Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Osvětlení do malého akvária (21 - 50 l)

 

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Osvětlení do malého akvária (21 - 50 l)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2013 13:44 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Larisa
A jeste k tomu vzhledu. Vsiml jsem si, ze teple bile akvarium vypada dobre, kdyz je tam spise vic kameni, korenu, a malo rostlin, je takove zahadnejsi a vypada i plnejsi. Poradne zarostle akvarium zase vypada dobre se studenou bilou.

Ale to uz je jen ciste muj nazor, nekdo muze mit klidne opacny a stejne se nebude o cem hadat ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2013 13:42 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Larisa
Kdyz uz jsem to vecer sundal, namontoval jsem jeste doprostred jeden pas, RGB. Fotku mam v prezentaci (opet mizernou, fotak uz fakt potrebuju): rybicky.net/nadrze/17109

Jak jsem to udelal, tam mohlo zustat i puvodni osvetleni (je stale funkcni, ale nemam jej zapnute, neni potreba), neomezuje to pristup pro krmeni. Pouzil jsem dva derovane pasky ze stavebnice Merkur, at nemusim do krytu delat dalsi diru a tak dva pasy drzi na dvou sloupcich, na kterych byl puvodne jen jeden.

Ty me dva stejne pasy jsou teple bile. Ten RGB pas (ma zvlast cervenou, zelenou a modrou a da se tak namichat pro oko barva) ma pri 12V na vsech barvach hodne modrou barvu, vysledne hodne studena bila. Takze jsem to zapnul vsechno a z teple bile z puvodnich dvou pasu se stalo neco jako "neutralne bila" az "studene bila".

Co se tyce toho, zda teple bilou, ci studene, vetsinou je to volba vkusu, rostliny lidem rostou pod obojim. Tim, ze jsem si pridal RGB k teple bilym, mohu barevnou teplotu doladit podle sveho vkusu, podle toho, co z toho RGB rozsvitim. Ono je to necelych 6W RGB (celkem, vsechny 3 slozky, zmeren necely pulAmper z 12V) pridanych k 17W teple bile, takze ty pridane barvy nejsou videt jako samostatne barvy, ale jen meni to, jak vypada ta bila. A protoze chci videt na Ramirezkach vice modre, ta modra slozka z RGB mi to samozrejme doprava, ryby jsou ted pro oko takove mnohem (bez naroku na nazvoslovi) "pastelovejsi". Vice jsem od toho RGB ani nechtel, a z toho pohledu se mi to libi.

Pouzit jen RGB nad akvarium, tedy same RGB, bych si asi netroufnul. Prece jen bile LED pokryvaji cele viditelne spektrum a slozenim RGB sice bilou vidime, ale jsou to vlastne jen 3 vlnove delky (v nejakem malem rozsahu +/-), a nevim, jestli bych pak nemel problem, ze se to moc netrebuje do chlorofylu a karotenu a buhvi ceho (fakt v tom nemam v hlave poradek, budu muset neco nastudovat) nekterych rostlin a ty pak moc nerostou ani pri relativne hodne svetle. Plne spektrum sice plytva energii, ale zase at funguji rostliny kdekoli, neco si z toho vyberou.

Konkretni LED pasky asi doporuci nekdo jiny, ja mohu uvest co jsem pouzil ja. Nejsou ani nejlepsi, ani nejlevnejsi, jen jsem nedockavec stara a daly se koupit hned, pres pult :) .

www.ges.cz/…
www.gme.cz/…

A jeste jednou radeji napisu, co nejvetsi mozny kus hliniku pod ne, pac pokud budou mit nad 40°C, dlouho nevydrzi. Svuj prvni LED pasek jsem vyhazoval po mesici s polovicni svitivosti, pac jsem na to sahl, rekl ze je to dobre... a nebylo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2013 21:39 Žena Larisa [0] Re: Designer
díky moc, myslím že jsem to i pochopila :) Ted už jen tápu v typu a počtu ledek.pročetla jsem tu snad všechno o led osvětlení, i vaše příspěvky,ale pořád nevím co pro mě bude nejlepší, chci aby to vypadalo hezky a zaroven aby rostlinkam se dařilo, je toho tolik druhů.Nevím kolik těch lm potřebují na 30 l. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2013 18:18 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Larisa
Vyfotim a dam to sem.

Ale neni to nic sloziteho. Hlinikovy profil je navrtany na dvou stranach a ke krytu jsem jej prisrouboval pres distancni sloupky www.gme.cz/… . On ten kryt totiz ani zdaleka neni rovny, takze prisroubovat ten v podstate pas hliniku rovnou by nebylo uplne ono. Takhle mam pas hliniku, na kazdem kraji sroubek do toho sloupku (je to vlastne jen hodne dlouha matice) a zhora zase sroubky do toho sloupku. Takze ten plech pod tim krytem visi a na nem jsou nalepeny ty LED.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2013 21:22 Žena Larisa [0] Re: Designer
a neměl byste náhodou fotku jak to máte na tom krytu přesně upevněné na té vaši 54ce? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2013 18:48 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Larisa
O moc vyhodnejsi me reseni nebude, zalezi na tom co a kde koupis. Mne to treba vyhovuje proto, ze hlinikove profily jsem dostal zadara a krasne se mi vejdou pod puvodni plastovy kryt k akvarijnimu setu, pricemz mohu ty pasy pridavat a ubirat jak se mi zlibi.

A co se tyce LED, tam je to trosku jine nez u zarivek. Kdyz jsou kvalitni, mohou svitit vice nez zarivka, ale kdyz je to obycejny pasek, mohou svitit pri stejnem prikonu i mene nez zarivka. Zase ale nesviti (tak moc, podle vyzarovaciho uhlu) okolo, ale jen primo do akvaria, coz je vyhoda. Jsou tady kolegove, kteri tvrdi, ze i pri 0.15W/l jim to ve vetsich akvariich roste (nekde to tady slo ve foru). Ja mam ted nejakych 17W teple bilych LED (pasek) nad akvarkem 54l - 60x30x30cm a vypada to, ze to rostlinam vyhovuje. Ovsem to co mam ja, neni nic extra svitiveho, uz jen proto, ze jsou to LED pasy, takze pocitam ze mam tak 60 az 70lm/W. Nad 30l akvarko by mohlo okolo 10W LED (takovych jako mam ja) celkem stacit, asi by stacilo i mene, rekneme pulmetr toho pasku (uvedeny link, u mne teple bila).

Ono je to nejlepe zkusit, LED se pridavaji celkem snadno, specialne u vetsiho kusu hliniku, kde se proste jen prilepi dalsi pas a zapoji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2013 18:25 Žena Larisa [0] Re: Designer
díky moc za radu,asi zapojim muže :). jinak jsem dnes narazila na tohle,ale tvé řešení bude jistě o dost levnější,co?http://aukro.cz/show_item.php?item=3187028297
existuje pak nějaké pravidlo aplikovatelné na led osvětleí co se týče množství? jakože kolik toho je potřeba na určitý objem akva? to moje má cca 30l. třeba u klasického osvětlení se tuším doporučuje půl watu na litr,že.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2013 16:33 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Larisa
Kdyz vezmes nad tohle akvarko asi tak pul metru LED pasku(da se to rozdelit na mensi kusy):
www.ges.cz/…
nebo
www.ges.cz/…
(teple nebo studene bily, a jiste, jsou i jine lepsi a i levnejsi)
a pripojis to k necemu jako:
www.gme.cz/…
(odstrihnes koncovku, pripajis primo na LED pasek)
mas o bezpecnost postarano. I kdyby to spadlo do vody, 12V Te nezabije.

Akorat pri takovem reseni doporucuji LED pas prilepit na poradny kus hlinikoveho plechu a za ten to pak prisroubovat k deklu, protoze pokud se ty LED dobre nechladi, rychle odejdou. Pokud se chladi dobre, o svetlo mas postarano na dloooouho.

Konce LED pasu (pripajeny i ten druhy) zalevam epoxydem (po prilepeni na hlinikovy plech nebo profil). Na hliniku epoxyd dobre drzi a ty draty neupadnou, ani kdyz se za ne nechte zarve, protoze jsou tam proste zalite.

Rekni nejakemu chlapovi, pac jak nas znam, kdyz se muzeme predvest pred zenskou co umime, to se muzem pretrhnout, a jeste nejspis dosahnes toho, ze bude frajerit, ze Ti to sehnal nekde vyrazne levneji, jak dobre umi nakupovat na Inetu smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 22:41 Žena Larisa [0] Re: MichoCZ
no to je super, vůbec nevím, že něco takového existuje, díky moc za odkaz. potom vlastně klidně můžu mít i tento blbej kryt a nebát se kontaktu s vodou. díííky hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 22:04 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Larisa
Použít ho klidně můžeš, ale asi bych na nějaké háčky zavěsil ještě nějaké krycí sklo nebo plexi. Kdysi jsem to tak taky měl. Na 60l akva mám bočný výztuhy a plexi mám položené na nich, ale jinak to jde řešit aukro.cz/… nebo jinačí alternativou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 21:58 Žena Larisa [0] Re: Verry
právě Verry,příjde mi to takové nezabespečené a bála bych se to tak nechat,asi se podivam po nějaké rampě nebo novém krytu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 21:57 Žena Larisa [0] Re: MichoCZ
takže je mi tento kryt vlastně k ničemu,že :-O ? protože právě z té odpařované vody mám strach.ale vůbec nechápu jak to bylo myšleno když to bylo nové hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 21:12 Žena Verry [18] Re: Larisa
Je ale pravda, že já mám možná žárovku lépe krytou (ze stran)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 21:10 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Larisa
Pokud to jde, tak polož mezi kryt a akva sklo nebo plexisklo. Obyčejnou žárovku nepoužívej. To spíš LED nebo pokud seženeš tak úsporku. Zlobit tam může odpar z akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 21:10 Žena Verry [18] Re: Larisa
Jako naprostý amatér nemůžu radit, ale něco podobného (plechová rampa se žárovkou) jsem dostala s akvárkem taky, brala jsem to jako provizorium, ale funguje to pořád a problémy žádné nejsou (rostlinkám se daří, nemám řasy,...), co se týká bezpečnosti, při údržbě akvária a po dobu, kdy nesvítím, dávám rampu pryč...Správné osvětlení to asi (určitě) není a zkušenější ti poradí, jenom chci říct, že nejsi sama, kdo takhle svítí:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 20:32 Žena Larisa [0] Re: Larisa
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 20:32 Žena Larisa [0] Re: Larisa
Fotka k příspěvku a takto to vypadá zevnitř
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 20:14 Žena Larisa [0] – žárovka - bezpečnost
Fotka k příspěvku dobrý den, koupila jsem akva cca 30l s plastovým krytem bez osvětlení a dnes mi bylo řečeno že tam patří žárovka,taková s tím malým průměrem závitu,ale mám strach kvůli bezpečnosti, na svém prvním akvarku mám zářivku a ta je chárněna plexi krytem,tato nic takového nemá.Je to bezpečné? navíc je tam i vnější závit a ten nevím na co je? vložm ještě foto.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2013 10:06 amrtin
Jako světlo bych uvažoval nad led pásky,ale těch 0,5W/l není žádný problém,stačí pořídit nenáročné rostlinky.Beťáka určitě ano :-),na neonky je to docela malé,snad jedině tetry neonové(ty jsou menší a méně náročné-a stejně hezké).Co třeba rasbora klínoskvrná(nebo jiná)?Pak nějaký malý sumeček.Možností je hodně,zkus projít galerii o stejné velikosti akvarií. ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2013 08:18 Žena Ria542 [40] - MiniakváriaRe: romant
Uhm... dobre rozumiem. Ešte mi s tým aj tak pomôže otec. (on bol akvarista) ;-) :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2013 08:13 R Muž romant [27982] Re: Ria542
Tak aby se z toho zase nestal nějakej zběsilej hon za watama, ono se bude dát pracovat i s tím co máš v hledáčku bez reflektoru, sám si nejsem jist zda-li na tento typ zářivky reflektor existuje. Když bych to měl řešit, tak bych celej kryt vylepil nějakou odrazovou fólií, třeba obyč. alobalem a tím si trošku pomohl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2013 07:58 Žena Ria542 [40] - MiniakváriaRe: romant
Aha, tak teraz v tom mám jasno... ;-) Čiže by stačilo to 11W svetlo + ten reflektor? Potom stačí ak ten kus plechu, alebo tak niečo, tam nejako prichytím nad to svetlo? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2013 07:48 R Muž romant [27982] Re: Ria542
Ano reflektor má tu funkci posilující, neb světlo se od něj odráží zpátky do akvária a tzv. se neztrácí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2013 07:47 Žena Ria542 [40] - MiniakváriaRe: MichoCZ
A ten reflektor nejako posilní to svetlo? (alebo, čo to vlastne spravý?) coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 18:19 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Ria542
Tam to vypadá na klasickou E27 žárovku v úsporném provedení. Pokud se tam vejde větší tak by to fungovat mohlo. Je potřeba zvážit možnost většího ohřívání úsporky. Pokud tam není reflektor tak tam narvat alobal je určitě dobrý nápad. Něčím ho tam přichytit a zlepšíš si směrovost toho světelného toku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 17:30 Žena Ria542 [40] - MiniakváriaRe: romant
Hm... neviem, posúď sám, ale asi je to to, čo vravíš ty: www.vypredaje.net/… je to len priklad tych, ktore som našla, ani neviem čo je to za obchod... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 17:22 R Muž romant [27982] Re: Ria542
Ano, dobrá otázka. palec V tomto případě by se mělo jednat o vylepení krytu nějakou odrazovou fólií, třeba alobalem, neb pokud si to dobře vybavuji 11W zářivka není klasického typu(trubice) na níž se dá reflektor sehnat(ohnutej leštenej plech), ale je to úsporka www.tipa.eu/… . Ovšem můžu se mýlit a tudíž mě jistě někdo z mého omylu vyvede. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 17:17 Žena Ria542 [40] - MiniakváriaRe: romant
A čo presnejšie myslíš pojmom "reflektor"? Ako tam ten reflektor namontujem? Koľko ma to asi bude stáť? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 17:03 R Muž romant [27982] Re: Ria542
Tak, napsat že je 11W do 30 litrů rozhodně málo, to bych si nemyslel, uvádíš ve svém prvním příspěvku vcelku nenáročný rostliny a když by se použil třeba reflektor nad zářivku, tak by to mohlo fungovat i s těma 11 watama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 16:59 Žena Ria542 [40] - MiniakváriaRe: romant
Teraz som našla aj tie kryty (v mojom prípade je ho asi lepšie mať, lebo ešte neviem čo s ním budem robiť potom, ako skončím s pávími očkami ;-) ), ale je tam napísané, že tam ide len 11W žiarovka, a to je teda rozhodne málo, myslíš, že by sa tam dala dať aj nejaká iná, čo by viac vyhovovala? hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 16:51 R Muž romant [27982] Re: Ria542
Viděl bych to jako rozumně zvolený osvětlení a pokud člověk nechce kryt na akvo, ideální stav.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 15:01 Žena Ria542 [40] - MiniakváriaRe: MichoCZ
Uhm... dobre, a vedel by si mi poradiť nejaké to svetlo... všetko je napísané v tom prvom odkaze. Ďakujem!!! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 14:36 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Ria542
0,6W/l by stačit mělo v pohodě. Takové akvárko ti rychle zaroste a budeš muset rostlinky asi spíš usměrňovat než řešit nedostatek světla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 14:06 Žena Ria542 [40] - Miniakvária
A toto asi pomôže: chcem tam mať řasokoule (asi 2-3), egeriu densu, ludwigiu repens, a budem mať aj niečo od sesternice (to bude asi najskôr dozadu). A neviem čo ešte dopredu (asi nejaký koberec - viete mi niečo poradiť?) ;-) Ak k tomu máte nejaké pripomienky, tak kludne napíšte. Myslíte, že im bude stačiť tých cca 0,6W/l ??? coze Ešte raz ďakujem!!! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 12:16 Žena Ria542 [40] - Miniakvária – 30l osvetlenie
Ahoj, budem si zakladať 30l aq (rozmery: 40x25x30 /dxšxv/), neviete aké svetlo by do toho bolo vhodné dať? Mohlo by byť niečo takéto: akvaland.sk/… ??? V prepočte je to 0,6W na 1 liter. :-) Asi sa nedá kúpiť také to osvetlenie, čo je zabudované v kryte samostatne (myslím ten kryt na aq), že? hmm Ďakujem!!! ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 23:08 gabrusa – RE: Haimdol
Díky za navedení správným směrem. Snažila jsem se najít na netu, bohužel silnější se nedělají :-(, resp. i když jsem našla odkaz, tak po rozkliknutí to byla normální rovná trubice. :-( Ach joooooo. Máte někdo nějaký nápad, co s tím? Kromě rady vyhoď víko a kup si osvětlovací rampu. :-( Protože právě proto jsem si koupila set, abych nemusela řešit osvětlení, protože o elektřině vím jen tolik, že kope.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 22:40 gabrusa
Fotka k příspěvku Ta první fotka je zářivka ze setu, tohle je lampička.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 22:38 gabrusa
Fotka k příspěvku Odhad typu setu je správný. Ale zjistila jsem, že úplně stejná zářivka (jen slabší) je v lampičce, kterou jsem koupila v akva potřebách. Tak si myslím, že by se možná dala sehnat i silnější zářivka. Možná bude delší, ale to neva, plast se dá upravit. Zkusím se zítra někde zastavit.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 11:13 R Muž Silent [5949] Re: gabrusa
Pokud se jedná o asi nejrozšířenější set u nás polský Aquael Econoline tak tam zářivku za silnější nevyměníš. Navíc se u tohoto setu nedá samostatně vyměnit zářivka, ale musí se měnit celý zářivkový modul. Tedy pokud je můj odhad typu setu správný :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2013 10:45 gabrusa
Hm, včera jsem si přinesla domů akvaset 54 l, kde je jedna zářivka 11W (chtěla jsem s krytem, protože sama si světlo nepořeším) - a teď tu čtu, že je to vlastně úplně blbě málo :-(. Netuší někdo náhodou, zda jde zakoupit jiná silnější zářivka, která by tam nějak pasovala? Díky moc za odpovědi.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2013 22:23 Nela – světlo - akvárium 37L, 50dx25šx30v
Ahoj na půdě jsem našla 37l akvárium (50dx25šx30v).
Chtěla bych jej zkusit zprovoznit. Zatím si vše pročítám. Stále váhám, jaké světlo.
Na netu jsem našla, že prodávají přímo akvarijní kryt, který by asi pasoval. Má 1 zářivku 15W.
Podle toho co jsem vyčetla, by mělo přijít cca 0,5W na 1l. Takže ještě 3W chybí, nevím jak moc velký je to problém.
Nebo máte jiný typ? jenom nějaká zářivka v krytu?
Jakou kombinaci rybek byste mi poradili. Uvažovala jsem o betě a k tomu něco malého ale co....neonky?
Děkuji za reakce
N.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2012 13:00 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: Burik
Myslím že mám stejnou, vypínač je na šńůře :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2012 11:58 Muž Burik [727] - AquascapingRe: lhajek
zdravím,chci se zeptat majitelů těchto www.akvatip.cz/… lampiček..mají nějaký vypínač na šňůře,nebo těle světýlka?Nebo se to musí vypínat pouze vytažením ze zásuvky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 22:13 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Burik
Pořídit standardní rozměr akva 60x30x30 ;-) nebo zavěsit nad akva nebo najít jiné obdobné osvětlení na délku 50cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 21:56 Muž Burik [727] - AquascapingRe: lhajek
nojo,ale to GLO je délkově 58cm-101cm..já budu mít jen 50 nevím jak bych to uchytil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 21:49 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Burik
Já bych na to dal 1x24W T5 třeba HagenGlo zarovky-akvaria.heureka.cz/…

LED ano ale jedině s výkonovými čipy a ne tyhle tahadla peněz z lidí....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 21:35 Muž Burik [727] - Aquascaping
máte někdo zkušenosti s tím to osvětlením?Plánuju tak cca 45 L akva rozměry 50x30x30
myslíte,že by dvě tyto lampy stačily?
www.akva-tera.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 15:02 Muž matthew [0] - Tetry
ahojte .. prosím vás mam približne 22l akvárium chcel by som tam dať nejaké krevetky a razborkami galaxy .. potom rastliny druhu eleocharis parvula a Micranthemum micranthemoides... prosim aké silné by malo byť osvetlenie pripadne dalo by sa svietiť led pásom ?? :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 13:04 Muž Yirka [9118] Re: Paul
Pod tím ti poroste i to co nebudeš chtít ;-)
Chtělo by to sloučit s rybicky.net/forum/14666-osvetleni-pro-miniakva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2012 12:42 Muž Paul [2] - Asie – světlo pro akva. rostliny
Ahoj bude mi do 24 l akva stačit pro rostliny 2krát halogen 10w ? díky ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 14436x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11175-osvetleni-do-maleho-akvaria-21-50-l?od=431