19 • 55 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Řasy » keříčková řasa 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 174x
04.01.07 08:47:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMartin (29866171429) – keříčková řasa
Ahoj. Před časem jsem se potýkal s hnědou řasou - ruduchou. V současné době je již na ústupu a stav se stabilizuje ale na některých rostlinách mi vyrostlo toto - Viz. foto ( keříčky výšky 0,5 - 1,5 cm ). Nevíte někdo o co se jedná a jak se toho zbavit. Pročetl jsem již nějaké knihy i internetové stránky ale nic podobného jsem tam nenašel. Díky
04.01.07 08:52:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMartin (29866171429) – keříčková řasa
Fotka k příspěvku Druhý pokus. Fotka se nezkopírovala. Tak snad to půjde teď.

04.01.07 09:10:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – .
Tak to jsi spatne hledal
http://planta.aquariana.cz/rasy_01.htm
04.01.07 10:49:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – Ruducha
"Keříčková" to jistě nebude. ;-)
Jde o ruduchu, v tomto případě o tzv. "vousatou".
A ta řasa, co jste už zlikvidoval, byla buď hnědá (rozsivky) a nebo ruducha. Ruduchy nepatří mezi hnědé, nýbrž mezi červené řasy. (A to bez ohledu na barvu, kterou se jeví oku. Od světle zelené po černou... :-) )
Ještě stačíte sledovat? :-) Já skoro ne! smich :-D
04.01.07 15:18:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSprachys® – .
ted maj rybicky 2. den hladovku a rasa pomalu mizi... 3x parmicka cernopruha a je to O:-)
dneska chci jit jeste koupit 1x prisavku thajskou aby to slo poradne :-)
04.01.07 15:29:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektau® – a
prisavka je hrozna ryba! kdyz je mala tak jeste v pohode, ale uz mi vyrostla a je hooodne agresivni, pere se s Labeem, ktere je 2x vetsi a utoci na ostatni ryby (i kdyz nema cim a proc...). Klidne si pro ne doplave nahoru.
04.01.07 20:25:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMilan (298297335219) – rasa
Presne to same mi na rostlinach vyrostlo take.Potreboval bych poradit co stim.O parmickach jsem take premyslel.Ale stejne by me yajimalo jak se te rasy zbavit i bez techto uzitecnych rybek.Diky moc :-(
05.01.07 21:42:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPeetras® – Řasa
Taky mě ta potvora řasa navštívila. Za týden byla skoro všude. Málem mě klepla pepka. V nádrži jsem v té době měl jenom 5 ks B. Molly a ty ji nežraly.
Jako příčinu jsem našel takovej "kompost" pod ludwigiou za kořenem. Tlející lístky nestoupali na hladinu, ale zůstali u dna a kazili mi vodu. Tak jsem to vykydal a řasa se už nerozšiřuje a pozvolna ustupuje. Odstraňuji ji mechanicky ... stojí to někdy i několik listů :-(

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Řasy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 09:23:36 • 0.899 s