17 • 49 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » nemoc a aktivní uhlí 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 202x
24.12.06 16:46:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRybous® – nemoc a aktivní uhlí
když mám podezdření na nemoc mám dát do filtru aktivní uhlí? ahoj
24.12.06 17:14:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – aktivní uhlí
Ne, tím bys odstranil léčiva z vody :-)
24.12.06 17:19:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvatkin® – namoc a akt uhlie
Aktívne uhlie sa dáva do filtra až po preliečení rýb v akváriu. Ak by si dal aktívne uhlie a lieky na liečenie rýb, tak všetko liečivo sa zachytí v jemnýcc sporoch aktívneho uhlia a rybičky ti zahynú. Najprv rybičky prelieč po preliečení daj do filtra aktívne uhlie, aby sa voda v akváriu vyčistila od liečivá.
24.12.06 23:59:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrybous (-12-11-10-9) – gf
ale já neléčím mám jenom podezfření mám ho tam dát nebo ne? ahoj
25.12.06 08:58:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – .
Ne. Aktivní uhlí nemůže sloužit jako preventivní léčivo. Na svůj obrovský vnitřní povrch dokáže naadsorbovat organické látky (např. bakteriální toxiny, rezidua léčiv), nikoliv však bakterie, prvoky či ještě větší původce chorob.
15.03.08 19:02:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekartognov® – PROČ JO nebo NE
Nechci zakládat nové vlákno a můj dotaz směřuje na aktivní uhlí tak budu pokračovat v tomto.
Výrobci doporučují do vnějších filtrů akt. uhlí ale někteří akvaristé jsou proti. Pročetl jsem hodně článků ale stále nevím PROČ JO nebo NE?? :-O
15.03.08 19:17:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: artognov
Můžu říct jen svůj názor. Filtrační kapacita aktivního uhlí se brzo vyčerpá a pak funguje jenom jako předražený mechanický filtr. Takže buď často měnit(finančně náročné) nebo použít raději biologické hmoty. Nehledě k tomu že bych musel často kvůli výměně uhlí rozebírat filtr. ne Takže má smysl pro odfiltrování toxinů nebo zbytku léčiv, jinak mi příjde nepraktické.
16.03.08 19:48:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko®
Také jen osobní názor: podle mne je dobré čas od času vodu v akváriu preventivně přefiltrovat aktivním uhlím(1 za 2měsíce), aby se odstranily nežádoucí látky. Toto také spnuje výměna vody, ale preventivně to není špatné :-)
16.03.08 20:07:56 / 16.03.08 20:12:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – Re: chicko
Filtrování skrze aktivní uhlí a výměna vody budou ekvivalentní tehdy, až vyjdou na stejné peníze. ;-) (A možná ani tehdy ne).

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 11:24:11 • 0.925 s