Jej, když to tu tak pročítám, já teda nějak moc peněz na rybky nemám, a múj tropic jsem mohl založit jen díky tomu, že můj bratr má narozky o 3 dny později, a že jsem ho do toho ukecal, takže většina byl dárek k narozkám (konkrétněji akvárko za 500,- a světlo za 700,-). Ale nasázel jsem do něj doteďka viděl bych to tak na 5tis. První filtr = molitanový na vzduch, (70 + motor 300 - dost slabej motor na to že byl se slevou za 3kila), pak vnější závěný filtr = 600,- . Rostliny - na začátku 300, postupně dalších aspoň 700. Kdybych hned obj z aquadaho, moh jsem si ušetřit problémy s řasou. Písek - 5pytlů cca 200. 2 kořeny, 150.Topení 300,- další drobnosti (odkalovač, magnety... tak 400,-). A pak nějaké přípravky, hnojivo, filtrační náplně, prostě dost. Ale to jen proto, že jsem vše kupoval dost postupně, vždycky jak jsem měl trochu peněz, hned to tam šlo. Proto taky byly problémy, protože vše nebylo najednou. Taky sem si myslel, jo světlo, nepotřebuju. Za tři dny už jsem věděl, že bez něj ee. Topení- máme přece teplo, no houby. V listopadu po ránu v pokoji 19°c (špatné zateplení-resp. žádné),a šup pro topítko. No a teď minikrevetník vyšel asi na 1400,- sakum prásk bez krevet, protože jsem si toho dost vyrobil. Ale i tak, akvariastika je prostě dražší záležitost, no.