Filtr do mini akvária (do 20 l)
Ale to jo, jen ta hlava ti zabere půlku akva

Bežně je používám v 16l a 25l nádržích, dají se regulovat až na nulový průtok.
Neblázni dát č.hlavu do 20l, né že to nejde... Ale neni to trochu moc?

Dal bych bublifuk

Klidně se můžete uhádat jestli vnitřní filtr, nebo bublifuk. Já říkám toto:
Pokud Petr disponuje takovou vymožeností jako je komresůrek, pak bublifuk, pokud ne, pak čerpací hlava s kostkou molitanu - výhodou čerpací hlavy je nižší hlučnost a když počítám cenu bublifuku včetně kompresoru, pak je čerpací hlava levnější. Například Atman AT-200.
A já naivka si vždycky myslel, že bublifuk je taky filtr.

Žádný filtr. Do tak malého aq stačí Bublifuk

Bublifuk (najlacnejsie), Sicce Micron (stredne lacne), alebo Dennerle Nano (najdrahsie). Cim drahsie, tym tichsie. Mal som uz doma vsetky tri, a ten od Dennerle je tak tichy, ze sa da pri nom aj spat

A tiez ho pouzivam v 20l akva, v Dennerle Nano Cube 20l. Chovam tam okruzakov a levatky, a zvlada to

Bublifuk

No opravdu bych dal bublifuk+motorek a hurá

ja som mala v 9L dennerle, môžem len odporučiť
Do této velikosti nejlépe filtr typu bublifuk.
Zdravím, chtěl bych poprosit o radu jaký filtr do 20l akvarka. diky.
Starší reakce
Filtr se hodí všude, záleží jen na konstrukce. Do malého akvárka bych dal buď hamburský plošný z bioakvacitu(s kvalitním malým čerpadlem) nebo malý závěsný(naplněný bioakvacitem). Ale je to hodně malý objem, aspoň tak 9l. Hlavně se to musí hodně škrtit.
ja ten molitan úplně přehlídl

kdyz se kouknesh na hlavni foto tak to vetsi je novej bublifuk ve 30L a ten malej je v pravim rohu a podle barvy jednoduse poznas. ze opravdu funguje, navic je to poznat pri pravidelnym cisteni jednou mesicne, kdyz tam byl pludek mecovat tak dostal pekne zabrat, musim zatukat, zadnej uhyn a parametry jsem udrzel v prijatelnych mezich
vodu moc nehoni, par mesicu mi trvalo nez jsem tu svou vzduchovaci soustavu sesteloval
Mrkni do mojí prezentace

. Mám tam fotky upraveného bublifuku a funguje mi skvěle a když ho peru občas ve vodě z akvária, tak je v tom molitanu dost bordelu

.
Ten bublifuk tam honí jen vodu, nebo je v tom tubusu nějakej molitan?

jedine nejakej pudni, pripadne hambursky plošný, ale asi nejlepsi by byl externi, je to spish na nejakou karantenu, lepe na rostliny, nebo pestirnu krmeni(sneci), ale urcite bude problem s teplotou a chemismem, ja mam v 8L(cistej objem, bez dna) malinkatej bublifuk
rybicky.net/nadrze/6731
ale muzu ti rict ze ho pomalu, kazdy tri mesice prestavuju
Biky: Já mám filtr ve 4,5 litrové elementce a žádnou vířivku nemám, protože tam mám upravený a přiškrcený bublifuk

.
karolO: No pokud tam nechceš mít nic živého, tak tam filtr nedávej a teda co bys tam vůbec chtěl strčit? Doporučuju kdyžtak ten bublifuk co mám já.
Co bys chtěl dát do 6,5l? Rybku tam žádnou nedáš, snad snad nepůjdou ani krevetky a vkdybys tam dal filtr, tak z toho máš akorát vířivku, neboli čoromoro ve skleněný krabici. S hezkejma kytičkama a bez filtru říkám já.
prosim Vas, je nutne mat filter v miniakva 6,5L ? Dakujem!
Starší reakce
Todle je "nejpomalejší" filtr co jsem našla
www.akva-exo.cz/… a ještě se dá uškrtit průtok ...
Navíc ... pokud si nějakej kutil chce udělat do miniakvária filtřík, jde použít i čerpadýlko z ostřikovačů (u auta)

ty myslím nemaj nějakej extra tah

To je jen sileny "honic vody" mel sem ho doma a honil me daleko vetsi skleneny filtr (filtranci hmoty tam bylo cca 3,5l) a byl skrceny zhruba na polovinu
Nedavno jsem videl hezky filtr do miniakvarka...
Vsetky vnutorne filtre maju obsah molitanov len symbolicky. Najlepsi filter do malych akvarii je bublifuk

Dnes jsem v obchodě koukala na tento filtr, ale nic víc nevím. Tuším, že tam je na něm napsáno, že je do akvárek do 12 litrů vody.
spokojenypes.cz/…Starší reakce
Já bych tohle(venkovní, závěsný filtr) viděl jako nejlepší volbu

Vnitřní Filtr ELITE MINI je pro akvária do 12l stojí kolem 150 kč...ale zabírá dost místa

Pochybujem,že do 10 L akva molitanový filter natlačíš(možno fakt nejaký mini)-klasický je nastojato až po vrch akva. Zabere úplne zbytočne už aj tak malé miesto v akváriu. Ja by som volil nejaký vonkajší zavesný. Jednoduchá údržba a esteticky tiež ok. A navyše netreba žiadny vzduchovací motorček na jeho chod,z čoho vyplýva aj určite menšia hlučnosť. A cenovo to výjde narovnako.Toť môj názor.

Já bych dal klasický molitanový,dají se koupit i malinkaté. Nebo měnit častěji vodu.
Můžeš prosím popsat jakým způsobem to akvárečko čistíš? On problém nemusí být ve filtru.
Ja myslim ze kdyz to bude rozumne udelany tak nebude filtr potreba

Edit: Prehlid sem ze uz tam jsou ty bojovnice, to se priklanim k tomu elementkovymu filtru.
Myslím, že ten závěsnej bude nejlepší. Jak z hlediska úspory místa tak přístupnosti při údržbě

neni to na dve moc male?
pro male akvy bych daval molitanovy filtr elementkovy.
Já používám v 18l akva filtr Aquael FAN micro a i přes negativní ohlasy mnoha lidí(kteří tento fitr ani nikdy většinou nepoužívali) si myslím, že je to kvalitní výrobek. Vodu v akvariu udržuje dokonale čirou a čistou. Provádím i měření NO2 a NO3 a vše je naprosto parádní. Filtr je tichý, není vůbec slyšet. Přes ústí filtru jsem přetáhl silonku a udělal do ní malý otvor pro usměrnění výtoku vzhůru. Voda se tolik nevíří.... navíc je možné si nastavit velikost průtoku jaká je potřeba. Velikost filtrační hmoty je dostačující...kašlu na teorie...pro mě je důležitá zkušenost a tu mám s tímto filtrem za 300Kč tu nejlepší.

Mám velmi malé akvárko,cca.10l, a v něm 2 bojovnice. Žádný filtr zatím nemám, proto se mi voda zakaluje velmi rychle a musím ho jednou za týden čistit. Existuje vůbec takový malý filtr?
Starší reakce
Hehe. Bez filtru to fakt nejde? To ticho bez filtru. Ty poloviční náklady na zařízení a taky třeba na provoz. Na co jsou v akváriu kytky teda? Stačí nepřerybňovat ne? Sakra.

Externí filtr do miniakvárka jsem tu již prezentoval včetně pár fotek a nebyla to uříznutá petka, ale uzavřený systém do skříňky pod akvárko. To si myslím už by mohlo projít

Neni to spatne, ale u manzelky by mi to asi neproslo

.
ja myslim, ze co se tyce miniakvarii myslim tim okolo 12 litrů je nejlepsi dat si vedle akva uriznutou petlahev, do ni bublifuk a mezi lahev a akvarko hadicku (spojene nadoby)
filtracni hmoy je dost, nezabira to misto v akvarku vyroba zabere asi pul hodiny a cena je temer směšná.
Tak no aby som skusil odpovedat na vasu zvedavost tak jedine mozne a schodne riesenie na cerpadlo ktore by malo dostatocne nizke otacky je pouzit krokovy motor pri ktorom je mozne regulovat otacky motora prakticky od nuly ale tieto motory su velmi narocne na elektroniku ktora by ich ovladala a tak by sa z mini filtra stal zase ak nie maxi filter tak klasicky filter s moznostou jednoducheho regulvoania prietoku elektronickou cestou ale tento fiter by bol urcite koli narocnosti jeho konstrukcie za maxi cenu. A len tak predpokladam ze ak niektory vyrobca vyraba veci do akvaria ako je napriklad filter tak as akvaristike aspon trosku rozumie a sam si vie spocitat ze ak by ste mali dat do mini akvarka maxi filter za maxi cenu tak by vacsina ludi radsej zvolila alternativu bublifuku pripadne externeho filtra, nakolko externy filter ktory sa mi v tomto pripade zda najlepsim riesenim pri tak malych akvariach nieje ziaden problem a je aj financne lahko dostupny tak tieto filtre v ktorych by sa dal regulovat prietok ale za abnormalne vysoku cenu by boli velmi malo ziadane, radsej si predsa vyberiem nieco co je lacnejsie, lepsie a vkusnejsie ako nieco co stoji zbytocne vela penazi. A to znamena ze kedze by to nemal kto kupovat tak to ani nikto nevyraba. Ono vyrobit sa da vsetko ale ako bolo psomenute nie vsetko sa vyrobit oplati.

Kdyby taková možnost byla (a dostatečně cenově přístupná), měla bys ji už v akváriu a my také. S tímhle končím, máš internet, tož si najdi teorii a praxi motorů. Třeba časem nějaké čerpadlo vymyslíš. Nic ve zlém, ale tohle je typicky ženský přístup - a s takovými dotazy nehodlám bojovat, to je jednodušší si skočit hlavou do zdi.
Ale to je pořád dokola totéž. Motorky co se dávají do akvarijních filtrů se nedají regulovat jinak než škrcením a tečka.
Proč se používají zrovna tyhle motorky? neexistuje jiný typ? je to omezeno fyzikálně? nebo čím?
Nejde regulovat rychlost otáčení - vrtule jede konstatní rychlostí - souvisí to s tím jak jsou tyto motory dělané. Podrobnosti si nepamatuju, třeba tu ten správný termín nahodí nějaký elektrikář, ale smiř se s tím, že tyto motory regulovat nejdou - ni proudem, ni napětím, možná můžeš přibržďovat prstíkem. Existuje ještě jedna cesta jak průtok snížit, ořezat listy vrtule - ovšem malá nepřesnost způsobí nepravidelný záběr, výkyvy osy, vibrace a posléze patrně kolaps...
EDIT: kdyby se dělaly ponorné motorky s 30l/hod, už by je dávno měl každý v akva a nebylo by tu milion témat o kvedlání vody interními elektrickými filtry.
Přidat reakci
1 ...... 8
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 11939x