Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 13:07 backo – Re: backo
Keď nikto neodpovedá, tak sa podelím o ďalšie skúsenosti.
Asi pred dvoma dňami začal po prvý krát žrať terčovec od kedy ho mám.
Neviem či je to normálne ale on asi dva mesiace bol smutný a nepríjmal žiadnu potravu.
Z ničoho nič ožil a hneď začal žrať. Takže adaptácia ryby môže byť naozaj veľmi dlhá.
Teraz je to už fajn, je radosť na ne pozerať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 13:00 xxx
dobry den je tu pisane ze pH teplota vody moze kolisat..mam otazocku..mne ph kolisa v noci na 7,4 test mi mera iba do 7,4 mozno aj viacej v strk na dne je s vapencom v octe to bublinkovalo a nevim kde mam kupit vhodni strk na dno kupoval som to v akvaristickych obchodoch a dokonca aj ten bublinkoval kremicity je strasne jemny co sa dava do bazenou .cez den stiahnem ph naj na 6,5 pomocou CO2 ale na vecer to vipinam..nepomohla by nejake kyselina??vydi to terčovcom moc teraz som si kupil 2ch na skusku :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2008 12:01 Muž pepis [15] - Cichlidy
Sid: Nebudu psát kdo mi o zátěži srdce terčovce a hnojení PMDD řekl, jen doplním že Dahák to nebyl, ale byl to hodně zkušeny akvarista a chovatel, já sám nemám čím podložit jestli je to opravdu pravda ale asi na tom bude dost pravdy, protože některé složky obsažené v PMDD se v domácích vodách ryb určitě nevyskytují ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2008 00:44 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Sid
I ja jsem rad ze se vse vysvetlilo protoze ja nejsem konfliktni typ a vadilo by mi pokud by jste si zrovna Vy o me myslel neco spatneho :).
Take Vam preju peknyho silvestra a at Vam rostou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2008 00:32 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: Dahak
I mne mrzí, že došlo k podobnému nedorozumění. Ale musím zdůraznit - jsem "alergický" na to, když mi někdo něco podsouvá. A ve vašem případě jsem tento pocit nabyl...
Co se týče PMDD, jistě nebude pro případného zájemce problém dohledat, že v případě méně zkušených akvaristů od jeho používání systematicky odrazuji! (Důvody jsou nasnadě.)
Lidem, o nichž se domnívám, že "vědí, do čeho jdou", sdělím svůj názor na problematiku PMDD, pokud o to projeví zájem. (Většinou je to po "soukromé linii".)
I vám sdělím jednu (možná překvapivou) informaci - zdaleka ne ve všech akviškách, se kterými mám něco společného, aplikuji PMDD a/nebo CO2.
Ve zdraví přežijte dnešního Silvestra, stejně jako celý nový rok! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2008 00:21 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: navik
Napsal jste to naprosto presne.Ja vychazim ze zkusenosti po mem dedovi nebo otci kteri meli/maji spousty akvarek plny ryb a rostlin a vsechno jim fungovalo a funguje bez jakehokoliv hnojeni.Pokud tomu clovek da cas a dodrzi urcity pravidla tak dle meho neni nutny cpat do vody nic navic.Neco jineho jsou samozrejme rostlina akvarka tam je to asi bez debat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2008 00:12 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Sid
Mrzi me ze to takhle vidite a docela me u Vas prekvapuje vase posledni reakce.Nic z toho co jsem napsal jsem nemyslel nejak zle spis jsem doufal jak uz jsem psal ze se z toho rozvine zajimavej rozhovor.Psane slovo nema ton a tim ze nedavam za kazde treti slovo smajlika Vam to mozna vyznelo nejak divne takze se omlouvam.
Moje averze vuci temhle hnojivum vychazi z vlastni zkusenosti.Taky jsem temhle novinkam kdysi propadl a po problemech ktere jsem s tim mel jsem na ne zanevrel a dodnes toho mam jeste plnou skrin.Rostlinky po vynechani hnojiv rostou sice o neco malo pomaleji ale myslim ze v akvaristice neni kam spechat.Spousta zacinajicich akvaristu to zacne pouzivat jeste nez se jim akva zajede a pak tu breci ze jim to chcipa a oni nevedi cim to muze byt.Prijde mi ze tady na rybickach je tohle hnojeni az moc popularni a jelikoz je to web kterej se jako jeden z mala snazi pomahat i uplnejm zacatecnikum tak to asi neni moc dobry.Myslim ze semnou budete souhlasit kdyz reknu ze je to spise pro zkusenejsi akvaristy.
Jeste jednou se omlouvam a opravdu jsem se nesnazil Vam nic podsouvat ani nic podobneho a mrzi me ze to tak mohlo vyznit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 23:59 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: navik
Podle mne jste to vyjádřil naprosto pregnantně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 23:50 Muž navik [908] - Sumci
Sid napsal:
2. Buďte si jistý, že jak u přidávání CO2, tak u aplikace PMDD by se dalo uvažovat o pozitivním vlivu na rybky. Stejně, jako by se dala hledat negativa...


Sice mám po této diskusi pocit chlapečka, co šťourá klacíkem do vosího hnízda, ale pozitivní přínos aplikace CO2 a PMDD pro rybky vidím pouze zprostředkovaný přes rostlinky a tedy spotřebě metabolitů a tím i stabilizaci akvárka (bez diskuzí, pokud jsou používány uváženě a přiměřeně potřebě - o čemž by se dalo minimálně u některých jejich uživatelů s úspěchem pochybovat), pokud mi snad unikl nějaký přímý pozitivní vliv, rád se nechám poučit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 23:24 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: Dahak
Myslet si můžete o komkoli cokoli. Ovšem veřejně to "cokoli o komkoli" hlásat už tak docela vaše soukromá záležitost není!
Můj způsob konverzace s vámi vám připadá "útočný", mně vaše způsoby přijdou nekorektní - argumentujete domněnkami, (já občas taky, ale nikdy neopomenu zdůraznit, že jde jen o domněnky!) a hlavně - podsouváte mi nikdy nevyřčené výroky
Vy nejste schopen mi napsat co tak prinosneho je pro ryby kdyz se jim voda syti CO2 a prikapava PMDD...
Zase demagogie!
1. Nikdy jste se mne neptal, co si myslím o případném přínosu sycení vody CO2 a přikapávání PMDD pro ryby, proto netvrďte, že nejsem schopen napsat...!
2. Buďte si jistý, že jak u přidávání CO2, tak u aplikace PMDD by se dalo uvažovat o pozitivním vlivu na rybky. Stejně, jako by se dala hledat negativa...

Když tu zmínil Pepis souvislost mezi PMDD a "srdci" terčovců, čekal jsem, že se dovím něco zajímavého, o čem jsem dosud neměl ponětí. Místo toho sem přijdete vy s demagogií... :-O
(Nemá ony informace Pepis od vás? hmm )

Taky budu rád, když se vyhneme vzájemné konverzaci. Včetně narážek při diskusi se třetími osobami. Děkuji.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 23:19 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: vaclav
Tak dva kytickare vazne nezvladnu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 23:13 Usine – Re: Dahak
Dost sebevědomé tvrzení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 23:00 Muž Dahak [425] - Cichlidy
No asi toho nechame :).Vy jak pisete v tematu nize jste "kytickar" a ja budu pravdepodobne "rybickar".Vy udelate co pujde pro to aby jste mel krasne rostline akva ve kterem ale ryby hrajou az druhy housle.Ja naopak preferuju ryby a proto udelam vsechno proto aby tahle chemie byla v mem akva na co nejnizsi urovni.
Myslim ze pokud by ryby mely na vyber budu to ja :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 22:50 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Sid
Vite ja opravdu nepotrebuju zadny povoleni abych si o nekom mohl neco myslet.
Vy nejste schopen mi napsat co tak prinosneho je pro ryby kdyz se jim voda syti CO2 a prikapava PMDD a ja pravdepodobne nenajdu clanek ktery pojednava o tom jak moc jsou tyhle dve veci primo pro tercovce jedovate(mimochodem nemyslim si to jen o tercovcich ale o rybach celkove).
Mrzi me ze se k tomu stavite tak "utocne" protoze jinak by z toho mohl byt docela zajimavy rozhovor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 22:17 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: Dahak
Přeci jen bych se rád poučil ve věci, o které jsem až dosud neměl ani šajnu ("PMDD a terčovci"). Ale buďte, prosím, konkrétní. :)
Co vás opravňuje tvrdit o mně, že "si myslím, že jsou tyhle novinky pro akvaristy tak nepostradatelné"?! Zkuste přidat odkaz, který by tento váš výrok potvrdil.
Ulehčím vám to - nikde nic podobného nemůžete najít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 21:52 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Sid
Ja se na oplatku zeptam Vas proc si myslite ze jsou tyhle novinky pro akvaristy tak nepostradatelne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 20:58 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: Dahak
Stále jsem se nedověděl nic o tom, které složky PMDD jsou drastické pro terčovce... :-O
Zatím jsem se dověděl jen to, že podle vás každý, kdo chce chovat terčovce, by se měl vyvarovat módních blbinek typu PMDD nebo CO2. Plác do vody! :)
Jestli vám rostliny, které zvládají vysoké teploty, rostou při dostatku světla nádherně i bez těchto hnojiv, pak je nesporné, že mají dostatek živin "i bez tehle hnojiv". :-)
Liebigův zákon minima. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 19:57 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Sid
Tercovec je na chemii pomerne citlivej.Pokud je chce nekdo chovat mel by se vyvarovat podobnejch modnich blbinek typu PMDD nebo CO2.Z vlastni zkusenosti vim ze rostlinky ktery zvladaj vysoke teploty rostou nadherne i bez tehle hnojiv staci jim dostatek svetla.Jestli nekdo ma 2 tercovce v 500l akva tak tam snad je to hnojeni zadouci ale v primerene zarybnenym akva neni nutny nic umele pridavat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 19:33 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: pepis
Zajímavá informace...
A která nebo které složky PMDD jsou drastické pro terčovce, hlavně pro jejich srdce? A proč se jim bez hnojiv lépe dýchá? Kde by se dalo něco bližšího o těchto vašich tvrzeních zjistit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 11:35 Muž pepis [15] - Cichlidy
nedávej radši pmdd, taky jsem ho dával, ale dozvěděl jsem se že je to pro terčovce dost drastické, hlavně na jejich srdce, pmdd není zase tak důležité pro rostliny jen rychleji rostou a terčovci mají bez hnojiv delší a spokojenější život, lépe se jim dýchá, mě rostliny jdou i bez pmdd sice pomalí růst, ale jde o zdraví ryb ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 08:16 smik – Re: sedo
Jinak hodnotu UT 9,5 terčovci snesou bez problémů. Pokud byli zvyklí na 7 tak bych se toho nebál. Zvyšování UT viz Václav
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 22:41 Usine – Re: sedo
Trochu bubloce. Co si mám pod tím představit. Nemělo by bublat vůbec. Nezbývá ti než zkoušet co to dělá. Dát do různých nádob stejnou vodu a do nich zvlášť rašelinu, dno, PMDD a po určité době to změřit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 20:59 sedo – Re: vaclav
pred raselinou a PMDD som mal UT 7 GH 7 a Ph 7.4-bez CO2..dno trosku bubloce :-)..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 19:40 Usine – Re: sedo
Pokud je voda kterou doléváš do akva stejná (9,5dkH) tak ji musíš upravit jinak. Jestliže je měkčí, zvedá ti UT většinou nevhodné dno, nebo dekorace (kameny ) z obsahem vápence. Test dna ve slabé kyselině ti to ukáže. Nesmí to bublat, nebo dokonce šumět. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 19:16 sedo – terčovci a UT
Ahojte nedavno som dal do filtra prirodnu rašelinu pridal som na CO2 Ph mi konecne kleslo na pozadovanich 6,5 ale odmeral som UT a tam som mal 9,5.Zacal som pridavat aj PMDD ale len 3-4ml mam 240L..Je ta visoka UT pre tercaky nevihovujuca??GH som nameral 7,5
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 10:57 backo
Fotka k příspěvku To je ten tyrkys zo zakaleným okom.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 10:56 backo
Fotka k příspěvku Toto je z toho páru čo zatiaľ nepríjma potravu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 10:54 backo
Fotka k příspěvku Pridám ešte tri fotografie len neviem ich tam dať naraz tak sory.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 10:52 backo – tercovec problem
Fotka k příspěvku Dobrý deň.
Som tu novo zaregistrovaný. Chcel by som sa poradiť. Mám cca 380l aqva. Osadenstvo tvorí asi 40 ks neoniek červených, 10ks danio malabarské, 5ks pancierničkov, 5ks prísavníkov a 16 ks terčovcov rôznej veľkosti od 4 cm do 15 cm. Pred mes. som tam mal ešte skaláre ale už sú preč. Už mi je jasné že aqva je asi prerybnené a 16 ks terčov je priveľa ale vačsie budem zakladať až v lete. Takže sa snažím každý týždeň odkaľovať a meniť 100l čerstvej vody, aby to do toho leta vydržali. Filter je vonk. na 1200l. UV lampa 5W asi slabá, však. Teplota vody 28-29 stupňov.DGh- 3 stupne. Kyslosť 6.0 . Vzduchovanie dostatočne zabezpečené. Kŕmim už len granulami pre terčovce. Pred tým mali aj mrazenú stravu.
Skaláre boli asi hl. problémom pri ochorení terčovcov. Ostátné rybky vypadajú byť v pohode. Pred cca
3 ma týždňami som sa po dlhom študovaní tohoto fóra, rozhodol pre liečbu entizolom podľa návodu Mira03. Dôvod pre liečbu bol že asi 8 terčovcov prestalo príjmať potravu a boli malátne,zlé sfarbenie, skrývali sa. Počas liečby aj po nej 6 terčov vyzerá byť vpohode/ príjmajú potravu, naháňajú sa/. Pri dvoch menších ale problém pretrváva, stále sú skrýté a tmavé. Pravdepodobne
liek nezabral, alebo tam nastalo zmutovanie kmeňa baktérií. Na to som ale slabý odborník.
Som rozhodnútý ich utratiť. Hlavný problém ale mám s dvomi najvacšimi terčovcami. S najvačšou pravdepodobnosťou sa jedná o pár, pretože keď som ich kúpil a preložil do aqua, samozrejme bez karentény/teraz už viem že veľká chyba/, tak do týždňa sa vytreli a mali ikry. Nebol som pri tom lebo som bol na služobke. Kolega tvrdil že celý deň k ikrám nepustili žiadnu rybu. Do rána však už bolo po ikrách. Jedná sa terčovce veľkosti cca 15 cm. Jeden ešte nežral už viac ako mesiac, proste ako som ho kúpil a druhý sa rozožral po liečbe. Teraz sa správa ako pán a občas ostatné popreháňa. Niekedy príde za tým druhým smutným a chvíľu sú spolu. Kŕmim ich dva krát denne. Všetky pri krmení ožijú až na dvoch malých a toho jedného z páru. Je my to divné lebo sfarbením je úplne v pohode. Dokonca nie je ani pochudnutý. Tie malé sú čierne a už im asi niet pomoci. Je tam ešte jeden asi 12 cm blue tyrkys a ten bol tiež tmavý, oči zakalené, nežral ale po liečbe je aktívny, sfarbenie pekné, potravu príjma, len oči sa ešte úplne nevyčistili. Je mi jasné že som si na začiatok zobral veľké sústo len už nechcem spraviť ďalšie zbytočné chyby. Snažím sa čítať max. o chove terčovcov, ale dobrá rada od odborníka je na nezaplatenie.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2008 14:18 miro03 – Re: mirka
Podobne je to aj s ph.Taktiež kolíše počas dna. ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2008 13:47 mirka – Re: miro03
takze aj Ph moze kolisat medzi 6 a 7??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2008 12:46 miro03 – Re: mirka
V prírode dochádza behom noci k teplotným rozdielom taktiež a v období daždov je tomu tak aj cez den niekedy je ten teplotný skok dokonca ovela vetší. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2008 10:38 mirka
ahojte..mam 2OOW ohrievac v akvarium 240 mam tam nastevene 32 a teplota akvaria rano je 27 cez den sa dvihne na necelich 29.vadi to moc terčovcom??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2008 16:02 Muž vladislav [106] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Mám s terčovci jednoho kančíka šikmopruhýho ..Napřed jsem váhal jestli ho mám s nima nechat ,ale ted mi plní bezvadně jednu úlohu..chodí k žrádlu první a terčovci hned za ním...mám na tohle asi štěstí,ale mě žerou úplně vše...vločky,granule,koretry,artemie,hovězí srdce..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2008 13:32 Muž Kolco [57]
Ti moji by raději zdechli hlady ,než by žrali vločky.Jak je tady několikrát zmiňováno,chce to trpělivost.Novým rybám pomůže zvýšit teplotu asi o dva stupně a zkusit jim dávat mlsoty,které si rychle oblíbí - mražené koretry nebo dospělé artemie.Mimochodem,jesli máš jenom jednoho terčáka,tak je mu smutno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2008 12:56 Matus – Re: Romy
chcem sa opytat mam asi 4dni tercovca a nechce jest,davam mu vlocky,susene dafnie a mrazene mix pre tercovcov.Neviete mi niekdo poradit uz som stoho hotovy :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 21:37 miro03 – Re: andrej
Andrej znesú. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 20:29 andrej
Zdravim znesu rastliny teplotu 30 stupnou??mam prevazne echinondriusi??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2008 17:47 Muž vladislav [106] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Mě ze začátku taky ..ofrnovali...a ted by se umlátili i po vločkovém krmení.. ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2008 07:56 Muž lachon [8] - Cichlidy
ja když jsem přivali do akva terčouny, ano tak mi nežrali asi dva tejdny a potom se rozpapinkali a tet jsou v klidu. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2008 21:38 Polux – Re: Epameinondas
Taky me nezrali a taky jsem se ptal ano Srovna se to samo ! V lete sem jel na dovcu a nemel me je kdo krmit no a na aut.krmitko nak nezbyli finance takze hosi 14dni vytravili a v pohode ono jim semtam za cas vytravit prospeje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2008 21:05 Muž Epameinondas [10]
To važně vydrží, tak dlouho ? Páni, jsem si řikal, že takova rybka, když se furt hejbe a mava ploutvema, že musí vydat energie :-P že vydrží bez jidla tak max max tyden :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2008 20:17 Muž vladislav [106] - Cichlidy – Re: Epameinondas
Fotka k příspěvku Dej mu čas..ten menší napravo taky chvilku stávkoval..ty druzi si z něho dělali otloukánka,ale ted už je v naprosté pohodě.. ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2008 17:51 Mato00
Mnoho ryb sa takto chova, ze neprima vobec potravu, skryva sa je nevyfarbeny.Najpr sa musi udomacnit,zviknut si na noveho majitela, alebo na okolity ruch! ;-) Nemas sa coho bat ked je ryba v dobrej kondicii vydrzi bez jedla cca 2 tyzne mozno aj dlksie, ale s tym neriskuj! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2008 17:09 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Epameinondas
Není nic neobvyklého,že noví terči díky změně prostředí nežerou třeba měsíc.Pak je to ale na pováženou.Většinou se osvědčí dát tyto ryby do hejna,kdy se hejna drží,a chovají se podle ostatních ryb.4 dny jsou sranda,má ještě hromadu času. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2008 17:07 Muž many [9]
na panikaření je ještě hodně času.Není nic neobvyklého,když nepřijímají potravu 14dnů.Záleží na prostředí v jakém se nachází.U tebe určitě problém nebude.Obzvláště když není sám.Myslím,že se obdobně vyjádří více chovatelů.Skutečně to chce trpělivost,dát mu čas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2008 16:54 Muž Epameinondas [10] – Nový terčovec nepapá
Fotka k příspěvku Mám nového Pigeon Blood asi od pátku a zdá se mi, že ještě nic nesnědl. Chování je tak půl na půl, bývá schovanej, párkrát objede akvárko a zas se někde prcne do rohu. Nicméně pozoruji zlepšení a řekl bych, že už se otrkává. Navíc ještě jsem ho neviděl nic jest, tak se chci jen zeptat jak dlouho mám čekat (je to už 4. den), než mám začít panikařit :-P
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2008 12:43 Palčák – Re: mirek
Můžete mi prosím někdo napsat jaký rostliny kromé echinodor můžeme ještě pěstovat? Mám Terčovce modré 30 stupnu v akvarium.Jak by se darilo v teto teplote liliovnicku novozelandskym? Zkousel to nekdo? Muze nekdo poradit?
Diky Petr

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 15:52 sir162 – krmení
dobrý den jen bi mně zajímalo jestli se da terčovec krmit rybou třeba pangasius atd. předem děkuji za odpověď

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2008 16:18 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Epameinondas
Na to jsi se měl zeptat při koupi,od toho začínat,a učit je na jiné.Vyplácí se krmení míchat,tím si pomalu zvykají na chuť něčeho jiného.Nejlepší je zvykat mladé ryby,u dospělých je to složitější.Samozřejmě na,,maso",si zvyknou lépe a rychleji,než na granule. ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146348x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902-tercovec-chov?od=6941