Jak vyresit situaci kdy se mi betta vytrela do spolecne nadrze - vcera vecer (cca 17:30) samici jsem odlovil samec zatim hlida plody. Mam ale obavy
poter az se vylihne aby ho nesezraly platy, neonky, mecovky ktere ziji spolecne s betou. Jak toto vyresit. Diky
Dokaze nekdo poradit, nez mi ty prcky sezerou ostatni ryby, pokud je teda sezerou?
Po vykulení je ihned odlov a krm je extrémne jemnou potravou obzvlášt v období 4 týdnů kdy se jim vytváří labyrint. Často se potěr
zadáví velkym soustem a je nutné ho třídit podle velikosti. Krmit mužeš např. trepkami

Odlovit je pomoci sitky muzu ale jak jsem psal nemam dalsi nadrz, mam koupit nejaky odchovnicky a nechat je ve spolecne nadrzi?
kup si 10l nádrž za 100kč a každý den vymen sklenicku vody nemusí být ani odstátá, Jo a mírně vzduchuj. Takže jen nádrž bez techniky,
ti bude stačit ja v takovím akvu mám 50minigupek. Jo a nedavej tam sterk!!!
Těžko je vylovíš i s pěnovým hnízdem.Akorát bys ho rozbil a nic by z toho nebylo.Asi ti nezbude nic jiného,než si sehnat nějakou další
nádrž a dát tam ty ostatní obyvatle akva(pokud teda radši nenecháš potěr napospas)

Ale ja myslel a napsal až se VYKULí

Ted je rozhodne necham tam kde jsou jen jeste odlovim samca. Po vykuleni je asi zkusim premistit, doufam ze budu v tu dobu doma.
Jeste mi napiste
nazot na tu odchovnu, nebo na malou nadrz.
Ja bych byl pro male akva 1) Je levnejsí
2)následovne se dá použít jako karanténa

21.08.06 15:17:52
Vesnach® – odchovnicka
Tahle je dobra! Urcite lepsi, nez tu co ma pepe, protoze ta nema drzatka a kdyz v ni byly malinky rybicky, plavala na hladine a bourala do sten a
rybky vzdycky vydesila, takze jsem ji pripevnila perkem do vlasu.

Jo s karantenou mas pravdu. Mas typ na vzduchovaci komresor? u mne to v nadrzi obstaravaji kvetiny a starej je nefunkcni.
neo ma jinak ale pravdu!

Samce nech dokud se nevykulí.Jinak to ostatní najdou a sežerou.Pokud si koupíš to menší aqa tak není na škodu udělt pokus odebrání celého
hnízda přímo do ty menší nádržky.Opatrně to tam vsuneš a podebereš.Hlavně nedělat nějaké vlny a víry.Jak se zachová samec nevím.Ale
přijde mě to šetrnější než to vylíhniuté lovit do sítě či fajfky.

Mě se to přelovování hnízda nazdá.........

Me take ne, vcera se kousek hnizda oddelil tak jsem ho zkusil priblizit k puvodnimu a neslo mi to dost dobre oddelat ze sterky kterou jsem to delal.
Navic si myslim ze bych prisel o hodne jiker. Necham je vyulit a pak je premistim.
No tak vsem dekuji za rady. Cas se naplnil jedu koupit mikro akva a kompresorek.
Jeste jednou diky
Tak doma uz byl vykulenek poter, koupil maly akva 12l mensi nemeli a motorek od atmana 7500. Poter jsme prelovil pomoci nizke sklenky a ted uz plave v
sam. Udajne pomoci kelimku nebo sirsi plitke slenice se da prelovit cele penove hnizdo aniz by se rozpadlo. Ted uz jen budu cekat co se vyklube z
poteru.
A pamatuj: Potěr je třeba třídit protože roste nestejnoměrně a starší brácha ti klidne sežere mladší ségru, Dále je třeba krmit velmi
jemnou potravou jako jsou trepky. Další věc je že kolem 4 týdnu života jsou obzvláště nachylní k zadávení jelikož jim v té dobe
dorůstá přídavný dýchací orgán-labirint. Hodne uspechu!!

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora