ahoj, prosim vas, jak casto cistite filtr? nebo alespon nektery jeho casti??? vim, ze by se nemel cistit kvuli prospesnym bakteriim.
mam filtr
Fluval 204. jednou tydne odkaluju a menim cast vody a vzdycky musim proplachnout minimalne privodovou i odvodovou hadici, protoze sou docela ucpany a
vytokova hadice vypousti po tom tydnu evidentne mensi proud vody. je to normalni?
Nejsem si jistej jestli to napíšu úplně správně, filtr by se opravdu moc čistit neměl, ale molitan vyprat občas neškodí, když je zanesenej
tak se určitě snižuje výkon. Já čistím podle toho jak mi filtr vzduchuje, když přestanou jít bublinky tak properu molitan a hotovo.
Souhlasím, jen dopuručím molitan prát ve vodě, která má co nejpodobnější teplotu jako voda v akváriu. Bakterií tak přežije daleko víc,
což je značně poznat na filtračním efektu...z vlastní zkušenost.
super! moc dekuju!!!! presne tak to delam, proplachnu hadice a obcas molitan...jinam nesaham....tak snad to bude ok...ume je patrny, ze proud vody je
mnohem mensi, nez po vycisteni...
diky n.
Jakmile se filtr zanáší je to tím že bakterie nestasčí zpracovat vše co se do něho dostane, pak se musí vyčistit nejlépe v nechlorované
vodě. Já jsem to dělal každý týden. Jednou jsem ale ubral několik ryb a od té doby jsem na něj nesáhl už dva měsíce
01.06.06 23:22:51
Wampi® – filtr
Molitan zásadně peru pouze ve vodě odpuštěné z akvária při odkalování. Prostě odeberu část vody z akva z hladiny (ne ten příšernej
spodek). Tuším , že tak se to dělá , aby se nezlikvidovaly bakterie.
mno, to me taky napadlo, jestli neni uz dost ryb....brzo budem zvetsovat, tak to jeste par mesicu musej vydrzet....
kazdopadne kdyz prat, tak ve
vode z akva - moc diky!
Když už je řeč o filtru, tak mám taky dotázek. Koupila jsem si dost výkoný filtr a chtěla bych aby se mi snížil průtok. Slyšela jsem, že
postupem času se zanese a tak bude méně filtrovat. Můj je ale (podle mě) přesto dost výkoný. Lze molitan NEPRAT? Nebo musí? Nebo aspoň
jednou za půl roku? Vlastně teď jsem si vzpomněla, že mi prodavačka říkala, že se ten molitan musí vyměit (jako koupit nový) tak jednou za
půl roku. Ale to je přeci divné, ne? Než se tam usadí "hodné" bakterie, tak budou zase díky tomu pryč... Hm-teď jsem docela vedle....
Poradtě. Díkas
Prodavačka má zřejmě provizi z prodaného zboží

Je to nesmysl. "Houba" filtru se kupuje až tehdy, když je ta stará potrhaná, nebo jinak
poškozená. Prostě, když už přestane plnit svou funkci. Filtr to jednou za čas vyprat chce, interval záleží na typu filtru a velikosti
akvária. Ale osobně bych doporučil aspoň jednou za čtrnáct dní. Taky jsem měl tento problém, řešil jsem ho nasměrováním výtoku filtru
proti čelnímu sklu. Lepší však bude pořídit si větší akvárium

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora