Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nafouklé břicho

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Nafouklé břicho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.03.2024 14:07 Muž Freedlo [222] Re: Karlito
Vypada, ze to bude mit brzy za sebou:/

S nemoci moc zkusenost nemam, ale opravdu by pomohlo si zde vytvorit prezentaci. Aby kolegove mohli poradit, musi vedet v jakych v podminkach ryba/ryby ziji. Nekteri dle fotky budou mozna vedet, ale pak jiz neporadi co v nadrzi zmenit, aby se to jiz nestalo - chybi informace: ) pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2024 11:36 Muž Elektronikar [131] - živorodky, Platy, Mečúňe a RastlinyRe: Karlito
Pomohli by informácie o akváriu alebo si rovno založ prezentáciu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2024 18:21 Muž Karlito [0]
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Dobrý den,
v akvariu 520 litrů mám krom jinych rybiček 30ks Tetry ozdobné
Během jednoho dne se jedna nafoukla a výrazně změnila barvu. Drží se na kraji akvária bokem od ostatních. Při krmení se ani nepřiblížila. Poraďte mi prosím,co to znamená. Je nemocná?...Děkuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2023 18:36 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Darklin
Jak je vidět z fotky akva je dost nasvícené. Tyhle ryby maji radši méně světla. Každopádně potřebují úkryty a taky nějaký větší kořen ať můžou okuusovat dřevo. Je to důležité pro jejich trávení. Navíc pocházejí z Amazonie konkrétně Rio Negro z vod bohatých na taniny,třísloviny a huminy.
Takže zkus aspoň Torben, aquahum a pod.
Nebo aspoň Olšové šišky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.03.2023 23:03 Žena Darklin [1] Re: Jozef
Pri zakladani byla pouzita voda ze zajeteho akvaria a vypranej filtr z tohoto akvaria.. A i tak jsem tam zivocichy davala postupne (okruzaci, levatky, neritiny, pavi ocko a az pak elka). Voda ma tvrdost kolem 7,4. Prave ze jsem se snazila o chovu vylozene techto Elek neco zjistit, ale nikde jsem nic poradnyho nenasla (ani tady ve foru) . Jediny co jsem nasla je, ze jsou chovem podobni jako L055 a o tech sem taky toho moc nezjistila..
Jinak ostatni se stale drzej u jednoho rohu akvaria pospolu, ale obcas se rozplavou i po akvariu (po tydnu co je mam). Zadny dalsi neni nafoukli. Ohledne vykalu muzu vyloucit strevni parazity. U vodnatelnosti nevim jak ji potvrdit nebo vyloucit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2023 15:39 Muž janesik1xjakep [63] Re: Jozef
Souhlasím, docela nové akvarko, takže hodnoty budou určitě dost nestálé, do toho i ta osádka není úplně ok (i když beru v potaz, že na tu velikost je těch rybek "málo"). Nicméně přesun v kombinaci se zajížděním akvária podle mě udělaly své.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.03.2023 21:01 Muž Jozef [311] Re: Darklin
No ak ide o tohto krásavca rybicky.net/atlasryb/pekoltie_kratkoocasa tak odchov nie je zdokumentovaný (ťažko by sa mu množili). To by znamenalo, že ide pravdepodobne o odchyt + ryba je popísaná ako náročná na chov. Takže asi je potrebné sa aspoň priblížiť požadovaným podmienkam. U pána bola asi nízka teplota. U teba by som pre istotu zistil pH - píšeš tvrdá voda (predpoklad že pH bude cez 7 - aby sa neblížilo k ôsmim).
Neviem či išlo o infekčnú vodnatelnosť, ale pravdepodobne sú príčinou úhynu/choroby dlhodobé nevyhovujúce podmienky + zmena.
Nie som odborník, je to len podnet na zamyslenie z dostupných informácii, kým nenapíše niekto kto má s rybou skúsenosti.

Edit: taktiež pozerám že akva je založené iba mesiac - tam by som takú rybu ešte nedal (hodnoty ešte môžu lietať)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2023 13:39 Žena Darklin [1]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobry den pred tydnem jsem si privezla 9 Krunyrovcu L168 (velikost cca 9cm). Jsou v akvariu 250 l (prezentace). Pan je choval v teplote 23°C v mekke vode, ale byli takovy lini a nemnozili se mu. Ja mam 25-26 °C a tvrdou vodu.
Vetsina znich je cely tyden zalezla v rohu. Vcera jsem nasla jednoho znich s vykulenyma ocima a nafouklim brichem. Dneska jiz byl bohuzel mrtvy. Ostatni vypadaji v poradku.. Jedna se o nemoc, nebo nezvladl presun?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.02.2023 15:05 Žena razboravesmirna [2] - RostlinyRe: Misua
Podobně nafouknuté břicho měla nedávno jedna moje razbora klínoskvrnná. Bylo to ze dne na den, ostatní byly OK. Plavala nekoordinovaně, jakoby hlavou vzhůru, nejevila zájem o jídlo. Vzhledem k tomu, že byla jednou tak velká, ukončila jsem to. Jednalo se o onemocnění plynového měchýře, jsou to mrchy pažravý, takže předpokládám, že to bylo příčinou. V jiném případě může při tomto onemocnění ryba naopak ležet na dně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.02.2023 15:01 Muž Yirka [9126] Re: Misua
K dalším rybám v tom 100 l akváriu se raději nebudu vyjadřovat......
Ale ten pancéřníček je na odpis.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2023 14:31 Žena Misua [1] – nafouklý pancéřníček
Fotka k příspěvku Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví, co je s tímto pancéřníčkem. Není to moje akvárium, takže nedokážu dodat přesnější informace, ale má cca 1OOl, venkovní filtr, z druhů ryb tam jsou pancéřníčci (různé druhy), torokáti, pár závojnatek, ancistrusy, z rostlin anubias a kryptokoryna Wendtova 'Brown'.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   29.12.2022 20:01 Muž stodic [34] Re: Adam___07
Ahoj Adame. Tady nejde o to, jestli se někomu na Tvém akváriu něco líbí, či nelíbí! Ty by jsi chtěl poradit, ale jako vstup dáš minimum info. A jako informace opravdu nejlépe poslouží vyplněná prezentace včetně fotek! V té zkušení uživatelé mnohdy ihned odhalí, kde může být problém. Bez informací je to vždycky více tipování než kloudná rada. Zdejší komunita má podle mě chuť poradit takřka všem, obzvláště začínajícím akvaristům. Ale člověk musí mít i trochu pokoru. Pokud chceš rychlou radu bez informací, doporučuji vyhledat jiný web. Pokud se chceš v akvaristice zdokonalovat, doporučuji si opravdu tu prezentaci doplnit a uvidíš, že Ti to do budoucna přinese spousty užitečných informací. Nehledě na to, že s vyplněnou prezentací budou k Tobě i ostatní uživatelé určitě přistupovat s větší vlídností.
Přeji zdravé ryby a prosperující akvárko.
Honza
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.12.2022 19:48 Muž RAP [1553] Re: Adam___07
Jen se snažíme přijít na případný problém, nic jiného v tom není. ;-)
Jinak jsem si prohlídnul pořádně obě fotky a je možné, že jsou jen zavalité. Takové bývají rybky varianty Coral.
Nicméně doporučení ohledně přidání rychlerostoucích rostlin(Egerie,Hygrophila apod.) pořád platí.
U výměny vody je lepší častěji menší množství, u vás 1/4 týdně. Nedochází tak k výrazné změně parametrů vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2022 11:31 Adam___07 Re: ctibum
Akvárium máme čtyři měsíce. Vše je zaběhlé, ryby tam šli postupně nejdřív neonky pancéřníčci ancistrusy a potom zbytek. Ve filtru bakterie máme a osázeli jsme se to sami máme tam čtyři druhy rostlin. A údržba z gruntu to jak myslíte čistíme to každé dva týdny a vyměníme vždy jednu třetinu až polovinu nádrže nikdy nevyměňujeme celé. Nechápu co se vám na tom nelíbí. A ty platy skvrnité už jsou takhle 3 týdny a ty neonky měli nějaký velký břicho protože sežrali potěr jinak jsou hubená a krásné jen ty platy jsou nafouklé. Kdy jsme si je přivezli domů tak jsme měli tři samice a jednoho samce teď se mě zdá že máme 3 samce a jednu samici a jak se přeměnily na samce tak jim ty jikry v těle zahynuli A podle mě už takhle zůstanou nebo někdo jiný nápad. Jo a ještě krmíme obden jednou denně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.12.2022 23:16 R Muž ctibum [6908] Re: RAP
Taky bych to viděl na klasický set a podle čistoty všeho na dárek pod stromeček, ze zverimexu, komplet i s osádkou... I když v porodničce asi plave nějaká větší droboť, tak asi jen údržba probíhá z gruntu... A na to, co v tom malém objemu plave (i pandy či co na dně) a co v tom neroste...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   28.12.2022 22:55 Muž RAP [1553] Re: Adam___07, ctibum
Akva tipuji na klasickou 54litrovku. Ten filtr je víc honič vody než filtr. To i klasický "bublifuk" má větší kapacitu.
Opravdu málo rostlin(vhodných) na rozběhnutí biologické rovnováhy.
Všiml jsem si, že i některé neonky mají velká břicha, může to být z překrmování.
Takže 3možnosti - nevhodné prostředí, překrmování a parazité nebo jejich kombinace. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   28.12.2022 22:26 R Muž ctibum [6908] Re: Adam___07
Jak je velké, kdy bylo založené, jak brzy po založení tam šly ryby, postupně, nebo všechny najednou, jak probíhá údržba, jak často čistíš filtr, kolik měníš vody atd. = založ a vyplň prezentaci... hmm
Akvárko vypadá malé a čerstvě založené, ale už tam jsou ryby a ne málo, filtr nic moc, zbytečně málo vody, minimum užitečných rostlin, minimálně dva ancistrusi a živorodky, tedy ryby čuňata, výměna vody na dané podmínky nedostatečná. To je z poskytnutých informací můj názor na podle mě nevhodné podmínky v nádrži.
Počkej si ještě na další reakce, třeba se pletu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2022 21:22 Adam___07 Re: ctibum
Fotka k příspěvku Aqarium vypadá takto nic zvláštního tam není.
Filtr má 600l za 1h vodu měníme každý 2 týdny.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   28.12.2022 17:35 R Muž ctibum [6908] Re: Adam___07
Protože nafouklé břicho může souviset s podmínkami, ve kterých ryby žijí. A nikdo ti moc konkrétně neporadí, když ty podmínky neznáme. Životní podmínky = tvé akvárko a vše, co v něm je a není - voda, dno, rostliny, filtr atd. A to vše, včetně fotky, se uvádí v prezentaci nádrže...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2022 16:56 Adam___07 Re: Rovano
Dobrý den proč mám fotit zde své akvárko?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.12.2022 14:37 Muž Jozef [311] Re: Adam___07
Adam___07 napsal: Chovají se jako samice otírají se o kameny a listy kytek...
Ja som si myslel, že ryba sa otiera o predmety, keď jej niečo vadí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2022 12:28 Muž Rovano [235] - RostlinyRe: Adam___07
Zkuste vytvořit prezentaci a nahodit více fotek. Takhle je to věštění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2022 07:32 Adam___07 – Plata skvrnitá nafouklé břicho
Fotka k příspěvku Dobrý den proč moje plata skvrnitá má nafouklé břicho? Když jsme si je přivezli domů tak jsme měli tři samice a jednoho samce ale teď se mi zdá že mám jednu samici a tři samce ale mají nafouklé břicho. Chovají se jako samice otírají se o kameny a listy kytek ale mají prostě gonopodium no
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.06.2022 12:17 Žena Summer [48] Re: lacewings
tak jsem objednala krmivo dle Vašeho doporučení + topítko + krycí sklo palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2022 11:49 Žena Summer [48] Re: BBchory
No tak určitě to bude problém v překrmování hmm měla jsem strach aby neumřely hlady a namísto toho z nich dělám baculky. Je fakt, že se betty přecpou k prasknutí a u beťáka se mi to nestalo (chlap ví, kdy má dost :-D ). Budu tedy patentky proplachovat a dávat méně krmiva stydim jeden den je nechám vyhladovět aby se trochu srovnali.

jen mi vrtá hlavou ta "tlustá" betta v karanténě...má naprosto normální chování, břicho né a né splasknout po 2 dením půstu. 3 den jsem nakrmila abych viděla zda vylužuje a bobek dnes mini, cca půl cm, je to v poho? Ještě mi dělá na hladině bublinky. Ještě jsem zapomněla dodat, jak tady psal nějaký zkušený chovatel, že může mít zatvrdlé jikry, tak když beťák postavil hnízdečko, ona byla nonstop pod ním, ani ho tam nechtěla pustit, ale nikdy jsem je neviděla se třít.

objednala jsem si testy na kvalitu vody, zítra by měli dorazit, tak jsem sama zvědavá, jaké budou hodnoty akvária hmm

a ještě jsem se chtěla zeptat na filtr, mám 300l/h s roztřikovací rampou a přijde mi to moc silné na betty (ty chtějí mít klid), je lepší jen vzduchovací kamínek?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.06.2022 10:04 Žena BBchory [854] Re: Summer
Betty neví, kdy mají dost, dokáží se přežrat k prasknutí a pak vypadají jako balón.
Já mám obyčejné plastové čajové sítko, do toho hodím kostku mraženého a proplachuji normálka pod vodovodem, dokud se červi nerozpustí. Pak krmím pinzetou vždy jednoho červa jedné rybě, dokud nejsou najedené. Tedy takový byl postup, dokud byl beťák ;-) Pokud nakrmíte čtyři betty jednou kostkou mraženého z blistru, tak jsou přežrané skoro určitě.
K rovnováze v akva a chorobám se tu vyjádří jiní odborníci :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.06.2022 07:59 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Summer
- špatně
- musíte krmivo propláchnout
- takhle vám tam zůstane obsah původní vody, která je součástí mraženeho krmiva
- tu teplotu zvednout na 25, kupte si topitko a prémiové suché krmivo pro Betty od Hikari ;-)
- anotace www.rostlinna-akvaria.cz/….
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2022 07:56 Žena Summer [48] Re: lacewings
Naberu do malého kelímku vodu z akva a do něj hodím kostku mr.krmiva, počkám až se rozmrazi v té vodě, čekám až má kelímek normální teplotu a vyleju vodu s patentkami do akva. Ty hned padají ke dnu, Betty hned začnou lovit a papaji i ze dna, je to problém?

Jinak dnes ta bílá betta se vykakala a břicho má daleko menší, plave si po akvarku, ale stejně mi přijde, že se často nadechuje na hladině hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.06.2022 07:47 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Summer
- popište způsob podávání mraženeho krmiva ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2022 01:18 Žena Summer [48] Re: lacewings
Teď mají stálou teplotu 23 °C. Potřebuji doladit ještě to krycí sklo a snad se povede teplotu ještě zvýšit. Fotografie je zaslána druhé, dnešní Betty, která není v karanténě. Rozdíl je ale v tom, že tato betta přijímá často vzduch, ale betta v karanténě má normální chování :-O raději to mražené krmivo vyhodím hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2022 23:44 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Summer
- co ta teplota?
- pokud ten samý problém je i u druhé Betty, bude problém v krmivu (nevhodné krmivo, případně nevhodný způsob podávání krmiva)
- nepřijde mi, že se jedná o Karanténu, na fotu jsou i ostatní ryby v pozadí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2022 22:25 Žena Summer [48] Překrmení
Fotka k příspěvku Zdravím, tak mám bettu v karanténě a byla 2 dny bez jídla. Stále stejný stav, výkal žádný. Dnes jsem ji dala trochu jídla, abych zjistila jestli kaká. dnes mě ale vyděsila má druhá betta. Ještě dnes odpoledne byla úplně v pořádku, nakrmila jsem je mraženými patentkami a večer jsem si všimla, že má betta nafouklé břicho-uvnitř černé, pořád plave u hladiny a nadechuje se,má i otevřenou pusu. To je překrmená nebo co se jí stalo? :-( to ryby překmuji? Krmim tak, aby jídlo cca za 10min snědly a nic zde nezbylo sad .jak ji mohu pomoci? Jak mám správně krmit? Děkuji za odpověďi stydim
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2022 13:07 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Summer
- může být plná jiker,
- mohlo klidně dojít k jejich "zatvrdnutí"
- vysadil bych krmivo na 3 - 5 dnů, po této době lze předběžně zjistit, zda se nejedná o alimentární problém
- základem je ta teplota, tu je třeba postupně zvedat, na již uvedené hodnoty, v předešlých příspěvcích ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2022 10:13 Muž Maro_s.12 [96] Re: Summer
Krycí sklo je právě proto že když se Betta nadechne kyslíku z hladiny který bude chladnější než voda ve které plave tak může nastydnout a to topítko je potřeba protože Betty jsou tropické ryby a ve své domovině mají normálně teplotu vody mezi 27-30 stupni... a ve vodě chladné prostě nebudou prosperovat tak to prostě je ... lední medvěd proto taky nebydlí na Sahaře. A jedna samička tam zůstat může ale akvárko by mělo mít mnohem víc kytek aby se mohla buď ona nebo samec schovat když bude potřeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2022 10:09 Muž Lojza007 [1201] Re: Summer
Betty potřebují 24°C a víc, na nižší teplotu jsou zvyklý maximálně betty z českých odchovů, o čemž bych ale v tom zverimexu pochyboval. Kryt tam má být právě proto, aby se méně odpařovala voda, odparem se teplota snižuje, navíc čerstvý vzduch je studenější, než ten pod krytem. A kryt určitě není vzduchotěsný, takže betta vzduch ani omylem nevydýchá.
Je tady několik odborníků na chov bett a předpokládám, že potvrdí, co jsem napsal, na tak malý akvárium může být jenom jedna betta jinak to nedopadne dobře.
Pro zbavení se přebytečných bett je zde už doporučená sekce o Darování rybicky.net/forum/19452-darovani-vymena-akvarijnich-prebytku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2022 09:52 Žena Summer [48] Re: Anthrax, Lojza007
Můžu se zeptat z jakého důvodu se má dávat krycí sklo? (ptám se proto, protože to nevím a ráda se přiučím). Myslela jsem si, že pokud uzavřu akvárium, tak jelikož betty dýchají na hladině kyslík, tak že ho vydýchají a žádný jim tam nezbyde a ještě, že se tam budou hromadit plyny z rostlin, výkalů a ták, tak jsem myslela, že to tím volným prostorem odchází do místnosti nebo tomu tak není? stydim A ta teplota je důležitá? Téměř všude se uvádí, že má mít betta 20-24 °C, tak když mám 20-22 °C, je to velký problém? hmm nevím komu ty bettynky darovat a ve zverimexu si je nevezmou zpět :-( . A nemohla bych mu nechat alespoň jednu? Které si vůbec nevšímá? Na začátku si stavěl hnízdečko, po tom co jsem musela udělat velký zásah v akváriu si už hnízdečko nestaví sad....jinak k té "nemocné bettě", když den nenakrmím, tak jí břicho splaskne (né úplně, je pořád silnější), ale je to méně....po krmení je zase nafouklá tone vypadá to opravdu na to, že se přežírá....jak jí ale krmit méně, když ostatní potřebují také jíst...a žravá bude asi do konce svého života :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2022 09:29 Muž Lojza007 [1201] Re: Summer
Osobně si myslím, že pokud ty betty neuhynou kvůli chybám, tak je jenom otázka času, kdy půjdou navzájem po sobě. Doporučil bych ty samičky někomu věnovat a mít tam jenom jednoho samce. Nebo místo bett pořídit třeba krevetky nebo nějakou opravdu párovou rybu. S dostatkem rostlin pak stačí mít jenom vzduchování a mělo by to fungovat prakticky bezúdržbově, bez chemie, bez hnojení.
Jo a taky bych důrazně doporučil se tomu zverimexu vyhnout velkým obloukem, je šílený, co si v "odborné" prodejně dovolili poradit. Pokud je v okolí nějaká slušná akvaristika, doporučuju jít tam, nějaký reference se tady dají najít nebo se zkusit zeptat.

EDIT: Ještě jak to čtu, tak kryt vyrobí za pár korun v nejbližším sklenářství. A doporučil bych pořídit i nějaký levný LED světlo, ať to vypadá trochu líp, posloužila by i nějaká silnější LED lampička, ale cenově se stejně bude blížit nějakýmu obyč světlu v akvaristice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2022 09:22 R Muž Anthrax [4762] Re: Summer
Chápu, že člověk ve zverimexu naletí, ale je třeba si přiznat, že bez změn to nejspíš nepůjde a za současných podmínek je zajištění „hezkého života v rámci možností“ tak trochu protimluv a různé problémy se budou opakovat.
Takže doporučuju sehnat nenáročné rostliny. Lze je i sehnat zdarma např. zde: rybicky.net/forum/19452-darovani-vymena-akvarijnich-prebytku Nic náročnějšího bych tam nedaval, nebude se tomu dařit, když není na akva osvětlení, a jen to bude kazit vodu.
Po dobu trvání problémů omez krmení na minimum.
Zvýšení teploty. Nevím jestli máte doma nějaké zásadně teplejší místo ale bez topítka to asi nepůjde. Zmíněné krycí sklo to chce taky, jako provizorium lze použít klidně nějaké tvrdé plastové desky na papíry nebo cokoliv
podobného z domácnosti.
A za mě ideálně nechat jednu bettu.

Něco to stojí, ale tak to prostě je. Druhá možnost je ryby darovat a jít od toho.

Nicméně z té fotky opravdu stav ryby moc posznat není. Vidím jen dva tmavé fleky. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2022 07:42 Žena Summer [48] Re: 4Sima
fotografie v pravo je nově založené akvárium, fotka vlevo je před pár dny a založeno cca měsíc. Bohužel je to tak jak to je. Kdybych to všechno věděla dříve, nepořizuji si akvárium hmm Chtěla jsem jsem "dekorativní akvárium" bezúdržbové s rybou. Šla jsem se tedy poradit do zverimexu, kde mi řekli ať si pořídim beťáka, že nepotřebuje vůbec nic. Pořídila jsem bettárium s beťákem. Když jsem viděla to malinké akvárium pro něj, pořídila jsem mu toto, větší. Šel tedy ihned do nového, čerstvě založeného akvária. Akvárium nemělo nic a na dně byl bílý, ostrý štěrk. Asi po týdnu-14tdní byla voda hnedá a "smradlavá", na rostlinkách se objevil (asi nálevník). Začala jsem hledat na internetu a "vzdělávala jsem se zde". Zjistila jsem, že dno mám špatné a musím ho vyměnit (po ponoření do octu šuměl). Beťák chudák šel zase do betária, akvárium jsem převařila, koupila nové kameny (převařila jsem) a zakoupila filtraci + chemii. :-O Když si tam beták tak hezky plaval, sám....šla jsem opět do zverimexi, jakou rybičku bych mohla pořídit k beťákovi a tam mi řekli, že samice (klidně 3) a že je to na moje akvárium hranice. Koupila jsem samice z jedné zavážky, které byly spolu v akva. Beťák je moc "nebuzeruje", spíše jen naježí závoj a občas je prožene. Nikdo se nijak neokusuje nebo neustále honí (jen když se někde potkají). Bohužel je to maximum, co jsem po ně mohla udělat, už je to kasička na peníze sad kdybych to věděla dříve, tak si nic nepořizuji, ale teď jim chci dodat hezký život v rámci možností stydim .....k těm larvám, je to sušené krmivo od Tetry - Betta, Larva Sticks hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2022 07:06 Muž 4Sima [1894] Re: Summer
Teplota vody je nízká, Betty potřebují krycí sklo. Na tři Betty nic moc litráž akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.06.2022 23:34 R Muž Anthrax [4762] Re: Summer
Ahoj. Odborník nejsem a z fotky toho moc poznat není, ale ta teplota mi teda přijde dost nízká, obzvlášť jestli jsou to ryby z dovozu (což ve zverimexech bývají), a ne od tuzemského chovatele. Na tak agresivní ryby hodně volného prostoru. Upřímně se dost divím, že se ryby neřežou. Být na mě, tak zvýším teplotu, dodám rostliny a nemám tolik bett dohromady v tak malém prostoru a mimo tření držím ryby odděleně.
Jinak mi to akvárko přijde podle fotek dost čerstvé nebo čerstvě vypucované. Takže bych si tipl na rozhozenou rovnováhu v akvárku. Chce to dělat zásahy trochu s citem. S výměnou části vody bych pokračoval, klidně i častěji, když je problém. Ale to dno vypadá, jak kdybys ho zrovna vyndala a umyla dočista. Tím celé akvárko rozhodíš. Rostliny taky vypadají jako čerstvě zasazené. Alespoň takhle na mě fotky působí.
Co jsou to zač ty larvy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2022 15:41 Žena Summer [48] – Betta-nafouklé břicho
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím odborníky,
potřebuji prosím radu, jak pomoci mé bojovnici. Mám 30l akvárium, žije zde s beťákem a 2 bettami. Mám ji už cca měsíc a když jsem si jí kupovala, byla už lehce "obézní". Prodavačka mi řekla, že je zdravá, v pořádku a pouze je najedená. Břicho se jí ale stále zvětšuje, že si občas myslím, že praskne. Myslela jsem si, že se jedná o vodnatelnost, ale vypadá to, že ne. Naježené šupiny nemá, je vitální, plave, žere a prohání ostatní betty. Občas přes noc vybledne a má černé podélné pruhy, pak se zase vybarví. Krmím granulemi pro betty, larvami pro betty a mraženými dafniemi. Měním 1/3 vody každý týden, filtraci mám s přepadem vody, topítko nemám, udržuji pokojovou teplotu 20-22 °C. Ostatní ryby vypadají v poho. Jediné co jsem u této betty ještě nezpozorovala je její výkal. Je možné, že by nekálela? :-O Co by to mohlo být? Přežírá se a proto je tak "tlustá"? sad P.S. lepší fotografie nemám a žaluzie jsou jinak otevřené. Děkuji za rady
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2022 10:56 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Luka123
Ok. Pokud žere tak to může být v pohodě. Je možné,ze se fakt přežral. Hadovka by mohla pomoct.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2022 10:44 Žena Luka123 [128] Re: Kawasaki
Tlamku má šedomodrou (na světle s kovovým odleskem), do běla zkresluje foto.
Nasadila jsem vodoléčbu, hladovku (ale on si poradí, když nekrmím, žere šneky nebo potěr, když se naskytne)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2022 11:00 Žena Luka123 [128] Re: Kawasaki
Nechci zpochybňovat diagnózu, ale tuto stavbu hlavy a barvu tlamky má odjakživa....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2022 10:43 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Luka123
Navic bílá tlamka a vystouplé oci. Nějaká bakteriální infekce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2022 10:38 Žena Luka123 [128] – Cichlidka kakadu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím znalce, jdu pro radu, samec kaďák má podezřele nafouklé břicho. Je tmavý (stres, nedobré rozpoložení), plave, žere, natřásá se ale je smutný a plachý. Obvykle byl první, kdo stál v řadě na jídlo, ale teď vyleze až jako jeden z posledních. Zatím šupiny v pohodě, parazity nevidím, výkaly netahá žádné. Často se baví požíráním mladých Black Moll. Ale ty sežral před týdnem, a břicho má až teď 2dny. Jsou mu cca 2roky. Žádné změny v krmení či v akváriu...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2022 14:03 Honza69 Re: Yirka
Děkuji všem za radu, uklidnili jste mně :) krmivo jsme změnil včera tak uvidím. potlesk palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.03.2022 07:26 Muž Yirka [9126] Re: Honza69
Vedle zmíněného bych zvážil změnu vloček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2022 07:10 Muž Sha [500] Re: Honza69
Což takhle zaražené větry? :-D
Pokud nemáš žádný exitus a břicho splaskne při vynechání krmení, jsou jen pořádně nažrané.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 9

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 16658x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1160-nafoukle-bricho