Založila jsem akvárko, po nějakém čase se mi tam objevili drobní šnečci, (asi jsem je koupila i s rostlinama nebo se dnem, museli tam mít
zárodky) žerou mi rostliny už mi zlikvidovali 2. Každej den je vyndavám, pořád se objevují noví. Jak se jich mám zbavit ?Poradíte mi
někdo.
hm kup připravek ALGICID je to na likvidaci řas a toxicky pro šneky,rybkám nevadi co na tom čtu nebo jedině vyvařit pisek a všechno
vyprat,já to měl taky:(
já bych tam žádnej chemickej sajrajt nelil ale byl bych pilnější ve vyzbírávání.
31.08.06 17:14:12® – plži
Mám jich taky dost a okusujou co můžou.Dávám plátek okurky pro ancistruse a oni na ni jdou.2x za den ji vytáhnu a oklepu je velkým rybám.Je
to lepší než brzdit růst rostlin algicidem nebo schneckopurem
31.08.06 17:31:25Nexx (-12-11-10-9) – Chemie na šneky
Chemikálie na šneky jsou fakt blbý,vůbec nedoporučuju.Použil jsem jednou a z akva se stala doslova páchnoucí stoka a šneci
umírali postupně asi 3 týdny takže si umíte představit,co doma bylo........
hmms to je divný,kámoš jich měl plno v akvárku se toho nemohl zbavit na krycim skle měl podkovy sem viděl jen na fotkách,bez
rodičů
31.08.06 18:18:45® – ampulárie
Na krycím skle jo.To oni potřebujou takovou tu zapařenou část.Taky je tak chovaj.Oni jak můžou z vody po nějaký rostlině ven tak to tam hned
nasázej.Ale jak budeš mít průvan tak jim vajíčka oschnou.V jaké velikosti se množí nevím,ale podle jinejch druhů na to jdou docela brzy
Tak sklo je zapařený,(mokrý),tak eště sou asi mrnavý:( sklo je tak 2 cm nad hladinou,to by měly zmáknout musim tam nechat misto pro
plovouci rostlinky přeci (btw-nepukalka plovouci,Salvinia natans) .....máš krevety?
31.08.06 18:37:12® – krevetky
Měl jsem jich 10 a kámoš taky.On je měl tak po 2 měsících v kopru.Mě do půl roku zbyli 2 a drželi se rok.Pak najednou zmizeli.Stála 20kč
kus a nevím co to bylo za druh.Ani chovatel to nevěděl.Jinak je to super na koukání.Pokaždé šlohli rybám tabletku a šup s tím pod
kořen.Tam si to ládujou do pupku a pak akorát vidíš jak maj na zádech zelenej nebo červenej pruh(podle barvy krmení). Sehnal jsem je v
Plzni na srazu cichlidářů.Je to tam každej březen.Jinak na těch jejich jinejch výstavách to budou mít asi také. Super bylo že měli už
2-3cm a byli úplně průhledné.V Rychnově na výstavě měli po 30kč kus a to stejné,ale tak do 8mm.To dáš do aqa a sežerou to i neonky
mno tady sem je viděl jednou ,nevim druh,ale docela bych je zkusil máme 4 zverimexy,ale nikde je nemaji a už sem se hlavně vyléčil z
nakupováni v nich a neznám tu nikoho kdo by je měl ale synek furt škemrá,páč kouká jak litám po různých stránkách .jediný co
mám sou gupky:o))) těm se daři)))
31.08.06 19:03:54® – krevetky
No já taky nevím od koho to bylo.Zkrátka je tam měli tak jsem je vzal.Daj se prý pěkně namnožit v nějaké extra nádrži jen pro ně.Já to
nezkoušel a chyba.Pokus se optat v to plzeňským spolku.Myslím že je to Iris.Tam snad budou vědět kdo to od nich prodává a množí
Klasická hadovka do salátu.Ancistrusi mě na ni leží celej den a alespoň se šnekama nežerou kytky.Ty jim tam pak nalezo krást okurku a mám
je.Ale nezlikviduješ je na 100%.Bude jich tam úměrné množství.Dříve jsem tam měl pár pestřenců červených a ty je likvisovali už od
mala.Navíc jeden anci si našel super polohu že celej den leží pod okurkou na zádech a další na něj nemůžou. Návod
shrnu takto-Okurku-sbírat z ní šneky a šup do wc.Ti menší na to tak nejdou,ale nějakej rájovec,mřenka či cichlida to dočistí.Krmit méně
a 2 dny v týdnu vůbec.A to by v tom byl Paroubek aby to do 2 měsíců nezmizelo vše
Já mám šneky v akváriu a u čichavců je všechno v pohodě, žádné velké škody, ani hromady šneků, čím to asi bude, myslím že šneky
nežerou, ale v kombinaci s pancéřníčky likvidují ty vajíčka. Ale chemii bych nedoporučoval, spíš nějakou ryze biologickou zbraň
Jasně, chemie je hloupost !! Sama ale žádnou kalamitu nepamatuju, za 1. proto, že jsem je včas odstavila do samostatné nádrže a za 2. akva
mám necelé 2 měsíce.... A k těm ampulárkám: Kladou na volnou kolmou stranu nad akvárkem.... je to vlastně něco jak psal
blek...takovej jakoby malej skleníček...NAPSALA JSEM TO SROZUMITELNĚ?