Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Firma Macenauer představila novinky v akvaristice

 

Články » Firma Macenauer představila novinky v akvaristice   Vytisknout tuto stránku 

Firma Macenauer představila novinky v akvaristice

Publikováno: 22.12.2014 • PR článek

PR článek

Firma Macenauer představila novinky v akvaristice na výstavě EXOTIKA 2014 v Lysé nad Labem

Na přelomu října a listopadu se konala již v pořadí sedmá výstavní akce Exotika v Lysé nad Labem nedaleko Prahy. Návštěvníci se tak mohli těšit z prezentace exotických rostlin, ptactva, akvarijních ryb, terarijních zvířat a mnohého dalšího v oblasti zvířat a chovatelství.

F

Tentokrát se na této výstavě objevila i firma Jaroslav Macenauer, Ing. – AKVARIUM, která na výstavní ploše 140 m2 prezentovala nejnovější akvaristický sortiment společností Dennerle, Eheim, Sicce, Easy-Life, Hikari, Esha, Arcadia a Back to Nature. Ke zhlédnutí byly rovněž nádrže s celou plejádou zajímavých importovaných ryb, s moderně sestavenou kaskádou nových a atraktivních akvarijních rostlin z importu a také několik naaranžovaných akvárií různých velikostí v interiérovém reprezentativním provedení nejmodernější koncepce s doplněním o automatické dávkování oxidu uhličitého a s nejnovějšími přírodními dekoracemi či úchvatnými akvarijními rostlinami. Mimo to se návštěvníci stánku mohli posadit a odpočinout si u projekce pravidelně prezentovaných videocastů s řadou zajímavých akvaristických námětů.

F

Mezi jedno z hlavních témat prezentace patřilo moderní úsporné LED osvětlení v provedení od několika firem, jako jsou Eheim, Dennerle, Arcadia a Sicce. Celá plejáda těchto osvětlovacích těles byla k dispozici v mnoha provedeních a velikostech určených od nejmenších po velká akvária. Všechna tato provedení byla na stánku prezentována, některá byla využita i v interiérových nádržích.

F

Druhým ostře sledovaným tématem byly soupravy pro přihnojování akvarijních rostlin pomocí oxidu uhličitého od firmy Dennerle. Tyto soupravy byly předvedeny přímo v provozu ve všech interiérových nádržích a vzbudily tak velkou pozornost. Mnohým návštěvníkům jsme podali potřebné informace a někteří získali brožurky o významu a metodách přihnojování s řadou užitečných rad a doporučení.

F

Třetím velmi úspěšným tématem bylo předvádění a prezentace přírodních živých akvárií. Úspěšně byla předvedena řada malých Nano akvárií od firem Dennerle a Eheim. Jednalo se především o nejnovější typy akvárií s pokrokovou LED osvětlovací technologií představené publiku vůbec prvně v České a Slovenské republice s typovým označením NanoCube Complete Plus 20 l LED a také akvária Scaper’s Tank 35l Complete a Scaper’s Tank 50l Complete a Eheim Aquastyle 24 l LED. Pozornost stále upoutávaly také dva designové interiérové akvarijní komplety od firmy Eheim dodávané výrobcem pod označením - Eheim Proxima 175 l v barevné variantě moka lesk a Eheim Incpiria 200 l v barvě černý lesk. Také tato akvária byla vybavena špičkovou technologií jak po stránce osvětlení a filtrace, tak po stránce výbavy pro přihnojování rostlin pomocí CO2 s plně automatickým režimem řízeného dávkování a kontrolou na digitálním displeji s měřením pH. Nejenže si návštěvníci podrobně prohlédli výše uvedená naaranžovaná akvária, ale mohli si také prohlédnout i nové typy půdních substrátů, jakým je půdní substrát Scaper’s Soil, který snižuje pH i tvrdost vody a zároveň obsahuje veškeré potřebné minerály a stopové prvky nezbytné pro správný růst akvarijních rostlin. Součástí byla celá řada krásných dekoračních materiálů, ať už použitých nových typů písků, nebo kořenů a celá řada krásných dekoračních kamenů z celého světa.

F

Velkou pozornost vzbudily akvarijní rostliny, a to buď jejich nové, dosud nikde neprezentované druhy nebo celá skupina rostlin uvedená na trh pod obchodním názvem rostliny in-Vitro od firmy Dennerle. Rostliny in-Vitro jsou dodávány ve sterilních kelímcích. Toto balení zaručuje nejvyšší kvalitu rostlin s vyloučením přítomnosti nezvaných šneků, řas, plísní, baktérií a také je garantována absence škodlivých chemických látek, jakými jsou obvykle např. pesticidy, herbicidy, fungicidy, těžké kovy, aromatické sloučeniny atp. Skvěle se tak hodí do krevetárií či akvárií s citlivějšími živočichy.

F

Veřejnosti byly rovněž prvně představeny produkty nové osvětlovací techniky od firmy Eheim a to v podobě jak klasických T5 zářivek, které jsou v nabídce ve 4 provedeních – pro sladkovodní akvária daylight a plants, pro mořská akvária actinic blue a power hybrid, tak v i podobě osvětlovacích těles s úspornou LED technologií. Díky vysokému poměru světelného toku a spotřeby (120 lumenů na 1 watt), tak nabízí úsporu elektrické energie o 30 % oproti běžným zářivkám. Stejně jako zářivkové osvětlení je i LED osvětlení dostupné ve 4 variantách daylight, plants, actinic blue a power hybrid.

F

Zajímavou novinkou firmy Eheim, prvně představenou na výstavě veřejnosti, byla velmi praktická stanice určená pro lepší systém krmení akvarijních ryb tzv. feedingSTATION, díky které nedochází ke zbytečným ztrátám krmiva. Připomenout je potřeba také jednoduchý a praktický multifunčkní úložný prostor MultiBox, který lze velmi dobře využívat například při aquascapingu či péči o kterékoliv akvárium.

F

Do popředí se v poslední době stále více zapisuje italská firma Sicce, a to svými novými produkty, které posouvají a podněcují další možnosti akvaristiky. Novinkou v sortimentu firmy Sicce je prezentované LED osvětlení v podobě velmi kvalitního produktu MINU 20 W, které je vhodné do malých mořských akvárií do 60 litrů. Pro větší akvária jsou v nabídce výkonnější LED osvětlovací tělesa s typovým označením AM366, AM466 a AM650. Jejich vysoká účinnost s úhlem osvitu 120° a vyspělý systém fotosyntetického aktivního PAR poskytují optimální spektrum pro nejnáročnější korály a pro jejich růst. Pro nanoakvária byla vyvinuta nová vynikající proudová čerpadla jak pro sladkovodní, tak i pro mořská akvária Voyager Nano a miniaturní čerpadla Syncra Nano. Všechna tato čerpadla se vyznačují vynikající účinností a s tím spojenými úsporami elektrické energie.

F

Super horkou novinkou, v České a Slovenské republice, prvně představenou na této výstavě, byly zbrusu nové, téměř neslyšitelné, provozně velmi tiché, vnější filtry Sicce Space Eko+ ve třech provedeních – 100, 200 a 300. Předpokládáme, že tyto nové filtry společně s řadou filtrů Sicce Whale najdou řadu obdivovatelů. Součástí prezentace Sicce byl také široký sortiment technologií pro zahradní jezírka. Díky této italské firmě se sortiment neustále vyvíjí a vylepšuje, aby odpovídal aktuálním požadavkům zákazníků.

F

V projekční části našeho stánku jsme během celé doby výstavy návštěvníky bavili, vzdělávali a informovali o nových produktech značek Dennerle, Eheim, Sicce, Easy-Life aj., učili jak snadno založit biologicky stabilní a správně fungující akvárium a prezentovali aranžování akvárií firmou Macenauer.

F

Na výstavě byla jedinečná možnost pobavit se s týmem firmy Macenauer, nechat si poradit, představit vystavené novinky nebo si nechat navrhnout akvárium do Vašeho bytu či kanceláře.

F

Z výstavy Exotika 2014 jsme pro Vás připravili fotogalerii a současně chceme navázat i virtuální prohlídkou výstavy po celé ploše stánku.

F

Shrnutí výstavy Exotika v Lysé nad Labem

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

F

 



 

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 22.12.2014 Upraveno: 22.12.2014 Přečteno: 762x

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/1407-firma-macenauer-predstavila-novinky-v-akvaristice