Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Lov živého krmení

 

NápovědaFórum » Krmení » Živé krmení 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Lov živého krmení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 13:13 Muž LiborSprysl [9015] Re: host
Pravdu díš, ještě že my dva si zákony nemusíme vykládat...když v principu jde o něco úplně jiného - tedy o to respektování vlastnického práva a schopnost dohody ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   18.02.2012 12:11 host Re: LiborSprysl
Liborku paráda, vířníček jak vymalovanej. Taky už fišličky maj krásny pupíky.
Ale k problému. Není vše jak řekne odborník:

§2/h
eagri.cz/…

§14/1
eagri.cz/…

Pokud by se vše striktně dodržovalo podle zákona, tak si neškrtnem. V ničem! Pokud jsou lidi ale jen trochu slušní a soudní, dá se domluvit mnohé. Problém je v tom, že zákony dělají lidé co problematice mnohdy vůbec nerozumí a ovlivňují je různí lobisté. A tak raději se s rybářema SLUŠNÝM způsobem domluvím a mám klid, než honit machra a mít problém.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 11:48 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: Lov planktonu
autor: Ing. Přemysl Brzák, odbor životního prostředí

Akvaristé, kteří krmí své miláčky planktonem, byli na jaře nepříjemně překvapeni, když po nich rybáři při lovu planktonu požadovali povolenku a státní rybářský lístek. Zákon č. 102/63 Sb., "o rybářství" sice v § 11 říká: "Lovit ryby a jiné vodní živočichy v rybářských revírech mohou jen občané, kteří mají rybářský lístek a povolenku k rybolovu...", ale v § 15 definuje: "Rybami a jinými vodními živočichy podle tohoto zákona se rozumějí ryby všeho druhu, raci, perlorodka říční, škeble, velevrubi a žáby, pokud žijí v rybnících a tekoucích vodách." Protože v této definici není plankton ani bentos uveden, zákon pro jejich lov lístek ani povolenku nepožaduje a požadavky rybářů proto nemají oporu v zákoně.

Opět je to jak kde....nevykládej zákony, k tomu jsou povolanější než jsme my dva a tobě zůstane titul "neználek"...



Zkopírovat nějaký článeček umí každý, viz. Podle ust. § 2 písm. b/, f/, h/ a j/ zákona o rybářství je lov planktonu součástí rybníkářství i součástí výkonu rybářského práva.
Pro lov planktonu v rybářských revírech musí mít lovec rybářský lístek i povolenku k lovu (§ 2 písm. l/ a m/ zákona o rybářství).
Můžeš zase hodinu hledat na netu a vykrucovat se tak jak to umíš, všeználku smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 11:04 Muž LiborSprysl [9015] Re: Bob66
Lov planktonu
autor: Ing. Přemysl Brzák, odbor životního prostředí

Akvaristé, kteří krmí své miláčky planktonem, byli na jaře nepříjemně překvapeni, když po nich rybáři při lovu planktonu požadovali povolenku a státní rybářský lístek. Zákon č. 102/63 Sb., "o rybářství" sice v § 11 říká: "Lovit ryby a jiné vodní živočichy v rybářských revírech mohou jen občané, kteří mají rybářský lístek a povolenku k rybolovu...", ale v § 15 definuje: "Rybami a jinými vodními živočichy podle tohoto zákona se rozumějí ryby všeho druhu, raci, perlorodka říční, škeble, velevrubi a žáby, pokud žijí v rybnících a tekoucích vodách." Protože v této definici není plankton ani bentos uveden, zákon pro jejich lov lístek ani povolenku nepožaduje a požadavky rybářů proto nemají oporu v zákoně.

Opět je to jak kde....nevykládej zákony, k tomu jsou povolanější než jsme my dva a tobě zůstane titul "neználek"...
smich potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 10:50 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: tercovec5
Ono to bude i o lenosti, v dnešní době je na trhu obrovské množství druhů krmiv. Pro většinu lidí je jednodušší si krmení koupit, a někteří zase lov živého krmení považují za příliš nebezpečné (riziko nákazy) :) Ale plankton zase tak netradiční není, dost lidí si ho kupuje mražený ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.02.2012 10:37 Muž tercovec5 [257] - AmerikaRe: RadioactiWe
No právě naopak,dnes 95% akvaristů krmí všelijaké vločky,granule,gely atd,a z planktonu se pro většinu stalo krmení netradiční:-).A dozvědět se,jak to chodí v jiném kraji,proč ne!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 09:51 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: RadioactiWe
V současné době už skoro jo. Doby, kdy se na břehu rybníka potkalo třeba pět akvaristů, kteří šli na krmivo, jsou už dávno pryč. Je to dáno širokou nabídkou krmiv v obchodech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.02.2012 09:44 Muž RadioactiWe [192] - Labyrintky
Rozoberá sa tu planktón vo vlákne o netradičných krmivách. Neviem, ale osobne mi planktón príliš netradičný nepríde :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 08:58 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy
LiborSprysl napsal: Nerad tě Petře chytám za slovo , ale fakt nemám rád, když říkáš že plácám a hned tomu tleská další "neználek"


O tom kdo je v této diskusi neználek není pochyb :-D Ale někdo si holt rád hraje na mistra světa a všeználka ;-)


LiborSprysl napsal: v "rybářském zákoně" není plankton definován a tudíž samozřejmě by mohl být loven.


V rybářském zákoně je uveden lov ryb a vodních organismů, tudíž bez povolenky na příslušný rybářský revír může být lov planktonu brán jako přestupek X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 08:23 Muž LiborSprysl [9015] Re: Martin71
Upřímně řečeno, je mi sympatičtější ten americký model... smich potlesk ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 08:06 Muž LiborSprysl [9015] Re: host
Holt tady u nás výjimku ze zákazu v případě nutnosti rybáři dostávají bez problémů smich a myslím, že tomu jinde nebude jinak...
Hůlky popadnu, do rybárny musím. Chystat ryby na pondělí... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 07:59 host Re: LiborSprysl
V tom je právě ten zádrhel Libore. Hnojení je zakázané. Už to není jak to bývalo, planktonní hnízda kolem břehu. Pokud je to nutné MUSÍŠ žádat o VÝJIMKU a dokladovat. Kdyby rybáři hnojili všude jak píšeš, tak by v rybníku byla úplně jiná skladba planktonu. Dnes, alespoň v našem okolí naprosto převažuje bosmina na rozdíl od návesňáků kde je "nahnojeno" a podle ročního období nachytáš od vířníka přes dafnie, cyklop až po komára.
Tak hele, popadni hůlky v rámci rehabilitace a mazej si to skontrolovat.

eagri.cz/…

Já dopiju kávičku a jdu na to, kalamita nekalamita, fišle už řvou. smich ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.02.2012 07:21 Martin71 Re: invalida
Zkuste se vetřít někomu ve švédsku, ale i jinde v právním státě na trávník před dům se stanem. Navíc se mu pusťte ještě do třešní, nebo brambor. Pojedete z toho trávníku jak namydlený blesk s klepety na rukou. :-D Jinak o té "naši" mentalitě. Je to problém pokud někomu podáte prst tak příště by chtěl už celou ruku. Dřív pokud jste si vzal na Šumavě pár rašeliny, nebo jeden kořen. Nebyl problém. Ten začal až kdy tam "akvaristé" začali pořádat doslova zájezdy s několika pytli. To samé je s lovením planktonu, pokud tam někdo příjde s maličkým kyblíčkem není problém. Navíc teď v mrazech jsou rádi že za ně vysekáte díru do ledu. Osobně chodím raději na vesnické hasičcké nádrže pokud je čistá, nejsou tam ryby takže i riziko přenosu "něčeho" do akvárka je zase o trochu menší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 07:04 Muž LiborSprysl [9015] Re: host
Nerad tě Petře chytám za slovo , ale fakt nemám rád, když říkáš že plácám a hned tomu tleská další "neználek" smich
"Hnojení rybníků" je proces, který je pojmenován, jako optimalizace rybníčního prostředí. Provádí se různými způsoby a je skutečně povolován a kontrolován Vodoprávním úřadem, takže bych mohl možná říci že plácáš ty, protože se to za určitých podmínek smí, ale já to neudělám :-). Ke hnojení se používají různá hnojiva organického a anorganického původu. Mezi těmi organickými je například "podestýlka od hospodářských zvířat" (to je myslím v tom přeneseném slova smyslu hnůj)...Používá se dokonce "kejda" to je něco ještě méně voňavého. Používají se hnojiva rovněž umělá...to bude asi ta anorganika....Takže těžko můžeš tvrdit že....Nevím jak kde, ale tady co máme na "každém kroku" aspoň dva rybníky ten hnůj jaksi nevidno. Ony jsou za to totiž slušné pálky a navíc pro umístění hnojiště jsou dané recepisy. To za prvé a za druhé, vodní zákon se vztahuje na všechny vody.
Protože zjevně rybáři hnojí všude, pokud jejich vody nesplňují požadované parametry pro "optimalizaci rybničního prostředí" ano akorát ty to nevidíš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 06:49 Muž LiborSprysl [9015] Re: invalida
Vy mi připadáte trochu jako natvrdlí - "vy" myslím odpůrce zákazu lovu planktonu - v "rybářském zákoně" není plankton definován a tudíž samozřejmě by mohl být loven. Ovšem - a to snad opravdu většině nedochází, Václave no - v tomto státě platí Listina práv a svobod smich někdy...a ta jen nad všechny zákony. Takže znovu opakuji - pokud někomu něco patří, je na něm aby o věci rozhodoval či s ní nakládal, i když si někdo myslí opak. Takže to je v zákoně a není tam definovaných nějakých 5 dkg planktonu Václave. A na rozdíl od tebe si nemyslím, že je to o nátuře národa...to Švédsko je divný příklad.
Píšeš - Ve Švédsku je uzákoněný že smíš tábořit 2 dny na soukromým pozemku, smíš lovit ryby ke konzumaci v soukromý vodě po tuto dobu a dokonce si smíš natrhat třešně a nahrabat brambory pro vlastní potřebu. Neznám ten zákon a dost o jeho znění pochybuji...V USA nesmíš vstoupit na soukromý pozemek, protože by tě jeho majitel mohl zastřelit,... jsem někde četl smich Co ty a ostatní na to a lovení planktonu a jaká je nátura národa tam při takové zákonem dané situaci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 19:05 Muž tercovec5 [257] - AmerikaRe: vlk9
viz vzkazník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.02.2012 18:59 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: invalida
Ještě že to není u nás, by se přemnožili bezdomovci..jak by žrali ty tuny ryb, třešní a brambor od lidí co to tam prostě nemohli nechat a pak zjistili že to nespotřebují :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 18:53 Muž vlk9 [296] - HalančíciRe: tercovec5
Jezdíš na řepičák nebo na kterej? ještě to tu nemám zmapovaný, tak se ptám, kde by to mohlo být fajnový, teda pokud to nejni tajný ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 18:30 Muž tercovec5 [257] - AmerikaRe: invalida
Těch zmíněných 5deka byl jen příklad,nebo je to doopravdy někde napsané?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.02.2012 18:25 S Muž invalida [3881]
ale pořád si stojím za tím, že je-li rybník někoho, má ten dotyčný právo vymezit, jak se s jeho majetekm bude nakládat a každého chuja poslat do patřičných mezí, když proti jeho jednání něco má.

S tím souhlasím ale jestliže je v zákoně to že nesmím natěžit 5 deka planktonu jsme jakejsi divnej národ. Ve Švédsku je uzákoněný že smíš tábořit 2 dny na soukromým pozemku, smíš lovit ryby ke konzumaci v soukromý vodě po tuto dobu a dokonce si smíš natrhat třešně a nahrabat brambory pro vlastní potřebu. Kupodivu to nikdo nevyužívá a nezneužívá...je to o nátuře národa. ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 18:24 host Re: LiborSprysl
Nevím jak kde, ale tady co máme na "každém kroku" aspoň dva rybníky ten hnůj jaksi nevidno. Ony jsou za to totiž slušné pálky a navíc pro umístění hnojiště jsou dané recepisy. To za prvé a za druhé, vodní zákon se vztahuje na všechny vody. Samozřejmě, můj soukromý rybník si ohlídám, ale pokud budu mít alespoň elementární znalosti, tak se (samozřejmě podle momentální situace) nebudu bránit, aby mi akvarista odlovoval plankton když bude v létě či v zimě hrozit zadušení ryb. Ale to záleží všechno na lidech a znalostech. Zaplať panbůh, zatím u nás problém nemáme a s rybářema vycházíme v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 18:11 Muž LiborSprysl [9015] Re: host
"Krmí" rybník, aby se mohly krmit ryby - je ti to s těmi úvozovkami již srozumitelné? :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 18:08 Muž LiborSprysl [9015] Re: tercovec5
Jo jasně, máš pravdu Vojto. Já jsem vyjel jen proto, že občas nemám rád ty názory o blbém národě a podobné....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 18:07 Muž tercovec5 [257] - AmerikaRe: LiborSprysl
Tak rybník.kam jezdím nejčastěji,je tuto zimu vypuštěn,aby vymrzl,a na zmrzlém bahně je navozeno cca 15 for hnoje,takže se hnojí ostošest:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 18:04 Muž tercovec5 [257] - AmerikaRe: LiborSprysl
Také záleží,kdo je majitel rybníka.Lovím podle ročních období na 3 rybnících.na jednom vesnickém,který patří místnímu obecnímu úřadu a tam jsem se nikdy nesetkal s nějakou zápornou reakcí,naopak občas někdo i zajde pokecat.Na rybníku,který patří blatenským rybářům raději síťkou nechytám,nemá cenu se dohadovat,nicméně nemohou nic namítat proti kombajnu v potoce pod hrází,ten potok už nepatří jim,ale ČRS a na něj povolení mám.
A k těm zmíněným nemocem-v tomto období se nemocí moc nebojím,naopak v květnu,kdy jde teplota vody nahoru,to je horší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 18:04 Muž LiborSprysl [9015] Re: tercovec5
Odspodu -
Vojta má pravdu - krmí se rybníky hnojem, aby se rychleji a více množil plankton.
To čeho se domnívá Petr je sice také pravda, ale přesto bych si dovolil použít stejné - Petře plácáš - rybníky se nehnojí možná napřímo, to je možná zakázané, nevím, ale hnůj na dosah vody najdeš téměř všude více či méně viditelný. Rozumný rybář ti nic neřekne,ale jako majitel rybníka bych se už tvářil jinak, protože mi například platí ten s tím motorem za to, že může "těžit" plankton. Takže sice jak Václav medituje, sklenička planktonu nevytrhne majitele rybníka ani ryby. Avšak lze meditovat o znění "rybářského zákona" - tam je lov planktonu tuším také vymezen, ale pořád si stojím za tím, že je-li rybník někoho, má ten dotyčný právo vymezit, jak se s jeho majetekm bude nakládat a každého chuja poslat do patřičných mezí, když proti jeho jednání něco má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 18:00 host Re: tercovec5
Kolego, přečti si to celé ještě jednou. Libor napsal, že rybáři krmí rybník. Krmí ryby. Rybníky se hnojí aby se množil plankton který papají ryby. Ale to se dnes nesmí a tak je to s planktonem čím dál horší. Kapišto?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 17:50 Muž tercovec5 [257] - AmerikaRe: host
Např kopu hnoje na okraji chovného rybníka jsi jistě viděl.Myslíš,že rybáři hnojem krmí ryby?Ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 17:44 host Re: LiborSprysl
Libore, Libore, nezlob se, ale zas plácáš. Rybáři krmí ryby, ne rybníky. Rybník by museli nahnojit aby byl plankton. Ale to kvůli zeleným bezmozkům nesmí! "Zákaz lovu planktonu" si vymysleli paka co tomu rozumí asi jako chemik Míra ekonomice. Rozumný rybář Ti nic neřekne, pokud nejdeš s motorem a i potom se to dá za malý obolus domluvit. A konec konců, nyní za otevřené okno by ti snad i poděkovali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.02.2012 17:34 Muž Semtex [1197] - Labyrintky
Já zažil přemnožený rybník jednou, byl doslova "červený". Na jedno máchnutí síťky se průměrně vytáhlo půl kila planktonu.

Jsou i smysluplné důvody proč se v dané lokalitě nesmí lovit. Jeden je kousek od nás. Je přísně chráněn kvůli vzácným korýšů. I ryby se museli vylovit. Ty tam totiž naházeli rybáři.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.02.2012 17:27 Žena glumča [424] - LabyrintkyRe: LiborSprysl
tak já naštěstí ceduli se zákazem nenašla:-)je fakt rozdíl,jestli jdu lovit do zavařovačky na dvoudenní krmení,nebo nalovit plný kýbl. ano
chodím celoročně a dokonce mi přišlo,že na podzim je těch buchanek a perlooček podstatně víc.Už aby polevily ty mrazy :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   17.02.2012 17:21 S Muž invalida [3881] Re: LiborSprysl
Národ blbej sme, za tím si stojím...co si někteří z nás nechaj líbit je toho dostatečnou garancí. Ale zpět k akvaristice, jestliže existuje zmíněná vyhláška, tak to chujovina je. Libore ty máš jeden problém, svůj jedinečnej pohled. Mě z toho vyplynulo že vidíš za krmením zboží. Viz mražený metráky. Tady byla řeč o krmení pro ryby. Uznej že i ten kdo má ryby jen pro radost může bejt maličko akvarista se znalostí. A když si přinese zavařovačku planktonu pod strašákem vyhlášky je to divný. Mimochodem tady co máme chmelnice bych si nedovolil nalovit nic i když sou postřiky o dost dražší než dřív. Ono pochybuju že tam něco žije..kvákání neslýchám a postřikovače se tam vyplachujou stále. Sever je sever. Vydrancovat je věc jiná ale trochu breberek bych neřešil..i když se spíš zařídí podle cedule ten se sklenicí než ten s průmyslovým mrazákem. Toť můj názor ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.02.2012 16:29 Muž LiborSprysl [9015] Re: scorpion075
No ten důvod zákazu je snad celkem jasný - rybáři krmí rybníky, aby měly ryby co žrát a akvarista by z toho měl těžit?Pominu ptáky živící se planktonem. A že jich na úživném rybníce bývá... Nejsou jen akvaristé se síťkou. (Pokud jich bude jezdit více, už to být problém může.) Jsou také "průmysloví mraziči". Takže zapomeňte pánové na socialistické manýry. Pokud ten rybník někomu patří a obhospodařuje jej, pak má nárok i na ceduli se zákazem lovení planktonu. To je holt pro nechápavé pojem posledních dvaceti let - vlastnictví. Takže žádná chujovina ani výplod úředníka a i bych si vyprosil v tomto případě označeníinvalida [551] – Re: scorpion075
Že sme blbej národ smich
Jsou samozřejmě velmi výjimečné situace, kdy se rybník přemnožením planktonu začne dusit...to jsou pak akvaristé moc dobří. Zažil jsem. Mrazili jsme týden metráky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 13:52 Muž Vlastimil [26] - AfrikaRe: scorpion075
,,,k zákazu v naší "respublice" není potřeba důvod,stačí blbec s pěti "dioptriema",,,krmím mraženým,,, X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2012 22:43 R Muž romant [27987] Re: scorpion075
No, mě radši ne, protože to zase bude nějaká chujovina. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 22:42 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: invalida
Teď už nechytám, ale když jsem chodil, tak musim uznat, že mi nikdy nikdo nic neřek. Důvod zákazu by mně zajímal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 22:33 S Muž invalida [3881] Re: scorpion075
Že sme blbej národ už vím ale todle bych nečekal ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 22:26 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: invalida
Bohužel ano. Cedule se zákazem jsou častou ozdobou na stromech kolem hrází.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 22:21 S Muž invalida [3881] Re: scorpion075
scorpion075 napsal: Na rybníkách je ještě jeden háček. Podle vyhlášky je potřeba mít povolení i na lov planktonu. Jinak se to bere jako pytlačení. Ale snad soudnej porybnej to řešit nebude m To jaki fakt? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 22:09 R Muž romant [27987] Re: scorpion075
Já lovím na obecní, tzv. požární nádrži, tak snad žádnej zákon neporušuji, další možnost je podle mě soukromá voda, kde to má člověk tzv. domluvený s majitelem, ale jistej si nejsem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 22:06 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: romant
Na rybníkách je ještě jeden háček. Podle vyhlášky je potřeba mít povolení i na lov planktonu. Jinak se to bere jako pytlačení. Ale snad soudnej porybnej to řešit nebude
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.02.2012 21:58 R Muž romant [27987] Re: scorpion075
Ono se dá nalovit kupodivu i teď, ale je to daleko složitější a je opravdu lepší počkat na to jaro. Jinak ten rybník by měl bejt bez ryb(nositelé právě těch nemocí) a ideál je přítok a odtok a když jsou na nádrži kachny, tak možnost nalovení výrazně stoupá. No a když se člověk na hrázi potká s dalším akvaristou, tak už je to jednoduchý, dá se řeč a už se jezdí na danou lokalitu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 21:47 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: malvinator
Pokud toužíš po živém krmení, tak to udělej po vzoru našich otců. Vem síťku a vydej se s kyblíkem(sklenicí) k prvnímu rybníku či požární nádrži. Teď v zimě toho asi moc nenalovíš, ale jak se voda bude ohřívat, bude se rozšířovat různorodost drobné havěti ke zkrmení. Hrozí však zavlečení různých nemocí, parazitů a jiného nežádoucího. Dobře je to popsáno ve starší akva literatuře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2012 20:06 Muž malvinator [0] – parmička pětipruhá - krmení
Ahoj potřeboval bych poradit jestli parmička pětipruhá žere vodoměrku a jestli ne .. Tak co jiného můžu sehnat živého co by žrali díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2011 14:18 Muž kortezhugo [983] Re: Uli
...co tam najdes? alebo nenajdes? -tazko povedat
ale co tam nie je? -sa da doniest

skvor ide o to ze ak mas svoju nadrz -tak ta sa da udrziavat a znizis to riziko zavlecenia

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2011 13:25 Muž dvorak [94] - Rostliny
Téměř určitě by tam mohli být černé komáří larvy. Komáři v letních měsícíh kladou své larvy téměř všude kam se dá. Jestli tam jsou, bys měl vidět pouhým okem. Uvidíš takové "háďátka" mrskající se ze spodu pod hladinou vody. Mohli by tam být i jiní živočichové, k nim ale toho nic moc nevím. Spíš nic jak moc. Takže třeba poradí jiní ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.07.2011 13:11 tercovec5 Re: Uli
Tak to budeš asi muset vzít síť a sám zkusit,těžko někdo odhadne:-).Pokud tam nejsou ryby,tak si pravděpodobně žádnou nemoc nezaneseš,alespoň myslím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2011 13:05 Muž Uli [17] živé krmení
Zdravím, na zahradě máme betonový bazén a asi 3 roky to slouží jako nádrž na zalévání. Je v tom spadané listí a takový ten bordel. Ale na co jsem se chtěl zeptat je to, jestli tam může být nějaký živý krmení kterým by se daly krmit ryby. Tak nějak to nechci hned zkoušet abych si něco nezatahal do akvaria..díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2011 17:19 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Rybník ve stromovce
Nedávno jsem jel kolem rybníka ve stromovce, vypadal čistý. Nemáte někdo zkušenost s lovením planktonu v této lokalitě ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2010 21:56 Petr5 – Re: rriki
Myslel jsem nějaké konkrétní místo.Dík.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 10

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 22207x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11207-lov-ziveho-krmeni?od=300