23 • 49 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Filtry » čištění filtru 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 188x
01.06.06 13:53:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveknigule (-12-11-10-9) – čištění filtru
ahoj, prosim vas, jak casto cistite filtr? nebo alespon nektery jeho casti??? vim, ze by se nemel cistit kvuli prospesnym bakteriim.
mam filtr Fluval 204. jednou tydne odkaluju a menim cast vody a vzdycky musim proplachnout minimalne privodovou i odvodovou hadici, protoze sou docela ucpany a vytokova hadice vypousti po tom tydnu evidentne mensi proud vody. je to normalni?
01.06.06 16:40:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLesánek (-12-11-10-9) – filtr
Nejsem si jistej jestli to napíšu úplně správně, filtr by se opravdu moc čistit neměl, ale molitan vyprat občas neškodí, když je zanesenej tak se určitě snižuje výkon. Já čistím podle toho jak mi filtr vzduchuje, když přestanou jít bublinky tak properu molitan a hotovo. :-)
01.06.06 18:02:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek911 (-12-11-10-9) – Filtr
Souhlasím, jen dopuručím molitan prát ve vodě, která má co nejpodobnější teplotu jako voda v akváriu. Bakterií tak přežije daleko víc, což je značně poznat na filtračním efektu...z vlastní zkušenost.
01.06.06 19:43:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveknigule (-12-11-10-9) – filtr
super! moc dekuju!!!! presne tak to delam, proplachnu hadice a obcas molitan...jinam nesaham....tak snad to bude ok...ume je patrny, ze proud vody je mnohem mensi, nez po vycisteni...
diky n.
01.06.06 21:49:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav (-12-11-10-9) – filr
Jakmile se filtr zanáší je to tím že bakterie nestasčí zpracovat vše co se do něho dostane, pak se musí vyčistit nejlépe v nechlorované vodě. Já jsem to dělal každý týden. Jednou jsem ale ubral několik ryb a od té doby jsem na něj nesáhl už dva měsíce
01.06.06 23:22:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi® – filtr
Molitan zásadně peru pouze ve vodě odpuštěné z akvária při odkalování. Prostě odeberu část vody z akva z hladiny (ne ten příšernej spodek). Tuším , že tak se to dělá , aby se nezlikvidovaly bakterie.
02.06.06 17:50:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveknigule (-12-11-10-9) – filtr
mno, to me taky napadlo, jestli neni uz dost ryb....brzo budem zvetsovat, tak to jeste par mesicu musej vydrzet....
kazdopadne kdyz prat, tak ve vode z akva - moc diky!
02.06.06 18:46:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVoloďka (-12-11-10-9) – Filtr
Když už je řeč o filtru, tak mám taky dotázek. Koupila jsem si dost výkoný filtr a chtěla bych aby se mi snížil průtok. Slyšela jsem, že postupem času se zanese a tak bude méně filtrovat. Můj je ale (podle mě) přesto dost výkoný. Lze molitan NEPRAT? Nebo musí? Nebo aspoň jednou za půl roku? Vlastně teď jsem si vzpomněla, že mi prodavačka říkala, že se ten molitan musí vyměit (jako koupit nový) tak jednou za půl roku. Ale to je přeci divné, ne? Než se tam usadí "hodné" bakterie, tak budou zase díky tomu pryč... Hm-teď jsem docela vedle.... Poradtě. Díkas :-)
04.06.06 14:35:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek911 (-12-11-10-9) – pro voloďku
Prodavačka má zřejmě provizi z prodaného zboží :-) Je to nesmysl. "Houba" filtru se kupuje až tehdy, když je ta stará potrhaná, nebo jinak poškozená. Prostě, když už přestane plnit svou funkci. Filtr to jednou za čas vyprat chce, interval záleží na typu filtru a velikosti akvária. Ale osobně bych doporučil aspoň jednou za čtrnáct dní. Taky jsem měl tento problém, řešil jsem ho nasměrováním výtoku filtru proti čelnímu sklu. Lepší však bude pořídit si větší akvárium :-D

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 12:46:02 • 0.87 s