Vcera jsem nainstaloval novy cerpadlo atman at 201 + bio houba. Starej filtr jsem nechal take v akvariu, nez se novej zabehne a pak ho vyndam. Dnes
jsem prisel domu a 2 neonky jsem nasel mrtvy a 2 vubec ne. Obe cerpadla jedou na polovic, vypnul jsem kompresor, protoze si myslim, ze cirkulace vody
je dostaecna, aby voda byla prokyslicena. Cerpadla jsou cca 10 cm pod hladinu vody. Jeste mam neonek par, ale take nevypadaji nejlepe a porad se drzi
u dna. Jeste jeden cichavec zakrsly nevypada nejlip, ale ten se naopak drzi pri hladine. ostatni ryby jsou v pohode, az na nektery cichavce, ktery
skacou nad hladinu (ne doslova). Nevi nekdo, cim to muze byt? Muze bejt voda tak okyslicena, ze jim to vadi a kvuli tomu chcipaj? Myslim si, ze
neokyslicena bejt nemuze, protoze vidim maly bublinky, ktery kolujou v akvariu. Poradte mi nekdo, nechci prijit o dalsi rybky. diky
jeste jedna vec, kam mam namirit proud z cerpadla?
15.08.06 17:46:25
logos® – čerpadla atd
Namíření závisí na tom, jak chceš aby ti kolovala voda, většinou se to dává do protilehlého vzdálenějšího rohu, ale je to vlastně
jedno.
To že tam jsou bublinky neznamená, že je to nutně kyslík (ale asi je), vypral jsi pořádně tu novou houbu nejdřív v teplé vodě
a pak ve vodě se starým molitanem? Nevím jestli neni možné že by neonkám vadilo velké proudění. A pokud se rybka drží u hladiny tak je to
většinou známka malé hladiny kyslíku.
15.08.06 18:00:14
S -
Kai® – .............
Neon ky nemájí rády moc velkých pohyb vody.Jsou původně ze stojatých ramen řek.Určitě zase někdo namítne,že za tu dobu,co jsou chované v
akvariích si na to zvykli,ale podle mě by nemělo v proudění v akva příliš velké

,ale v tomhle případě bych spíš řekl že to stejně
bude tim novým molitanem.Takže ho skus pořádně propláchnout....
Hm, tak samozrejme jsem neproplach tu houbu. Zaslouzim si ukamenovat, tak do toho. Vymenil jsem asi 30 litru vody, tak snad se ty zbyvajici neonky
vzchopi a i ostatni. O neonky mi moc nejde, ale o ostatni ryby docela jo. Nechtel bych zacinat od zacatku. a ted mam dovolenou a vratim se az v
nedeli, takze ani nebudu moct kontrolovat stav, to je vyborny

ja sem ale píp
tak nech jen starý molitan s novým čerpadlem, tamten vyndej a dej ho tam až po dovolené.To žes ho nevymyl jhe možná příčinou. I když se
někdy zdá, že ty molitany biomolitany atd v igelitových sáčcích jsou připraveny k použití, většinou to tak není a musí se důkladně
vyprat. Prro rychlejší záběh se pak perou ještě se starým molitanem ve vodě vypuštěné z akva.Hlavně neměn víc jak 50% vody!!! To bys jim
možná ublížil víc než tim molitanem. 5ek bych ale, že se to spraví...Hodně štěstí
čÁGO LOGANE, HELE GDY SE DOČKÁME TAKY TVOJI PREZENTAČKY MEZI AKVÁRKY??? vŠICHNI SME NA NI STRAŠNĚ ZVĚDAVÍ

no, udelam to tak a snad az se vratim, tak tady nenajdu pulku ryb ozranou a druhou brichem nahoru. Prezentaci se chystam udelat, ale ted tam nemam
skoro zadny kytky, protoze byly tak ozrany, ze se je pokousim ozivit, ta snad potom
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora