17.08.06 22:09:32
Freeze (-12-11-10-9) – Jaké ryby do akvárka a kolik kusů?
Čus lidi,potřeboval bych pomoc, založil sem si nové akvárko s rozměrama 45x30x28 a myslim že má 36 litrů. Nevim totiž kolik průměrně
druhů a kusů ryb mám chovat. Jaké ryby byste mi doporučili a kolik kusů? díky za radu.

Tak určitě bych ti doporučil třeba 4 gupky a 6 neonek neonky jsou pěkný a malý plavou v hejnech minimálně musíš mít 5 kusu!
Já bych to malinko poupravil, 2gupky (páreček,brzo jich budeš stejně mít milion) a třeba těch 5 neonek, k tomu 1 ancistrusa
(krunýřovec-žere řasu) a třeba 2 corydoras paleatus (pancéřníček skvrntý- žere zbytky potravy co spadnou na zem).
Nebo místo 5 neonek
2 mečovky, jsou to také živorodky, tzn. jednodzché na chov, jsou vhodné na začátek, ale produkují hodně detritu, proto místo 5 jen 2, jsou i
větší.
moh bych tam mít 2 gupky,1pancéříčka 2 mečovky zelený( myslim tu zelenou verzi) ? a do kolik ryb se mi tam vejde max.? jak to myslíte vy?
19.08.06 10:13:24
Lisak® – rybky
Místo pancéřníčka bych dal ancitruse poněvač pancéřníčci se lépe cítí v hejnu min. 5kusu.
19.08.06 10:22:21
kiiki® – radši ancistrus
Lepší je jeden ancistrus,pancéřníčci potřebují hejno!!

ale nevíte který druh ancistrusa je malej ? nechci ho mít příliš velkýho.
10.10.08 15:06:36
Dann33k® – NEONKY
Čaute ..prosim vás mohli by jste mi pomoct..:(..?koupil jsem si 14 neonek obecných a všechno mam teplota 26 mam filtr s ovzdušnovačem a take
světlo...a když přidu domu vidim že ta neonka plave divně... a pak zemře skoro neplave a pak je kaput neomhli by ste mi poradit..? neni to
proudem..?

10.10.08 16:02:28
Dinamit® – Re: Dann33k
Otázka je, jakou máš litráž, kdy jsi akvárium založil, kolik je tam rostlinek a jaké další rybičky sis tam pořídil. Jaké světlo
používáš, případně jestli jsi měřil hodnoty vody. Bez těchto informací se špatně radí.
10.10.08 16:08:09
Ziggy® – Re: Dann33k
Než si koupíš neonky, nebo jakýkoli jiný rybky, máš si o tom něco přečíst abys byl schopný jim vytvořit podmínky pro spokojený a
dlouhý život a ne se na ně dívat jak postupně umírají (nebo by ti s tím měli pomoci rodiče). Jsou to živí tvorové, ne hračky pro děti.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora