Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Pošta

 

NápovědaFórum » Ostatní  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Pošta
Ceník zásilek České pošty: www.ceskaposta.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2014 16:06 Muž Aforte [533] - Rostliny
Poradí mi někdo, kolik bude stát poštovné při poslání balíku 15x20x15cm? Budu platit při odesílání = dobírkou NE. Děkuji ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 13:36 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: dudak
Ano. Jen jsem chtěl trochu objasnit mechanismus toho problému, ale vidím, že jsi toho odpozoroval víc než já :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 13:24 Muž dudak [1885] Re: michalt
on ten balíkář často ani nevyjíždí, případně nestihne objet všechno, mám to ověřené. A stejné zkušenosti budeš mít asi proto, že máme stejnou poštu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 13:16 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: kofejn
Asi jo, proto jsem to radši poslala jako psaní než jako balík. O rozvážce balíků v naší vísce radši pomlčím, tam se shodujeme s ostatními příspěvky. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 12:02 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: kofejn
To jsme na tom stejně. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.04.2014 11:44 Muž kofejn [963] Re: Kaira
Čím větší pošta tak je to horší. Aspoň mi to tak přijde. V naší vesničce střediskové fungují na jedničku palec .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 11:20 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: dudak
Mně se stává to samé. Na webu vidím, že balík je "doručován," pak se celý den nic neděje a druhý den dostanu informaci, abych si jej vyzvedl na poště.

Paní u přepášky mi to vysvětlovala tím, že na balíky mají jiného doručovatele než na listové zásilky a "balíkář" se prý nedostane do vchodu. Tak to všechno zase odveze a na druhý den "listonoš," který se už dovnitř dostane (těžko pochopitelný rozdíl), nechá ve schránce upomínku. Na můj dotaz, že když už se doručovatel balíků nedostane dovnitř, proč alespoň nezazvoní na venkovní zvonek, jsem se už pochopitelné odpovědi nedočkal.

Ale s balíky "na poštu" mám mnohem lepší zkušenosti, s těmi jsem zatím problémy neměl. Všechno včas a hladce, jen si musím vystát frontu na vydání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 11:07 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: dudak
Elektronicke komponenty objednane jeden den do odpoledne, mam druhy den na stole, vetsinou jeste dopoledne, ze skladu v Anglii a za cenu srovnatelnou s balikem postou u "lepsich" sluzeb.

Takze pak mne napada, co jsem drive casto slychal: "Na ktory ko..t je vojakovi..." a zde doplnim "posta". :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 11:05 Žena Kaira [919] - Labyrintky
Já jsem posílala v pondělí balíček z K. Varů a v úterý byl na druhém konci republiky (na Ostravsku). Ani to nebylo doporučeně, jen jak obyčejný dopis. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 10:46 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: dudak
Vážně? Já jsem už tolikrát dostal balík nebo ho i posílal a vždy na čas. Do třech dnů byl vždy doma. Ono taky může být chyba u vás na poště. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 10:42 Muž dudak [1885]
poslední balík s rostlinama mi šel týden - úterý - úterý. Běžně se u nás stává, žePošta vůbec nerozváží, ale o den později vám hodí do schránky lístek o uložení na poště - s tím že jste nebyli doma + první upomínku k vyzvednutí. Několikrát se mi stalo, že mi posílali sms dnes vám bude doručován balík, načež večer přišla další, že z technických důvodů to nebylo možné, takhle mě jednou napínali 4 dny po sobě, aby to završili tím, že mi přišla sms, že jsem nebyl k zastižení, to už jsem se naštval a zavolal tam, paní se mi omlouvala, že ty sms se posílají a generují automaticky a že oni s tím nic neudělají a že teda pošťák mi to tam zaveze - do hodiny byl u mne. S poštou mám ty nejhorší zkušenosti a pokud to jde využívám jiné přepravní služby. jedinou vyjímkou jsou snad doporučené zásilky, ty chodí docela na čas, respektve druhej až třetí den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 10:27 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostliny
Občas posílám poštou rostliny(obyčejně). Někdy platí to jejich jeden den podáte, druhý den dodáme, ale většinou je tam ještě jeden den navíc. Na vzdálenosti ale zřejmě nezáleží. 3 dni mě šli rostliny i do Polska nebo na Slovensko. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 08:37 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Yirka
To jsme na tom stejně. Zrovna v úterý mi p. Růžička z e-shopu: www.akvariumruzicka-eshop.cz posílal věci i rostliny. V úterý ráno to odeslal a já si to ve středu po 15. hodině vyzvedával :) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 07:40 Muž Yirka [9118] Re: acik
Co se týče balíků podaných na poště je velmi snadné na webu zjistit zda a kde se stala chyba. Já mám s poštou jen ty nejlepší zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 21:15 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: acik
Včera jsem byla na poště a paní u přepážky byla obložená balíkama, skoro zasypaná :) Když potřebuju, aby můj balík došel do pátku, musela jsem si připlatit na Expres, a ještě to není jisté.. Asi to způsobily Velikonoce :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2014 20:57 Muž acik [416]
v pondělí kolem 9:30 jsem poslal rostlinky jedné uživatelce zde na forum a je čtvrtek,balík se stále válí někde na poště,ještě do cíle nedojel :) to bych byl na kole rychlejší :-D takže česká pošta rozzureny

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 14:25 Žena Kytka [2146] Re: Zoidik
Koukala jsem se na předpověď počasí portal.chmi.cz/… , protože si chci z Aqua-Daho objednat kytky a i když se na ně moc těším, tak jsem to odložila na konec měsíce, až budou i noční teploty nad nulou. Můžeš mít štěstí, ale taky můžeš narazit na blba. Pražské překladiště v Malešicích je plechová hala, ve které mrzne, třídí se tam zásilky pro celou Prahu, tam bych šnečky spát nenechala. Jinde to asi nebude o moc lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2013 13:27 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumím
Co myslíte, pokud zítra pošlu bublinkovou obálku s pár kouskama helenek k Varnsdorfu, přežijí cestu v tomto počasí?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   07.09.2012 20:41 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: malyLibor
Jak jsem včera slíbil, tak teď plním. Dnes jsem posílal poprvé rybky prostřednictvím ČD Kurýr a tady jsou mé zkušenosti:
1) Výběr spoje - velmi snadný, na internetu si zadáte odkud a kam chcete a vyhledá vám to spoje. V mém případě jen jeden a to celkem nevhodný - doba přepravy 8 hodin, z toho 2 hodiny trčí v Olomouci. Tak nové hledání už bylo z Olomouce. Lepší spojení, doba přepravy 6 hodin a protože jsem stejně musel pracovně do Olomouce, tak jsem vzal balík tam.
2) Krátce po půl dvanácté jsem podal v Olomouci, chvíli po osmnácté byl na druhé straně republiky v Ústí n.L. Zatím přišla jen krátká sms, že přišel v pořádku, doufám, že přijdou bližší informace, že rybky jsou v pohodě. Byli to moji miláčkové, slíbil jsem jim větší akva, tak snad se jim bude líbit.
3) Co se týká odbavení - bylo to rychlé a pohodové. Vyplnil jsem lístek podobný tomu na poště, krom údajů o odesílateli a adresátovi chtěli ještě dodací nádraží a co balík obsahuje. Napsal jsem "Akvarijní rostliny" a nelhal jsem, protože kromě 4 ks SAE tam byla taška s rostlinami. SAE jsem zabalil po 2 do pytlíků s 2 litry vody a spoustou vzduchu, prostor balíku i max. váha to umožňuje. Krabici jsem pečlivě vyložil pláty polystyrenu a vystlal novinama, aby tvořila termobox, kdyby náhodou chvíli ležela někde na slunci. Cena 210,-Kč.
EDIT: Před chviličkou mi přišla sms, že rybky jsou v pořádku v novém akvárku. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.09.2012 20:28 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: LiborSprysl
No, mně ČD Kurýr život nekomplikuje, já jím posílal dnes poprvé. Ale jinak souhlasím. Věřím, že se najdou nezodpovědní lidé, kteří rybky pořádně nezabalí a rybky pak zbytečně uhynou. A jednání ČD v tomto případě rozumím, kdo by se chtěl soudit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.09.2012 16:07 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
Chlapci...já vím, že nám kurýr docela komplikuje život. Já jen, že ty dráhy se z toho prostě vysmekly, aby jim to někdo neobil o hubu. Mně je to fakt docela fuk, jestli to vozí nebo ne. Ale je prostá pravda v tom, že ryby posílané v zimě...a byly...byly posílány bez termáčů a byly prostě studené. Někdy i tuhé. Takže mně je to celkem fuk, ale je mi jasné, že se dráhy připravují o peníze, ovšem mne se to netýká. Já prostě neposílám. Přece jen s více než pěti bednami dojedu za stejné prachy...teda levněji, ale počítám si i čas smich a navíc mám jistotu, že ryby předám živé. A nebo když jsou mrtvé, tak jsem debil já, protože je neumím zabalit a nemusím to na nikoho svádět.
Vlaky si srovnávat nebudu, páč to je u nás převážně stále jako za France Jozefa, a tudíž v klidu se dají ryby posílat vlakem jen v letních měsících, kdy tak brutální změny temperatury tolik nehrozí. Protože ani ty boxy nejsou všemocné.
Jinak mne na tom nepohoršuje nic, protože je jen opravdu málo státních institucí, které fungují (teď mne žádná mimo berňáku nenapadá smich ) a tudíž si s tím hlavu nelámu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2012 15:17 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: LiborSprysl
Milý jmenovče, nevím, co že vás tak pohoršilo. Myslím, že se tady bavíme o přepravě rybek od akvaristy k akvaristovi. Zatím vždy mi přišly rybky, ba i krevetky a šneci v termoboxu. Ve stejném termoboxu, v jakém bych je vezl já, kdybych si pro ně jel. Kouzlo ČD Kurýru je pro mne v tom, že nemusím kupovat spáteční jízdenku a brát si celý den volno, nýbrž zaplatím cenu přepravy a termobox a vyzvednu si jej ve smluveném čase na nádraží. Rybky či krevetky jsou na tom naprosto stejně, jako kdybych s nimi cestoval osobně, a já ušetřím docela dost peněz a času. Co je na tom tak hrozného?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2012 11:08 Muž LiborSprysl [9015] Re: host
Peťo to fakt nemá tak moc společného s ochránci...Řešil to to i sám "velký Petr", na nejvyšších místech ČD a co se týká ryb. Je ta má formulace celkem přesná...aby se předešlo tomu, že ČD nejsou schopny na všech stanicích a vlacích zajistit odpovídající teplotu, odmítají administrativně ryby vozit. To ostatní je už pak na jednotlivých lidech na stanicích, kde se balíky podávají...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2012 10:01 host Re: sivon
Ano, ryba je obratlovec, jenže původně toto nařízení bylo směrováno k špatným podmínkám přepravy hospodářských zvířat, viz. aféry kolem týrání a úhynům apod.. U nás se toho chytli "aktivní ochránci" a vzali to z gruntu. Zajímé je, že v zahraničí, na rozdíl od nás, školení pro akvaristy co přepravují ryby není a ani to nikdo nevyžaduje.
Logicky by tedy asi podle předpisu kreveta ani plž zvíře být nemělo. smich
Názorný příklad blbosti. I když "pro účely...". Záleží holt na účelu, někdy jo, někdy ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.09.2012 09:55 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: sivon
Zajímavý právnický výklad. Jen jde o to, jestli se pak na výkladu o obratlovcích, s tebou shodne i úředník za přepážkou na příjmu balíků. smich :-D potlesk

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   07.09.2012 09:44 Žena sivon [1694] - PlžiRe: host
Předpis:
Pro účely tohoto nařízení se rozumí:
a) „zvířaty“ živí obratlovci;

Pokud mne paměť neklame, ryba je obratlovec.

Takže dle nařízení ryby ne, krevety a plži ano?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2012 09:24 host Re: LiborSprysl
Problém je v tom, že ČD si velmi zjednodušily daný předpis ve svůj prospěch. Ono v dotyčném předpise totiž není ani slovo o rybách. A u ostatních zvířat (malých domácích) místo aby daly podmínky přepravy, tak prostě přepravu šmahem zakázaly. Pak se diví, že nemají výkony a tržby.

vfu-www.vfu.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2012 08:10 Muž LiborSprysl [9015] Re: NHKG
Nevím co vás tak pobuřuje...Máte k přepravě ryb samozřejmě správný přístup. Ovšem to jste vy a ne třeba každý...
Ale nejedná se jen o mráz a pár hodin...Termoboxy samozřejmě teplotu drží docela dobře i dlouho...Ovšem, že by to byla jistota to nelze říci za všech okolností. Máte pravdu, že by se dráhy mohly postavit vstřícněji, ale kde nic není, ani smrt nebere... smich
Mimochodem, já ryby neposílám od jedné zkušenosti a byla jen jedna. Výpravka spočítal, kdy bedna dojede a tak jsem poslal...Sekl se o 24 hodin...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.09.2012 07:48 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: LiborSprysl
Zákaz převozu živých zvířat kurýrem ČD je kvůli EU. Zase vymysleli nějaký nesmyslný paragraf, který dráhy nejsou schopny/ochotny splnit, tak radši zrušili přepravu zvířat.
Ryby jsem posílal vícekrát a nikdy s teplotou nebyl problém. Prostě když nemám vyhřívání, tak to v mrazech neposílám a při teplotách nad nulou těch pár hodin udrží teplotu termobox (polystyrenová krabice).
Pár hodin v kurýrem je nic proti tomu, co vytrpí ryby přepravované z Asie/Ameriky ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2012 07:31 host Re: malyLibor
ČD kurýr a Inter kurýr, toť v podstatě jedno jest. Rozdíl je v tom, že Čd je vnitrostátní a Inter je dohoda i se Slovenskem o přepravě zásilek. Podmínky přepravy samotné jsou prakticky stejné.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.09.2012 06:48 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
.....jak se dříve drahou posílala třeba živá kuřata nebo housata přes celou republiku a nesmysly se zákazem přepravy kvůli ekoteroristům berou taky s nadhledem.
Doufám, že si zase nebudete stěžovat na nějakou šikanu...ale někdy mne blbosti fakt nadzvednou...Housata a kuřata jsou fakt něco jiného, než akvarijní ryby vy chytráku...Pokud chcete kázat o ekoteroristech, (to téma mám jinak velmi rád, také mi v něčem vadí), pak musíte trochu v souvislostech také uvažovat. Akvarijní ryby by se měly přepravovat, či na svého budoucího majitele čekat, za teplot jim přiměřených. Mnoho železničních stanic, ani vlaků při připřepravě, na to není zařízených. Tak se to prostě muselo zrušit - i když se to dělá dál(ti lepší dají do bedny termopytlík). Přepravce se vyvinil z možného týrání zvířat. Takže žádný výplod ekoteroristů, ale prostá realita...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.09.2012 00:27 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: host
Ty píšeš o službě InterKurýr, já o službě ČD Kurýr. Zatím jsem vždy jen dostával, zítra poprvé posílám, tak zase budu referovat. Zatím jsem byl nadmíru spokojen. Dostal jsem tak několikrát krevetky a šneky, a naposledy mi tak přišly i Betta albimarginata. Přiznám se, že o ty jsem se opravdu bál, šly z velké dálky, ale vše zcela bez problémů. Pravda je, že deklarováno bylo vždy buď rostliny, nebo akvarijní zboží, na krabici ale bylo často napsáno "akvarijní ryby" nebo "živá zvířata" a pohoda. Ti zaměstnanci si často ještě pamatují, jak se dříve drahou posílala třeba živá kuřata nebo housata přes celou republiku a nesmysly se zákazem přepravy kvůli ekoteroristům berou taky s nadhledem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.09.2012 22:05 tomchamik Re: host
max hmotnost je 15kg,posílám každý týden a s tímto bojuji,jednou mi nevzali 15,5kg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.09.2012 18:38 host Re: invalida
Nic, jen vyplněnou průvodku. Tu si vyplníš při podání balíku. Cena 180 Kč. Pozor, zjisti si ale na Interkurýru stanice podání a doručení! Ne všude se dá podat. A hlavně (!) nesmíš psát živé zvíře. Třeba rostliny či akva zboží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 18:30 S Muž invalida [3881] Re: snehulda007
A co potřebuješ před odesláním prvního balíku? A kolik to stojí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 18:16 host Re: invalida
Spíše tedy pro malého Libora,
Citace:

"Podmínky služby InterKurýr

Před odesíláním zásilky je třeba vyplnit vnitrostátní přepravní list, který je k dispozici ve všech stanicích systému InterKurýr.

Každý jednotlivý kus musí být podán k přepravě jako samostatná kurýrní zásilka a musí splňovat stanovené podmínky:

maximální rozměry zásilky 400 x 500 x 500 mm
minimální rozměry zásilky 100 x 150 mm
maximální cena posílaných předmětů 50 000 Kč
maximální hmotnost zásilky 10 kg

Zásilky InterKurýr nelze zasílat na dobírku a nelze přepravit předměty obsahující látky vyjmenované v Řádu pro mezinárodní železniční přepravu nebezpečných věcí (RID), zlato, platinu, pravé perly, drahokamy nebo cenné papíry, zbraně a živá zvířata.

Zásilky InterKurýr (kromě listinných zásilek) musí být převázané.

Změna přepravní smlouvy není možná."


Cena je 180 Kč za balík.
Tolik teorie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   06.09.2012 17:35 Muž snehulda007 [850] Re: invalida
Musíš tvrdit že je to asparágus ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 17:30 S Muž invalida [3881] Re: malyLibor
Seš si jistej že čd stojí jen 200 a lze jím posílat ryby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.09.2012 14:01 Muž Chem [837] Re: malyLibor
Nechtel jsem to nejdrive psat (nemam povetsinou s postou problemy, mozna je to tim, ze jsem z vetsiho mesta), ale kdyz tak koukam, hodim to sem - je to nyni docela vtipne, kdyz si tim clovek uz neprochazi. Chystam o teto problematice mensi pojednani. Jedna se o problematiku zasilek ze zeme mimo EU - musi mimo jine projit pres vyclivaci postu (ktera si zasilku s celniky ruzne prehazuje), coz je velmi komplikovane, pomale a v pripade obsahu zivych tvoru apod. casto fatalni zalezitost. No a protoze jsem neco, co nevedou importeri moc chtel, prosel jsem zajimavym martyriem. Malou ukazkou budiz moje poznamky, ktere jsem si pri komunikaci s vyclivaci postou udelal (dostat se k tem cislum byl leckdy taky problem - uvadeji oficialne jen jedno z nich):

257 019 514 - pošta, která má informovat o stavu zásilky - pošle upozornění
257 019 275 - nezveda
257 019 276 - nezveda nebo obsazeno
605 220 190 - mobil, chlap většinou neví víc, než internet

257 019 111 ustredna - neprijemny chlap, ale alespon nekdy zveda tel.

257 019 256 celnice - obsazeno, nebo nezveda, o zasilce nemuze nic vedet, odkazuje na celni deklaraci
257 019 301 infolinka celni deklarace - sem se dostane zasilka z posty - obsazeno
257 019 517 někdo z oddělení celní deklarace - nezveda
257 019 304 vedouci celnice - nezveda
257 019 206 vedouci posty - nezveda

257 019 313 - obsazeno... porad
257 019 254 - nezveda
257 019 257 - nezveda

cisla na celniky:
257 213 736 - nezveda
257 019 308 - obsazeno
257 019 317 - obsazeno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.09.2012 13:45 Žena Žabka [387] Re: malyLibor
Neostáva mi iba súhlasiť...U nás bola super poštáčka, čo sedela na pošte. Keďže sa zmenili podmienky (nútili ju, aby všetkým vnucovala ďalšie služby ako pôžičky a podobne), šla preč...Teraz tam miesto nej sedí *** škoda reči...A pošťák pochôdzkar, s tým nikdy nebol problém..Šupli ho do dôchodku a teraz tu behajú slepice, ktoré nevedia ani hodiť do schránky lístok...Hlavne že máme plnú podlahu reklamy..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.09.2012 12:51 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Pepan, Xixao
Bohužel s vámi musím souhlasit. Konkurence je dobrá věc. Jen se bojím, že jakmile se Česká pošta zprivatizuje, tak se zruší pobočky na malých vesnicích a další údajně neziskové služby. No, nadávat bychom mohli týden, ale stejně s tím asi nic moc nezmůžeme. Nezbývá nám nic jiného, než si na špatné služby důrazně stěžovat a žádat odškodnění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   06.09.2012 12:31 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: malyLibor
taky tam mám známé, největší chudáci jsou doručovatelé, pošta česká už dávno není o doručování pošty.. ale nabízejí různých produktů až po to že lze na poště zakoupit silonky, pleny, vložky a jiné věci... je to stejný jako ČEZ monopol, stamiliové odměny manažerů...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   06.09.2012 11:09 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: malyLibor
Dokud bude mít Česká pošta skoro monopol, tak se nic nezmění. Původně měla konkurence na listovní zásilky nastoupit od roku 2014, ale pak se to odsunulo na neurčito, takže pošta se chová tak jak se chová. Vzpomeňte si na České dráhy. Dokud nenastoupil Jančura, tak byl na železnici bordel, nehorázné ceny, kvalita služeb horší než za Rakouska Uherska. Přišla konkurence a České dráhy nasadily na některých úsecích dumpingové ceny, ve vybraných vlascích jsou stevardky, i když v uniformách, které připomínají dřevní socialismus, ale je to pokrok. A s tou poštou to je podobné. Zatím mají monopol a dělají si co chtějí. Navíc je celý systém špatně. Pošta by měla v prvé řadě vyřizovat zásilky, ale oni dělají všechno. Prodávají stavebko, penzijko, pojistky, dělají úvěry a jánevímcoještě a mám takový pocit, že ta pravá pošťácká práce je taknějak na vedlejší koleji. Je to takový Ferda mravenc - práce všeho druhu. Jenže už major Terazky říkal, že na všetko treba mať špecialistov. A to bohužel platí i u té pošty. Dokud se nezmění systém, bude stejná jako teď. A to je špatně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.09.2012 10:34 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Xixao
Můj čistě osobní názor, podložený znalostí prostředí uvnitř České pošty, je, že se vedení České pošty snaží co nejvíce poštu potopit, dělají úmyslně problémy zkušeným zaměstnancům, pošťákům s pošťáckou ctí a přijímají místo nich.. no comment. A dělají to podle mne za účelem, aby přiměli vládu poštu co nejdříve zprivatizovat... což bude velký průser. Smůla je, že udělat pořádek na České poště není politicky zajímavé téma a byla by to spousta úmorné práce a tak se do toho nikomu z politických představitelů moc nechce... a proto tam vládne stav, jaký tam vládne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.09.2012 10:28 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: malyLibor
to je teda bludný kruh, už aby byla větší konkurence na tyto balíky.. škoda že některé velmi kvalitní obchody mají jen českou poštu, balík do ruky, balík na poštu byla jen reklama a fiasko... nic se nezměnil, jen chodí zmatené smsky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.09.2012 10:22 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: malyLibor
klasika ourad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.09.2012 10:07 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Xixao
Podle sdělení České pošty pokud balík do ruky nedoručí do 24 hodin, jsou na vyžádání odesílatele povinni vrátit poštovné. Problém je, že aby byl balík doručen do 24 hodin, musí být na podací poště podán do určité hodiny. Každá pošta má tuto hodinu jinak a informace o ní nepatří k povinně zveřejňovaným informacím, takže se ji často odesílatel vůbec nedozví. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.09.2012 10:05 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: petulinakk
Ty jo... tak to se mi ještě nestalo.... no to kdyby mi udělali, když jsem čekal na Betta albimarginata, tak nevím, co bych provedl... asi bych to tam vybílil...
No, asi ne. Asi bych tam zoufale seděl a nevěděl, co si počít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 10:01 Žena petulinakk [2016] Re: malyLibor
Já už se dvakrát zklamala i u ČD Kurýra... nejenže to tím konkrétním vlakem nepřišlo, ale dlooouho nebyli ani schopni dohledat kde ta zásilka vlastně je... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2012 09:43 Muž Filip_CZ [165] - RostlinyRe: malyLibor
s českou počtou mám zkušenosti že balík do ruky mě doručuje v průměru za dva tři dny od expedice... dokud to bude státní bude to stát za...
Ceník zásilek České pošty: www.ceskaposta.cz/…

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 4

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 5013x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11753-posta?od=51