15 • 42 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Jak udržet teplotu v tropických dnech 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 132x
26.07.06 14:07:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTom@sek (-12-11-10-9) – Jak udržet teplotu v tropických dnech
Ahoj, mám problém při dnešních tropických teplotách, co mám dělat, aby sem neměl v akvárku rybí polívku. Voda bývá moc teplá, tak ji neustále měním a přidávám chladnější, ale to není asi nejlepší řešení, protože další den je voda zas teplá a rybkám taky nesvědčí pořád měnit vodu. Neexistuje nějaké chladítko do vody?
26.07.06 14:15:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMax (-12-11-10-9) – ochlazení vody
Už se to tu probíralo několikrát.Nejlepší bude když tam hodíš pár kostek ledu,ale opatrně radši jich dej méně a potom zkontroluj teplotu a kdyžtal jestě přidej
26.07.06 15:34:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekroman (-12-11-10-9) – chlazení vody
Dobrý jsou takové ty modré gelové polštáře co se dávaj na otoky a jiná poranění.Držejí déle chlad a netají do vody.Jinak osobně nechladím ačkoli mám v nádržích poslední dobou 27-30'C kančíci to berou statečně.Pokud vzduchujete přes kompresorek tak je lepší ho mít někde v chladnější místnosti a koupit si dostatečně dlouhou hadičku.Možná se dá v tomto použít i chladnička,do které se motorek umístí(je to jen teorie a prakticky nemám zkušenost).Pak je třeba hlídat teplotu aby nedošlo k extrémnímu ochlazení.To nadělá více škody jak voda teplá.
26.07.06 20:21:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekana (-12-11-10-9) – chlazení
Nejlepší radou, jakou jsem dostala před pár dny je naplnit si pet lahev vodou a dát ji zmrznout. TAje to pomaleji než kostky ledu a nepřidávám si tak vodu do akvarka. druhou pet můžeš mít v lednici a pak ji jenom vyměnit, aby ti voda nezteplala než ti ta původní pet zase zmrzne.
28.07.06 21:02:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekshedlo (-12-11-10-9) – vedra
Ty vedra jsou fakt hrozny, navíc mi děsně bují řasa, nikdy jsem s ní neměla takové problémy.. Je to tím vedrem?
31.07.06 14:10:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKačka (-12-11-10-9) – teplá voda
já to řeším tak,že dám dosáčku kostky ledu a nechám na hladině vody.led roztaje a do akvária žádná voda nepřibude
31.07.06 14:11:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKačka (-12-11-10-9) – teplá voda
já to řeším tak,že dám dosáčku kostky ledu a nechám na hladině vody.led roztaje a do akvária žádná voda nepřibude
03.08.06 13:49:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNIfty (-12-11-10-9) – vedro
ahOJ Já jsem to provedl pomoci tohoto navodu ... http://www.akvarko.cz/clanky.php?str=8 který sem nasel na netu je to jednoduché a velice ucinne, mymu strejdovi se stalo ze se mu rybky "uvarili" a vymrelo mu tak skoro cele akvarko.Já jsem to vyresil takhle jednoduse a pohldlne a teplotu udrzuju stále na 26°C - kdyz je vesti vedro tak pridav volty.. kdyz mensi ... snizim a nebo vypnu. Jeste sem to vymyslel tak ze 45x45mm vetracek vhání vzduch na zarivku a hladinu akvarka a 80x80mm vyhání teplej vzduch od zarivek a hladiny ven¨pryc-tim dojde k ochlazeni tploty vody.;-)
03.08.06 15:26:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman (-12-11-10-9) – chlazení vody
Tak už snad nejsou tak velký pařáky.Me to spadlo na 24´C.
03.08.06 20:36:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekČesílko (-12-11-10-9) – Rybí polívka
Léto je dlouhé a horké, mě po několika týdnech konečně klesla teplota přes den na 28 stupňu, ale nevíme co nás ještě čeká. Led aji zmražená voda v pet lahvy je skoro zbytečná, nejhorší co je možné udělat je častá výměna a dolévání studené vody, přišel jsem tak o několik rybek, tak jsem začal vodu odedna přelívat přes punčochu a vracet zpátky teplotu to sice nesníží, ale akvárko je stále dost čiské a rybkám to vůbec neškodí. Dokonce chytne i drobné řasy, co zeškrábu, ze sleněných ploch o zbytek se postará filtr :-)
03.08.06 20:40:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekČesílko (-12-11-10-9) – ps:
V žádném případě neubírejte světlo.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 11:49:02 • 0.834 s