23 • 50 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Filtry » Ext filtry Tetra Tec x Fluval 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 360x
29.08.06 07:25:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBuri (-12-11-10-9) – Ext filtry Tetra Tec x Fluval
Jake mate zkusenosti s temito znackami, kterej koupit? Externi filtr pro 250l. Napiste mi nazory. Dik
29.08.06 10:58:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – vnější filtry
No nenapíšu konkrétně o těchto modelech,ale spíš o těch co mě prošli pod rukama.

Hydor-kanistrový typ pro aqa do 400l.Vnitřek tvoří jedna vložená nádoba,do které se dají filtrační hmoty jedna na druhou jak potřebujeme.Proto jsem náplně vkládal do silonových punčoch.Výkon čerpadla 900l/h.V té době se na našem trhu v tomto objemu nabízel Eheim a Fluval.Oproti fluvalu byl o 2500,-kč levnější,proto tato koupě.Po 7 letech odstaven,stále funguje ,ale už je hlučný.Navíc za posledních 5 let jsem neviděl na něj náhradní díly.Je fakt že jsem po tom moc nepátral.Pouze se ptal prodejců co ho měli skladem.

Unistar/Resun-Tak tato čínská krabice,byla objednána od dovozce cca za 3200,-kč.Objem cca 12-15l,výkon čerpadla 1500lh,příkon 38W,4 hranaté košíky na náplně.Součástí výrobku jsou:náhradní těsnění,jak celé hlavy tak do ventilů, 2xnáhradní ventil,vrtulka a ruční pumpa na nasání vody do filtru,jenž se nasadí na hadici..Dále keramické kroužky,plastová náplň v podobě ježků,2 velké sáčky aktivního uhlí a bioakvacit v horní komoře.Takže odpadla další investice do nákupu jiných filtračních
médií.Šlape mě to už cca 6 let a jediný problém nastal loni s hlukem.Pod vrulkou je silonová podložka jenž vytěsňuje pohyb po ose vrtulky.Z vynilové fólie jsem vysekl novou a je klid.Náhradní díly seženeme u dovozce nebo u prodejce na objednání.

Atman 3335-nejmenší model řady vnějších filtrů.Koupen na výstavě v HK od fa Rataj za 1100kč,-2 košíky,1 bioakvacit zbytek nutno dokoupit.Příkon 15W.Mám ho 2,5 roku u 100l nádrže.Bezproblémová věc,naprosto nehlučný.K menším aqa jak vyšitý.Součástí je spousta armatury v podobě trubiček,kolínek a spojek,takže si mužeme udělat rozvod jaký opravdu chceme.Náhradní díly jsou bez problému k sehnání u dovozce či v sítí obchodníků.

Fluval FX5-Novinka pro milovníky velkých nádrží či chovatelů velkých ryb.Pro nádrže do 1500l.48W,2500l/h.Motor uložen mimo hlavní kanystr,Nejprůchodnější ventili jakej si můžeme přát.Žádné zužování.Výpustní ventil na spodu pro lepší manipulaci při údržbě.Ve vnitř jsou 3 koše na náplně,které jsou po obvodu obloženy bioakvacitem.Po 24h od zapnutí se na 2 min vypne a odvede vzduch,který se nahromadí ve filtru z okysličené vody.Po tom se opět bez hluku zapne.K filtru krom bioakvacitu nejsou dodávány další náplně.Mezi náhr.díly je ventil a spousta přísavek.Hadice je typu jaké známe z dnešních praček,které se dají ohnout jak potřebujeme,ale nesplácne se.K filtru dostanete DVD kde je popsána celá instalace.Navíc filtr má vnitřní pumpu,která si nasaje vodu pro úplné doplnění nádoby(při instalaci se vlévá jen cca 8l vody,kdo by se stím tahal).Foto a popis jinak najdete na stránkách e-obchodníků,kteří v hojném počtu výrobky Fluvalu nabízí.

Sice to není odpověď na danou otázku,ale zájemcům o nový filtr snad ulehčí výběr ;-)
29.08.06 13:32:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBuri (-12-11-10-9) – Reakce???
Diky Romane, a dalsi nikdo uz nema zkusenosti s externima filtrama? Kdyz se koukam na vase nadrze tak je pouziva hodne z vas a vas nazor by mi pomohl pri vyberu. Vite urcite sami ze vlastni zkusenosti jsou nejlepsi rada.
29.08.06 14:10:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklangosh (-12-11-10-9) – -
Už jsem s ke zkušenostem (cca 6 měsíců) s filtrem Tetratec EX 600 vyjadřoval, tak si to dovolim zkopírovat z jiné diskuse.

hlučnost OK (slabounce vrní)
průtok OK (dá se velmi dobře ztlumit - ventilem hadice)
manipulace OK
náplně - přikoupil jsem dva bioakvacity a vyměnil plastové míčky (údajná biofiltrace) za sera siporax

riziko - Tetra jako výrobce vnějších filtrů je zatím v plenkách (málo dlouhodobějších zkušeností uživatelů) a náhradní díly u nás zatím stále nejsou k dostání v takovém rozsahu, jako je to např. u Fluvalu.

Závěr - Poměr cena/výkon je velmi slušný.

Roman :-)
29.08.06 14:39:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBuri (-12-11-10-9) – dik
Super, diky. Asi jsem hledal spatne, ale zminenou diskuzi jsem nenasel nebo prehledl.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 10:22:36 • 1.815 s