1 • 9 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Další živočichové » Kdo ví něco o šnecích 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 279x
01.06.06 10:52:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKiller® Sumci – Kdo ví něco o šnecích
Fotka k příspěvku Zdravim,chtěl bych zjistit co to je za šneka to oranžový vlevo na kořeni...ten vpravo je šnek zebra.

Kdo má zkušenosti nebo má spolehlivý zdroj s informacemi o nějakm z těchto dvou šneků,tak sem s nima...chci aby pak mohli jít do atlasu plžů

01.06.06 12:05:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdon (-12-11-10-9) – killer
zádná zebra, nýbrž neritina.
http://sweb.cz/maniakva/neritina.htm
01.06.06 16:43:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKiller® Sumci – don
vim že sem celé skupině těchto různěbarevných šneků říká nerity,něco jsem o nich četl už před delší dobou,ale mezi prodejci se užívá tento název - šnek zebra
01.06.06 16:44:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKiller® Sumci – šnek
nicmeně děkuji za odkaz.Ale víc mě momentálně zajímá ten druhý plž
01.06.06 16:46:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKiller® Sumci – Don
tak už vim proč tomu řikaj šnek zebra...cituji ze stránek na které si mě odkázal
Začněme trochou systematiky: Neritina natalensis (známá také pod jménem Neritina zebra) ...
01.06.06 17:55:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdon (-12-11-10-9) – peace
Ok. kde jsi tu zebru sehnal a zakolik? dík
02.06.06 00:45:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKiller® Sumci – zebra
u nás to maj občas ve zveráku za 29...měl sem jëště něco podobnýho,ale nějak sem to zapomněl přendat když sem dával do akvárka tlamovce a oni to posnídali
18.06.06 20:36:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarccello® – To Killer
Už jsi zjistil, co to máš za šneka?dostal jsem ho od známého a taky nevím co je to zač!jo a mám i jednu neritinu, jenže od té doby(týden) co jsem je dal do akvárka, už jsem ji neviděl :-( jsou tohle nějací noční šneci?že je ve dne vůbec nevidím??
18.06.06 21:12:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKiller® Sumci – šnek
nezjistil jsem co je to druhý zač..no já je taky moc nevidim,ale nedivim se tomu když mam jen jednoho a nerity dvě a mam je v 715 l akvárku..
18.06.06 21:24:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarccello® – re
715 litrů???? :-O :-O to je šest mejch!!!!skoro sedm!!mám 112ku. No, ale nafocený je máš pěkně. Já tam már pár kamenů a jeskyněk, a zjevně je to zajímá uvnitř a někde u zadního skla! Ale snad časem vylezou i dopředu. Tak dík.
18.06.06 21:34:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmax (-12-11-10-9) – plž
nevim přesně ale možna to bude čulnice jzerni ale nevim,nevim,trosku mi ji pripomina
18.06.06 21:55:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid (-12-11-10-9) – neritina
Neritina natalensis a Neritina zebra by nemělo být totéž:
Neritina natalensis - jižní Afrika, Neritina zebra - Jižní Amerika.
http://www.sweb.cz/voluta/2002_26/titul26.html
http://perso.infonie.be/pomacea/neritina_natalensis_uk.htm
http://www.aquahobby.com/gallery/e_Neritina_zebra.php

Obchodníci mají k těmto věcem svůj přístup. Když jsem nedávno ty světlejší kupoval ve Sklorexu, říkal jim p. Šmerda "tygr".
:-) :-)
19.06.06 18:39:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKiller® Sumci – šnek
to Sid:
o zebře už vim dost věcí,ale zajímal by mě ten druhý šnek

to Max
znáš latinské jméno?
20.06.06 16:37:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmax (-12-11-10-9) – šnek
to nevim ale kdyz sem byl chitat ryby tak sem našel tohoto pže můj kamarad tvrdil že je to čulnice jezerní
20.06.06 17:28:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKiller® Sumci – Max
a jak byl velký ten co si chytil? Nezda se mi že to je stejné...měl černé kolečka na oranžové ulitě?
21.06.06 11:31:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarccello® – čulnice
nevím jestli existuje čulnice, ale určitě existuje ČLUNICE jezerní, ale to je něco hodně malýho, takže ten šnek z obrázku to určitě není

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Další živočichové Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 07.01.09 04:48:05 • 0.947 s