Přihlásit se RYBICKY.NET »

Třecí rošt

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Třecí rošt
 Reagovat na tento příspěvek 0  - discus Re: dodmo
Rošt v každopádne z umelej hmoty. Kov nie. no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja Re: dodmo
No nevim měď.časem se uvolňuje měděnka.Asi by to nedělalo dobrotu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dodmo – Třecí rošt
Dobrý den. Mám nápad vyrobit třecí rošt pro parmičky z nějakých kovových drátků. Nebyl by to problém pro chemismus vody? Třeba z mědi by to podle mně problém být neměl ,je to ušlechtilý kov. Ale nechám si rád poradit,děkuji ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Mato00Re: LangMaster
Ma to dierky 3mm na 3mm!Ikry cez to prepadnu v pohode! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LangMaster Re: Mato00
No podle mé zkušenosti nic plochého ani vlaknitého ti nedoporučuji jikry na tom zůstanou nepropadnou a ryby je sežerou myslim že se používá nejaká sít co se používá v zahradnictví nebo ve včelařství taková plastová.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mato00Re: Unnamed
A keby tam bol rost a nic ine? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LangMaster Re: Mato00
Ja na neonky používám rošt s AKC o průměru ok 2mm a síle drátu 1mm a kvarka mám na 3L a bez problémů koukni na mé foto je to tam vydět.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vojtak Re: Mato00
Ve 2 litrech se ti asi nevytrou, leda ze by to byl cisty objem. trecim strapcem se mysli treba jemna filtracni napln (plastova(?) vlakna). V nouzi staci umele rostliny, ale bez rostliny nebo strapce se nevytrou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mato00Re: Unnamed
treci rost je samozrejmost! ;-) ale co je ten treci strapec?niekde som to cital, ale neviem co to je!na akva.sk som vydel vytierat neonky v 2l akva amali tam len rost!tak neviem! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vojtak Re: Mato00
treci strapec, ale nejlepsi je treci rost a na nem trochu mechu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mato00 – Nahrada za rastliny
Ahojte mam taku otazku, ci je nieco nahraditelne namiesto rastlin vo vytierascke pre tetry a kaprovite ryby!Su az tak nevyhnutne?Ked nie cim to nahradzte? ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - VruboušRe: rebro
Pro vytery jikernatych ryb pouzivam klasickou stavebni Perlinku ( www.denbraven.cz/… ) Je pruzna takze dobre se tvaruje,ohyba.Jikry pres ni propadnou v pohode,ryby se pod ni nedostanou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rebroRe: Luminus
mne pri tejto omietkovej akosi zbelela vodaa poplesniveli ikry, tak som ju vyhodil a kupil som si teraz nejake plastove pletivoo velkosti dierok asi 0.5cm. (mali to v železiarstve hmm ) a som spokojny

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Lunimus
Nemám to s parmičkami vyskúšané, ale malo by to fungovať ako aj s inými rybami - používam obyčajnú sklotextilnú mriežku, ktorá sa používa pod omietku napr. pri zatepľovaní baráku polystyrénom. Veľkosť oka zvykne byť 4-5mm existujú aj hustejšie, aj redšie.
Kúpiť sa dá v hornbachu, baumaxe a iných stavebných potrebách.
Kupuje sa to na metre a je to relatívne dosť lacná záležitosť.
Tiež ju používam do pôrodničiek živorodiek, aby mal poter väčšiu šancu byť ďalej od matky :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petrr – rošt
Protiprůvanová síť do oken plastová. Velikost ok cca 0.5 cm. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - motýlek
mřížku z ledničky Calex :-) - fakt to funguje

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - GAGALRe: zaciatocnik
Oka v třecím roštu nejsou podle velikosti jiker,ale podle ryb. Jikry jsou veliké cca 1 mm max 2. Potěr živorodek je asi 4-7 mm velký. Tak tedy záleží jeké ryby chceš třít. Pokud 7 cm velkou mečovku tak oka můžou být i 1x1 cm. No a pokud nějaké malé tetry tak asi 4x4 mm. Samozřejmě máš -li oka menší není to na škodu.
Edit: Ještě jsem zapoměl. Já jsem používal černý plastový rošt velikost oček 4x4mm. Koupený ve Feroně jako nějaké zahrádkářské pletivo. Cena 45 Kč za metr a to je zadara.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zaciatocnik
prosim ta aka je velkost ociek na tom site ? ja som kupil nieco podobne, vlastne mi to celkom nahodou padlo do oka ked som zhanal nejaku sietku pre moj rost. kedze som ale nikdy nazivo nevidel ikry neviem posudit aka by mala byt velkost ociek aby dokazali prepadnut.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kurhell Re: kattya
Fotka k příspěvku nazdar
já používam jako třecí rošt síťovinu. Otec to používá do vinohradu jako chránič mladých hlaviček. :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - kattya – trecí rošt
Ahoj, viete poradiť z čoho by sa dal vyrobiť takýto rošt? Prípadne hodiť sem nejaké foto ako to vlastne vyzerá? Dík moc ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kurhell Re: ufinka
Já vam děkuji za ohlasi.
Mám doma chrániče do vinohradu to co psal Havel-st,ale jo to moc tvrdé ,ťeško se s tím pohybuje sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ufinka Re: Kurhell
Mám dobrý tip, sehnala jsem plastovou mřížkovinu v potřebách pro včelaře. JInak zkusit nějaké domácí potřeby, A ještě mám skládací plastovou rohož do koupelen či na boty...to jsem kupovala v domácích potřebách, možná i v nějaké větší drogerce by měli.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Havel-stRe: Kurhell
Zahradníci dávají kolem stromků takovou šikovnou, plastovou mřížkovinu - dříve se dávala taky do země na kabely, ale kde to koupit nevím. :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kurhell – Třecí rošt
Porať te co použít jako třecí rošt u parmičky čtyřpruhé :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 3617x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10010?od=32