Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Drápatečky

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Drápatečky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2023 05:58 R Muž afc1886 [14682] Re: MichaelaN
MichaelaN napsala:
Teď už mám holt to, co tam mám a zbavovat se ničeho nechci, tak se snažím zjistit, co nejlépe udělat pro to, aby se všem dařilo v rámci možností dobře :-)

Častější výměna části vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.05.2023 21:58 MichaelaN Re: ctibum
Fotka k příspěvku Díky za rychlou odpověď, fotku nádrže přikládám a co se týká čištění, tak cca jednou za 10 dní odkaluji dno a vyměňuji cca 40 % vody.

Přečetla jsem si tu kompletně celé vlákno, než jsem vznesla dotaz a je celkem těžký si z toho vyvodit, co že je pro ty drápatečky to nejvhodnější. Někdo je bez problému chová ve velkém společenském akváriu a neřeší ani moc krmení, jiní chovají 7 ks ve 12l kouli a tam prý také skvělé prospívají (i když tady v atlase se doporučuje pro jeden pár aspoň 40l). Někomu loví krevetky, někomu ne, někdo krmí nitěnkama, někdo je důrazně nedoporučuje. Někdo dokonce krmí kuřecím masem a někdo je nechává "živořit" jen na vločkovém krmení od rybiček a i tak jim žijí.

Uznávám, že ancistrus byl do mého akvária nevhodný začátečnický omyl, ale zrovna paví oka i platy jsem si před koupí studovala a v atlase se píše, že se hodí i do 20l akva, samozřejmě při vhodném počtu jedinců. Takže v tomhle ohledu si nemyslím, že by bylo nějak extra přerybněno a ani při čištění jsem si nevšimla nějakého výraznějšího znečištění. Navíc jsem koupi těchto všech ryb konzultovala s chovateli na akva burze a tam mi vše odkývali, tak je to pak pro mě, jako začátečníka, těžké. To stejné s těmi drápatečkami, vyjmenovala jsem chovateli kompletně celé osazenstvo akvária i velikost a bylo mi sděleno, že si tam můžu dát klidně 4 drápatečky a budou v pohodě. Naštěstí jsem si duchapřítomně vzala jen dvě.

Teď už mám holt to, co tam mám a zbavovat se ničeho nechci, tak se snažím zjistit, co nejlépe udělat pro to, aby se všem dařilo v rámci možností dobře :-) Momentálně je tedy stav živočichů následující: 4 platy, 5 pavích ok, 3 krevetky, jedná drápatečka, jeden ancík, jedna surmovka a nespočitatelně okružáků :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2023 17:24 R Muž ctibum [6908] Re: MichaelaN
Hodila by se fotka nádrže a informace o údržbě. Ideálně vše v prezentaci...
Každopádně osobně bych hledal obecnou příčinu všech problémů v kombinaci třiceti litrů hrubého objemu (20-25 čistého?) prakticky bez filtrace a nevhodných ryb a jejich množství. Živorodky i ancistrus jsou čuňata a do tak malé nádrže imho nepatří ani jeden z nich...
A tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne...
O konkrétních podmínkách chovu drápateček se dočteš v tomto vlákně a ve zdejším atlasu, odkaz je nahoře v modrém rámečku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2023 15:54 MichaelaN – Úhyn drápatečky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, jsem opravdu úplný začátečník a tak jsem do svého akva možná zkombinovala živočichy, kteří spolu nemusí být úplně v zenu. Všechno jsem sice konzultovala na akvaburze v Brně, ale tam mi přišlo, že by mi chovatel nacpal cokoliv, jen aby prodal. Akvárium (30l) mám založené 3 měsíce, z rostlin růžkatec, mech, cryptocoryny a ludwigiu, obyčejný malý filtr honící vodu a led osvětlení 10w. Před měsícem jsem si na burze koupila 5 pavích oček (samců) a 5 plat červených, ancistrusa a k tomu tam mám 5 červených krevetek, nějaké okružáky a surmovku vražednou. No a k tomu mi pán na burze řekl, že můžu mít klidně ještě dvě drápatečky. Měsíc prospívaly úplně bez problému, neschovávaly se, odpočívaly nahoře na růžkatci, naučily se na krmení (krmila jsem rybím file a patentkama) a celkově vypadaly spokojeně. Nejspíše se jednalo o samce a samici, ještě včera samice žrala a plavala a dneska jsem ji našla mrtvou. Zároveň dnes i jedna plata vypadá, že pojde, drží se jen u dna a jako by jí chyběla horní ploutev, no a do toho jsem dneska našla jednu usušenou krevetku mimo akva. Přijde mi divné, aby to byla náhoda, že se tohle všechno stalo v jeden den, ale z mé strany nedošlo k žádné změně jak v potravě, tak ve frekvenci krmení, ani jsem nepřidávala žádné nové živočichy nebo rostliny, hnojivo nebo jinou chemii. Přikládám fotky žabky a prosím o radu, co by mohlo být příčinou jejího úhynu? Případně setkali jste se někdo s tím, že by drápatečky ožíraly rybám ploutve? Kromě platy mají chybějící části i paví oka :-( Děkuji za radu
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.02.2022 15:08 Žena Narenth [3] Re: Poweres
pokud jsou rozkrmené a naučené na suché berou skoro cokoli z krmení pro rybičky, viděla jsem je žrát vločky i tabletky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2022 22:38 Žena Anignol [3] Re: Poweres
Občas jim dávám lyofilizované dafnie nebo lyofilizované larvy komárů.
www.rostlinna-akvaria.cz/…
www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2022 17:25 Muž Poweres [59] - Živorodky – Krmení
Zdravím..lze drapatecky malé krmit i něčím jiném než je mražené a živé??myslím tím nějaké granulky apod. S čím máte zkušenosti,co vám žerou?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.01.2022 13:37 R Muž Anthrax [4762] Re: Ondřej47
Ahoj. Držet dohromady lze opravdu kde co. Taky záleží na velikosti nádrže, údržbě, počtu úkrytů, krmení, teplotě atd. Otázkou je jestli dává smysl chovat dohromady tak rozdílné živočichy. Žabky nechovám ale raky mexické ano. A je bláhové, myslet si, že rak se alespoň nepokusí ochutnat svoje spolubydlící (i když to akvarista třeba nevidí). Rak bude prostě vždy rakem. Záleží jen na tom, zda mu je osádka schopná utéct. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2021 00:51 Muž Ondřej47 [39] – Snášenlivost drapatečky
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda se drapatečka krátkonohá snese s bettou, mollama, krunýřovcema mnohotrnnýma, 3 ráčkama mexickýma a jednou surmovkou vražednou, všechny tyhle ryby se snesou v akváriu a nemají problém, jeden pán mi řekl, že by se měli snést a nebyl by problém, ale ptám se ještě tady, spíše jestli se snese s těma ráčkama mexickáma.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2021 12:01 Žena Beastie [318]
Tak se bohužel musím taky zeptat. Ze zoo braník jsem si přinesla dvě žluté drápatečky. jsou asi 1,5cm, možná 2cm, ale mají na všech nohách plovací blány, takže to určitě nejsou velké drápatky.
Dostala jsem se ale do situace, kdy jsem chtěla, aby betťák na ně nějak divně nekoukal, že jsem ho překrmila. Má kulaťoučké bříško a nutně by potřeboval hladovku. Zkusila jsem je všechny nechat tři dny, ale žabky jsou malé, po třech dnech už jsem musela zkusit nakrmit. Z invitalu mám pár balíčků živého krmení, nemám to moc jak zkrmovat, chtěla jsem vidět velikost. Teď mám otevřené patentky, zkusila jsem tím nakrmit žabičky. Než se žabka otočila, betťák byl všude, patentky žral jak cukroví. Zkusila jsem držet patentku před drápatečkou, asi jsem jí brutálně vyděsila. Když konečně našla nějakého červíka, je vidět, že je na ní dlouhý, pořád jí vylézal z pusy až přišel betťák a z pusy jí ho vyndal! málem jsem měla infarkt, že jí ublíží. Chvíli jsem ho pak odháněla, aby měly šanci něco sníst, ale jako je to s nima bída.
Nemám teď doma nic mraženého, nemám možnost alespoň do pátku nic koupit, poštou se to objednat nedá. Jediné co mám, jsou sušené dafnie, sušená artemie, vločky hikari pro krevety a nějaké jiné pelety, složení neznámé.
Mám na dnešek následující plán - patentky po proprání zkusím překrájet, betťáka odlovím vedle do 1litrového džbánu, chvíli to přežije a dám drápatečkám cca 45 minut aby se nažraly. Jak to ale dělat do budoucna? krmím jen tam, kde mají drápatečky úkryt, ale betťák je motivovaný se všude narvat a všechno sežrat. On rozhodně potřebuje hladovku alespoň týden, ale žabky jí rozhodně nepotřebují.
Mám pak spíš zkoušet sušené dafnie, ty dokážu narvat pod kámen, kam se snad betťák nevejde. V plánu je koupit mražený cyklop, to snad půjde všem lépe.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2021 11:12 R Muž Anthrax [4762] Re: Lukáš
Ahoj, jsi si jistý, že tam máš drápatečky? Není to velké náhodou drápatka? Nějak se mi nezdá, že by šla drápatečka po bettě. Jinak potravinové nároky drápateček i drápatky máš ve zdejším atlase. Stejně tak u těch drápatek (ne)vhodnost jejich chovu v akváriu s rybami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2021 11:11 Muž Pan Káč [236] - Neocaridina, PoeciliaRe: Lukáš
Krmím nitěnkama a komáříma larvama. Červy když mi zbydou z rybaření taky nahazim, to jsou masový červy, vlastně larvy mouchy domácí. Mám čtyři drápatečky a nikdy jsem podobný chování jako ty popisuješ neviděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2021 10:09 Lukáš
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Měl jsem dvě drápatečky. Jednu menší a druhou větší. Ta velká zabila tu malou. A dočetl jsem se, že by se měli krmit nějakými červíky. Ale nevím jakým. Mohl bych prosím poprosit, jaké červíky nebo maso nebo cokoliv jiného, čím se vlastně krmí? Mám vlastně ještě bojovníci a ta je v pořádku, ta se ubránila. Vlastně se to stalo včera večer. Jsem přišel a ona jí držela za nohu, když se chtěla jít nadechnout. Prosím čím se ta drapatečka krmí? pivo ;-) hop

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2020 10:27 Silviebaris Re: janaa
do toho objemu ty zvířátka vůbec nepatří,je to malý,neonky se mohly napadnout mezi sebou... ;-) Dej fotku celýho akvária a pár info o udržbě...Každopádně by to chtelo větší akva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2020 09:20 janaa – drápatečka a neonky
dobrý den. Chtěla bych se zeptat na váš názor.,Mám 20l akvárium,a v něm dvě drápatečky. Přikoupila jsem 6 neonek. Dnes jsem si všimla,že jedna má ukousnutou ploutvičku na ocásku. Je jasný,kdo za to může,ale zas byla to rybka,co se držela pořád někde u dna. Přesto ted nevím,mám počkat,jestli se ještě něco nestane,nebo je radši všechny přestěhovat jinam. Tady píšete,že drápatečky neutočí,tak nevím. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2020 13:44 myival12 Re: Shimamoto
děkuji moc, snad to bude v pohodě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.05.2020 23:30 Muž Shimamoto [492] Re: myival12
Zakalené oči u obojživelníků znamenají zpravidla průšvih s nějakou otravou, většinou odpadními látkami z rozkládajících se výkalů a neskonzumuvané potravy. Patentky, kterými bohužel krmíš, obsahují často kdejaký - žábím metabolismem netolerovatelný - sajrajt, takže mohou být také zdrojem tohoto problému.

Žabku přemísti do menší nádržky s čistou ODSTÁTOU vodou o správné teplotě, nekrm, pokud je nějaká šance, měla by se jí kukadla do tří dnů projasnit. Vodu v léčebné nádržce měň každý den za čistou odstátou.

V akváriu mezitím vyměň polovinu vody, odkal dno a pokud se žába vzpamatuje, vrať ji tam a nikdy už ji nekrm patentkami ani nitěnkami. Vhodná potrava jsou koretry a černé komáří larvy (běžně k dostání v mražené formě v každém zverimexu), dále menší žížalky a najemno strouhané hovězí srdce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2020 11:55 myival12
Fotka k příspěvku Dobrý den, mám drápatečku cca 4 měsíce a dnes jsem si všimla, že má obě oči jakoby šedě zakalené...nevíte prosím někdo co to je a co s tím? :-(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2019 08:33 Muž Žralok [129] - Poecilia reticulataRe: DanielCoufal
Malo by to fungovať, dospelé krevetky sú dosť velké, aby sa ubránili, k tomu sú žabky celkom pomalé, krevetky by im zväčša mali utiecť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2019 22:02 Muž DanielCoufal [1]
Chtěl bych se zeptat :) mám 60ku jen s drapatečkama. Můžu k nim dát krevetky? Nevím jestli by je nezrali :-D
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.07.2019 00:06 Muž Horác [3942] Re: Miras
Vlastně máš pravdu ... i drápatečka je brutus predátor :-) ... třeba takové mražené patentky si před ní nemůžou být jisté vůbec ničím smich ... viz www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2019 23:12 Muž Miras [111] Re: ctibum
No, když o tom teď přemýšlím, tak jsem ji asi před rokem kupoval jako Drápatečku, ale když na to teď koukám v atlasu, tak to musela být Drápatka. Každopádně je to predátor, horší než ten film :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2019 23:07 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: ctibum
Asi nedovedl rozlišit drápatečku od drápatky. Sázím na drápatku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2019 22:57 R Muž ctibum [6908] Re: Miras
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2019 22:44 Muž Miras [111] Re: Miras
Tak Vážení přátelé, mám to potvrzené, byla to žába...Pár hodin jsem u akva proseděl, až jsem ji přistihl. Menší Gupky, Neonky smlsne na jeden hlt, větší na 2x! Tak až budete hledat predátora ve své vodní říši, vzpomeňte zda tam nemáte Drápatku ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2019 21:14 Muž Žralok [129] - Poecilia reticulataRe: DanielCoufal
Ideálne by možno bolo vytvoriť nejaké miesto na kŕmenie, bez rastlín, napríklad dať na dno nejaký plochý kameň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2019 20:29 Muž DanielCoufal [1] Re: silviebaris
Mám opravdu zarostlé a docela velké akva. Než bych je takhle nakrmil tak můžu začít znova :-D hold uvidím jestli to prostě dají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.07.2019 20:03 Silviebaris Re: DanielCoufal
Pinzetou,nasekané žižaly a přímo jim do úst... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2019 19:52 Muž DanielCoufal [1]
Zdravím vás a mám dotaz. Koupil jsem do svého akva 4 drapatecky malé ale teď trochu problém s krmením. Když hodím patentky nebo nitenky tak než stačí spadnout na dno zbytek osádky je spořádá.řešil jste to někdo? Nebo to nemám řešit a věřit že až budou mít hlad něco si najdou. Předem díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 12:57 Žena Pavla28 [210] Re: Miras
Tak jak zhasneš a začnou ti ty fofry jak na rybníku, zkus vydržet a pozorovat co se děje.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 11:05 Muž Miras [111] Re: Pavla28
No Skaláři mě taky napadli, ale že celou dobu nic a najednou mizí ryba za rybou. Je mi jasné, že stačí aby menší rybu "něco" nakouslo a Ancíkové už ji pak do rána dojedou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 09:57 Žena Pavla28 [210] Re: Pavla28
Opravuji, vím čím to bylo, bylo to způsobeno- krmením, pokud nedostávají správné krmení selhávají jim srdíčka a pak se takhle nafouknou, chybami se člověk učí, škoda, bylo chvilku potom co jsem jim začala dávat patentky a tahle už se nezvládla zregenerovat. je to napsáno i v atlase, ale až teď jsem si to spojila dohromady, jak jsem si znovu pročítala atlas :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 09:53 Žena Pavla28 [210] Re: Miras
Možná nějakou menší oslabenou rybku by zvládly, ale živou aktivní rybu si nemyslím, jsou docela telátka. Viděla bych jako viníka spíš skaláry, jestli je tedy aktuální složení tvé osádky, už to musí být docela obři a u těch si docela dokážu představit, že by si chtěli přilepšit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 09:38 Muž Miras [111]
Ahoj,

Je možné, že mi Drápatečka žere ryby v akva? Je teda velká cca. 5cm a za nějakejch 14 dní 10 ryb fuč. Většinou Tetry a Paví očka, ale velikost ryb tak 2-3 cm. Ryby nejeví nějaké známky nemoci a ráno koukám chybí třeba Neonka. Nikde nic není vidět, jen Hába má plné břicho jak po 5-ti chodé večeři...Přes den akva pozoruju a nic, ale jak se zhasne, tak je tam fofr jak na rybníku :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2019 16:01 Žena Pavla28 [210] Re: Pavla28
Tak nevím co to bylo, ale je po žabce. Ostatní jsou v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2019 15:59 Žena Pavla28 [210] Re: Míša 22
Žabky krmím každý den Larva sticks pro Betty anebo patentkama, stačí pro každou třeba 4-5 kousků krmení, nejsou moc chytré, než něco spolknou 10krát skočí do prázdna, takže nějaké rituálu jako s rybkama čekajícími na krmení moc nepočítej, ale jsou roztomilé a je hezké je sledovat jak krouží po nádrži. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2019 00:13 Míša 22 – Nové akvárium pro drápatečky
Dobrý den, rada bych vás poprosila o pár dobrých rad do začátku, koncem února jsem založila novou nádrž o objemu 30 litrů a ráda bych do nich dala drápatečky malé. Přečetla jsem si o jejich chovu, odchovu, krmeni, atd. Přemyšlela jsem že do tohoto objemu dám 3 drápatečky. Nádrž je poměrně hustě zarostlá, ještě dodám plovoucí rostliny a ukryty pro žabky. Zajímá mě zda mate nějaké rituály krmení popřípadě kolik krmení dáváte a jak často. Díky všem za odpovědi.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2019 17:03 Žena Pavla28 [210] – Nafouklá žabka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Asi mám plynatou žabku nebo, že by vajíčka? Poraďte co to může být, jestli to mám řešit nebo je to v pohodě. Děkuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2019 13:29 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: attiona
Proto je dávám jen do koulí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 11:28 attiona Re: Radim26
Tak např.u mě Drápatečky rády mizely z akvária. Nejednou jsem je našla hopkat po zemi. A to jsem měla na akváriu kryt a otvory pro vývod kabelů jsem měla zadělané...takže se asi holky moje teleportovaly. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2019 18:29 Andaska – Nemoc?
No a dnes koukám, že jedna drápatečka má na sobě buď plíseň nebo to taky vypadá jakoby se jí odlupovaly částečky kůže. Když vyplave k hladinę, tak ty části vlají na povrchu těla a jsou bílé. Co to je? coze Vyfotit to nejde, hned mi zdrhne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2019 17:58 Andaska Re: Radim26
Já mám krycí sklo seřízlé tak, aby z kraje byl cca 1-2 cm volný prostor, protože se mi to předtím taky zapařovalo. Drápatečky mi ven nezdrhají ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2019 17:52 Radim26 – Víko
Jak jsem již psal s těma drápatečkama, tak mám ještě jeden dotaz, na akváriu mám skleněné víko a nevím jestli ho tam mám nechat, zapařují se mi kvůli tomu květiny a nemohou růst nad akvário, což nechci. Jenže na druhou stranu nechci, aby mi žabka utekla.(již dříve jsem to měl bez víka a nic se nestalo, ale nechci riskovat... X-) )

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2019 18:50 Elzička
Dobrý den, chtěla bych si pořídit drápatečku malou a chovat jí v akváriu s rybami. Ale chtěla bych se vás zeptat, jestli se s následujícími rybami snese. Mám: skaláry, black molly, čichavce a sumečky. Kladu důraz na ty sumečky, protože jsem někde četla, že si drápatka se sumečkem moc nesedli.
Zároveň kvůli drápatce budu tak trochu přestavovat akvárium a chtěla bych se zeptat, jaké květiny a dekorace jsou vhodné i pro drápatečku i pro ty rybky a ještě čím a jak mám drápatečku krmit, aby jí to ty ryby nesnědli.
A ještě jako poslední otázku bych se vás ráda zeptala, jestli si mám koupit jednu, nebo více drápateček. Byla bych ráda, kdyby jedna stačila, ale nechci, aby byla nespokojená tak si to ještě ověřuji.
Moc děkuji všem, kdo mi poradíte. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2019 16:30 Muž rudiezi [3] Re: Andaska
Oni sú aktívne hlavne v noci a vyžadujú nádrž s úkrytmi takže si myslím, že je to úplne normálne že ich nevidíš tak často, tie moje sú tiež väčšinu času ukryté v anubiasoch alebo valisnerii, ale zvyknem ich pozorovať hlavne pri kŕmení vo večerných hodinách aj v predných častiach akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2019 11:28 Andaska
Ahoj, taky mám jednu drápatečku viz. nádrž Šmírákov. Pořád je někde schovaná, takže ji mám možnost vidět, jen když dělám vëtší údržbu a náhodou ji najdu. Ani nevim, jestli žere, náhodnë hodím patentky do místa, kde jsem ji naposledy viděla. Je to normální, že se takhle schovává? Nebo se bojí některých z rybek, co tam mám? Díky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2019 11:00 R Muž afc1886 [14682] Re: Radim26
Je jich dost, ale do těch 12 litrů co máš v prezentaci bych žádné nedával. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2019 09:56 Muž rudiezi [3] Re: Radim26
Ja mám Hymenochirus curtipes napríklad s razborami a všetko je v poriadku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2019 08:46 Radim26 – Snášenlivost
Mám drápatečku boettgerovu, tak se chci zeptat, které rybky jsou k této žabce snášenlivé?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2018 19:15 Muž Shimamoto [492] Re: ctibum
Možná tomu žabímu muzicírování neprospěl návrat té bety - hlídá si svůj rajón u hladiny a žabáčci z ní jsou asi trochu nervózní...;-)

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 12

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 7786x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6196-drapatecky