15 • 52 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » bílé tečky 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 193x
01.09.06 01:42:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpetula (-12-11-10-9) – bílé tečky
ahoj, tak vas zadam zase o radu. Na jedne rybce se objevily bile tecky. Rybka se drzi hlavne u dna. Je mozne ze se to rozsiri i na ostatni rybky? Da se tato nemoc vylecit sama od sebe? Slysela jsem ze mam zvysit teplotu vodu a pridat do vody sul. Teplotu jak zvysit nemam a bojim se pridat do vody sul, ze otravim zbyvajici dve rybky, kterym se zatim vede dobre. Mam tu nemocnou rybku dat do izolace?? Nebo vypustit do jezera co mam pred domem?? Ma sanci na preziti v jezere?? NEchchi aby se mi nakazily zbyvajici rybky. dekuji moc za radu.
01.09.06 06:33:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – hned!!!
dle mě jde o krupičku,ano z jedný nemocný rybky se to přenese :-( ,jak pišeš o soli a teplotě,to je správný!!bud kup topitko,nebo budeš začinat znova :-(
01.09.06 08:18:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekneo (-12-11-10-9) – sůl
Tak sůl mi poradili tady ale já jim nevěřil. A pak ji poradili i v akvaristice tak sem to zkusil.
Kup topítko a zvyš teplotu i na 30st.
Potom přidej sůl 50g/50l tzn. 1g/1l soli.
A nebo zkus udelat nemocným rybkám ''koupel''
Dáž do nádobky akvarijní vodu, přidáš 2g/1l a necháš jí tam 10 min
pak rybku opatrne dáš do akvária-s touhle metodou nemám žádné kušenosti!!! Ale sůl do akvária každopádně přidej!! ahoj ahoj
01.09.06 09:49:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – xxx
Jestli je to kzávojnatkám tak bych se do toho zvyšování moc nepouštěl.Kup si nějaké léčivo na Ichthyophthirius multifillis-to je kožovec rybí.Budou ho mít v tom pet shopu co nakupuješ.
Do jezera nic nepouštěj,nebo to tam chytnou jiné ryby a tebe daj za katr smich
01.09.06 13:07:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpetula (-12-11-10-9) – krupicka
ahoj, tak jsem se radsi rozhodla ze zajdu do zverimexu a koupim nejake lecivo. Jen by me zajimalo, jestli tim neublizim dalsim rybam, ktere krupicku nemaji. TA krupicka u jedne rybky trva uz treti den, ale ty ostatni ji jeste nedostaly. Myslite si opravdu ze je nevyhnutelne ze to ty ostatni rybky chytnou?
Na internetu jsem nasla tohle lecivo "Methylene Blue", znate to? TAky se tam pise ze je nezbytna vymena vody, tim mysli cela nebo jen cast? A to az po skonceni lecby???
MOOOC dekuji za odpoved,

petra
01.09.06 13:47:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – ..
no určitě to ostatni dostanou:(...zbylim rybkám neubližiš,to určo ne :-) ,ale jak ti radi všichni,tak udělej tu lázen...a pokud to piši na tom připravku,tak to udělej,jen tak by to nepsali ;-)
01.09.06 13:52:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMishka (-12-11-10-9) – KOŽOVEC-KRUPIČKA
Ahoj, sůl je pravděpodobně nejlevnější forma ale o to meně kvalitni...
Nejlepší je dát rybku do karantení nádrže, zvýšit teplotu cca o dva stupně a ve specializovaném obchodě (Pet centrum) koupit lék, doporučuji kvalitní Sera Costapur (cca 160Kč, nebo levnejší Dajana pet FMC (cca32Kč). Jednej rychle a podle návodu. Jde pravděpodobně o krupičku neboli kožovce kterýb rejdí ve vodě a hledá nositele potom padá ke dnu a tan se rormnožuje a tvoří cysty ty se po otevření opět rozptýlý do akvária a nakazí ostatní... :-)
01.09.06 13:55:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMishka (-12-11-10-9) – NEMOC
ne vodu nevyměnuj všechnu ale jen 20-30%. Lek neohrozi ostatní ryby ale naopak to bude dobrá prevence
01.09.06 16:47:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMicus (-12-11-10-9) – do karantény ne
Nemocnou rybku do karantény nedávej, je to zbytečné. Při krupičce se musí léčit vždy celá nádrž, každá kapka vody ze zamořené nádrže je zdrojem nákazy.
01.09.06 17:26:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekborča (-12-11-10-9) – krupička
Mně se taky nakazila jen jedna a tak jsem zatopila v akva na 30°C, osolila a nikam jsem ji nedávala. Vyléčila se, ostatní ryby se nenakazily.
Někteří akvaristi tvrdí, že tento parazit se vyskytuje v každém akváriu, ale onemocní jen slabí jedinci.

PS: to zvednutí teploty je důležité, raděj bych investovala do topítka než do chemie. Ať se daří ;-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 09:15:45 • 0.044 s