Chtěl bych se zeptat, mám 160l akvarium a v něm 12 čichavcu perletových, 7 samic bojovnice pestré a na dně 20 corydoras panda a 5 krunýřovcu.
Akvarko je hodně zarostené cryptocorynami usteriana, anubias var. nana, cryptocoryna affinis, nějaké řasokoule a ještě pár anubiasu gracilis a
gilletti, výměna vody 40litru 1krát měsíčně , filtr čistím 2krát do měsíce. Zajímalo by mě jestli nemám přerybněno.
08.08.06 20:05:42
kiiki® – hm.....
No tak to asi máš

08.08.06 20:10:45
® – -
Ještě jsem zapoměl na samce bojovnice pestré.
Je jich tam dost, ale (pokud dobře počítám) není to snad až tak hrozivé..!? Prostě už jen nepřikupuj další a raduj se z těch, co máš!
Zdravím Kiiki

08.08.06 23:50:16
® – Přerybení
Dost záleží na rozměrech. Nižší akvárium "uživí" více ryb. Větší plocha hladiny vstřebá více kyslíku, dno dá více prostoru pro
teritoria...Každopádně, pokud není akva 60 vysoké, mělo by to být ještě OK. Záleží na tom, jak stíhá filtr a jestli jsou ryby
spokojené.
Pokusím se uvést na pravou míru velmi rozšířený mýtus:Hlavní důvod k omezenému počtu ryb není to, že by vydýchaly všechen vzduch ani
málo místa v nádrži, ale dopad jejich metabolismu na stav kvality vody.
09.08.06 15:46:08
® – -
Akvarium už my při tomto osazení rybami plus mínus nějake ryby šlape 7 rokem a bez problemu, jen jsem dotahl jednou krupičku z slavného
zverimexu,a při léčení chemii my zdechli ancitrusy jinak žadné hromadné umrtí, řasy také nemám. Když tu čtu kolikrat ty rady tak mě
zajímaly příspěvky a rady co dělám špatně.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora