22 • 53 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Řasy » Co s řasama 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 180x
03.06.06 18:25:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi® – Co s řasama
Mám problém, měsíc založené akva a v něm hnědé řasy převážně na pozadí z břidlice a zelené skoro všude. Chemii beru jako jen to poslední. Dík za radu
04.06.06 00:11:53 / 04.04.08 09:14:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid (-12-11-10-9) – Řasobijec
Přiznám se, že s řasobijcem praktickou zkušenost nemám. Podle výrobce: "Přípravek o m e z u j í c í růst řas. Obsahuje Mo, Mg, rostlinné hormony a vitamíny. Působení přípravků je druhotné a je založeno na stimulaci akvarijních rostlin a mikrobů. Aplikace zvyšuje u rostlin tvorbu výměšků /algicidů/, které potlačují řasu. Významným způsobem aktivuje činnost mikrobů, které odbourávájí organický odpad. Přípravek neobsahuje herbicidní látky, které kromě řasy potlačují i akvarijní rosliny." Takže jsem taktéž zvědav, má-li kdo jaké zkušenosti s tímto přípravkem. Velké naděje, že pozitivní, si však příliš nedělám. Kdyby tomu tak prokazatelně bylo, jediná odpověď na otázku: "Co mám dělat s řasami v akva?" by zněla: "Vraž tam Řasobijce!"
04.06.06 00:21:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – ....
řasobijec ,žadny zazrak!!řasy rostou i poněm!!!!
04.06.06 08:23:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJana (-12-11-10-9) – řasy
Už se to tu probíralo, řasobijec je na nic. Nepřekrmovat ryby, snížit průtok filtru a pořídt si rychle rostoucí rostliny, které odčerpají živiny a řasy nic nezbude, žádné slunko. A zkoušet, zkoušet a zkoušet.... Můžeš si pořídit parmičku černopruhou, ta požírá zelené řasy, ale stejně se jich úplně nezbavíš, do akva patří, jen se musí udržovat na rozumné úrovni. Ať se daří! :-)
04.06.06 08:27:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJana (-12-11-10-9) – jěště
A taky pravidelně odkalovat...... ;-)
04.06.06 12:00:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiro.M (-12-11-10-9) – riasy
Na zelené riasy mi Řasobijec nezabral.Pomohol mi od nich Tetra Aqua Algizit.
04.06.06 18:12:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekyogi (-12-11-10-9) – řasy
Měl sem to komplet zařasený, pár rostlin to nepřežilo.Chvílu sem to nečistil, a amoniak řasu doslova zabil,vyčistil sem to a začal dávat řasobijce, je to víc jag měsíc, řasy sou relativně pryč (tamto byla povlaková, ted mam malinko neznatelně tečkovanou) a amoniak je v normálu (skoro žádný), takže bych řekl že řasobijec se vyplatí jen v dobře zarostliněném akvu, já sem s ním relat spokojen, např algol od jbl je chemikálie, a dát do vody chemii je jen pro profika, pak se ji zbavit ... :-I
04.06.06 18:36:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkačka (-12-11-10-9) – řasobijec
No mě ho doporučili v obchodě prý to taky lijou do jejich akvárek,ale zatím jsem ho nepoužila, tak nevím ;-)
16.01.08 10:54:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBikerJames® – BioExpert
BioExpe.http://www.bioexpert.cz/index.php?cadid=5.Nemáte stím to přípravkem nějakou skušenost?Neškodí to i rostlinám nebo rybám?
16.01.08 10:57:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Už se to tady řešilo:
http://rybicky.net/forum/4392
16.01.08 11:29:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekskip (428389659425)
trpělivost
16.01.08 11:38:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar® – Re: kačka
V obchodě to lijou do akvárek protože se jim nechce je čistit a bez rostlin a čističů (myslím rybek) by to bylo za chvíli neprůhledné.
16.01.08 12:11:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvééna (1073253512443)
Se zelenou řasou sem měl taky dost problém, ale během týdne sem se jich zbavil díky 2 šnekům a 2 ancitrusům. Všechny rostliny i sklo byly plný řas, ale stačil necelý týden a akva bylo čistý. Ted mi stačí jednou týdně odkalit a vyměnit část vody a o všechno ostatní se starají "řasožrouti"... ;-)
16.01.08 14:04:16 / 16.01.08 14:09:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfakír®
Fotka k příspěvku Mě se na řasy osvědčil přípravek Algo stop,všechny řasy zmizely a od tý doby mam pokoj.
Občas to přidám jako prevenci.Fakt to funguje,na rozdíl od toho Řasobijce
jo a nejni to chemie,výrobce uvádí,že to obsahuje látky,které vylučují zdravé rostliny akorát ve větší koncentraci. palec

16.01.08 14:12:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff® – fakír
Algo stop
- A nepozoroval jsi po použití tohoto přípravku žádný negativní dopad na rostliny? Ani zpomalení růstu?

Řasobijec
- on to taky není algicid, ale hnojivo, které má svým složením podpořit růst rostlin a vylučování jejich přirozených algicidních látek. Jeho účinnost je však diskutabilní.
03.04.08 22:24:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekIvulik1®
Povazuji se za zacatecnika, urcite mam prerybneno a krmim taky hodne ano Ale problem s rasou prakticky uplne vymizel po opravdu hustem osazeni rostlinama + asi milion okruzaku a levatek. Ja na sneky nedam dopustit a vubec mi nevadi, ze jsou vsude. Sezerou vsechny zbytky potravy a rasy nemaji sanci. palec
04.04.08 08:38:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff® – Re: Ivulik1
palec ano
04.04.08 08:39:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Eff
Ještě nic?
29.04.08 13:56:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkaras123 (-12-11-10-9)
Prosím poradte mi.Jak mám zničit červenou řasu v zahradním jezírku, aniž by mi umřely ryby?Děkuji předem za stručnou odpověd. :-(

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Řasy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 10:11:49 • 0.865 s