody a nakonec bych tam klidně nalil i tu z 45-tky. Řek bych během 5-6 dnů máš po starostech(starej filtr tak 2 týdny ještě nechat běžet) ano A ještě nakonec tam dej skaláry a oni tě zbavěj těch zajížděcích pavích ok :-D
Podobně jsem začínaj s novým 200l akvárkem(ale nedával jsem tam ryby z původního). Jen jsem měl všechno nový, voda přímo z kohoutku, do filtru jsem druhej den nalil koblík "sraček" z vypláchnutýho filtru z malýho akva a nasadil 4 paví oka + 4 dánia pruhovaný. Úplně bez problému, za týden se paví oka "okotily".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2010 12:43 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: karelpavel
Bydlím ve starém průmyslovém městě a beru už hodně dlouho vodu z dešťovky a sněhu. Ano, ve sněhu sou nečistoty, ale když jich je opravdu hodně, tak je nechám usadit a tu trochu vody v belíku na dně nechám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2010 12:29 Muž karelpavel [18] – Re: Wrata
Když se sníh rozpustil, tak ve vodě bylo vidět že je binec ( nějaký usazeniny ) a i když jsem toto přefiltroval přes gázu, tak stejně se mi v akvárku nezdál - jako by mi rozhodil hodnoty vody. Třeba v čistějším prostředí ( v horách ) by byl sníh čistější hmm nevím
Prostě já moc dobré zkušenosti nemám :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2010 12:00 Muž Wrata [21] – Re: karelpavel
Detaily?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2010 08:50 JuraS – Re: Wrata
Já takhle postupoval..mám to v profilu..a to jsem šel na 5x větší objem..ale navíc jsem přidal aquasafe (té nové vody bylo prostě hafo) a do akva jsem nalil jbl filter start..ryby, šneky, krevetky jsem měl v kýblech od primalexu a tak jsem dal ryby do akva po pár hodinách až se voda několikrát přesála přes filtr..akva jsem ale před stěhováním asi měsíc nečistil a tak bylo dost bakterií na filtraci..jo a páč to neberu tak srdcově tak s každým takovým zásahem počítám se ztrátami..jak říkám (a to mám dost zkušeností) s každým stěhováním domácnosti se musí něco rozbít jinak je něco v nepořádku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2010 00:17 Muž karelpavel [18] – Re: Johan
A to je špatný ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2010 00:06 Muž karelpavel [18] – Re: Wrata
Já mám z vodou ze sněhu né dobré zkušenosti stydim ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2010 00:01 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: Wrata
100l? Ze sněhu úctyhodné, ale to bude stačit tak na první dvě výměny. ;-) Ale vy si poradíte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2010 23:48 Muž Wrata [21] – Re: Johan
Testy zatim nemam, delam vse od oka.. I kdyz uz jsem se po nich koukal.

Ale vodu mam pripravenou destovku a nejakou jsem ziskal pri obleve ze snehu..celkem zhruba 100 litru.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 5

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 4738x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14156-stehovani-zabehleho-akvaria-do-noveho?od=119