Ahoj. Před časem jsem se potýkal s hnědou řasou - ruduchou. V současné době je již na ústupu a stav se stabilizuje ale na některých
rostlinách mi vyrostlo toto - Viz. foto ( keříčky výšky 0,5 - 1,5 cm ). Nevíte někdo o co se jedná a jak se toho zbavit. Pročetl jsem již
nějaké knihy i internetové stránky ale nic podobného jsem tam nenašel. Díky
"Keříčková" to jistě nebude.
Jde o ruduchu, v tomto případě o tzv. "vousatou".
A ta řasa, co jste už zlikvidoval, byla buď hnědá (rozsivky) a nebo ruducha. Ruduchy nepatří mezi hnědé, nýbrž mezi červené řasy. (A to
bez ohledu na barvu, kterou se jeví oku. Od světle zelené po černou... )
Ještě stačíte sledovat? Já skoro ne!
ted maj rybicky 2. den hladovku a rasa pomalu mizi... 3x parmicka cernopruha a je to O
dneska chci jit jeste koupit 1x prisavku thajskou aby to slo poradne
prisavka je hrozna ryba! kdyz je mala tak jeste v pohode, ale uz mi vyrostla a je hooodne agresivni, pere se s Labeem, ktere je 2x vetsi a utoci na
ostatni ryby (i kdyz nema cim a proc...). Klidne si pro ne doplave nahoru.
Presne to same mi na rostlinach vyrostlo take.Potreboval bych poradit co stim.O parmickach jsem take premyslel.Ale stejne by me yajimalo jak se te
rasy zbavit i bez techto uzitecnych rybek.Diky moc
Taky mě ta potvora řasa navštívila. Za týden byla skoro všude. Málem mě klepla pepka. V nádrži jsem v té době měl jenom 5 ks B. Molly a
ty ji nežraly.
Jako příčinu jsem našel takovej "kompost" pod ludwigiou za kořenem. Tlející lístky nestoupali na hladinu, ale zůstali u dna a
kazili mi vodu. Tak jsem to vykydal a řasa se už nerozšiřuje a pozvolna ustupuje. Odstraňuji ji mechanicky ... stojí to někdy i několik
listů
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení