19.05.06 16:36:06
dalik (-12-11-10-9) – chovaní živého krmení doma
Nevite jak by se daly v PANELAKU chovat patentky nebo něco podobneho(komari larvy.....) Pokud s tim ma někdo skušenosti napiste prosím....
dej za okno či na balkon vodu v nádobě, komáři ti tam larvy nakladou. Alespoň takhle jsem to slyšel.
Do tý vody na balkoně přidej trochu slepičince.
a ti komarci to tam snesou přes noc nebo ve dne??
Ahojte. Zatiaľ najbežnejší spôsob je ten , že dáme napríklad na balkón nádobu (aspoň 40 L) naplnenou vodou a trochou žihľavovej
(kopřivovej) šťavy. Komárie larvy treba odlovovať ešte pred zakuklením. Tie zakuklené väčšina rýb odmieta konzumovať. kukly rozoznáme
podľa tlstej hlavovej časti
Ahojky!
A patentky se nedaj nejak samy o sobe chovat a rozmnozovat?
24.05.07 20:14:54
GAGAL® Halančíci – patentky
Dají se chovat ,ale je to příliš složité a pracné. Nikdo to nedělá.
24.05.07 21:50:37
Jammes® Cichlidy – patentka
patentky se dají uchovat asi 10 - 14 dnů v lednici bez vody - musíš je nechat jen vlhký, dělám to takle už několik let
u jsem to zde někde psal: jen tak jako pokus jsem nechal pár nauplií artemií v deci vody a přihodil pár granulí SAKu ... po pár dnech tam
plavalo několik dospělých žábronožek a asi po měsíci se tam objevilo cosi vajíček ... ale to uvádím spíše jako raritu - praktický
význam by snad byl jen jako spestření potravy nějakým opravdu vybíravým druhům . např. okouníček sklovitý
Dnes si chovat krmení je vesměs spíše drahá sranda, akle jedna rada ktěm komárům.Jak někdo radil kopřivu, tak se to dá dělat i s
rozkrájeným jablkem.Na těch zmíněných cca 40l vody stačí 2-3ks rozkrájené na 1/4.výsledek by měl být stejný jako u slepičinců, ve
kterých se to vždy chovalo.Jde jenom o to aby se namnožil nějakej ten nálevník jako potrava pro larvy.Pokud samice komára ucítí že to ve
vodě je, tak ráda pustí vajíčka.Mimochodem jsem někde četl že komáři neradi létají více jak 12m nad zemí, takže v posledním patře 12
poschoďového paneláku to asi bude bez účinku.
Jinak tento návod doporučuji všem co mají možnost mít na zahradě starou vanu či sud.Rybky poděkují barvami a lepší plodností a chutí do
tření
samozřejmě je možno podívat se kdo ze sousedů chová nějaké papoušky ... trusu je všude dost
25.05.07 16:03:49
kuba (398441140-3) – chovaní živého krmení doma
napište stručny navod to mam normalně potom vylovit? nebo mam tam nallit tu vodu!
Odlovit jemnou síťkou.
Lít vodu se slepičinci do akvárka?
Nazdar damy a panove...mam takovy problemecek...Kdyz lovim larvy komara v sudu tak nalovim i dost bordelu jak s tou sitkou mavam...jak potom oddelim
ty larvy od spiny???Zdalo se mi to jednoduchy,ale kdyz sem se o to pokousel,moc mi to neslo a mel sem tam stale nejakou spinu..:((Diky....
20.07.08 13:08:52
vaclav® – Re: Srandista
Je to jako z každým živým krmením. Musíš si udělat soustavu sítek z různě velkými oky a pak krmení přes ně promýváš vodou.
21.07.08 11:45:15
motýlek - jarda :-) (43869319465) – Re: Srandista
černé komáří larvy se při vyrušení ponoří do hlubší vody - dá se tedy tohle využít: nalov i s plovoucími nečistotami, přes sítko
přecedit do vyšší nádoby s čistou vodou a po uklidnění je vyruš, sjedou dolů a mezitím než se vrátí nahoru tak odlov nečistotu s
hladiny
Nikdo nezmínil, že ta voda na balkóně by měla být nejlépe dešťová, do chlorované a čisté vodovodní vody komáři vajíčka nekladou.

Když se tohle udělá, za jak dlouho se dá očekávat nějaký výsledek? (do teď krmím jen sušeným a mraženým, takže o tomhle tématu nic
nevím)
Záleží na teplotě, když je tepleji delší dobu, jsou i vyšší počty komárů a larev. Vlastní zkušenost
Takže při tomhle počasí se tam za pár let možná jedna objeví, ne?
Ještě že máme to globální oteplovaní

každým rokem jich bude víc
Počasí těd komárům moc nepřeje, ale to nemůže trvat věčně. Myslím že je to jedno z nejkvalitnějších živých krmiv, navíc komářími
larvy se živí rybičky i v přírodě.
22.07.08 17:29:33
KORY® – DonJuanKarlos
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Krmení • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora