49 • 92 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » Jaké ryby do akvárka a kolik kusů? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 483x
17.08.06 22:09:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekFreeze (-12-11-10-9) – Jaké ryby do akvárka a kolik kusů?
Čus lidi,potřeboval bych pomoc, založil sem si nové akvárko s rozměrama 45x30x28 a myslim že má 36 litrů. Nevim totiž kolik průměrně druhů a kusů ryb mám chovat. Jaké ryby byste mi doporučili a kolik kusů? díky za radu. :-)
18.08.06 10:22:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkovarvi (-12-11-10-9) – rybky
Tak určitě bych ti doporučil třeba 4 gupky a 6 neonek neonky jsou pěkný a malý plavou v hejnech minimálně musíš mít 5 kusu!
18.08.06 12:05:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekzoro (-12-11-10-9) – rybky
Já bych to malinko poupravil, 2gupky (páreček,brzo jich budeš stejně mít milion) a třeba těch 5 neonek, k tomu 1 ancistrusa (krunýřovec-žere řasu) a třeba 2 corydoras paleatus (pancéřníček skvrntý- žere zbytky potravy co spadnou na zem).
Nebo místo 5 neonek 2 mečovky, jsou to také živorodky, tzn. jednodzché na chov, jsou vhodné na začátek, ale produkují hodně detritu, proto místo 5 jen 2, jsou i větší.
19.08.06 09:55:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekFreeze (-12-11-10-9) – může to být takhe?
moh bych tam mít 2 gupky,1pancéříčka 2 mečovky zelený( myslim tu zelenou verzi) ? a do kolik ryb se mi tam vejde max.? jak to myslíte vy?
19.08.06 10:13:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLisak® – rybky
Místo pancéřníčka bych dal ancitruse poněvač pancéřníčci se lépe cítí v hejnu min. 5kusu.
19.08.06 10:22:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkiiki® – radši ancistrus
Lepší je jeden ancistrus,pancéřníčci potřebují hejno!! ano
19.08.06 23:07:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekFreeze (-12-11-10-9) – ale neni moc velký?
ale nevíte který druh ancistrusa je malej ? nechci ho mít příliš velkýho.
19.08.06 23:14:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkiiki® – ancistrus-krunýřovec skvrnitý
Krunýřovec skvrnitý-je nejmenší(je i Gold nebo dlouhoploutvé formy obou.) ano ahoj
10.10.08 15:06:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDann33k® – NEONKY
Čaute ..prosim vás mohli by jste mi pomoct..:(..?koupil jsem si 14 neonek obecných a všechno mam teplota 26 mam filtr s ovzdušnovačem a take světlo...a když přidu domu vidim že ta neonka plave divně... a pak zemře skoro neplave a pak je kaput neomhli by ste mi poradit..? neni to proudem..?:-(
10.10.08 16:02:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDinamit® – Re: Dann33k
Otázka je, jakou máš litráž, kdy jsi akvárium založil, kolik je tam rostlinek a jaké další rybičky sis tam pořídil. Jaké světlo používáš, případně jestli jsi měřil hodnoty vody. Bez těchto informací se špatně radí.
10.10.08 16:08:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekZiggy® – Re: Dann33k
Než si koupíš neonky, nebo jakýkoli jiný rybky, máš si o tom něco přečíst abys byl schopný jim vytvořit podmínky pro spokojený a dlouhý život a ne se na ně dívat jak postupně umírají (nebo by ti s tím měli pomoci rodiče). Jsou to živí tvorové, ne hračky pro děti.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 19:12:27 • 3.506 s