45 • 101 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Léčení a léčiva » Baktopur 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 99x
27.07.06 15:29:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveknigule® – Baktopur
mate nekdo prosim zkusenost s lecbou vnitrnich parazitu baktopurem??? nejak se mi to nezda, ale pisou to v radci od SERY - jak na nemoci...(nemoc - viz tema: tercovec a propadle brisko)
27.07.06 19:57:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMicus (-12-11-10-9) – beznaděj
Já mám, prosím, zkušenost s léčbou vnitřních parazitů takovou, že je to beznadějné.. :-(
27.07.06 20:00:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMicus (-12-11-10-9) – vyšetření
Já mám jenom mečovky, ale v případě tak drahé ryby, jako je terčovec, stojí za úvahu i veterinární vyšetření trusu na zjištění parazitů. Nabízeli mi ho za padesát korun. Jenom musíš hovínko sebrat (třeba brčkem natáhnout) a odnést na veterinu někam, kde to dělají.
28.07.06 00:13:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman (-12-11-10-9) – Baktopur
To vyšetření se dá považovat za dost důležité.Pokud jsou v akva i jiní terčovci tak je třeba nemocný kus izolovat.Lepší když v krajním případě uhyne 1 kus než celá obsádka.Pokud vyšetření potvrdí bakteriální původ budou nejspíše doporučena antibiotika nebo nějaká látka obsažená v běžně dostupných akva lečivech.Dobá léčiva všeobecně vyrábí myslím Holandská firma eSHa,ale tím bych se zabýval opravdu až po tom vyšetření. ;-)
28.07.06 20:47:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarccello (-12-11-10-9) – baktopur
Baktopur je k prdu,mám to vyzkoušené - nezabírá! na vnitřní parazity můžeš vyzkoušet Entizol, ale ten by ti musel napsat nějakej doktor, je to totiž člověčí lék,,a bez předpisu Ti ho neprodají o jeho použití mrkni sem http://www.akvastranky.com/lazne.htm#entizol a jinak je to hoooodně těžký, někdo tu už popisoval léčbu levamisolem, která bude zřejmě dost účinná, viz zde http://rybicky.net/forum/show.php?f=0&topic=20060601121242&u=15&t=Kde-sezenu-CONCURAT
ale jinak jsou vnitřní praziti dost velky svinstvo :-( :-( ale jinak držím palec palec

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 19:19:01 • 1.413 s