30 • 94 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Paví očka a skaláry 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci• Zobrazeno 3x
14.06.06 15:36:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPajinka77777 (.***..) – Paví očka a skaláry
Dobrý den,
chtěla jseme udělat mamce radost, tak jsem jí koupila rybičky.2.Takové hezké,které ještě nemáme.Chtěla jsem abyse jí líbili a schválne jsem se zeptala té paní jestli nám je nesežerou a ona říkala že ne.Máme hlavně paví očka.a koupila jsem skaláry,jsou ještě malinkcí.A mamka mě hned seřvala,že jsem pitomá že je sežerou a že si mám s nima dělat co chci,třeba je spláchnout do záchodu a jednu mi vrazila.To by mně nemzrelo,ale když já nevím co mám dělat s těma rybama, mi je jich líto
14.06.06 16:10:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – to od ní nebylo hezký
To se mi fakt nelíbí. Mamka by se nad sebou mohla trochu zamyslet, to se dá přece řešit i jinak než fackou. Já fakt nevím, jestli skaláry žerou paví oka, ale potřebujou vysoký akvárko, v nějaké flašce ti stejně pojdou. Dvě akvárka asi nemáte? Hlavně ber rady ze zverimexu s rezervou. Když radí špatně, víc ryb umře a oni jich můžou víc prodat. Je to kšeft.. Kolik ti je?
14.06.06 16:36:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – řešení
Něco mně napadlo, než abys je chudáky splachovala do záchodu, odnes je radši zpět do zverimexu. To bude možná pro ty ryby nejlepší.
14.06.06 17:40:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVoloďka (.***..) – skaláry
Já jsem slyšela že žerou. Babička jednou měla skaláru mezi pavíma očkama. Už si moc nepamatuji co vše tam dělali, ale vím, že babi říkala, že paví očka byly furt u rohu a báli se jí. co se týče mladých tak jestli tam nemáš dost úkrytů, tak Ti je sežerou. :-(
14.06.06 20:05:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekshedlo (.***..) – Paví očka
Já mám skaláry, přidala jsem k nim dospělá Paví očka a dobrý, jen ze začátku je proháněly, ale teď si jich už nevšímají..jenže teď když k nim chci dát mlaďochy, ač už celkem velký (mnohdy i větší než sameček, který koexistuje se skalárama už dlouho), tak je honí skaláry fest, takže jsem je radši zas odlovila, nemohla jsem se na ten teror koukat.. možná je třeba si získat RESPECT!:-)
ale mamka by Te za to fackovat nemusela, myslela jsi to dobre:-)
14.06.06 23:08:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPedro (.***..) – skalary
Jestli skalary jeste mas, muzes je tam zkusit hodit, jak si rikala, jsou jeste maly, tak je do akva soupni a oni si zvyknou a myslim si, ze to bude v pohode... Jak velke je to vase akva?

to shedlo: No jasnym jsou to teritorialni ryby a svoje misto si brani. Ty bys taky odhanela nekoho, kdyby ti ho souply do pokoje :) ale kdyz by jste byli oba maly a dali vas tam najednou, tak si na sebe zvyknete a bude to v pohode...No a takhle nejak je to i u ryb. (i kdyz ne vzdycky...)
17.07.06 12:31:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekzzuzi (.***..) – skaláry+gupky
já teda mám skaláry spolu s pavíma okama a jsou v pohodě, nic jim nedělaj, jenom když gupky porodí, skaláry uspopřádaj lov na ty mláďata a zbyde jich většinou jenom tak 5 něž je stihnu přendat do odchovky...tak nevim jak ti tvoji ale moji jsou v pohodě X-)
25.07.06 15:33:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – skaláry+paví očka
já teda skaláry nechovám ale měla jsem pestřence s pavíma okama a žrali ji mocasy ale když jsou ryby maly tam si zvyknou ano
15.01.08 17:37:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklenula (85.***.242.235) – Re: Pajinka77777
ahojky můžeš být v klidu skalaři paví očka nežerou ani jim neublíží já mám taky paví očka a skalara dohromady a nic jim neudělal ale kdybys dala dohromady skalary a neonky tak to by nedopadlo dobře :-(
15.01.08 17:43:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMetz®
ja mam 2 skalary s 8 neonkami a nic si nedelaji ano akorát větší skalár občas prohaní menšího skalara a kouse ho to nevím proc ale to jen nekdy........potom ma mensi rozervane ploutve ale do 3 dnu mu srostou.. X-) ahoj
15.01.08 17:46:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpetak® – Metz
nu mají se rádi ;-)
15.01.08 17:48:15 / 15.01.08 17:48:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpetak® – pajinka77777
můžeš je mít spolu
15.01.08 17:51:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMetz®
petak:ty skalari se mají radi????? ;-)
15.01.08 17:53:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMetz®
protoze mi to nepride ze se maji radi kdyz ten jeden napada druheho............ :-O tone ahoj
15.01.08 17:56:12 / 15.01.08 17:57:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekskalár (88.***.232.49) – skalár
Nevíte někdo,za jak dlouho by mohla rodit samička pavího oka,když je tlustá a má na břiše černou skvrnu?
15.01.08 17:57:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpetak® – Metz
ale neboj to oni dělají to je v pohodě vypadá že máš pár a tak se poštuchují nu
15.01.08 18:00:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpetak® – skalár
nu nevím přesně ale pokud má černou skvrnu za břichem a je tlustá bude to brzo
15.01.08 18:55:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlisch (83.***.238.223) – Re: lenula
To záleží kdy na skláře, já mam skaláru se třemi neonkami a ani si jich nevšimne. Občas se honí s pavíma očkama, ale dneska jsem přinesla novou samičku - paví očko, skalára ji okoukla a je pokoj. Asi jsem si ji dobře vychovala smich
15.01.08 18:58:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAkusek (217.***.156.9)
Já mám paví očka i skaláry a vůbec si sebe nevšímají !!! Klidně je nech spolu. Jen když se ti narodí malí gupky tak je to horší
15.01.08 22:17:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksuchysvatonovice®
Nejlepší chovat spolu skaláry a gupky od mládí,ale s těma mladýma je to tak,berou je jako zpestření jídelníčku.Nic si z toho,ale nedělej,mám v akva parmičky nádherné,bettu(samce),black nolly,párek mečovek(celkem ještě prckové),ancistruse a párek pancéřníčků kropenatých + párek gupek a nevím na koho svést to,že večer byla samice jak baló a ráno jak laňka,ale světe div se v akva neplavalo o nic víc ryb než večer.Prostě článek v potravním řetězci.
15.04.08 17:19:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpaja (77.***.21.130)
Ahojky ja tedy mam v akvarku pavi ocka i skalary a je to v pohode. Papa
15.04.08 17:32:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmyska® – Re: Pajinka77777
taky sem měla paví oka,skaláry a i mečovky a naprosto v klidu ano
15.04.08 18:22:59 / 15.04.08 18:23:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatrix069®
Tiež som mal Skaláre(2 dospelé páry) s očkami a neonkami,aj s black molly a v pohode. Inak,keď som pridával nové rybky(neonky,tetry červenoúste,....) do akva ku skalárom,nechal som ich najprv v sáčku v akvárku aby si ich skaláre dobre poprezerali a keď aj na nich zaútočili,tak cez ten sáčok im to bohužiaľ nešlo smich a tak ich to po chvíli prestalo baviť a to im zostalo aj po vypustení rybiek zo sáčku von.
15.04.08 18:33:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Killer® – krmení
podle mě jsou samci gupek a menší samice výborný krmivo pro skaláry..Chci říct..mám taky skaláry a paví oka v akvárku..z těch hafo gupek mi tam zbyly 3 samice, který se dží spolu a 1 samec,kterej se schovává v trávě ;-)
15.04.08 18:34:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMato00® – Skalare
Ahojte!Ja som mal ine skusenosti ako vecsina z Vas!Tiez som to skusal ako napisal matrix069 ale ani to nepomohlo! sad Moje skalare mali po 11cm a boli krmene iba zivov potravov!Cim viac su krmene zivou potravou tym viac su dravsie! ahoj
15.04.08 19:19:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmetal®
ja krmim skalare gupkami,ale dospelim gupkam nespravia nic.
15.04.08 19:21:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekirza®
Je třeba vědej jak mas velke aqa,aby se ti skalaři nemackali ,jinak mam jak pavi ocka ,mecovky a vubec si jich nevsimaji. Kdys ho mas dobře zarostly tak se mužou i maly skovat do rostlinek.
15.04.08 19:30:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Killer®
ještě sem zapomněl dodat že sou to super zdroje živho krmiva..vždycky hned po vrhnutí se skaláry i teetry pěkně nažerou
15.04.08 19:30:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Killer®
ještě sem zapomněl dodat že sou to super zdroje živho krmiva..vždycky hned po vrhnutí se skaláry i teetry pěkně nažerou
15.04.08 19:48:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatrix069®
V mojom 250 L akva,sa mi black molly doslova premnožili a nepomohli ani tie dva páry skalárov(mimochodom majú cca15 cm na výšku),dospelé pávie očká v pohode no ich malé zväčša zmizli-no vždy sa nejaké zachránilo.Všetko záleží na podmienkach v akva.
15.04.08 20:04:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekirza®
nezda se ti to jako zvěrstvo chovat gupky jako krmivo- coze rozzureny
15.04.08 20:05:10 / 15.04.08 20:06:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Killer® – Re: irza
X-) ani ne,hlavně že chutnaj hop
15.04.08 20:09:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekirza®
Ja je chovam,a vživote bych s nima nenakrmil na to sou jine potravni složky.
15.04.08 20:11:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Killer® – Re: irza
nejlepší je různorodá strava;-) a živá strava je výborná..taky podávám mečovky v případě přemnožení a v nejbližší době asi pustim jako krmení i blackmolly ahoj
15.04.08 20:16:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: irza
Tak to prostě v přírodě chodí, větší škodu určitě uděláš a osazenstvu ublížíš, když krmíš nepřirozenou stravou.
15.04.08 20:18:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekirza®
S ruznorodou a zivou potravou plne souhlasim,ale chovne rybki :-O skoda ze ses tak daleko,hnet bych si je vzal :-(
15.04.08 20:18:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Killer® – Re: Yirka
nojo,hold nejezdim sbírat krmivo do místa výskytu,navíc nedělam biotop..jinak skaláry běžně v přírodě loví mezi hustým porostem menší rybičky..jestli se paví oka vyskytujou i v jejich území, je dost možné že je to přirozená strava
15.04.08 20:22:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Killer® – Re: irza
chovné samozřejmě nezkrmuju..mam svůj výběr 3 forem gupek - taková modro-zlatá,černá a červená..to co se mi nelíbí protože se občas rodí sparchantělý - to zkrmuju hned,jinak zkrmuju hlavně menší kusy
15.04.08 20:37:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekirza®
Asi smě trochu načal,s tym vyběrem maš asi pravdu. ano
15.04.08 20:58:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Killer® – Re: irza
jako i s tim jak zkrmuju bych mohl prodat něco do zveráku,ale problém je že se nedostanu z Prahy v takovou dobu abych stihnul otvíračku ve zveráku
15.04.08 23:02:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekskalára®
Já malíkama krmím skaláry.Větších si nevšímají.Takže bych je klidně nechala spolu.Nemělo by se jim nic stát. :-)
23.05.08 14:50:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavel (90.***.20.12) – mlada samicka a dospeli samec
mam samcku asi uzkolik dvou centimetru a samicka uz porodila ale nevedel jsem jestli este budes rodit tak jse porad koukam a nic porodila jen jedno mlade a porad je skovane za filtrem mno proste neim porad ji otravudje samecek a nevim jestli muze vyprdnout ty ostati protoze ji nenecha napokoji mam ho dat nekam jinam???? toho samecka??: hmm
23.05.08 14:52:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: pavel
Nejlepší řešení by bylo pořídit mu ještě jednu samičku.
23.05.08 14:55:33 / 23.05.08 14:55:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta®
Pokud máš dostatek samiček tak jí ten "nadržený" samec dá pokoj. Pokud ne tak ji bude otravovat pořád. Nejlepší je mít tak tři samice na jednoho samce. Pak se jeho sexuální apetit trochu rozdrobí. ;-)
Podobná témata
???Mám více krmit těhotné gupky(paví očka)???, "Altum" skaláry, Agresivní skaláry, akvárium pavích oček - hromadná smrt, Akvárium pro rozmnožování pavích ok, Akvárko a skaláry, betta a skaláry, Bojovnice x Paví očka, Co je s tím Pavím očkem?, co je špatně (paví oka), co se hodí za ryby k pavím očkům, černé skaláry, Červené skaláry, čím krmit skaláry, čím krmíte skaláry?, Divné chování skaláry, Dospívání Pavích oček, dvě paví očka nežerou..., Gupka (paví oko) - rozmnožování, Hledá se likvidátor pavích oček...., chov pavích oček???, chybějící "chapadélko" u skaláry, Jakého predátora na potěr mečovek a pavích oček?, Jako by ochrnute pavi ocko, Kalná očka a neustávající agrese, Kančíci a Skaláry, Kolik Pavích oček do 30 litrového akvárka ?, Kominík verzus paví očko, Malé skaláry?, malinké pávie očká, mladá paví očka, mladé skaláry, Mlsné skaláry, mohou byt tetry a skalary pohromade?????, Mohu si pořídit skaláry??, Mrchy paví očka, Můj samec pavího oka má divný ocas, Můžou se Paví Očka přemnožit, Něco mi okusuje samičky pavích oček, nemoc u pavích oček?, Nemocná paví očka, Nemocná paví oka, Nemocné paví oko?, odchov pavích oček, odchov skaláry, Ohnuté paví očko, okousané ocásky pavích oček, otrhane ploutve u pavich ocek, Parmička nádherná a Skaláry, Parmičky a paví oka

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 07.09.08 22:46:55 za 1.3 s