03.06.06 18:25:57
Wampi® – Co s řasama
Mám problém, měsíc založené akva a v něm hnědé řasy převážně na pozadí z břidlice a zelené skoro všude. Chemii beru jako jen to
poslední. Dík za radu
04.06.06 00:11:53 / 04.04.08 09:14:17
Sid (-12-11-10-9) – Řasobijec
Přiznám se, že s řasobijcem praktickou zkušenost nemám. Podle výrobce: "Přípravek o m e z u j í c í růst řas. Obsahuje Mo, Mg,
rostlinné hormony a vitamíny. Působení přípravků je druhotné a je založeno na stimulaci akvarijních rostlin a mikrobů. Aplikace zvyšuje u
rostlin tvorbu výměšků /algicidů/, které potlačují řasu. Významným způsobem aktivuje činnost mikrobů, které odbourávájí organický
odpad. Přípravek neobsahuje herbicidní látky, které kromě řasy potlačují i akvarijní rosliny." Takže jsem taktéž zvědav, má-li kdo
jaké zkušenosti s tímto přípravkem. Velké naděje, že pozitivní, si však příliš nedělám. Kdyby tomu tak prokazatelně bylo, jediná
odpověď na otázku: "Co mám dělat s řasami v akva?" by zněla: "Vraž tam Řasobijce!"
04.06.06 00:21:32
® – ....
řasobijec ,žadny zazrak!!řasy rostou i poněm!!!!
Už se to tu probíralo, řasobijec je na nic. Nepřekrmovat ryby, snížit průtok filtru a pořídt si rychle rostoucí rostliny, které odčerpají
živiny a řasy nic nezbude, žádné slunko. A zkoušet, zkoušet a zkoušet.... Můžeš si pořídit parmičku černopruhou, ta požírá zelené
řasy, ale stejně se jich úplně nezbavíš, do akva patří, jen se musí udržovat na rozumné úrovni. Ať se daří!
A taky pravidelně odkalovat......
Na zelené riasy mi Řasobijec nezabral.Pomohol mi od nich Tetra Aqua Algizit.
Měl sem to komplet zařasený, pár rostlin to nepřežilo.Chvílu sem to nečistil, a amoniak řasu doslova zabil,vyčistil sem to a začal dávat
řasobijce, je to víc jag měsíc, řasy sou relativně pryč (tamto byla povlaková, ted mam malinko neznatelně tečkovanou) a amoniak je v
normálu (skoro žádný), takže bych řekl že řasobijec se vyplatí jen v dobře zarostliněném akvu, já sem s ním relat spokojen, např algol
od jbl je chemikálie, a dát do vody chemii je jen pro profika, pak se ji zbavit ... :-I
No mě ho doporučili v obchodě prý to taky lijou do jejich akvárek,ale zatím jsem ho nepoužila, tak nevím
16.01.08 10:57:19
Eff®
V obchodě to lijou do akvárek protože se jim nechce je čistit a bez rostlin a čističů (myslím rybek) by to bylo za chvíli neprůhledné.
Se zelenou řasou sem měl taky dost problém, ale během týdne sem se jich zbavil díky 2 šnekům a 2 ancitrusům. Všechny rostliny i sklo byly
plný řas, ale stačil necelý týden a akva bylo čistý. Ted mi stačí jednou týdně odkalit a vyměnit část vody a o všechno ostatní se
starají "řasožrouti"...
16.01.08 14:04:16 / 16.01.08 14:09:42
fakír® 
Mě se na řasy osvědčil přípravek Algo stop,všechny řasy zmizely a od tý doby mam pokoj.
Občas to přidám jako prevenci.Fakt to funguje,na rozdíl od toho Řasobijce
jo a nejni to chemie,výrobce uvádí,že to obsahuje látky,které vylučují zdravé rostliny akorát ve větší koncentraci.
16.01.08 14:12:52
Eff® – fakír
Algo stop
- A nepozoroval jsi po použití tohoto přípravku žádný negativní dopad na rostliny? Ani zpomalení růstu?
Řasobijec
- on to taky není algicid, ale hnojivo, které má svým složením podpořit růst rostlin a vylučování jejich přirozených algicidních látek.
Jeho účinnost je však diskutabilní.
Povazuji se za zacatecnika, urcite mam prerybneno a krmim taky hodne

Ale problem s rasou prakticky uplne vymizel po opravdu hustem osazeni
rostlinama + asi milion okruzaku a levatek. Ja na sneky nedam dopustit a vubec mi nevadi, ze jsou vsude. Sezerou vsechny zbytky potravy a rasy nemaji
sanci.
04.04.08 08:38:42
Eff® – Re: Ivulik1
04.04.08 08:39:41
Sid® – Re: Eff
Ještě nic?
Prosím poradte mi.Jak mám zničit červenou řasu v zahradním jezírku, aniž by mi umřely ryby?Děkuji předem za stručnou odpověd.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Řasy • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora