23.08.06 14:54:17
solem® – krmení potěru labyrintek
Věnuji se chovu čichavců, ne že bych byl úplný začátečník, ale moc by mě zajímalo, čím krmíte potěr čichavců? Vyzkoušel jsem
několik možností, ale stále hledám tu nejlepší.

Pro labyrintky obecně chovatelé doporučují nálevníky.Pak přecházejí na artémie.Nakonec už větší plankton.Ale u těch čerstvě
vykulených to bude asi nejhorší.Někdo psal o nejmenších druzích artémií.Líhnul je po trškách v kelímcích na parapetu bez
vzduchování.Na denní dávky krmení to stačí

23.08.06 15:14:24
solem® – dik
Moc děkuju, určitě to vyzkouším, já je většinou krmím těmi nálevníky, ale chyběl mi další článek, protože jsem je pak krmil
žloutkem a to mi nepřipadlo jako zrovna pestrá a zdravá strava
Tak to není co řešit. Určitě jim dej artemku. Jsou v různých šaržích tak záleží jakou potřebuješ.
23.08.06 15:35:11
solem® – no tak různě
Z nálevníků co jsem zrovna vypěstoval, to bylo docela veselý, moje biologikářka mi už chtěla nějaký mikroskop věnovat, protože jsem
neustále kontroloval, zda se těm chudáčkům prvokům daří v mých záměrně sterilnějších podmínkách
23.08.06 15:39:38
solem® – třídění
Jak třídíte potěr? Já právě jen nahrubo a mám značné konkurenční boje, teda spíš se sprostě požírají
Plně se mi osvědčilo krmivo MicroFood. Jedná se o velice jemný prášek který se rozmíchá ve vodě. Byl jsem k tomu dost skeptický i protože
balení bylo popsáno samým U.S. Patent No., ale plně se mi osvědčilo. Malé čichavce tím krmím od prvního dne a bez problému, když jsou
větší přecházím na artémi. Úbytky mám až když jsou čichavci větší a asi začínají dýchat vzduch to přijdu tak o 80%.

Jak jsi ty nálevníky pěstoval?? Dá se koupit čistá laboratorní trepka/vířník. Tím se krmí. Nebyl to nějaký senný nálev?? Potěr
přelov/přelij přes síta a máš přetříděno.
23.08.06 16:41:33
solem® – trepky
trepka je masožravec(tedy lépe řečeno dravec), ale když uděláš senný nálev tak se z toho dají dostat, ale musíš kontrolovat jakou kulturu
si bereš, když tam bude moc bobovek, to jsou ty nalé kulaté svině tak ti všechno(velký nálevníky) sežerou, hygiena to absolutní není, ale
dál jsem to choval tak že jsem si udělal vlastní živnou vodu třeba jsem spařil salát nebo i trávu, tím to desinfikuješ, takže by se ti tam
neměli dostat žádné hnusy jako plísně a nějací parazité, ale bakterie jako potrava se ti tam stejně skrze vduch dostanou a pak tam přidáš
tu svojí kulturu z toho senného nálevu, já to pak ještě kontroloval - jinak znám lidi co dají banán do sedmičky a krmí potom s tím
roztokem, ale obávám se že čistá cesta jak chovat trepky nejspíš není
23.08.06 16:47:30
solem® – krmení
Tom: to je super zpráva, kde se to dá koupit? Možná to tím není, ale když se jim začíná dělat labirynt tak je musíš zase začít krmit
jemnou potravou jinak se ti začnou dávit, to je možná příčina těch strát a nebo se ti žerou jako mě.

Já jsem si koupil čistou kulturu a krmím jen žloutkem. Vždy, když potřebuji namnožit tak prostě pořádně nakrmím.Stojí to 20 Kč tak kdo
by se piplal s nějakým nálevem. Osobně používám vířníka.
23.08.06 16:56:27
solem® – nálevníci
Tak to se po tom určitě poptám, moc děkuju, výřníci jsou mí, ale být rybičkou tak žeru trepky.

Tak to MicroFood vypadá takhle
http://rybicky.net/k/forum/197.jpg . Koupil jsem to u nás v akvaristice – Praha. Včera jsem se tam
byl a udělal ti fotku. Jinak to označujou že to jsou výřníci.
a jakym žloutkem krmíš ty výřníky uvařeným nebo sirovým
kde se dá sehnat kultura trepek prosím?či jiných nálevníků, vhodných pro krmení čichavců...
23.04.08 21:55:25
Přéma® – Re: Dan
23.04.08 21:56:34
Joecz® Labyrintky – Re: Tom
80% úhyn při tvorbě labyrintu?

to bude něco špatně, já jsem u svých potěrů nepozoroval téměř žádný úhyn
Díky moc bratře.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Krmení • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora