Přihlásit se RYBICKY.NET »

Slang akvaristů

NápovědaFórum » Ostatní  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Slang akvaristů
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: Moucha
no spíše to znám jako burčák(myšleno nápň voda+cukr+kvasnice).

Jinak já akva říkám taky akva, akvarko, akviško, občas nádrž, ... na víc si už si nevzpomenu. Taky mě ještě napadá slovo artemka (mšleno artemia salina na krmení, ale to my známe).

EDIT:Moucha napsal: jeste Otík = Krunýřovec jednopruhý
Nebo náš učitel Otýpka, neboli Otík, tak se tomu spolužáci chlámali, shodou náhod taky akvarista :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: Kristýna
jeste Otík = Krunýřovec jednopruhý
vykříčníkovky = Rasborka skvrnoocasa
 Reagovat na tento příspěvek 0  - aikoRe: kreten
V každém slangu neznají všichni všechno, mladí a staří mají jiná oblíbená slova. Napište, co používáte vy. Co je prosím ta chcípačka?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kristýna Re: daniela
kytí - akarijní rostliny
(placky - tak tím si nejsem jistá, myslím, že se jedná o Terčovce)
Existuje mnoho zkratek názvů ryb, jak již bylo řečeno, jen mě napadá, já používám:
Pancéřák a Pancík - Pancéřníček
Ancík, Držkolez, Anc - Ancistrus

Ale většinou se pro srozumitelnos mluví celkem normálně...si myslím já.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - aikoRe: Moucha
Kalení je výborný :) Potřebovala bych od všeho trochu - názvy rybek, rostlin, zařízení (bublifuk, kvasnicovač), lidí, co se zaměřují na určitou činnost nebo chov specifických druhů... V pořadu je vždycky nejdřív scénka, kde se slov používá (v ideálním případě) humorným způsobem, a pak je odborník vysvětlí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras
no kamarádka když přijde ke mně tak říká rostlinkám plevel tak nevim :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: filipsi
jojo nejvic slengovych vyrazu je pro ruzne druhy zivocichu a rostlinek... treba ja svejm pancernickum rikal panzerfausti
pak me napada jeste kvasnicak (vyroba CO2 pomoci kvasnic) a taky misto odkalovat rikam ze jdu kalit nebo ze jsem si zakalil
 Reagovat na tento příspěvek 0  - daniela

Zlatky, placky, kytí, ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi Re: aiko
Me v posledni dobe zaujal vyraz "fisle" (s hackem). Nevim, zda pouzivaji i rybari ..?
Ale jak se tak zamyslim - moc zajimaveho v tomhle smeru nevidim. Krome mnoha hovorovych pojmenovani pro mnoho druhu ryb, a nejakych tech nazvu pro techniku ("bublifuk"). Ale treba se tema rozvine do mnou netusenych vysin.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kretenRe: aiko
No to je na zvláštní pojednání - protože mladí mají mluvu jinou než staří:-) Chcete výraz? Máte ho mít "chcípačka" - je to výraz, který zná hodně lidí, jen se těším na to množství významů:-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - destRe: aiko
Akva, AQ,akvo, akva V mem priapde bazen :-D nebo tak to alespon nazval jeden clovek tady :-D ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - aiko – Slang akvaristů
Zajímám se o akvaristickou mluvu - slang. Např. akva, aq, akviško místo akvárium. Mohli byste mi pomoci se shromážděním dalších výrazů? Mělo by se to objevit v pořadu ČT O češtině. Předem děkuju.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 5511x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12412-slang-akvaristu?od=47